forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Sport
 NBA
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 192

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8229 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 02/05/2023 : 20:01:03  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
nemoj se DzekDenijels ljutiti, ali to što pišeš su više manje iste gluposti koje mnogi 'nostalgičari' ponavljaju
obrana se itekako igra, pogotovo u playoffu, ali i u regularnoj sezoni
međutim, pravila su drugačija nego u europskoj košarci, pa to izgleda malo drugačije
u nba ne smiješ ruku držati na igraču i imaš obrambene 3 sekunde i zona je 11 m2 veća od europske (zbog dalje trice), a isti je broj igrača
i još imaš neusporedivo, ali neusporedivo bolje igrače koji to sve znaju koristiti
a i treneri su bolji, vjerovao to ti ili ne
ovi u europi samo misle da su važniji od igrača
a nisu
možda zato što im igrači i nisu najbolji na svijetu, jer su najbolji ipak u nba

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8229 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 02/05/2023 : 20:19:44  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Caleb

Zamisli samo danasnje ekipe, protiv Bad boysa

tu se ulazi u uspoređivanje era, a to nikad nije zahvalno
ako bi današnje ekipe vremeplovom preselio u prošlost s vještinama i znanjima koje sada imaju, oni bi se prilagodili i iskoristili prednosti koje imaju na račun razvoja metoda treninga, usvojenosti novih stvari kroz desetljeća... odnosno, onog što su nove generacije dobile od starijih
mislim da se možemo složiti da današnji igrači imaju bolje baratanje loptom nego oni prije 30 godina, ne zato što su talentiraniji, nego jednostavno što se košarka kao sport razvija kroz godine i ako je iverson izmislio neke krosovere oko 2000te godine, onda ih nisu mogli svladavati generacije prije njega, nego samo one poslije...
a ne treba zaboraviti ni na razvoj tehnologija koje omogućavaju napredne analize i slično, youtube na kojem imaš sve poteze detaljno objašnjene, pa ih djeca mogu sama učiti, dok prije nisi imao ni trenere koji bi ti to pokazali
ne bi današnjim igračima bilo lako igrati tako grubo, ali što se mora nije teško, prilagodiš se

kad bi one iz 90tih preselio vremeplovom u sadašnje vrijeme i oni bi se trebali prilagoditi novim pravilima, tempu igre, morali bi više trenirati šut za 3, ne bi smjeli igrati grubo inače bi ispali iz igre u 1. četvrtini... neki od njih bi se sjajno uklopili i bilo bi im lakše nego prije - npr. jordan bi danas zabijao 40 u prosjeku bez ikakvih problema, stocton i malone bi i dalje bili kraljevi p'n rola, i dražen bi bio blizu 30, kukoč je u biti preteča današnjih small ball centara... ali mnogim igračima iz prošlih era danas ne bi bilo mjesta u ligi (naravno, da ih preseliš vremeplovom, a ne da se isti takvi rode prije 25 godina)

Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8229 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 02/05/2023 : 20:23:39  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
da ne bi bilo zabune, ja sam prešišao 50tu i stari sam ljubitelj košarke
volio sam ju prije, a volim je i danas
ako hoćete uspoređivati onu iz 90tih s ovom sada, predlažem da ipak gledate cijele utakmice, a ne hajlajtse
ja prije mjesec dana gledao finalnu seriju između bullsa i lakersa iz 1991. i ajme majko kako to loše izgleda
probajte i vi

Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2989 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 02/05/2023 : 23:36:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ken2

da ne bi bilo zabune, ja sam prešišao 50tu i stari sam ljubitelj košarke
volio sam ju prije, a volim je i danas
ako hoćete uspoređivati onu iz 90tih s ovom sada, predlažem da ipak gledate cijele utakmice, a ne hajlajtse
ja prije mjesec dana gledao finalnu seriju između bullsa i lakersa iz 1991. i ajme majko kako to loše izgleda
probajte i vi

Jordanov postotak šuta je bio malo iznad 50%, a trice je relativno rijetko pucao.

Što se tiče Warriorsa, gotovo je nemoguće igrati obranu protiv ekipe koja može imati na terenu uvijek barem dva igrača koji mogu pogoditi s centra. Obrana je previše raširena i samo trenutak nepažnje je dovoljan da pukne, a pomoć teško stiže na vrijeme.

Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8229 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 02/05/2023 : 23:58:34  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
svi su tada rijetko pucali
jedan larry bird ima niti 650 pogođenih trica u svojoj karijeri, a babo je do sada postigao više od dvostruko od njega
a nema govora da je ni blizu dobar šuter kao bird
u stara vremena da pukneš tricu s 9 metara, zakucao bi te trener na klupu, pa taman pogodio
a sada čak i u euroligi musa i hezonja bacaju cigle, ni obruča da pogode i ostaju u igri do kraja

što se obrane na warriorsima tiče, oni se toliko kreću bez lopte, pogotovo steph, da to nije jednostavno ispratiti
kingsi su bili blizu da ih izbace, i to njihovim oružjem, forsirajući još jači i brži ritam, ali eto, presudile nijanse i možda malo iskustva

Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7147 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 03/05/2023 : 03:54:03  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Embiid je osvojio MVP nagradu. Iako znam da Jokic kaže da ga MVP nagrada ne zanima, ovo mu može služiti kao još dodatna motivacija sad u playoffu.
Nadam se Nuggets - Sixers finalu.👍

www.epicentercomics.com
http://kck.st/45sjwvZ
Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
33539 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 03/05/2023 : 06:41:48  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message  Reply with Quote
Lakersi dobili prvu, bilo je napeto na kraju, jer su prosuli +14 pet minuta prije kraja, ali obrana izvukla. Obrva fantastičan!

