forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - site
 Prijedlozi, komentari, kritike
 Pretnje obračunom, ban ili ne?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 08/10/2012 : 20:18:32  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message  Reply with Quote
Poll Question:
Prateći ova poslednja zbivanja na forumu, odlučio sam da otvorim ovo glasanje ne bi li konačno neke stvari isterali na čistac što se kaže.

Mislim da je nešto najjadnije i najogavnije što neko može da napiše preko jednog foruma to da nekom drugom članu preti fizičkim obračunom.Valjda je svima jasno da to ni u najmanjoj meri nije u skladu sa civilizacijskim normama i normalnim ponašanjem u ljudskom društvo, a generalno znamo svi i da je svaki napad na neku drugu osobu kažnjiv po zakonu.
Takođe, po nekim nepisanim normama internet komunikacije ovakvi postupci su istovremeno dokaz koliko je onaj koji to radi istovremeno i jadan, smešan i pre svega totalno nezreo.
Na velikoj većini svih mogućih internet foruma i četova, ovako nešto je strogo zabranjeno, a i ako se ponegde dozvoljava to je samo zato da bi se takav pojedinac mogao izvrgnuti ruglu i podsmehu svih ostalih članova jer sam takav postupak dovoljno govori sam za sebe.Naravno, svi mi znamo da 90% (pa i više) tih pretnji nije potkrepljeno realnom njihovom ostvarljivošću, ali to ne menja situaciju, jedino govori u prilog tome koliko je taj koji tako nešto radi još jadniji nego u slučaju da isto učini u realnom svetu.

Nažalost, eto na ovom forumu takve pretnje su poprilično izgleda uobičajena stvar i može se reći da se po tome razlikuje od mnogih drugih i ima neki svoj pečat, a da stoji rame uz rame sa onim forumima namenjenim klincima tek zašlim u pubertet.
Moderatori do sada nisu uopšte smatrali za shodno da onoga koji upućuje takve pretnje makar i opomenu, a kamoli da izbace.Štaviše, bilo je nekih slučajeva kada su se takvim osobama maltene i izvinjavali što su se uopšte mešali u raspravu.Svedoci smo i toga da se istim metodom služio i sam vlasnik sajta, doduše ne ovde već na jednom drugom mestu, a ni nekim moderatorima tako nešto nije strano.

Međutim, ono što je zanimljivo jeste to da su i vlasnik sajta i još neki koji su i sami upućivali pretnje drugima upravo tako nešto uzimali za primer ogavnosti i ugroženosti kada su i sami dobili slične takve pretnje.Dakle, ponašamo se kako nam se hoće i pretnje su loše, ali samo u zavisnosti od toga kome se preti zar ne?Ispada da je tako.
Takođe, kada sam se jednom obratio vlasniku sajta povodom ovih stvari, on mi je odgovorio da ga je savršeno briga za to. Ali vidim da ga je itekako bilo briga kada je primer sličnih pretnji iznosio da svi vide u raspravi oko skeniranih stripova i stripzone prenoseći sadržaj mejla koji je dobio (dakle nije mu ovde ni prećeno) .
Više puta je bilo dozvoljeno određenim da se tako izrazim "poznatim i glasnim" članovima foruma da prete drugim članovima bez ikakvih posledica.Međutim, kada je bilo reči o nekim drugim, "nepodobnijim" forumašima onda se tražila dlaka u jajetu pa su čak rečenice u kojima nikakva pretnja nije bila izražavana namerno tumačene na drugačiji način.Stoga sam u opciju glasanja dodao i onu četvrtu opciju.

Svedoci smo i toga da su poslednjih dana neki članovi foruma banovani zbog pretnji koje su bile pa kako da se izrazim više indirektno upućivane jednoj određenoj grupaciji ljudi (gej populaciji) .Da li je to došlo do nekog zaokreta na forumu?OK onda, ako je tako, ali mislim da bi shodno tome itekako bilo logično i normalno da se ubuduće i svaka pretnja jednog člana foruma drugom takođe sankcioniše.Da ne bude i dalje onakva situacija da je pojedincima sve dozvoljeno samo dotle dok se sami ne dotaknu nekih opštih tema, pomalo škakljivih za forum i opšti trend kretanja društva, odnosno da zbog toga budu banovani, a zbog njihovog odnosa prema drugim forumašima ne.

