forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Darkwood noviteti! (uskoro)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 182

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 07/04/2015 : 18:11:28  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Elderane84

cekam da budem posebno raspolozen za citanje Mardija, nije to bas stivo za razbibrigu :)

ovdje je to najbolje rečeno da nije Mardi štivo za.... ;o))
Christophe Blain je radio zadnje one dvije Fibrine Tvrđe (Noćne košulje) i nakon njih sam pročitao Isaka pa mi je tako dobro sjeo

Pike Bishop: Let's go!
Lyle Gorch: Why not?
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 07/04/2015 : 18:24:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by verab

Bookglobeovo izdanje ima jednu dobru stvar, font. DW izdanje izgleda da ima samo jednu lošu stvar, font. Šteta na propuštenoj prilici.

Hm, stekao sam dojam da je Bookglobeovo izdanje sasvim dobro. Ili?

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 07/04/2015 : 18:52:02  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message  Reply with Quote
Izvrsno je, velim ako zanemaris format... smatram ga jednim od stripova u kojima sam stvarno uzivao u prijevodu vidim da se tu nije stedjelo truda
DWu bi dojam popravio da stvarno maknu onaj font

Pike Bishop: Let's go!
Lyle Gorch: Why not?
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12286 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 07/04/2015 : 22:33:57  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:

He, stvarno 100 ljudi, 100 cudi... Meni je Valerijan najbolja Perla, a Skarbek tek neznatno losiji. Mardi Gra prva tri albuma na drugo citanje odlicna, cetvrti odavno kupljen, ali ne i procitan, cekam da budem posebno raspolozen za citanje Mardija, nije to bas stivo za razbibrigu :)
Kenija je najveci promasaj, Isak Pirat nisam ni siguran sta da mislim, Pinap fantastican, Tugovanka u najmanju ruku zanimljiva, Long Dzon osrednji, samo W.E.S.T nisam ni poceo da citam...

Da, cudni su mi Francuzi. Volim da procitam nesto od njih ali mi za sada nisu najomiljenija skola stripa. Najbolji su mi Ameri.

Kenija mi je bila bas veliko razocarenje.
Isak Pirat do 4. albuma odlican avanturisticki strip a posle sunovrat lika i mislim da pisac i nije imao bas neku sjajnu ideju da zavrsi strip.
Skarbek mi je fantastican i crtez i prica, bas me je obradovao strip. Valerijana nisam citao.
Long Dzon Silver odlican avanturisticki strip, ocekivao sam malcice drugaciji kraj ipak, WEST odlican, Mardi Gra takodje (ali procitao sam samo prva 2 albuma), Pinap me nije odusevio sa prvim albumom ali cu sad baciti na citanje sva cetiri odjedanput.

Mislim da je najveci problem kod Perli to sto se smenjuju stripovi. Nemam kontinuitet citanja. Procitam prvog Pepelnika i onda kad izadje drugi ja sam detalje iz prvog dela pozaboravljao. Zato mi se vise svidjaju Integrali, a cena im je bagatelna.
Go to Top of Page

verab
Advanced Member

Croatia
3156 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 07/04/2015 : 23:57:48  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:
Originally posted by verab

Bookglobeovo izdanje ima jednu dobru stvar, font. DW izdanje izgleda da ima samo jednu lošu stvar, font. Šteta na propuštenoj prilici.

Hm, stekao sam dojam da je Bookglobeovo izdanje sasvim dobro. Ili?

Ili...
Ma, stvar je u formatu. Čitao sam američko (Pantheonovo) izdanje, koje je formatom tu negdje sa Bookg., i umorila su me sitna slova. Očekivao sam standardni Bookglobeov integral format kad ono...razočarenje. I sad kad sam napokon dočekao A4 format ubiju ga sa fontom. Ah, ah živote težak li si!

Edited by - verab on 07/04/2015 23:59:06
Go to Top of Page

verab
Advanced Member

Croatia
3156 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 08/04/2015 : 00:27:30  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Glede fonta oko kojeg se već zamentnula rasprava na DW forumu,on istina jeste nečitak,ali takav je i u originalu..
[/quote]

Ne baš. Nezgrapan je, nedostaje mu originalne fluidnosti i ritma koji prati Sfarov drhtavi crtež.