"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati."
"The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14543 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 03/05/2023 : 07:57:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Miami bez Butlera izgubio drugu u New Yorku.
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14543 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 04/05/2023 : 07:57:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Boston uvjerljiv.
Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
33539 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 04/05/2023 : 09:19:55  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message  Reply with Quote
Veći je gušt mi bio gledati nekad NBA nego danas. Kad vidim da čovjek ulovi loptu pod svojim košem i za 5 sekundi već zakucava pod drugim košem, dosta :-)

Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14543 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 05/05/2023 : 08:19:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
GSW izjednačili.
Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
33539 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 07/05/2023 : 09:41:53  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message  Reply with Quote
Lakersi i Miami lagano do 2-1 u seriji

Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14543 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 07/05/2023 : 09:53:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Čak i previše lagano.
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 07/05/2023 : 13:47:58  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Dejvis je jednostavno odbrambeni fenomen. Donio im je titulu 2020., mogao bi lako i ove godine. Nijedan tim mi ne djeluje uvjerljivo, Denver je šupalj kao sito u odbrani, Finiks nema igrača, Boston možda najopasniji, zdravi su i imaju odlična krila, a mogu i reket začepiti solidno, ali ja Tejtumu ne vjerujem ič dok se ne pokaže kao superstar u nizu bitnih mečeva. Fila, Majami, Njujork, od njih nikakva prijetnja za titulu. I ovo je baš šugavo što se dešavaju takvi blowouti, ekipe kao da se predaju već polovinom meča, početkom treće četvrtine, i razmišljaju o sljedećem.
Go to Top of Page

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2632 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 07/05/2023 : 16:36:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message  Reply with Quote
Miami-New York, jedna od najlošijih utakmica koju sam gledao poslednjih par godina.
Ne zna se koja je ekipa više šuplja.
Igra na nivou "poljančeta".
Ko god prođe biće počišćen metlom od strane Bostona, koji mi je ipak najozbiljniji kandidat ove godine.

Lakersi prelagano dobili Warriorse.
Čim malo krene da se igra odbrana, ona igra run & shoot pada u vodu.
Navijam za Denver, zbog Jokića naravno.
Ali...

Carpe diem
Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
33539 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 08/05/2023 : 06:55:39  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message  Reply with Quote
Phila i Sunsi izjednačili, Booker i Durant briljiraju, Brada također!

Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14543 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 08/05/2023 : 08:33:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Tako je. Harden je dodao i onu tricu koja je riješila utakmicu. Jokić, još jedna antologijska partija, šteta što nije u respektabilnijem klubu u pogledu adekvatnijih suigrača.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17685 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 08/05/2023 : 09:10:16  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Smiješan poraz Bostona.
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14543 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 08/05/2023 : 09:48:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by delboj

Smiješan poraz Bostona.

Baš kao što je smiješna i ona nepriznata trica na kraju utakmice. Mislim da su bolji i da bi trebali proći dalje, ali nikad se ne zna, play off je to.
Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
33539 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 08/05/2023 : 10:34:50  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message  Reply with Quote
Meni se čini da je ispucao loptu na vrijeme

Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14543 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 08/05/2023 : 10:54:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
I meni. U najmanju ruku diskutabilno.
Go to Top of Page

suptil
Starting Member

67 Posts

Member since 22/04/2023

Posted - 08/05/2023 : 12:23:53  Show Profile Show Extended Profile  Send suptil a Private Message  Reply with Quote
Ali jutrosnja tekma Sansi - Denver. Kakav spektakl i suterska poezija.
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14543 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 08/05/2023 : 12:27:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by suptil

Ali jutrosnja tekma Sansi - Denver. Kakav spektakl i suterska poezija.

https://www.index.hr/mobile/sport/clanak/nba-liga-ce-suspendirati-jokica-zbog-fizickog-sukoba-s-vlasnikom-phoenixa/2461464.aspx?index_ref=naslovnica_sport_ostalo_m

Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5078 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 08/05/2023 : 15:11:31  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Hercule Poirot

I meni. U najmanju ruku diskutabilno.

Nije nimalo diskutabilno. Gleda se kad lopta napusti ruke, kad nema više nikakvog dodira sa ni milimetrom tijela igrača koji šutira, ne gleda se kad je igrač skočio u zrak. Lopta je očito još uvijek bila u rukama Smarta kad je vrijeme isteklo.
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13531 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 08/05/2023 : 15:23:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Tejtum prekasno dodao a Smart svo vreme sam ko duh jer Harden ne igra odbranu. Najveća misterija što Mazula nije tražio tajmaut.

Jokić sa kakvim saigračima igra neće nikad uzeti titulu. Čime li Porter zaslužuje onu platu.
Go to Top of Page
Page: of 192 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.47 seconds. Snitz Forums 2000