Lično mislim da bi svaka vrsta pretnje ma kome bilo upućena i na ma koji način, trebala biti sankcionisana.Tu mislim i na privatne poruke.

Pa da vidimo šta ljudi misle, je li ok ljudima pretiti preko interneta ili ne?

Choices:

Da, to je ogavno i treba sankcionisati
Ne znam
Ne, neka se obracunava ko kako hoce
Samo u zavisnosti od toga kome se preti

Who Can Vote? Only Members can vote. You need to register or be logged in to vote.

Edited by - tumen on 08/10/2012 20:21:10

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29623 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 08/10/2012 : 20:27:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
da, ma da sam ja moderator ja bih dijelio banove šakom i kapom :)
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47315 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 08/10/2012 : 20:27:51  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
teško se odlučit.
po meni svakako triba banirat člana koji priti ubojstvom ,sakačenjem i slično.
šta se tiče prijetnji premlačivanjem to je opet u zavisnosti o kome se radi i s čin je prijetnja dosegnuta.
npr. uobičajena svađa ,neko nekom opsuje mater ovaj mu zapriti prebijanjem .
ban bi onda svakako tribala dobit obojica ili nijedan.ne samo ovaj koji priti

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 08/10/2012 : 20:28:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
pa ofkors da treba sankcionirati takve bananom. poziv na fizičko nasilje i prijetnje istim određenim forumašima posljednja je linija obrane onih intelektualno nevinih, mentalno nemoćnih i trulih osoba.
Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 08/10/2012 : 20:32:02  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

teško se odlučit.
po meni svakako triba banirat člana koji priti ubojstvom ,sakačenjem i slično.
šta se tiče prijetnji premlačivanjem to je opet u zavisnosti o kome se radi i s čin je prijetnja dosegnuta.
npr. uobičajena svađa ,neko nekom opsuje mater ovaj mu zapriti prebijanjem .
ban bi onda svakako tribala dobit obojica ili nijedan.ne samo ovaj koji priti

Naravno, obojica bi trebala dobiti ban, ali često se desi u takvim svađama da baš ban ne dobije samo onaj koji preti, pa čak i ako je to uradio za običnu sitnicu.Mislim da je ravnopravno kažnjavanje ključ svega.To koliko je ko dobar sa moderatorom neka se ostavi za svet van foruma.

Edited by - tumen on 08/10/2012 20:32:47
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10288 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 08/10/2012 : 20:37:34  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
Opcija A, permaban.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 08/10/2012 : 20:43:01  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote
Ne.Sa nekima ne mozes bez tako.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22332 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 08/10/2012 : 20:44:06  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Sve zavisi od situacije.
Protiv toga sam da se zbog prijetnji automatski banuje.
Mora se sagledati kako i zasto je doslo do toga i o kakvoj se prijetnji radi.
Ti si , tumene, koliko se sjecam nekome jednom opsovao zenu, pa ti je ovaj zaprijetio batinama.
U tom slucaju sam u poptpunosti na njegovoj strani, ne samo sto se tice prijetnji, vec si zato i zasluzio dobre batine.
Ako je on zbog prijetnje dobio ban od sedam dana, onda si ti trebao dozivotni.
Ima granica koje se ne smiju preci, pogotovo kada se radi o psovkama bliznjih familijskih clanova.
Ima ljudi koji poznaju samo jedan jezik, a to je jezik jaceg.
Na neki nacin im se i treba stati u kraj, pa makar to bila i prijetnja, pogotovo ako sankcionisanje u tom slucaju izostane ili je previse blago.
Uporedi forum sa realnim zivotom, to je nepisano pravilo i u realnosti.
Ako ti neko nesto opsuje, neces cekati na policiju i detektive da rijese slucaj, vec ces mu dati ono sto zasluzuje, barem oni koji imaju imalo muskosti u sebi.
Kazem, nepisani zakon koji je star koliko i covjecanstvo.
A oni koji se boje takvih stvari, pa neka ne diraju "lava", neka ne izigravaju junake, neka ne psuju ljudima, neka ne provociraju i neka budu svjesni gdje im je mjesto, na taj nacin ce i izbjeci takve stvari, bilo samo prijetnje ili i realne batine.
Nikad ne znas kakva se budala nalazi na drugoj strani mreze.
Zato OPREZ sa takvim stvarima.

