Author |
Topic  |
Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 02/10/2012 : 16:36:02
|
quote: Originally posted by cerichus
Hajde mi onda Vronski odgovori kao novinar i kao građanin zašto se u web izdanju novine u kojoj radiš (za printano ne znam, nisam ga imao priliku vidjeti) grubo udara na suverenitet jedne međunarodno priznate države. Naime, imate poseban dio sajta naslovljen kao Republika Srpska i dio sajta naslovljen kao Eks Ju, koji obuhvata Federaciju BiH, Hrvatsku, Sloveniju i Makedoniju? Ako ste već htjeli dijeliti novosti po BH entitetima onda bi imalo smisla da je BiH obuhvaćena sa Eks Ju, a onda ste mogli dodatno poveznicu BiH podijeliti po entitetima.
Evo ti odgovor bez politike. Maltene sve dnevne novine iz Srbije imaju ili svoje kancelarije u Republici Srpskoj i Crnoj Gori, ili se, u najmanju ruku, tamo distribuiraju. Jednostavno, radi se o poboljsanju prodaje, i iste te dodatke imas i u stampanim izdanjima, npr, Blic ima poseban dio koji ide za Republiku Srpsku, poseban za Beograd, poseban za Vojvodinu, poseban za Sumadiju... Po tvome, udaraju i na suverenitet same Srbije, posto su i nju iscjepkali. |
 |
|
goran split
Junior Member

Croatia
388 Posts
Member since 21/09/2010 |
|
cerichus
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1685 Posts
Member since 01/02/2007 |
Posted - 02/10/2012 : 16:46:53
|
quote: Originally posted by Elderane84
quote: Originally posted by cerichus
Hajde mi onda Vronski odgovori kao novinar i kao građanin zašto se u web izdanju novine u kojoj radiš (za printano ne znam, nisam ga imao priliku vidjeti) grubo udara na suverenitet jedne međunarodno priznate države. Naime, imate poseban dio sajta naslovljen kao Republika Srpska i dio sajta naslovljen kao Eks Ju, koji obuhvata Federaciju BiH, Hrvatsku, Sloveniju i Makedoniju? Ako ste već htjeli dijeliti novosti po BH entitetima onda bi imalo smisla da je BiH obuhvaćena sa Eks Ju, a onda ste mogli dodatno poveznicu BiH podijeliti po entitetima.
Evo ti odgovor bez politike. Maltene sve dnevne novine iz Srbije imaju ili svoje kancelarije u Republici Srpskoj i Crnoj Gori, ili se, u najmanju ruku, tamo distribuiraju. Jednostavno, radi se o poboljsanju prodaje, i iste te dodatke imas i u stampanim izdanjima, npr, Blic ima poseban dio koji ide za Republiku Srpsku, poseban za Beograd, poseban za Vojvodinu, poseban za Sumadiju... Po tvome, udaraju i na suverenitet same Srbije, posto su i nju iscjepkali.
Svejedno mi je nebulozno da se npr. Federacija BiH tretira kao Eks Ju!?! Ex Yu republika je bila BiH, (FBiH nije postojala, kao ni RS u okviru SFRJ) pa nema nikakvog smisla da tu trpaju FBiH. Inače, sve novine koje imaju izdanja za inostranstvo, adresiraju ih na državu, a ne na njene dijelove. Ukoliko to urade drugačije, to je tendenciozno. Druga je stvar da u domaćim izdanjima novina imaju dodatke ili posebne rubrike za pojedine regije, gradove, centre i sl. |
Elvis has just left the building! |
 |
|
Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 02/10/2012 : 17:12:14
|
A dobro, moraju negdje staviti FBIH. Sve je to zbog trzista, jednostavno je cinjenicno stanje da u Republici Srpskoj zivi preko 95% Srba i da je, kao takva, dobro trziste za novine iz Srbije. Ako cemo o BiH, meni ni dan danas nije jasno kako je moguce da u Trebinju nema banjaluckog Nektara u skoro nijednoj kafani, sve ode na Jelen i Niksicko, dok npr. na desnoj obali Mostara imas samo Karlovacko i Ozujsko, a na lijevoj obali ide vecinom Sarajevsko :) A sve ista zemlja i ista drzava na papiru. Sta ces. |
 |
|
selanne
stripovi.com suradnik

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
7671 Posts
Member since 11/09/2009 |
Posted - 02/10/2012 : 17:13:32
|
Ima u Mostaru i Pana.  |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 02/10/2012 : 17:15:33
|
Cilj topica je postignut, Deejeva subverzivna djelatnost je uočena i spriječena , pa ni nema više smisla da topic bude otključan, odnosno, možda bi i mogao ali očito je da ne možete bez politike, a da sada nakon što je rasprava završila ne udaljavam nikoga, ide ključ |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
Topic  |
|
|
|