Za usporedbu; Francusko, Američko i DW izdanje:

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21826 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 08/04/2015 : 05:36:06  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

He, stvarno 100 ljudi, 100 cudi... Meni je Valerijan najbolja Perla, a Skarbek tek neznatno losiji.
Kenija je najveci promasaj, Isak Pirat nisam ni siguran sta da mislim,

quote:
Originally posted by going going
Kenija mi je bila bas veliko razocarenje.
Isak Pirat do 4. albuma odlican avanturisticki strip a posle sunovrat lika i mislim da pisac i nije imao bas neku sjajnu ideju da zavrsi strip.
Skarbek mi je fantastican i crtez i prica, bas me je obradovao strip.

Evo još jedne potvrde o onome što sam pisao o "fenomenu Kenije".

Ne ulazim u opšte u razmatranje kakav je Kenija strip.Što se kaže, "100 žena, 200 sisa";međutim,nisam mogao da ne primetim jednu,meni očiglednu,apsurdnu stvar oko ovog stripa.Evo o čemu se radi.

Leo piše (i crta) stripove za koje slobodno možemo prepostaviti da su stvari koji će se dopasti Bonelijevcima.Kad kažem Bonelijevci,ne mislim ništa uvredljivo,već pod terminom smatram ljude koji preferiraju stripove SBE produkcije,koji su laganije štivo,ili možemo reći i strip produkcija mahom industrijskog karaktera.
Zato kad bi neko pitao za preporuku od Fibrinih izdanja,sa napomenom da uglavnom čita Bonelijanu,uglavnom bi mu se između ostalog preporučivao i Aldebaran ili Betelgez.
Kenija je istina (ovo je je mišljenje verovatno svih) za klasu lošija od pomenutih stripova,ali je i dalje jako zabavan i pitak SF strip sa sve sisama,egzotičnim predelima,misterijama,...Kraj je možda mogao biti i bolji (mada je meni i ovakav zadovoljavajući).

Elem,ovo što sam napisao su uglavnom i komentari većine drugih čitalaca,i to uglavnom onih koji čitaju svašta - i BD i amere i mange i Bonelija i ....
Sa druge strane,ljudi kojima je Kenija redak izlet van Bonelija,ali i stripofili naklonjeni superherojima (vrsta opet laganijeg strip štiva) o ovm stripu imaju najčešće mišljenje koje sam boldovao kod Elderana i Goinga.
Za mene je ovo totalni apsurd,

Već kod Isaka i Skarbeka,stvari su očekivane:
Isak je specifična stvar,nekonvecionalnog crteža,otkačene priče koja odstupa od očekivanih šablona i za očekivati je da se neće dopasti ljudima naklonjenijim Boneijevim stripovima,što se i potvrdilo u najvećem broju slučajeva.
Skarbek je klasik prelepog crteža i "normalne" priče, i zaista je naišao na dobar prijem kod pomenutog čitateljstva.

Da se odmah ogradim da ne mislim ništa loše o ljudima koji naginju pretežno prema superherojskim ili boneli stripovima,posebno ne o meni dragim forumašima elderanu i goingu;s tim što goinga više i ne smatram klasičnim bonelijevcem.

Odbrojavanje: još 28 dana

Edited by - anto on 08/04/2015 14:32:13
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 08/04/2015 : 08:50:54  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:

rezervisano

sad anta trazi da iskopa neki od svojih starih postova na ovu temu. a ima ih brat bratu preko 100

Edited by - kasper on 08/04/2015 08:59:16
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 08/04/2015 : 14:37:16  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Isak je specifična stvar,nekonvecionalnog crteža,otkačene priče koja odstupa od očekivanih šablona i za očekivati je da se neće dopasti ljudima naklonjenijim Boneijevim stripovima,što se i potvrdilo u najvećem broju slučajeva.

Ja nisan naklonjen Bonelliju pa mi je Isak ubitačan.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27661 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 08/04/2015 : 14:45:03  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Isak nema kraj inače mi je ok.
Skarbek nisam čita jer me Rosinski ubija cr/slikanjem.
Kenija je u rangu Bonellija a od BD ipak očekujem više.
Valerijan(3-8 albuma)je jedan od najboljih SF stripova.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 08/04/2015 : 14:49:53  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Od Perla koje sam čitao:

Long John Silver (prva dva albuma) dosadan
Westeren zanimljiv
Mardi Gra Pepelnik (prva dva albuma) prvotno zanimljiv, pa dosadan
WEST (prvi album) dosadan
Pinap (prva dav albuma) super
Kenija zanimljiva

Uglavnom, edicija koja podosta varira. Imam prvu Tugovanku, ali ju nisam još pročitao. Ostalo nadoknađujem.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
13071 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 08/04/2015 : 17:04:16  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Ostavio si najbolje za kraj

Have mercy
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 08/04/2015 : 17:17:40  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Misliš Tugovanku?