Go to Top of Page

Tutta
Advanced Member

Germany
32401 Posts

Member since 19/02/2010

Posted - 08/10/2012 : 20:51:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Tutta a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Sve zavisi od situacije.
Ti si , tumene, koliko se sjecam nekome jednom opsovao zenu, pa ti je ovaj zaprijetio batinama.
U tom slucaju sam u poptpunosti na njegovoj strani, ne samo sto se tice prijetnji, vec si zato i zasluzio dobre batine.
Ima granica koje se ne smiju preci, pogotovo kada se radi o psovkama bliznjih familijskih clanova.
Na neki nacin im se i treba stati u kraj, pa makar to bila i prijetnja, pogotovo ako sankcionisanje u tom slucaju izostane ili je previse blago.
Ako ti neko nesto opsuje, neces cekati na policiju i detektive da rijese slucaj, vec ces mu dati ono sto zasluzuje, barem oni koji imaju imalo muskosti u sebi.
A oni koji se boje takvih stvari, pa neka ne diraju "lava", neka ne izigravaju junake, neka ne psuju ljudima, neka ne provociraju i neka budu svjesni gdje im je mjesto, na taj nacin ce i izbjeci takve stvari, bilo samo prijetnje ili i realne batine.

odlican odgovor! potpis!

+IN HOC SIGNO VINCES+

Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 08/10/2012 : 20:55:47  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sve zavisi od situacije.

Kao prvo, postavlja se pitanje, a ko je tu univerzalni, merodavni sudija da procenjuje ko je zaslužio batine, a ko ne?
Po toj logici ne treba da postoje niti sudovi niti pravosudni sistemi, hajde da jednostavno linčujemo ljude kako se to nekada davno radilo.
Mislim, stvarno van svake logike i bezveze.

Zatim, dobro znamo da se većina ljudi na taj način samo busa i da u stvari to radi kada nema drugačiji odgovor na neku situaciju.Baš me zanima da li bi i u stvarnosti bili isti takvi, čisto sumnjam?Nije li smešno i detinjasto pročitati tako nešto pored toga što je ogavno?
Ali zato na taj način dobijamo trovanje foruma stvarima koje nisu uopšte bezazlene i neko u krajnju ruku to može i iskoristiti pravno gledano.
I ne znam otkad je to psovka postala opasnija od pretnje nasiljem i možda stvarno njegovog demonstriranja?Da se nisu zakoni promenili?Pa ni mala deca se tako ne ponašaju, a oni se najčešće časte sličnim stvarima.

Ja jesam ranije dok sam još bio relativno nov na forumu uradio nešto što nije trebalo i priznajem tu grešku, za nju sam bio i kažnjen na način na koji do tada nije bio primenjivan.U svakom slučaju žao mi je zbog toga itekako.Ali eto zaboravilo se da sam u toj raspravi i ja bio itekako vređan i na kraju ako mi je već bilo prećeno to ne znači da je postojao razlog da se od tada to čini još više puta bez ikakvog povoda i još da se pritom moderatori smeju i šale prilikom toga.Ako je to normalno, ne znam šta nije?
I ajde da ne koristimo dvostruke aršine.Ako nekome ne smetaju pretnje upućene drugima, neka se ne žecne kada i sam slične ne dobije.Nešto mislim da se baš prvi tako ponašaju neki moderatori, što bivši, a što sadašnji.

I nije reč ovde o meni, koliko je samo pretnji bilo upućivano, pa ti si se prvi King osećao itekako nelagodno u nekim situacijama kada su neki imali ponešto protiv tebe pa si svašta pokušavao da primiriš situaciju i ne budeš meta napada, ali nije išlo.
Preti se redom, kako i članovima foruma, tako i onima koji nisu tu, kao i raznoraznim javnim osobama.Sve to je postalo potpuno suludo, a forum liči na neku zajedničku prostoriju određenog popravnog doma gde svako svakome skreše sve po spisku.
Valjda jednom možemo da okrenemo novi list i krenemo dalje kao ljudi.

I molim te, nemoj mi reći da se u realnosti mlati na svaku upućenu psovku?Pa živeli bi u groblju ili bolnici onda.Pre bih rekao da kada nekada do toga i dođe da je tu veći pokretač alkohol ili prgava narav, a ne sama psovka.A ako neko ne želi da bude "probuđeni" lav kako ti King kažeš, neka se onda bolje ne trpa kao mirođija u svaku čorbu, šta ćemo onda sa tim?

A inače, svakome treba dati šansu i da shvati da je pogrešio, pa onda može grešku i da ispravi, da se izvini i slično, pa valjda je to ljudski?

Edited by - tumen on 08/10/2012 21:06:19
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 08/10/2012 : 21:01:37  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Naravno da treba sankcionisati i izbaciti svakog ko nekome preti!

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19772 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 08/10/2012 : 21:30:15  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
NE treba ga banovati nego tužiti na sudu i poslati u zatvor

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 08/10/2012 : 21:36:42  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

NE treba ga banovati nego tužiti na sudu i poslati u zatvor

A ne no dozivotna
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11584 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 08/10/2012 : 21:47:06  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote
Ozbiljne su samo one pretnje kad se kaze:"Odvalicu te ako te vidim na Sajmu".

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22332 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 08/10/2012 : 21:49:37  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tumen

I molim te, nemoj mi reći da se u realnosti mlati na svaku upućenu psovku?

U realnosti se ljudi drugacije i ponasaju. Sve zavisi ko psuje, ko pred njim stoji itd.
bez obzira koliko si ljut, kod nekog ogromnog ili opasnog tipa bi dva puta razmislio prije nego sto nesto kazes.
Evo npr. , ako se ne varam ti si Texu opsovao zenu (ako se dobro sjecam).
U realnom zivotu sumnjam ,da je doslo do konflikta, da bi mu to u cetiri oka rekao. Na taj nacin ne bi ni doslo do tuce, a preko interneta si to tek tako napisao ne razmisljajuci o posljedicama, jer si se osjecao sigurno iza PC monitora.
Ipak da se to zaista i u stvarnosti desilo, poznavajuci Texa, sigurno bi te namlatio, cisto sumnjam da bi imao tada vremena da mu procitas paragraf o fizickom nasilju.

Naravno, radi se o nekim vanrednim situacijama, oni koji ustaju da tuku narod samo jer ih je neko krivo pogledao, takve treba dozivotno u ludnicu.

quote:

A inače, svakome treba dati šansu i da shvati da je pogrešio, pa onda može grešku i da ispravi, da se izvini i slično, pa valjda je to ljudski?

Sve zavisi od toga kako je i zasto doslo do nekih stvari, ima stvari za koje nema oprosta, ali u sustini se slazem sa ovim dijelom.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47315 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 08/10/2012 : 21:59:49  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

U realnosti se ljudi drugacije i ponasaju. Sve zavisi ko psuje, ko pred njim stoji itd.
bez obzira koliko si ljut, kod nekog ogromnog ili opasnog tipa bi dva puta razmislio prije nego sto nesto kazes.
U realnom zivotu sumnjam ,da je doslo do konflikta, da bi mu to u cetiri oka rekao. Na taj nacin ne bi ni doslo do tuce, a preko interneta si to tek tako napisao ne razmisljajuci o posljedicama, jer si se osjecao sigurno iza PC monitora.
Ipak da se to zaista i u stvarnosti desilo, poznavajuci Texa, sigurno bi te namlatio, cisto sumnjam da bi imao tada vremena da mu procitas paragraf o fizickom nasilju.

