Author |
Topic  |
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
aved
Average Member

Bosnia and Herzegovina
633 Posts
Member since 25/12/2012 |
Posted - 19/03/2014 : 13:51:25
|
quote: Originally posted by Svarog
Ovi iz DW su potpuno izgubili kompas, samo najavljuju nešto novo i započinju projekte koje ne mogu da ostvare. Šta je sa Konanom, Julija, JDJP, njih su zaboravili, izgleda da jure profit, izbace novo dok se kupuje i posle na ler.
Zar je lose da neko juri profit? Valjda je DW dokazao da je izdavac u kojeg se moze slobodno pouzdati i da stripove koje zapocnu iste i zavrsavaju. Valjda je dobro da jure profit pa samim tim opstaju i zaradjuju, a isto tako tim profitom guraju i neke druge serijale koje ne donose profit. Ako neki serijali pomalo kasne ( citaj slabije se prodaju, mala grupa radi prijevod, pripreme itd., ili neki drugi razlog ) boze moj- bitno je da nisu odustali od tih serijala. Ima masa dobrih drugih izdanja/stripova od njih, a isto tako i od ostalih izdavaca ako nekoga zulja novcanik. |
Mornie utúlië, mornie alantië |
 |
|
Dr. Zistis
Advanced Member

.jpg)
5573 Posts
Member since 06/10/2011 |
Posted - 23/03/2014 : 23:24:19
|
Ovi iz DW su potpuno izgubili kompas, samo najavljuju nešto novo i započinju projekte koje ne mogu da ostvare. Šta je sa Konanom, Julija, JDJP, njih su zaboravili, izgleda da jure profit, izbace novo dok se kupuje i posle na ler.
Ne lupetaj bre |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19471 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 24/03/2014 : 06:10:16
|
Da,bas je vrijeme bunit se na tempo izdavaca.... Nikad manje novca i nikad vise izdanja...kud pogledas novi stripovi.. Dobro da bookglobe i strip agent ne luduju...fibra,libellus,ludens,makondo,darkvud/marketprint...ma da se mene pita nek i uspore da bi ljudi uzeli zraka.. Bar onaj kojeg zanimaju sve skole,...ozbiljno je u problemima... Ne da stripovi padaju danonocno,jos se i dupliraju...pa racunaj koje je bolje,jeftinije,pouzdanije... Da se mene pita...to je zlatno doba stripa....usprkos krizi malo toga se ugasilo ili napravilo veci zastoj... Daekvudovci su odlicni..jos cekam mac coya od njih i mogu umrje....pardon...mirno zivjet dalje zadovoljan. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 24/03/2014 06:12:03 |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 24/03/2014 : 12:13:46
|
Ja samo kada se sjetim koliko imam zaostataka i što sve 'trebam' nabaviti dođe mi da dignem ruke od svega i odustanem iako ima dosta toga što uopće ne pratim.  S druge strane znam da ako sada odustanem povratka više nema jer ovo je moj 3. pokušaj sa stripovima a godine lete i nema više vremena za prazne hodove. I ja ponekad poželim da izdavači malo uspore iako bi se tada neki vrlo dugi serijali razvukli do 'kraja života'   Unatoč svemu jedva čekam slijedećeg Konana a možda bude još ponešto. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
Mac
Average Member