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
13071 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 08/04/2015 : 17:23:15  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Da, po meni je najbolja od svih perla. Priča lijepo osmišljenja a crtež extra klasa

Have mercy
Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3283 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 08/04/2015 : 17:53:20  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message  Reply with Quote
Perle Integrali:

Isak - nisam čitao; nije da mi je odbojan, ali nekako mi ne ide
Skarbek - nisam čitao; nekako mi ovde Rosinski ne ide, ali ima nade
Kenija - posle Aldebaran i Betelgeze odpisao sam ovo, žao mi što imam. Dosada na kvadrat.
Valerijan - nešto najbolje u sf stripu. Jedva čekam da se počastim ovom bombonijerom
------
Perle:

Long John Silver - super dobra i priča i crtež
Western - Dobar Rosinski&van hamme
Mardi Gra - nisam čitao; nije da mi je odbojan, ali nekako mi ne ide
WEST - jeeeedva sam pročita drugi, a treči na brzake, samo da ide u rubriku "pročitano" (i zaboravljeno)
Pinap - dobra čak vrlo dobra prva dva albuma, treči me još čeka
Tugovanka - vrlo dobar dvojac Difo&Rosinski. Srečom pročitao sam prve tri u Bumerangu
------

Karuzel:

Spirou i Fantasio - vrh bez mnogo palamuđenja
Povratak zemlji - pročitao Fibrin. Čista desetka.
Bil i Bul - naizgled interesantno ali nemam nit sam čitao, ali ima nade
Kosmonauti budućnosti - nisam čitao, mada mi izgleda za dva stupnja slabije od Povratka zemlji
Marsupilami - vrh bez mnogo palamuđenja
Iznogud - skoro pa ko Marsupilami

Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 08/04/2015 : 20:03:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zato kad bi neko pitao za preporuku od Fibrinih izdanja,sa napomenom da uglavnom čita Bonelijanu,uglavnom bi mu se između ostalog preporučivao i Aldebaran ili Betelgez.

Elem,ovo što sam napisao su uglavnom i komentari većine drugih čitalaca,i to uglavnom onih koji čitaju svašta - i BD i amere i mange i Bonelija i ....
Sa druge strane,ljudi kojima je Kenija redak izlet van Bonelija,ali i stripofili naklonjeni superherojima (vrsta opet laganijeg strip štiva) o ovm stripu imaju najčešće mišljenje koje sam boldovao kod Elderana i Goinga.
Za mene je ovo totalni apsurd,

Već kod Isaka i Skarbeka,stvari su očekivane:
Skarbek je klasik prelepog crteža i "normalne" priče, i zaista je naišao na dobar prijem kod pomenutog čitateljstva.

Da se odmah ogradim da ne mislim ništa loše o ljudima koji naginju pretežno prema superherojskim ili boneli stripovima,posebno ne o meni dragim forumašima elderanu i goingu;s tim što goinga više i ne smatram klasičnim bonelijevcem.

Ne bi pogrijesio ako bi Aldebaran preporucio Bonelijevcima, jer je Aldebaran sjajan, a Kenija, naprosto, dosadna :)
Ima samo jedna greska u ovoj tvojoj procjeni. Ides od pretpostavke da svi samo stripove citamo, sto naravno nije bas tako. Dosta nas sto smo se stripu vratili preko Bonelija trenutno stoji na prelazu ka drugim skolama, i cini mi se da nas ima sve vise i vise koji pokusavamo da citamo sto je moguce vise stvari, a barem za nas iz Srbije\RS Darkvudova izdanja su prioritet zbog vrhunske cijene, upravo su ljudi najavili integral Rabinovog macka za 990 dinara, sto je, za neupucene, menje od 8 ipo evra!
Dakle, da rezimiram :), uopste ne trazim lagano stivo i pitku pricicu, vec samo dobru pricu i crtez, pa sad hoce li biti lagana ili teska, to je manje bitno.
Eno, vidio si i sam da sam npr. nedavno bio odusevljen Kosmonautima buducnosti, koji su,realno, ipak totalna alternativa za Isaka Pirata, koji je, uzgred, najbolji privju nekog DW izdanja koji sam procitao, ali citajuci sve albume redom, nije to to, uprkos fantasticnom crtezu.