Naravno, radi se o nekim vanrednim situacijama, oni koji ustaju da tuku narod samo jer ih je neko krivo pogledao, takve treba dozivotno u ludnicu.

quote:

Sve zavisi od toga kako je i zasto doslo do nekih stvari, ima stvari za koje nema oprosta, ali u sustini se slazem sa ovim dijelom.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 08/10/2012 : 22:13:09  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Opet, svakako da ti kao pojedinac ne možeš imati predstavu kako bi se ko ponašao u određenoj situaciji.Zato i ne možemo biti sudije što se toga tiče, jer ne možemo da predviđamo situacije.Isto tako, ne možemo biti svesni niti posledica da se takav neki napad zaista i dogodi.Šta misliš, neko nezgodno padne, ostane na mestu mrtav ili ubogaljen i šta onda?Upšropašćen je ne samo jedan život već dva, odnosno i onoga koji je to učinio.Zatim, tu je i mogućnost odlaska u zatvor, misliš li da je tamo lepo, baš bih voleo da vidim tog koji bi zadovoljan sedeo u zatvoru zato što je nekog namlatio i pokazao mu.Zatim, batina ima dva kraja, svako tu može da nastrada, a isto tako to može povući i lančanu reakciju osvete u koju će se umešati bliski ljudi sa obe strane.
E moj King, mnogo je tu stvari o kojima izgleda ni najmanje nisi razmislio.Svako delo ima svoje posledice, a veruj mi da je uvek bolje izgladiti stvar nego što te posledice postanu fatalne.E onda više nema povratka, a ne zato što te je neko opsovao.
Inače, uopšte ne mislim da je tu reč o tome ko se kako sigurno oseća iza monitora.
Jednostavno preko internet foruma ljudi palamude o svemu i svačemu, uglavnom iz dokonosti, osećaju bar na neki način da se dokažu u nekoj oblasti jer obično u životu nema koga to da prepozna, pa tu dolazi i do rasprava do kojih u normalnoj životnoj situaciji sigurno ne bi ni došlo.
Ja sasvim sigurno mogu reći za sebe da u realnosti ni o čemu ovom ne pričam, jednostavno imam i pametnija posla i obaveze, a kada i imam višak slobodnog vremena uglavnom gledam da se opustim, zabavim, provedem vreme sa bliskim ljudima.Zato i gledam da sam što manje na forumu i internetu.Da ne nabavljam stripove preko interneta pitanje je da li bi i ovo pisao uopšte.
Jesam i ja ranije bio malo drugačije i više se upuštao u rasprave dok mi je sve to bilo novo, ali brzo sam shvatio da je sve to mlaćenje prazne slame.
A inače, internet u neku ruku iako je i koristan (pre svega u poslovne i neke informativne svrhe) jeste zlo, otuđuje ljude i tera ih da se ponašaju na način na koji to inače ne rade u životu.Urađeno je i dosta istraživanja na tu temu.U suštini ako internet koristiš pre svega za zabavu i trošenje slobodnog vremena to na dobro izaći neće.

Vezano za to kako je do nečega došlo, svakako da ako je došlo na internetu, stvari sigurno ne mogu biti takve da je to situacija na krv i nož.
A inače King, ima i takvih situacija gde su ljudi mnogo tolerantniji za situacije u realnom životu jer recimo neke napade preko interneta češće shvataju kao napade na neke opšte stvari koje su im svete i bitne i onda se osećaju delom neke izmišljene vojske koja će da ide u rat protiv takvih nepravdi.To je taj začarani krug samozavaravanja.

