forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Riblja Čorba - Uzbuna
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 11/10/2012 : 23:05:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Ostalo je cutanje mi je poslednji slusljiv album. A i to vise sto sam imao nekih 11-13 godina kad je izdat, sad gledam drugim ocima. Najbolji albumi su mi prva tri, kojima se primakao samo Istinom.
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 12/10/2012 : 01:45:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Ja bih rekao prva cetiri. Buvljoj pijaci ama bas nista ne fali, malo je ispoliranija u odnosu na prva tri, ali jos uvek ima taj "edge" (Necu da zivim u bloku 65 itd.).

A mozda je i ovo zato sto sam to slusao do iznemoglosti kad je izasao, sa jedva par godina zivota, i sto mi je taj album urezan u cerebralni korteks...

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

-jeremija-
Senior Member

Serbia
1611 Posts

Member since 14/08/2012

Posted - 12/10/2012 : 06:48:29  Show Profile Show Extended Profile  Send -jeremija- a Private Message  Reply with Quote
Uopšte, Čorba je najbolje furala sa Kojićem, prva 4 (po dve-tri pesme sa Muzičara) i Istina. Ostalo je stvarno, stvarno krš. Džindžer je veliki gitarista, bez sumnje, ali mislim da je Kojić imao daleko bolji zvuk i da je daleko bolje solirao.

Edited by - -jeremija- on 30/02/2014 00:00:15
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 12/10/2012 : 10:41:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

Ja bih rekao prva cetiri. Buvljoj pijaci ama bas nista ne fali, malo je ispoliranija u odnosu na prva tri, ali jos uvek ima taj "edge" (Necu da zivim u bloku 65 itd.).

A mozda je i ovo zato sto sam to slusao do iznemoglosti kad je izasao, sa jedva par godina zivota, i sto mi je taj album urezan u cerebralni korteks...

Ali osjeti se u Buvljoj pijaci malo te lazne mladalacke energije koja postoji na prva 3 albuma. Mada volim i ja taj album, ipak mi nekako ne ide sa prva 3. Volim i Ujed za dusu i Osmi nervni slom, i Kozu nostru, i Pricu o ljubavi, pa i Labudovu pesmu i Zbogom Srbijo, ali oni su ipak slabiji od Istine.
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7657 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 12/10/2012 : 10:46:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
Nakon svega ovoga što pročitam, ja sebe ne mogu shvatiti. Očito sam onda previše subjektivan, meni su osim pjesme Jedan čovek (koja me neobjašnjivo iritira, ni sam ne znam zašto) sve ostale pjesme za ocjenu 7/10 ili više. Bilo to radi melodije, teksta, poruke, ...

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 12/10/2012 : 11:20:35  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Najbolji albumi i oni po kojima se pamte .

1-Buvlja pijaca
2-Pokvarena mašta i prljave strasti
3-Mrtva priroda
4-Večeras vas zabavljaju muzičari koji piju (priznajem, najvise zbog Momcilove genijalne balade)

Ostali albumi osim ost u grlu me uopce ne dodiruju i ne smatam ih bitnima ..

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8687 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 12/10/2012 : 11:56:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
@ mr murdoc

potpisujem... s tim da su meni muzičari ipak najdraži jer... ovih dana sve mi miriše na jesen.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

xilrion
Advanced Member

Croatia
3027 Posts

Member since 16/12/2010

Posted - 12/10/2012 : 13:22:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit xilrion's Homepage  Send xilrion a Private Message  Reply with Quote

https://xilrion.deviantart.com/
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 12/10/2012 : 15:13:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by selanne

Nakon svega ovoga što pročitam, ja sebe ne mogu shvatiti. Očito sam onda previše subjektivan, meni su osim pjesme Jedan čovek (koja me neobjašnjivo iritira, ni sam ne znam zašto) sve ostale pjesme za ocjenu 7/10 ili više. Bilo to radi melodije, teksta, poruke, ...

I mi smo subjektivni. Ko zna sta je objektivno :)
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 12/10/2012 : 16:05:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by -jeremija-

Uopšte, Čorba je najbolje furala sa Kojićem, prva 4 (po dve-tri pesme sa Muzičara) i Istina. Ostalo je stvarno, stvarno krš. Džindžer je veliki gitarista, bez sumnje, ali mislim da je Kojić imao daleko bolji zvuk i da je daleko bolje solirao.

I meni je Kojic ubedljivo najbolji Corbin solo gitarista. Dzindzer je ful OK, ali je mnogo ukalupljen u Chorbi, u Rok Masini je pravio zulum. Kojicev EP je meni bolji od 90% Chorbinog post-Buvlja pijaca opusa.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 13/10/2012 : 17:39:49  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

quote:

I meni je Kojic ubedljivo najbolji Corbin solo gitarista. Dzindzer je ful OK, ali je mnogo ukalupljen u Chorbi, u Rok Masini je pravio zulum. Kojicev EP je meni bolji od 90% Chorbinog post-Buvlja pijaca opusa.

