forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Darkwood noviteti! (uskoro)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 180

alexts
Advanced Member

Serbia
8673 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 24/01/2025 : 19:52:45  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Borg, mogao si i kraće to, nije tema ovde. Taj (a)politični offtopic.
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2255 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 24/01/2025 : 20:01:38  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Mogao sam, al onda ne bi skontali a(političnost) možda nisu ni sada. :)
Džabe se trudim. :)

Resistance is futile.
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2448 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 24/01/2025 : 20:02:25  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Mislio sam da ce ovde biti od koristi izraz "autovao ili autovanje" ali izgleda ipak ne.
:)

Prilicno bizarno je pratiti srpske medije trenutno.

Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3322 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 24/01/2025 : 21:18:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by borg

Mogao sam, al onda ne bi skontali a(političnost) možda nisu ni sada. :)
Džabe se trudim. :)

Sve što si rekao samo je učvrstilo moje mišljenje da nisi ni najmanje apolitičan.
Bolje da se vratimo svi na temu.
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2255 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 24/01/2025 : 21:37:08  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Ajd, objasni mi kakvi su moji politički stavovi? :)
Čisto da znam. :)

Uvek je bolje da se vratimo na temu. ;)

Resistance is futile.
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3322 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 24/01/2025 : 22:05:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:

Biti apolitičan je pozicija privilegovanih.
Apolitičnost je podrška status quo stanju. Status quo (i relativizirajući stavovi -svi su isti, sve je isto, ništa se ne menja) je juče, danas i sutra podrška onima koji vladaju. Nevezano za Srbiju, svuda.

Edited by - Red Marquis on 24/01/2025 22:06:50
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2448 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 24/01/2025 : 22:17:33  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Nesto kao

"Ako nisi sa nama,protiv nas si" ?

Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2255 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 24/01/2025 : 22:18:21  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Red Marquis

quote:

Apolitičnost je podrška status quo stanju. Status quo (i relativizirajući stavovi -svi su isti, sve je isto, ništa se ne menja) je juče, danas i sutra podrška onima koji vladaju. Nevezano za Srbiju, svuda.

A kako se tu uklapa Disova pesma Naši dani koju recitujem?
Mislim da si brzopleto zaključio. :)

Edit: ulete mi matori, pa da citiram, da se ne misli da njemu repliciram.

Resistance is futile.

Edited by - borg on 24/01/2025 22:20:49
Go to Top of Page

dovlajoe
Junior Member

Serbia
391 Posts

Member since 11/01/2019

Posted - 24/01/2025 : 22:29:10  Show Profile Show Extended Profile  Send dovlajoe a Private Message  Reply with Quote
quote:

Time što radim ja ne podržavam diktatora kako vi kažete, niti politizujem smrt, nego sam zdravstveni radnik koji upravo radi na povećanju kvaliteta života sugrađana. Apolitičan sam.

Što se tragedije u Novom Sadu tiče, nemam reči. Ogromni propusti su doveli do takve tragedije. Ali, takve tragedije ne prouzrokuju diktatori niti sudije niti tamo neki radnici. Nego mi. I dokle god ne shvatimo da smo sami odgovorni za ono što radimo, a ne tamo neko, neće nam biti bolje.
Nema gradilišta koje finansira država a da pola nije pokradeno na ovaj ili onaj način. U svakom gradu u državi. I onda se fušeri, zakida na materijalu, kvalitetu... I nije tako samo u toj branši, nego u svim branšama. A to se neće ispraviti smenom predsednika.

Hoće, samo tako i može, jer je on generator svega nabrojanog. Zaboravio si da kažeš da sve u svim društvenim sferama on određuje, mada nema nikakva ustavna ovlašćenja za to. On je uzurpirao sve poluge vlasti i zarobio državu, obesmislivši sve njene institucije. On bira izvođače svih poslova koje finansira država (tj. mi), on određuje kad je dan a kad je noć i koliko sunce kome sija. Zato je odgovoran. I zato "neda" prave krivce za tragediju jer bi se klupko odmotalo i do njega i morao bi da objasni gde su završile te prljave pare iz koruptivnih afera i prenaduvanih cena.

A studenti samo traže vladavinu prava, da institucije rade svoj posao i da krivci i odgovorni budu kažnjeni.
I u pravu si da smo mi krivi, ali samo zbog toga što smo dopustili da ovo zlo metastazira, da društveni talog ispliva na površinu i da nam se ovo dešava.

Za kraj, tvoja naglašena apolitičnost može samo da te anestezira i zamagli vizuru kroz koju gledaš na događaje, a štiti te otprilike koliko i natpis "ne pucaj u klaviristu" u salunima na Divljem Zapadu.
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4851 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 24/01/2025 : 22:30:41  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Već je na temi za Bagdadski čopor bilo jasno da Borg nije ni najmanje apolitičan.
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3322 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 24/01/2025 : 22:31:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

A kako se tu uklapa Disova pesma Naši dani koju recitujem?
Mislim da si brzopleto zaključio. :)

Kao tvoj nostalgični pogled na mitsku prošlost, dakle prošlost koja se nikad nije ni desila "kada je sve bilo bolje i znao se neki red".
Go to Top of Page

blueberry9
New Member

241 Posts

Member since 14/11/2016

Posted - 24/01/2025 : 22:33:33  Show Profile Show Extended Profile  Send blueberry9 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by JAH WOBBLE

quote:

quote:

quote:
Originally posted by lwood

Sta je kod vas neka pobuna?

Opšta, svi sem Borga.

Kad bude zdravstvo i sveštenstvo stupilo u totalnu obustavu rada, onda vam neće biti lako nit živeti nit mreti.

Ej, ludilo totalno. Ja ubacio jednog preko reda da ga operišem, on javlja da ne može u petak, protestvuje.

Ha, ha, hi, hi, podržavam diktatora i mnogo sam kul.
Poštovani, pominjete šaljivo život i smrt. Zaboravljate da su protesti upravo pokrenuti zbog izgubljenih života!
Molim Vas da to više ne radite, a da moderacija radi svoj posao i ovo izbriše, uključujući i moj post.
Ne želim da čitam političko, cinično botovanje i na strip forumu

Naravno da pominjem šaljivo i život i smrt. Ne treba se plašiti ni živeti ni mreti. Treba imati duha i za jedno i za drugo.
Moja šala nije zlurada. Ako je takvom doživljavate, onda mi je žao.
Time što radim ja ne podržavam diktatora kako vi kažete, niti politizujem smrt, nego sam zdravstveni radnik koji upravo radi na povećanju kvaliteta života sugrađana. Apolitičan sam. Malo ispratim globalne trendove koji se tiču ovih modernih fenomena poput promene pola, rušenja porodičnih i verskih vrednosti itd. Jer na lokalnom nivou kad god se povede polemika ja odrecitujem Disovu pesmu "Naši dani", posle koje svaka diskusija postane besmislena.

Što se tragedije u Novom Sadu tiče, nemam reči. Ogromni propusti su doveli do takve tragedije. Ali, takve tragedije ne prouzrokuju diktatori niti sudije niti tamo neki radnici. Nego mi. I dokle god ne shvatimo da smo sami odgovorni za ono što radimo, a ne tamo neko, neće nam biti bolje.
Nema gradilišta koje finansira država a da pola nije pokradeno na ovaj ili onaj način. U svakom gradu u državi. I onda se fušeri, zakida na materijalu, kvalitetu... I nije tako samo u toj branši, nego u svim branšama. A to se neće ispraviti smenom predsednika.

Još od Disove poeme, mi ubijamo naše vođe, sahranjivasmo, smenjivasmo, proterivasmo, al nam i dalje nije bolje nego što je bilo pre sto godina. Sve je isto. Treba videti i priznati gde je problem, a ne kriviti uvek nekog drugog.

Podržavam da se sve istera na čistac, da se kazne odgovorni. Ali to neće doneti bolje sutra. Doneće određenu utehu direktno pogođenim i satisfakciju studentima koji su u tome pomogli.
Da bi ostvarili neke suštinske promene za to treba vreme. Ali, i to mora da prati jedna drugačija atmosfera. Ljudi od integriteta, koji će prepoznati suštinu problema i predočiti svima na shvatljiv način. Da iskorače velikani koji će naterati male da se sami vrate u suterene.

To bi možda i moglo da se ostvari u nekim scenarijima, da nema delovanja stranih faktora, koji teže da pljačkaju i vladaju. I koji neće dopustiti ozdravljenje društva.

I kad skontate da se na kraju vrtimo u krug, ostaje nam samo to parče duhovnosti koje nosimo na onaj svet. Sve ostalo je prolazno i repetitivno.

Inače sam i sam skrenuo pažnju Jagodi da je ovome mesto u svaštari ili bar da otvori temu da ne spamuje svaku.
Ako ste bili dobronamerni, mogli ste mi poslati pm da obrišem post. Prosto kao pasulj.
Ali ste izabrali prozivku. Što znači da volite da učestvujete u politikanstvu i raspravama a da je želja za brisanjem više iskazivanje vašeg gordog stava.

Nije predsednik kriv, kaze borg, nego oni oko njega su losi.

Da se ne zamarate citajuci, adaptirao sam knjigu u strip. Ipak je ovo stripovski forum.
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2448 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 24/01/2025 : 22:59:26  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Gde je sada mladjo kada nam najvise treba

Valjda nece Darkwood da izdaje mitski Bagdadski copor?

Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2255 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 24/01/2025 : 23:08:50  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Krenulo spinovanje. :)

Ono što ja hoću da kažem jeste da će nam biti bolje kada ne bude ovoga: ja odem kod komšije koji proizvodi jagode i tražim za sinčića, a on kaže da nema za mene. Bila kiša pa sam morao da ih mnogo prskam. Te idu u veleprodaju. Kaže komšija.

Kada svako od nas bude radio svoj posao savesno i najbolje što može. Tada nam neće biti ni važno kako se zove predsednik.

A što se trenutnog tiče, uhvatio se vlasti ko pijan plota, ne znam koji mu je. Da je pametan, da malo pusti i druge da probaju...
Al da glasam, teško da ću, bilo za koga. Više sam apatičan nego apolitičan, al mi to stanje duže traje. :)
Zadnji put sam glasao na onim petooktobarskim borbama. Neki se nisu ni rodili tada.

Najkeru, ne sećam se za Bagdadski... Verovatno je bilo nešto na konto romantizacije genocida koji su Ameri počinili i laži na osnovu kojih je rat započet. Al to nije politika nego osećaj za pravdu ili nepravdu. Mada, možeš i da me ispraviš. Ne sećam se.

Dosta je bilo i od mene. Ko je hteo da shvati, shvatio je.

Resistance is futile.

Edited by - borg on 24/01/2025 23:16:30
Go to Top of Page

blueberry9
New Member

241 Posts

Member since 14/11/2016

Posted - 24/01/2025 : 23:15:25  Show Profile Show Extended Profile  Send blueberry9 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Krenulo spinovanje. :)

Ono što ja hoću da kažem jeste da će nam biti bolje kada ne bude ovoga: ja odem kod komšije koji proizvodi jagode i tražim za sinčića, a on kaže da nema za mene. Bila kiša pa sam morao da ih mnogo prskam. Te idu u veleprodaju. Kaže komšija.

Kada svako od nas bude radio svoj posao savesno i najbolje što može. Tada nam neće biti ni važno kako se zove predsednik.

A što se trenutnog tiče, uhvatio se vlasti ko pijan plota, ne znam koji mu je. Da je pametan, da malo pusti i druge da probaju...
Al da glasam, teško da ću, bilo za koga. Više sam apatičan nego apolitičan, al mi to stanje duže traje. :)

Dosta je bilo i od mene. Ko je hteo da shvati, shvatio je.

Pustio bi on druge, nego kako, kad narod nece nikog drugog, jel da? Pa kazes i sam da nema za koga.
Go to Top of Page
Page: of 180 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.36 seconds. Snitz Forums 2000