Inace, stvarno bih volio da pokusas da objasnis sta se to tebi toliko svidja u Keniji, ili ako vec negdje jesi, daj neki link...

I pade mi na pamet... Mojoj zeni, koja je inace diplomirana slikarka, cesto pokusavam neki strip da podvalim za citanje, i sa Bonelijem ne ide apsolutno nikad, tu se vecinom grozi (osim nekog Martija, ne sjecam se koji bi...), dok je Kenijom odusevljena??? Kad sam joj rekao da je meni Kenija uzas, nije mogla da vjeruje. Juce je procitala Povratak Zemlji, to joj se bas svidja, a Kosmonaute buducnosti nije mogla da ispusti dok sva 3 albuma nije procitala... Procitala je i 2 albuma Mardija i odusevljavala se, treci nece ni da pogleda, kaze da je previse drugaciji crtez. I to je sve sto joj je ikad privuklo paznju.

Edited by - Elderane84 on 08/04/2015 20:11:46
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21826 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 09/04/2015 : 00:01:37  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
@elderan
sad se setih šta si napisao za Kosmonaute,čak sam i kvotovao komentar,koliko mi je bio drag!

Glede Kenije,ne bih ništa objašnjavao,jer mi je strip jednostavno zabavan.Veoma zabavan.Valjda volim takvu tematiku i Leov pitak stil pisanja.
Uostalom,vidiš po ženi - njoj oduševljenje, tebi dosada - ili da se vratim suštini problema - sto žena dvesta sisa.

Jesi li nabavio/pročitao negog Zekana i Tvrđu - ako su ti legli Kosmonauti,ovo bi trebalo tek da ti legne.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21826 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 09/04/2015 : 00:25:31  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9282 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 09/04/2015 : 00:31:39  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Eno, vidio si i sam da sam npr. nedavno bio odusevljen Kosmonautima buducnosti, koji su,realno, ipak totalna alternativa za Isaka Pirata, koji je, uzgred, najbolji privju nekog DW izdanja koji sam procitao, ali citajuci sve albume redom, nije to to, uprkos fantasticnom crtezu.

Vrlo čudno rečeno, s moje tačke gledišta - Kosmonauti budućnosti su čist mainstream strip - savremenog pristupa, nije klasičan, ali svakako mejnstrim, nema veze sa alternativom tj alternativnim stripom, dok naprotiv Isak Pirat baš ima elemente alternative, a crtež mu se može kvalifikovati na razne načine, ali ponajmanje kao "fantastičan".
Go to Top of Page

BiDi
Senior Member

Slovenia
2453 Posts

Member since 06/05/2002

Posted - 09/04/2015 : 01:24:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit BiDi's Homepage  Send BiDi an ICQ Message  Send BiDi a Private Message  Reply with Quote
vidim Torgal knjiga 2 ispod Marvela... \o/

Tako mi mlijeka u prahu, kidam naljevo
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1965 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 09/04/2015 : 01:24:35  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BiDi

vidim Torgal knjiga 2 ispod Marvela... \o/

To sam i ja prvo primetio
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 09/04/2015 : 09:15:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

tek probni primerki :(

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

vronski 3
Senior Member

2374 Posts

Member since 10/01/2014

Posted - 09/04/2015 : 11:01:23  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
Odlično ovo za Torgala. Inače, nikad mršavije sa novim strip izdanjima srpskih izdavača nije bilo prvo tromesčje godine kao sad! Od ČK ni traga ni glasa još od sajma, Darkvud maksimalno usporio sa Orfanima i Okružen mrtvima, VČ-ovog Martija debeljucu broj 2 već i Bog zaboravio, kao i Obojeni program broj 3, kasni i Fantom od Makonda... Nadam se da će sad biti sve mnogo brže....
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1965 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 09/04/2015 : 11:18:21  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

Ima ih tu 5-6 a ja hoću samo jedan da kupim
Go to Top of Page

vronski 3
Senior Member

2374 Posts

Member since 10/01/2014

Posted - 09/04/2015 : 11:19:58  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by goksi

quote:
Originally posted by Poli

Ima ih tu 5-6 a ja hoću samo jedan da kupim

Sačekaj posle Vaskrsa! ;)
Go to Top of Page
Page: of 182 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic