Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
dsormaz1
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/gradjanski1(1).jpg)
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 28/10/2012 : 20:33:06
|
quote: Originally posted by Mairosu
quote: Originally posted by dsormaz1
Ti koji se ovdje predstavljaš kao nekakav veliki liberal, čovjek (tobože) širokih nazora koji je spreman prihvaćati nove spoznaje i činjenice, kad se suočiš s nečim što ti može srušiti sliku koju si o nečemu do tada imao, nastupaš kao zadnji dogmat. Iako se na riječima gnušaš dogmi, zarobljenik si nekih od njih.![](icon_smile_clown.gif)
Krajnje sam srecan da budem zarobljen u dogmi da je svako ko je isao pod zastavom Wehrmachta u boj govnar. ![](icon_smile_kisses.gif)
Ne znači da je neka knjiga koja takvu temu obrađuje odmah nekakva apologetska oda nekome. Pogotovo ako u njoj nema nikakvog veličanja nekog režima ili ideologije. Zašto se ne bi i o toj temi pisalo? |
Edited by - dsormaz1 on 28/10/2012 20:36:23 |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
Mairosu
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/rfc.jpg)
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 28/10/2012 : 20:41:52
|
Ne znači da je neka knjiga koja takvu temu obrađuje odmah nekakva apologetska oda nekome. Pogotovo ako u njoj nema nikakvog veličanja nekog režima ili ideologije. Zašto se ne bi i o toj temi pisalo?
O, u pravu si. Al' uhvatio sam se za to tek onako, vise mislim da sam raspirivao pizdariju u tom momentu. Izvinjavam se. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
Tutta
Advanced Member
![](AvatarUpload/30_1682_1333896951.jpg)
Germany
32402 Posts
Member since 19/02/2010 |
Posted - 28/10/2012 : 20:43:13
|
Ti koji se ovdje predstavljaš kao nekakav veliki liberal, čovjek (tobože) širokih nazora koji je spreman prihvaćati nove spoznaje i činjenice, kad se suočiš s nečim što ti može srušiti sliku koju si o nečemu do tada imao, nastupaš kao zadnji dogmat. Iako se na riječima gnušaš dogmi, zarobljenik si nekih od njih.![](icon_smile_clown.gif)
Krajnje sam srecan da budem zarobljen u dogmi da je svako ko je isao pod zastavom Wehrmachta u boj govnar. ![](icon_smile_kisses.gif)
nedicevce,ljoticevce, bradonje od draze,bradonje od popa...te mislis?![](icon_smile.gif) |
+IN HOC SIGNO VINCES+
|
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 28/10/2012 : 20:46:08
|
quote: Originally posted by Tutta
nedicevce,ljoticevce, bradonje od draze,bradonje od popa...te mislis?![](icon_smile.gif)
I njih, da.
Kakvo je ovo pitanje, izvini ? Jesam li se ja igde deklarisao kao cetnik ? Ti si ranije imao izgrede da svi srbi = cetnici, molio bih da korigujes te stavove. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
|
Tutta
Advanced Member
Germany
32402 Posts
Posted - 28/10/2012 : 20:58:12
|
quote: Originally posted by Tutta
nedicevce,ljoticevce, bradonje od draze,bradonje od popa...te mislis?![](icon_smile.gif)
I njih, da.
Kakvo je ovo pitanje, izvini ? Jesam li se ja igde deklarisao kao cetnik ? Ti si ranije imao izgrede da svi srbi = cetnici, molio bih da korigujes te stavove.
ja nikad to nesto za tebe nisam rekao il napiso. a to da sam ranije izjednacio Srbe i cetnike,NIKAD! al ostavimo se ovih nasih. ne vodi nicemu.lp![](icon_smile.gif) |
+IN HOC SIGNO VINCES+
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
Posted - 28/10/2012 : 21:10:53
|
Ni ja se ne sjećam da je Tutta ikad ovdje takvo nešto napisao, ovo je neki nesporazum. A i opasno smo počeli skretati s teme, bolje da se vratimo na religije tj. teizam, ateizam i ostalo vezano uz to... |
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 28/10/2012 : 21:12:34
|
Ni ja se ne sjećam da je Tutta ikad ovdje takvo nešto napisao, ovo je neki nesporazum. A i opasno smo počeli skretati s teme, bolje da se vratimo na religije tj. teizam, ateizam i ostalo vezano uz to...