A "POP MAŠINA" je bila još bolja od "ROCK MAŠINE"...
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 13/10/2012 : 17:40:54  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
Beše to legendarni Bend sa odličnim muzičarima...E,to je prava PROGRESIVA!!!
Go to Top of Page

-jeremija-
Senior Member

Serbia
1611 Posts

Member since 14/08/2012

Posted - 13/10/2012 : 22:19:22  Show Profile Show Extended Profile  Send -jeremija- a Private Message  Reply with Quote
Nijedna od te dve Nemečekove nije Manojlovićevom Dahu ni za primirisati

Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 14/10/2012 : 12:26:31  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nijedna od te dve Nemečekove nije Manojlovićevom Dahu ni za primirisati

"POP MAŠINA" je mnogo kvalitetnija grupa od "Daha",a o "Gordima" da i ne pričamo...
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 14/10/2012 : 12:29:16  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
Imao sam prilike da gledam "Gorde" kqao predgrupu ""Gilan Bendu",i nisu me oduševili. Prazno prangijanje uz stupidne tekstove pesama...
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 14/10/2012 : 12:34:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Gordi su imali dobru muziku - tekstovi, materi mila. Ali, najblize sto je SFRJ u ono vreme stigla necemu sto se moze zvati heavy metal NWoBHM fazona, pogotovo albumi Kraljica Smrti i Pakleni Trio.

Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 14/10/2012 : 12:34:42  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
Poslušaj GORDI - "Veštice,djavoli" ili "Igraj,luduj" pa će ti biti jasno o čemu pričam...
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 14/10/2012 : 12:40:35  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
Jedino su oni Slovenci - "Paklena pomorandža" bili smešniji. I oni su bili predgrupa na tom famoznom koncertu...Najludji momenat je bio kada je njihov pevač na sceni počeo da vitla dvoseklom sekirom,mislio sam da će nekom iz publike otfikariti glavu...Momci su se mnogo u mladosti ložili na Alis Kupera!
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 14/10/2012 : 13:05:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pravedni

Poslušaj GORDI - "Veštice,djavoli" ili "Igraj,luduj" pa će ti biti jasno o čemu pričam...

Ma imam te ploce. I slazem se sa tobom, zar nisam tako rekao ? :D A meni je omiljeno "zivis u svetu seksa i pakla / samo dno si ti dotakla" ili tako nesto...prva pesma na Paklenom Triju :D

Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 14/10/2012 : 15:34:44  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
OK. Drago mi je da razmenim poneku misao sa nekim ko se razume u rock...Pozdrav,sve najbolje!
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 14/10/2012 : 16:08:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Mislim da su se slovenci zvali "Pomaranca" inace.

Bio je i dobar bend iz BG "Apartman 69", kasnije vaskrsao kao "Kraljevski apartman". Oni su isto gajili taj stil. Meni iskreno od sve te domace hard rock price najkonkretnije Atomsko Skloniste, mada mnogo volim i prvi Kerber (koji je ranije doduse skrenuo u pop-rock vode, al nema veze).

Go to Top of Page

-jeremija-
Senior Member

Serbia
1611 Posts

Member since 14/08/2012

Posted - 14/10/2012 : 16:44:25  Show Profile Show Extended Profile  Send -jeremija- a Private Message  Reply with Quote
Zapravo, Apartman 69 se fuzionisao sa Ognjenim Vukom, u kom je pevao Zoran Lalović Lotke, sadašnji tj. prvi pevač Kraljevskog Apartmana

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 14/10/2012 : 16:49:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
To nisam znao, mislio sam da ih je gitarista prosto vaskrsao posle duze pauze, na nagovor Bore Chorbe. Cak sam i gledao igrom slucaja jedan od njihovih prvih comeback nastupa, veliki rock spektakl na Tashu cini mi se '95 na jesen (ili '96? hm).

Go to Top of Page

-jeremija-
Senior Member

Serbia
1611 Posts

Member since 14/08/2012

Posted - 14/10/2012 : 16:56:45  Show Profile Show Extended Profile  Send -jeremija- a Private Message  Reply with Quote
Lik jeste vaskrsao, ali je u dogovoru sa Lotkeom pravio Apartman

Imao je Ognjeni Vuk par simpatičnih pesmica, tipa "Gumi defekt", "Što ne ćutiš"... Mislim iz 83.

A Apartman 69, nzm, meni je dobra samo ona patetika "Sećanje no. 2".

Posle, svi znamo koliko je KA zaživeo kao metal bend - uveli su klavijature pre godinu ili dve...

Mislim, uopšte, dosta su kao Gordiji: Brutalnost od muzike, tekstovi blago tragični... Izuzev balada i power ballada koje su prebudžene.

Sam heavy metal mislim da nikad nije zaživeo kod nas iz prostog razloga što je heavy metal heavy metal samo na engleskom.

Mislim... "Ne verujem u LAŽNE anđele..." Pa bio bi jebeni idiot kad bi verovao u nešto što naziva lažnim, zar ne? Ili "Ona vedri i oblači". Ima onako sve, osim pravog osećaja heavy metala.

Da ne idem dalje sa pesmama koje sa užitkom slušam ali koje jednostavno nisu H&M

Edited by - -jeremija- on 14/10/2012 16:57:28
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 14/10/2012 : 17:00:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Prvi Osvajaci su dosta korektno odradili posao, recimo ja mnogo volim "Ne mogu da pobegnem", to je bas onako u to vreme trendy komerc metal.

Metal kao takav, muzicki Gordi, kompletno, ipak, Rok Masina. No, ima boljih primera u ekstremnijim zanrovima, recimo Heller je vredan thrash metal iz 80tih, totalno u koraku sa vremenom.

Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.31 seconds. Snitz Forums 2000