Bosnia and Herzegovina
576 Posts
Member since 28/09/2008 |
|
jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
Posted - 24/03/2014 : 12:40:48
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Ja samo kada se sjetim koliko imam zaostataka i što sve 'trebam' nabaviti dođe mi da dignem ruke od svega i odustanem iako ima dosta toga što uopće ne pratim.  S druge strane znam da ako sada odustanem povratka više nema jer ovo je moj 3. pokušaj sa stripovima a godine lete i nema više vremena za prazne hodove. I ja ponekad poželim da izdavači malo uspore iako bi se tada neki vrlo dugi serijali razvukli do 'kraja života'   Unatoč svemu jedva čekam slijedećeg Konana a možda bude još ponešto.
sve ili ništa--nikad mi nije bio jasan taj način kolekcionarstva. za mene je to više bolest nego hobi i uživancija |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 24/03/2014 : 13:09:47
|
quote: Originally posted by jang
Ja samo kada se sjetim koliko imam zaostataka i što sve 'trebam' nabaviti dođe mi da dignem ruke od svega i odustanem iako ima dosta toga što uopće ne pratim.  S druge strane znam da ako sada odustanem povratka više nema jer ovo je moj 3. pokušaj sa stripovima a godine lete i nema više vremena za prazne hodove. I ja ponekad poželim da izdavači malo uspore iako bi se tada neki vrlo dugi serijali razvukli do 'kraja života'   Unatoč svemu jedva čekam slijedećeg Konana a možda bude još ponešto.
sve ili ništa--nikad mi nije bio jasan taj način kolekcionarstva. za mene je to više bolest nego hobi i uživancija
Slažen se. Pogotovo ako se neko tri puta "vraća" stripu??? Šta se ima vraćat stripu? Ili voliš ili nevoliš. A ovaj moment ako ne mogu sve onda ništa, mi je blesav.
|
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 24/03/2014 : 14:27:35
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
quote: Originally posted by jang
sve ili ništa--nikad mi nije bio jasan taj način kolekcionarstva. za mene je to više bolest nego hobi i uživancija
Slažen se. Pogotovo ako se neko tri puta "vraća" stripu??? Šta se ima vraćat stripu? Ili voliš ili nevoliš. A ovaj moment ako ne mogu sve onda ništa, mi je blesav.
A nije baš tako kako se čini na prvi pogled... prva 2 pokušaja nisu bila ozbiljna jer kotiraju iz davnih vremena osnovne škole. U to vrijeme je bilo nemoguće izdvajati od ionako slabog džeparca za stripove osim ako imaš bogate roditelje što ja nisam imao. A kada se tome pridodaju školske obaveze toj priči brzo dođe kraj. Moj sistem uopće nije 'sve ili ništa' jer sam već napomenuo da puno stvari ni ne pratim jer me ne zanimaju. Od onoga što me zanima imam nekih zaostataka (većinom HC izdanja) ali sam se pomirio s time da ih ne mogu nabaviti jer su rasprodana. Ovo o odustajanju je više bio žaljenje za tim izdanjima nego što bih to stvarno napravio (jedino u slučaju gubitka posla) jer sada sam otišao daleko i nema govora o povlačenju. Opustite se momci, nemojte odmah skakati na svake budalaštine koje pročitate. 
|
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 24/03/2014 : 14:45:49
|
quote: Originally posted by Mac
Kad ne izlazi, ne valja. Kad izlazi, opet ne valja - stvarno se nije rodio ko je narodu ugodio.
Upravo tako... tko je nama kriv što se zapalimo za nešto rasprodano pa onda kukamo kada to ne možemo nabaviti ... ili 'kvragu, zašto to nije tiskano u 100 000 komada da mogu nabaviti kad mi pukne kurac'  |
 |
|
Zlix
Senior Member

.jpg)
Serbia
1909 Posts
Member since 20/03/2006 |
Posted - 26/03/2014 : 20:00:54
|
Zoro, lovac na pirate, i Lufi optimistično plove u potrazi za članovima posade. Njih dvojica se kreću ka opasnoj zoni, ali na tom putu zapadaju u nevolje i bore se protiv Bagija i njegovih gusara. Klovn Bagi sa sobom nosi mapu do opasne zone. Susreću se s pljačkašicom pirata po imenu Nami, koja ima odlične navigacione sposobnosti. Tada Lufi, znajući za sposobnosti koje Nami poseduje, odlučuje da napadne kapetana Bagija. Zajedno sa Zoroom, Lufi uspeva da porazi Bagijeve narednike i dolazi u sukob s kapetanom lično! Bagi takođe ima supermoći đavoljeg voća, a Lufi saznaje i da je kapetan bio u kontaktu sa Šenksom... ...šta je dalje bilo, otkrijte u OP3!
One Piece 3 - Stvari o kojima se ne laže

Br. strana: 200 Boja: Crno-belo Uvez: Meki Format: 130x190 |
IG: @bricktoygrapher |
 |
|
Tornadomaster
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2522 Posts
Member since 01/08/2009 |
|
Svarog
Junior Member

444 Posts
Member since 03/06/2010 |
Posted - 27/03/2014 : 14:37:20
|
quote: Originally posted by Dr. Zistis
Ne lupetaj bre
Prijatelju, ti bi mogao malo da oladiš, idi i umij se pa se vrati |
 |
|
Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts
Member since 18/07/2002 |
Posted - 29/03/2014 : 23:00:25
|
Nažalost i meni se tako čini. Svašta se započelo, a ništa završilo. Konana nema duže od godinu dana, Julija na kapaljku, JDJP ni traga ni glasa. |
 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6228 Posts
Member since 29/02/2012 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9273 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts
Posted - 29/03/2014 : 23:48:19
|
quote: Originally posted by Jasko
Konan je u štampi.
A ove reči koje pišite su u stvari prestroge, ne?
Zašto bi bile prestroge? To je istina. Mnogi serijali koji su započeti su usporeni na račun nekih novih. |
 |
|
Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6228 Posts
Posted - 29/03/2014 : 23:54:27
|
quote: Originally posted by Dr. Westax Zašto bi bile prestroge? To je istina. Mnogi serijali koji su započeti su usporeni na račun nekih novih.
Šta je trebalo da se završi što je započeto?
Da, ali svakog meseca nečeg novog ima. Onome koji kupuje ova tri stripa možda to smeta, ali onome ko ne kupuje nijedan od ta tri, ne smeta. |
 |
|
Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts
Posted - 29/03/2014 : 23:57:51
|
quote: Originally posted by Dr. Westax Zašto bi bile prestroge? To je istina. Mnogi serijali koji su započeti su usporeni na račun nekih novih.
Šta je trebalo da se završi što je započeto?
Da, ali svakog meseca nečeg novog ima. Onome koji kupuje ova tri stripa možda to smeta, ali onome ko ne kupuje nijedan od ta tri, ne smeta.
Trebalo je da se drži obecani tempo. Ove godine će usporiti Perle i Karusel, a tjerat će mange. Iduće godine će usporiti mange, a tjerat će npr. amere. Konan #10 će izaći 2023. god. |
 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6228 Posts
|
Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts
Posted - 30/03/2014 : 00:11:20
|
A dobro, zato je i poželjno da postoji konkurencija :)
Ovo mi se više čini kao blokiranje konkurencije, ali baš me briga za izdavačku politiku. Nije moj interes.
Ne moraš ti mojoj ženi objašnjavati zašto nisu izašle nove Julije, a njoj se baš to čita   |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 30/03/2014 : 00:20:34
|
Meni se najlogičnijim čini to da se u najvećem dijelu ravnaju prema prodaji pojedinih edicija. Julija se slabo prodaje pa je prorijeđena, Jedno doba... vjerojatno isto, lako moguće i Perle i Karusel (unatoč vrlo povoljnim cijenama), i svi pomalo usporavaju. Isdodobno se u traženju onoga što bi išlo pokušavaju testirati mange, pa ako ni one ne budu išle dobro - usporit će se. No Conan mi se ne uklapa u ovo, jer se prodaje odlično a svejedno ga nema čitavu godinu, što je nelogično. Opet, možda sam "promašio ceo fudbal", tko zna?
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6228 Posts
|
Dr. Westax
Senior Member

Croatia