Nema veze. Svejedno mi se nije svidelo pitanje. No, mozemo dalje. Jesi li pogledao link o Jevrejima koji poslah ? |
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
Posted - 28/10/2012 : 21:23:28
|
Mislim da gresis ovde. Judaizam je vera, jevrejin/zidov je etnicka odrednica. Wikipedia, kao i drugi izvori, ih centriraju kao "etnoreligiozna zajednica" i mislim da je to najispravnije. Ali, evo neceg zanimljivog na tu temu :
http://en.wikipedia.org/wiki/Who_is_a_Jew%3F
"The definition of who is a Jew varies according to whether it is being considered by Jews based on normative religious statutes, self-identification, or by non-Jews for other reasons. Because Jewish identity can include characteristics of an ethnicity, a religion,[1] and citizenship, the definition of who is a Jew has varied, depending on whether a religious, sociological, or ethnic aspect was being considered."
Da, ovako se može i šire tumačiti pojam "Židov". Sad, što je točno Einstein mislio kad se izjasnio kao Židov, na religijsku ili etničku pripadnost, moglo bi se raspravljati. Sjećam se da sam negdje pročitao da se izjašnjavao i kao vjernik, ali možda ipak nisam u pravu. |
Edited by - dsormaz1 on 28/10/2012 21:24:11 |
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 28/10/2012 : 21:25:17
|
Buduci da se "jevrejstvo" nasledjuje matrilinearno, vise vuce na etnicku grupu. Na kraju krajeva, ti si jevrejin cak i ako si sekularan u fulu, ali potekao od jevrejske majke.
Ima tu svacega, cak i medju jevrejima nisu oni skroz jasni ko je sta. TO pitanje ce tinjati jos dugo dugo. Ipak, kako postoji jevrejska kuhinja, jevrejska kultura, cak i jezik koji je vezan striktno za tu grupaciju, blizi sam da ih smatram etnickim entitetom. |
|
bosancicigor
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
![](AvatarUpload/mali sat 10.JPG)
Croatia
866 Posts
Member since 15/08/2009 |
Posted - 28/10/2012 : 21:36:08
|
Od pitanja ima li života nakon smrti do četnika i ustaša mali je korak hahahahahaha pa ne mogu vjerovat, dajte ljudi skulirajte, manite se budalaština. Smrt je vesela tema čemu svađa? Tema je jednako idealna za raspravu i za zajebanciju, točnije smrt (i život nakon nje) ultimativni je izvor kako šale tako i sprdnje. (Šteta što nema kosmanjca:)
Ajd` živili!
http://www.youtube.com/watch?v=M_eYSuPKP3Y
|
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
Posted - 28/10/2012 : 21:50:26
|
quote: Originally posted by bosancicigor Smrt je vesela tema
quote:
(Šteta što nema kosmanjca:)
Da, ostalo je nejasno čime je to zaslužio trajni izgon. Trebalo bi ga vratiti. |
|
bosancicigor
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
![](AvatarUpload/mali sat 10.JPG)
Croatia
866 Posts
Member since 15/08/2009 |
Posted - 28/10/2012 : 22:02:36
|
quote: Originally posted by bosancicigor Smrt je vesela tema
quote:
(Šteta što nema kosmanjca:)
Da, ostalo je nejasno čime je to zaslužio trajni izgon. Trebalo bi ga vratiti.
Znam da ti ne vidiš smiješnu stranu smrti (a ni koječega drugog), a što se tiče kosmanjca, lik je prevršio svaku mjeru. Osobno ga ne bi trajno izbacio ali bih na godinu-dvije. |
|
|
mladjo
Advanced Member
![](AvatarUpload/images(23).jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 28/10/2012 : 22:32:17
|
Dakle bili ste već upozoreni ranije (na 4. strani topica). Slijedeće spominjanje četnika/ustaša/biloštosličnotome i topic ide pod ključ.
A onda vi raspravljajte sa onim koji je napisao taj zadnji post zašto je topic pod ključem.
Hvala lijepo na razumijevanju. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
Tutta
Advanced Member
Germany
32402 Posts
Posted - 28/10/2012 : 22:34:52
|
quote: Originally posted by mladjo
Dakle bili ste već upozoreni ranije (na 4. strani topica). Slijedeće spominjanje četnika/ustaša/biloštosličnotome i topic ide pod ključ.
A onda vi raspravljajte sa onim koji je napisao taj zadnji post zašto je topic pod ključem.
Hvala lijepo na razumijevanju.
izvinjavam se!![](icon_smile_approve.gif) |
+IN HOC SIGNO VINCES+
|
|
Kruger
Advanced Member
![](AvatarUpload/Kruger 4.jpg)
Croatia
17243 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 29/10/2012 : 00:24:35
|
quote: Originally posted by Mhejl
quote: Originally posted by antares 3 do 7 % mozga radi i to se moze malo pomeriti ali ne moze na sto posto.
Zapravo, ovo je potpuno netačno. Svaki dio mozga ima svoju funkciju, i aktivni su kada istu obavljamo (govor, mišljenje, interpretacija opažaja).
Da budem iskren, smiješno mi je i vaše odbijanje evolucije čovjeka. Ukoliko imamo ostatke australopitekusa, pitekantropusa i pekinškog čovjeka, koji nam pokazuju stalni razvoj u zapremnini mozga, korišćenju oruža i ostalih radnih aktivnosti - zaista ne treba biti genije da se donese zaključak o uzlaznoj putanji čovjeka od primata...
mozda nije tocan podatak ali je blizu, s obzirom da su djelovi covjecjeg mozga razvijeni kako su razvijeni kad se taj razvoj prikaze u postotku onda je to tu negdje svi znamo da covjek ima dosta los vid, njuh, sluh, instikt u usporedbi s ostalih sisavacima |
|
antares
New Member
![](icon_star_gold.gif)
![](AvatarUpload/3_16_68.jpg)
Serbia
248 Posts
Member since 02/08/2010 |
Posted - 29/10/2012 : 00:37:06
|
quote: Originally posted by DKoor
quote: Originally posted by antares Jeste, stvar je vere jer ako neka nauka polazi od nedokazane tvrdnje to je stvar vere. Hoces reci da veliki prasak nije stvar vere? Dokazan je? Evolucionizam je takodje vera podjednako kao i hriscanska vera. Njegove izjave se svode na "pretpostavlja se", "misli se."
Antares mislim da nisi u pravu ovdje. Svaki pravi znanstvenik ce sutra priznati nesto drugo bude li se sto takvo otkrilo. Bez velike pompe. Nitko normalan u znanosti ne ocekuje od nekoga da vjeruje u nesto zato sto je on tako rekao, tako stvari u znanosti ne funkcioniraju. Mainstream znanosti je obicno ono sto prema najboljim saznanjima najpametnijih ljudi na svijetu stoji kao vazece.
Do jucer znanost uopce nije znala za postojanje crne materije i energije koja cini vecinu materije u galaksiji; cak se smatra da je taj dio materije zasluzan za omogucavanje nasem svijetu da bude materijalan i da mi postojimo.
Tako bi obično i trebalo da bude ali nije tako u praksi. U evolucionizam se mora verovati zato što je on evolucionizam koji god zaključak da on donese. Ide se ka uniformizmu i to ne zato što su otkrića istinita već zato što nesmeš izaći izvan njihovog šablona. Mnoge stvari koje evolucionisti govore nemaju potporu ali se oni njih neće odreći. Podržavam nauku i ne negiram naučne dokaze koji su naučno dokazani ali tu postoji veoma puno špekulacija od strane Evolucionista. Evo preporučio bih ti da pogledaš dokumentarnu emisiju "izbačen. inteligencija nije dozvoljena" na youtubu da vidiš šta kaže druga strana po pitanju evolucije. I to su sve naučnici a ne laici kao što smo mi http://www.youtube.com/watch?v=rgx518UaiHg A što se tiče crne materije i to se dovodi u pitanje http://www.blic.rs/Vesti/Svet/195564/Svemir-Crna-materija-ne-postoji Kažem nije se tako crno belo (mada sam partizanovac ) kao što se predstavlja u javnosti. Svaki argument ima i svoj protiv argument. Samo što se ne dozvoljava da se ti protiv argumenti iznesu širim masama
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17243 Posts
Posted - 29/10/2012 : 00:48:40
|
quote: Originally posted by Mhejl
quote: Originally posted by dsormaz1 Da, agnostici ne isključuju mogućnost postojanja Boga, ako im se to nekako dokaže ili ih se na neki način uvjeri. Dok ateist ne bi vjerovao ni da mu se sam Bog ukaže pred njim, uvijek bi tražio neko racionalno objašnjenje.
Pogrešno sagledavanje problematike, barem u mom slučaju... Ja ne vjerujem u koncept "boga" zato što nema ni trunke dokaza za postojanje takvog bića kroz čitavu istoriju, i zato što se "tumači" tog koncepta stavljaju u ulogu kontrolora masa... ali, primarno - zato što nema bilo kakvog dokaza, i svaka od tih kulturoloških "predstava" višeg bića je uvijek preslika materijalno-društvenih okolnosti vjernika.
Međutim, da dobijem nedvosmislen, materijalan dokaz koji bi dokazao postojanje višeg bića/mislećeg, svemoćnog entiteta, promijenio bih svoj stav.
Stoga... ne prikazujte ateiste kao fanatične i dogmatske osobe... znamo koje grupacije naginju takvoj psihologiji. ![](icon_smile_wink.gif)
a bogami ti si totalno pogresno shvatio sve te koncepte dsormaz je izvrsno naveo primjer struje, struja je energija koju ne vidimo, ne osjetimo, ne mozemo je nanjusiti, niti je cujemo bog je visi oblik postojanja od obicne energije kakav oblik ima struja, da bi razumio upotrijebit cu razumljiviju rjec, bog je visi oblik energije koji takodjer ne mozemo nanjusiti, niti vidjeti, niti cuti, kako to ne mozemo ni sa strujom, ali boga mozemo osjetitti za razliku od struje ti si pametan decko koji je u nekim poljima savrseno informiran, upotrijebit cu cinicniji oblik objasnjavanja, ti znas koliko je marx u svom zivotu izdrkao, savrseno si upoznat s tim cinjenicama, tu si ekspert i ne treba ti se suprotstavljati u tom pogledu, bez obzira sto je marx nebitna osoba i sve vezano uz njega, ali ti si tu kralj, ja sam naprimjer obican tupavi baustelac i savrseno znam iskopati kanal dugacak 10 m 2 m dubine, tu sam kralj, ti to ne znas i obican si tumplek za to, kao sto sam ja tumplek vezano za informaciju koliko je u svom zivotu marx drkao kad bi se zamjenili za uloge, te kad bi se od mene ocekivalo da saznam koliko je marx u svom zivotu drkao, a od tebe da iskopas kanal 10 m dugacak i 2 m dubine otprilike bi nam trebalo slicno vrijeme da to savladamo u ocima mnogih mudraca ja kao baustelac djelujem kao obican primitivac, no ni ti ne djelujes mnogo bolje s obzirom kako koristis primitivne metode objasnjavanja - da ne vjerujes kako bog ne postoji |
|
antares
New Member
![](icon_star_gold.gif)
![](AvatarUpload/3_16_68.jpg)
Serbia
248 Posts
Member since 02/08/2010 |
Posted - 29/10/2012 : 01:05:11
|
quote: Originally posted by Mali_Mate
quote: Originally posted by antares Ne postoji malarija koja ubija u par dana naprotiv za 48 sati se bolest može staviti u potpunosti pod kontrolu. Dok kod ove druge baš i nema nekog leka i ne poboljšava kvalitet života već može biti smrtonosna. Druga stvar da i to uzmemo kao istinito kako to može dokazati evoluciju tj. prelazak iz vrste u vrstu. Nikako.
Je. U Africi danas, ko i pred 300+ godina, doktori na svakom koraku. Ne dokazuje, al pokazuje koncept korisne mutacije.
quote:
Ako veruješ u evoluciju unutar vrste a ne u prelazak iz vrste u drugu vrstu onda veruješ da je Bog stvorio životinje i biljke po vrstama?
Ne tvrdim ja da imam ikakve definitivne odgovore o porijeklu života. Samo što mi evolucijska priča ima više smisla, unutarnje logike i provjerljivosti od kreacionističke...Nemam pojma, možda griješim kad kažem da nije bilo dovoljno vremena za kompleksnu seriju mutacija i prirodni odabir - u svakom sam slučaju otvoren prema svim vrstama dokaza (Bibliju ne uzimam ko dokaz ničega osim da su ljudi pred 2600 godina znali pisati)
quote:
A što se tiče Biblije i tvog upoređenja to ne stoji. Kažeš da nema petoro ljudi koji će isto napisati o zadnjem ratu na ovim prostorima. Tačno. A u Bibliji imaš preko 40 pisaca koji su napisali 66 knjiga. Živeli su u vremenskom razmaku od 1600 godina. Bili su različitog staleža, obrazovanja. Neki su živeli u drugim zemljama tj. kulturama i opet imaš jednu Bibliju koja nije sama sebi kontradiktorna. Kad je čitaš imaš utisak kao da je pisao jedan čovek. Očigledno je da su imali istu inspiraciju ili bolje inspiratora kad su u takvom skladu. Biblija nije samo ljudsko delo. Ona je Božansko ljudsko delo. Inspiracija + ljudi. Kasnije je to neko samo prepoznao i sakupio u jedno.
S tim se ne slažemo, al o tome nema smisla ukratko raspravljat. To što imaš dojam da ju je pisao jedan čovjek zapravo je točno, samo što je taj čovjek prevoditelj. O tome zašto to nije stilski, svjetonazorski, ideološki i retorički ujednačnena knjiga i zašto je sama sebi kontradiktorna neki drugi put Zapravo su nam polazišta različita. Ti u tome vidiš bogom inspiriran tekst, ja u tome vidim najobičnije historijskofilozofsko-zakonodavne traktate kombinirane s ideološkim uplivom kasnijih sastavljača. Čitamo knjige na drugačiji način.
Znaš kako. Izjava da je prevodilac pisao Bibliju je veoma paušalna. Biblija je najpouzdaniji antički dokument koji postoji. Samo za Novi Zavet imaš 24.000 manuskripata koji potrđuju da se tekst Biblije vremenom nije menjao. U upoređenju sa recimo Herodotovom istorijom koja ima 9 manuskripata ili Cezarovim Galskim ratovima koji imaju 10 manuskripata. Homerova ilijada ima 643 manuskripta i ona je apsolutni rekorder ali posle Biblije. Još niko nije posumnjao u autentičnost ovih spisa iako ima tako malo manuskripata ali zato u Bibliju koja ima toliko manuskripata se gaji sumnja. Razlika između originala i kopija je po pitanju Biblije kod nekih manuskripata 30 do 50 godina od originala. Ako se to uporedi sa ostalim antičkim delima videćeš da je Biblija bez premca. Evo podataka za neka najpoznatija dela Pisac i vremenski razmak između originala i kopije Homer -Ilijada 500 godina Cezar -Galski ratovi 1000 godina Herodotova istorija 1300 godina Aristotelovi spisi 1400 godina Mogu da nabrajam još jako puno ali nema potrebe. Neverovatno je za mene da ova dela niko ne dovodi u pitanje i uče se u školama kao autentična dela. Drugo prepisivači Biblije su imali vrlo stroga pravila za prepisivanje. Neki ih čak nazivaju prastarim kompjuterima. Kada bi pogrešili slovo manuskript bi se uništavao. A o tim pravilima mogu još puno da pišem. Jednostavno oni su Bibliju smatrali svetom i tako su joj prilazili dok su je prepisivali. Kad se uporede današnje Biblije sa manuskriptima Starog i Novog zaveta vidi se da suštinske razlike nema. Ti možeš reći da je Biblija za tebe obična knjiga ali reći da se vremenom menjala je već velika izjava za koju ne postoje dokazi već postoje dokazi za suprotno i vrlo su ubedljvi Kao što si rekao o ovome može mnogo da se priča i to je jedna nova i velika tema
|
|
DKoor
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/marvin64.jpg)
Croatia
1593 Posts
Member since 18/12/2006 |
Posted - 29/10/2012 : 01:45:52
|
quote: Originally posted by antares
quote: Originally posted by DKoor
quote: Originally posted by antares Jeste, stvar je vere jer ako neka nauka polazi od nedokazane tvrdnje to je stvar vere. Hoces reci da veliki prasak nije stvar vere? Dokazan je? Evolucionizam je takodje vera podjednako kao i hriscanska vera. Njegove izjave se svode na "pretpostavlja se", "misli se."
Antares mislim da nisi u pravu ovdje. Svaki pravi znanstvenik ce sutra priznati nesto drugo bude li se sto takvo otkrilo. Bez velike pompe. Nitko normalan u znanosti ne ocekuje od nekoga da vjeruje u nesto zato sto je on tako rekao, tako stvari u znanosti ne funkcioniraju. Mainstream znanosti je obicno ono sto prema najboljim saznanjima najpametnijih ljudi na svijetu stoji kao vazece.
Do jucer znanost uopce nije znala za postojanje crne materije i energije koja cini vecinu materije u galaksiji; cak se smatra da je taj dio materije zasluzan za omogucavanje nasem svijetu da bude materijalan i da mi postojimo.
Tako bi obično i trebalo da bude ali nije tako u praksi. U evolucionizam se mora verovati zato što je on evolucionizam koji god zaključak da on donese. Ide se ka uniformizmu i to ne zato što su otkrića istinita već zato što nesmeš izaći izvan njihovog šablona. Mnoge stvari koje evolucionisti govore nemaju potporu ali se oni njih neće odreći. Podržavam nauku i ne negiram naučne dokaze koji su naučno dokazani ali tu postoji veoma puno špekulacija od strane Evolucionista. Evo preporučio bih ti da pogledaš dokumentarnu emisiju "izbačen. inteligencija nije dozvoljena" na youtubu da vidiš šta kaže druga strana po pitanju evolucije. I to su sve naučnici a ne laici kao što smo mi http://www.youtube.com/watch?v=rgx518UaiHg A što se tiče crne materije i to se dovodi u pitanje http://www.blic.rs/Vesti/Svet/195564/Svemir-Crna-materija-ne-postoji Kažem nije se tako crno belo (mada sam partizanovac ) kao što se predstavlja u javnosti. Svaki argument ima i svoj protiv argument. Samo što se ne dozvoljava da se ti protiv argumenti iznesu širim masama
Ja znam na čega se tu referiraš, znanost i znanstvena elita nisu imuni na gledanje s visoka na neke nove revolucionarne ideje. Koje se katkada pokažu i točnima. Gledao sam dosta dokumentaraca bila je čak i jedna epizoda "Na rubu znanosti" na ovu temu, znači kreacionističko objašnjenje otkrića u znanosti. S druge strane čitao sam i neke autore poput Dawkinsa koji, iako su žestoki kritičari organizirane religije ipak ne negiraju postojanje nekog višeg bića.
Osobno mislim da čovjek ne smije biti odviše žučan, općenito što se tiče znanosti i religije. Malo se može promijeniti u stavovima ljudi, a može se puno povrijediti... a ionako protekom vremena sve se nekako filtrira na neke, ponekad i najmanje očekivane načine. |
Moje aukcije u prodaji |
Edited by - DKoor on 29/10/2012 01:46:48 |
|
Zlotvor
Advanced Member
![](AvatarUpload/šuker.gif)
7094 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 29/10/2012 : 10:36:41
|
quote: Originally posted by Kruger
a bogami ti si totalno pogresno shvatio sve te koncepte dsormaz je izvrsno naveo primjer struje, struja je energija koju ne vidimo, ne osjetimo, ne mozemo je nanjusiti, niti je cujemo
Ako gurneš dvi gole metalne žice u utičnicu: a) vidit će se, jer će te nakon nekog vrimena poslije silnog treskanja zapalit - dakle, manifestirat će se kroz plamen b) jesi siguran? Već si gurnia žice. Nije vrag da toliki otpor pružaš u strujnom krugu c) nakon što se zapališ - mislin da će se moći lako nanjušit zapaljeno truplo d) urlici koje ćeš ispuštat prilikom drmanja struje će se čuti... u radijusu od 20 km minimalno |
Trljam ruke. |
|
kiky
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/kiky.jpg)
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
|
fikus
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](avatars/Error-192382-10907668626526.gif)
1966 Posts
Member since 02/11/2010 |
Posted - 29/10/2012 : 10:56:52
|
quote: Originally posted by Zlotvor
a bogami ti si totalno pogresno shvatio sve te koncepte dsormaz je izvrsno naveo primjer struje, struja je energija koju ne vidimo, ne osjetimo, ne mozemo je nanjusiti, niti je cujemo
Ako gurneš dvi gole metalne žice u utičnicu: a) vidit će se, jer će te nakon nekog vrimena poslije silnog treskanja zapalit - dakle, manifestirat će se kroz plamen b) jesi siguran? Već si gurnia žice. Nije vrag da toliki otpor pružaš u strujnom krugu c) nakon što se zapališ - mislin da će se moći lako nanjušit zapaljeno truplo d) urlici koje ćeš ispuštat prilikom drmanja struje će se čuti... u radijusu od 20 km minimalno
Zato Ameri malo-malo vrše slične eksperimente na onoj kakosezove električnoj stolici. |
always progressive, never conventional! |
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17243 Posts
Posted - 29/10/2012 : 12:17:55
|
quote: Originally posted by kiky
ja isto savjetujem krugeru da stavi prst u utičnicu pa neka se uvjeri hoće li osjetiti struju.
pa nisam mislio na klasican nacin osjeta kad zagrizes cokoladu vjerojatno ces prepoznati da se radi o cokoladi, mozda neces otkriti kojeg je proizvodjaca i koje vrste kad uzmes casu u kojoj se nalazi vino najvjerojatnije ces prepoznati da se radi o vinu ali tesko koje vrste itd. pa tako u slucaju da bi osjetio struju ne koristis metode kao kod cokolade ili vina, jel sad malo jasnije? nisam znao da ste dosta zakrzljali u logicnom razmisljanju |
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17243 Posts
Posted - 29/10/2012 : 12:28:21
|
quote: Originally posted by Zlotvor
Ako gurneš dvi gole metalne žice u utičnicu: a) vidit će se, jer će te nakon nekog vrimena poslije silnog treskanja zapalit - dakle, manifestirat će se kroz plamen b) jesi siguran? Već si gurnia žice. Nije vrag da toliki otpor pružaš u strujnom krugu c) nakon što se zapališ - mislin da će se moći lako nanjušit zapaljeno truplo d) urlici koje ćeš ispuštat prilikom drmanja struje će se čuti... u radijusu od 20 km minimalno
opet grijesis, struja ce se pretvarati u druge oblike energije, kad nastane svjetlost to je svjetlost vise nije struja, a svjetlost je svjetlost, miris izgorenog mesa je isti kao kad te zapale benzinom a i benzin je nekakav oblik tvari ili energije, samo sto ga mozrmo vidjeti, namirisati, osjetiti struja je primitivan i jednostavan oblik energije, pa i dosta nezgodan za nas ljude ako se dodirnemo sa njom, niti je vidimo, niti je mozemo cuti, niti je mozemo namirisati, niti osjetiti, jedino sto mozemo osjetiti u dodiru sa strujom je stradavanje i raspadanje naseg organizma, ali tada je vec kasno, u vecini slucajeva ne mozemo osjecaj raspadanja naseg organizma podjeliti sa ostatkom covjecanstva |
|
lwood
Advanced Member
![](AvatarUpload/fangt.jpg)
Colombia
47389 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|
|
|