P.S.-Mislim da dosadašnji rezultati glasanja jasno govore o tome kako većina ljudi razmišlja i to je dobro i ohrabrujuće.

Edited by - tumen on 08/10/2012 22:16:29
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22332 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 08/10/2012 : 22:21:49  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Opet, svakako da ti kao pojedinac ne možeš imati predstavu kako bi se ko ponašao u određenoj situaciji.Zato i ne možemo biti sudije što se toga tiče, jer ne možemo da predviđamo situacije.Isto tako, ne možemo biti svesni niti posledica da se takav neki napad zaista i dogodi.Šta misliš, neko nezgodno padne, ostane na mestu mrtav i šta onda?Upšropašćen je ne samo jedan život već dva, odnosno i onoga koji je to učinio.Zatim, tu je i mogućnost odlaska u zatvor, misliš li da je tamo lepo, baš bih voleo da vidim tog koji bi zadovoljan sedeo u zatvoru zato što je nekog namlatio i pokazao mu.Zatim, batina ima dva kraja, svako tu može da nastrada, a isto tako to može povući i lančanu reakciju osvete u koju će se umešati bliski ljudi sa obe strane.

Naravno, naravno, naravno, upravo ti pricam o postupcima i posledicama...Zato fino preskocis onaj dio gdje nekome opsujes zenu, mater, sestru, dijete, pa ce se automatski preskociti i eventualni dio sa batinama, zatvorom, sahranom, bolnicom i sta ti ja znam.

quote:

E moj King, mnogo je tu stvari o kojima izgleda ni najmanje nisi razmislio.

Vjeruj mi, razmisljam ja o tome skoro svaki dan. To mi je posao.
Go to Top of Page

Barney
Average Member

Croatia
685 Posts

Member since 20/03/2011

Posted - 08/10/2012 : 22:32:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Barney a Private Message  Reply with Quote
Ja mislim da pojedinci prije svega trebaju malo odrasti, uozbiljiti se i naučiti nešto što još nisu a davno su trebali a to je KULTURA i to je prvo i osnovno što ja kao roditelj učim svoju djecu i inzistiram na tome i smatram da je svakom roditelju dužnost na nauči svoje djete kulturi. Ne petljam se puno u VAŠ forum i razne teme i rasprave ali kad čovjek čita neke rasprave mogu reći samo jedno: GROZNO! Muka mi čitati.
Ako nemaš osobne kulture kako češ onda nekog drugog naučiti kulturi?
Ljudi moji mi smo uskoro EU a pojedinci ostavljaju dojam kao da još nisu ni sišli s drveta i civilizirali se.

Dajte čitajte stripove i pokušajte iz njih izvući i naučiti neke pametne stvari. Izvucite neku pouku i poantu i iskoristite ju pametno u životu. Ne vidim ništa pametno u vrijeđanju, prijatnjama i obračunima. Takvi ljudi ne mogu opstati u mojem društvu a isto tako niti ne želim biti među njima.

Uskoro će CRŠ i pozvani smo svi zajedno na "okupljanje trapera".
Svaka čast pojedincima, ima ovdje zaista divnih ljudi, ali budu li se tamo okupljali i takvi "traperi", koji su zadnjih par dana ovdje glavna tema za ban zbog osobne nekulture, hvala lijepo ali ja bih u tom slučaju ipak malo pametnije iskoristio svoje vrijeme.

Razmislite o tome da oko sebe stvorite jednu atmosferu gdje će svatko biti ponosan što vam je prijatelj a ne da ljudi bježe od vas ko vrag od tamjana i muka im je kad vas vide.

Svaki pojedinac ovdje je i više nego inteligentan, pitanje je samo koliko on tu svoju inteligenciju koristi za dobre a koliko za loše stvari.
Prvo treba banirati one koji provociraju (uzrok) a onda i one koji ne znaju uzvratiti na kulturan način nego pokušavaju nasiljem i nekulturom riješiti problem (posljedica)

Žene gutaju tablete da muškarce ne bi boljela glava
Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 08/10/2012 : 22:39:37  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Opet, svakako da ti kao pojedinac ne možeš imati predstavu kako bi se ko ponašao u određenoj situaciji.Zato i ne možemo biti sudije što se toga tiče, jer ne možemo da predviđamo situacije.Isto tako, ne možemo biti svesni niti posledica da se takav neki napad zaista i dogodi.Šta misliš, neko nezgodno padne, ostane na mestu mrtav i šta onda?Upšropašćen je ne samo jedan život već dva, odnosno i onoga koji je to učinio.Zatim, tu je i mogućnost odlaska u zatvor, misliš li da je tamo lepo, baš bih voleo da vidim tog koji bi zadovoljan sedeo u zatvoru zato što je nekog namlatio i pokazao mu.Zatim, batina ima dva kraja, svako tu može da nastrada, a isto tako to može povući i lančanu reakciju osvete u koju će se umešati bliski ljudi sa obe strane.

Naravno, naravno, naravno, upravo ti pricam o postupcima i posledicama...Zato fino preskocis onaj dio gdje nekome opsujes zenu, mater, sestru, dijete, pa ce se automatski preskociti i eventualni dio sa batinama, zatvorom, sahranom, bolnicom i sta ti ja znam.

quote:

E moj King, mnogo je tu stvari o kojima izgleda ni najmanje nisi razmislio.

Vjeruj mi, razmisljam ja o tome skoro svaki dan. To mi je posao.

Isto tako sasečeš problem u korenu pa ne ulaziš u raznorazne bespredmetne rasprave, ne držiš stranu svakome ko ti padne na pamet, ne izigravaš drvenog advokata, ne provociraš, nemaš potrebu da uvek budeš u centru pažnje, pa ćeš opet sve to izbeći.Zar nije tako King?
Ne mora se u svakoj čorbi biti mirođija, ali takvih mirođija je ovde i previše. No, slažem se sa tobom što se toga tiče.

Očigledno da o ovim detaljima koji sam ja istakao nisi baš dobro razmislio, ali eto sada je i na to skrenuta pažnja.A onima kojima je to posao nema šta da razmišljaju na svoju ruku već valjda pre svega poštuju zakon i drže se njega, barem je tako do sada bilo, a koliko znam nije se promenilo.

Eh da, ako je ovo forum o stripovima, čemu onda sve one ostale teme?Nije li i to u neku ruku "traženje đavola"?Pa ako te teme već postoje jer bi neki normalno da diskutuju i o tim stvarima onda barem da i tamo važe ista pravila.

Edited by - tumen on 08/10/2012 22:46:23
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22332 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 08/10/2012 : 22:46:35  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Isto tako sasečeš problem u korenu pa ne ulaziš u raznorazne rasprave, ne držiš stranu svakome ko ti padne na pamet, ne izigravaš drvenog advokata, nemaš potrebu da uvek budeš u centru pažnje, pa ćeš opet sve to izbeći.Zar nije tako King?

Tako je!
Umjesto sto si otvorio topik gdje se zalis o prijetnjama fizickim nasiljem, kojima si i sam bio izlozen zbog opravdanih razloga pa bi se moglo reci da na taj nacin i dalje zelis da provociras tadasnji problem, mislim da bi bilo bolje da si otvorio temu gdje ces se napokon javno izviniti za onu ogavnu psovku i dati malo vise vjerodostojnosti recenici , citiram:
"A inače, svakome treba dati šansu i da shvati da je pogrešio, pa onda može grešku i da ispravi, da se izvini i slično, pa valjda je to ljudski?"
Dok ti, koliko vidim, pravis upravo kontraefekat.

No dobro, neka se javi Tex, pa da vidimo da li si zaista na pravom putu sto se tice "pomirenja".
rekao sam sto sam imao i zato se povlacim iz ove rasprave.

Edited by - King Warrior on 08/10/2012 22:47:38
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 08/10/2012 : 22:51:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

No dobro, neka se javi Tex, pa da vidimo da li si zaista na pravom putu sto se tice "pomirenja".

Hvala prijatelju na podrsci. Mislio sam da se ne javljam jer sam vec rekao sta sam imao na tu temu i nijednog trenutka se nisam dvoumio, niti cu.
Samo jos da dodam, nisam pretio nego obecao. A obecanja ispunjavam. I ovakav sam iskljucivo kad mi se dirne u porodicu, da razjasnim da me ne bi prozivali dezurni pacifisti. Toliko od mene.

I savrseno me zabole kurac za posledice.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22332 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 08/10/2012 : 22:54:05  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

ne držiš stranu svakome ko ti padne na pamet

Samo jos ovo,
ne drzim ja svakome stranu, ali za prijatelje, ako treba, ima da ginem!
Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 08/10/2012 : 22:58:03  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Isto tako sasečeš problem u korenu pa ne ulaziš u raznorazne rasprave, ne držiš stranu svakome ko ti padne na pamet, ne izigravaš drvenog advokata, nemaš potrebu da uvek budeš u centru pažnje, pa ćeš opet sve to izbeći.Zar nije tako King?

Tako je!
Umjesto sto si otvorio topik gdje se zalis o prijetnjama fizickim nasiljem, kojima si i sam bio izlozen zbog opravdanih razloga pa bi se moglo reci da na taj nacin i dalje zelis da provociras tadasnji problem, mislim da bi bilo bolje da si otvorio temu gdje ces se napokon javno izviniti za onu ogavnu psovku i dati malo vise vjerodostojnosti recenici , citiram:
"A inače, svakome treba dati šansu i da shvati da je pogrešio, pa onda može grešku i da ispravi, da se izvini i slično, pa valjda je to ljudski?"
Dok ti, koliko vidim, pravis upravo kontraefekat.

Ti zaista misliš da je ovde reč o meni?Jedino se meni pretilo na forumu?Stvarno smešno.Pretilo se toliko puta da je taj broj zaista teško odrediti.I svako kome je to u redu ima ozbiljnih problema sa sobom, šta drugo da kažem.
Kako ja želim da provociram kada sam otvorio ovu temu da bi se problem baš rešio i ne bi ponavljao?Ne radiš li upravo to ti King i svojim postovima ovde i onima u raspravi o pripadnicima gej populacije.Ne vidim da si igde smirivao situaciju već samo dolivao ulje na vatru i sreća da više nisi moderator jer moderator pre svega treba barem malo da bude nepristrasan.
Ne vidim da sam bilo koga sada provocirao i sem tebi da sam se ikome čak i obratio.
Opet kreće dobro sažvakana priča o drvenim advokatima koji se i bez potrebe javljaju.
Bolje da si se King dohvatio suštine ove problematike nego što si se dohvatio onoga ko je otvorio temu.
I ja ću uraditi ono što mislim da treba, a pitanje za tebe, da li si se ti bilo kome ovde izvinio?

Edited by - tumen on 08/10/2012 22:59:46
Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 08/10/2012 : 23:01:17  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

ne držiš stranu svakome ko ti padne na pamet

Samo jos ovo,
ne drzim ja svakome stranu, ali za prijatelje, ako treba, ima da ginem!

Opet si debelo promašio tematiku, nije reč ni o tebi niti o meni niti o tome da si ti bilo kome morao da držiš stranu.
Ali i ovo što si napisao dovoljno govori o tome da si bio izuzetno loš moderator, možda si dobar prijatelj pojedincima (mada drveni advokati čine medveđe usluge često) , ali to je druga stvar.
Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 08/10/2012 : 23:02:32  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message  Reply with Quote
Evo, javno se ovom prilikom Teksu izvinjavam za sve što sam onomad pre nekoliko godina napisao negativno u njegovom pravcu.Iskreno mi je žao.

Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000