Author |
Topic  |
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8229 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 02/05/2023 : 20:01:03
|
nemoj se DzekDenijels ljutiti, ali to što pišeš su više manje iste gluposti koje mnogi 'nostalgičari' ponavljaju obrana se itekako igra, pogotovo u playoffu, ali i u regularnoj sezoni međutim, pravila su drugačija nego u europskoj košarci, pa to izgleda malo drugačije u nba ne smiješ ruku držati na igraču i imaš obrambene 3 sekunde i zona je 11 m2 veća od europske (zbog dalje trice), a isti je broj igrača i još imaš neusporedivo, ali neusporedivo bolje igrače koji to sve znaju koristiti a i treneri su bolji, vjerovao to ti ili ne ovi u europi samo misle da su važniji od igrača a nisu možda zato što im igrači i nisu najbolji na svijetu, jer su najbolji ipak u nba
|
if you tolerate this, then your children will be next |
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8229 Posts
Posted - 02/05/2023 : 20:19:44
|
quote: Originally posted by Caleb
Zamisli samo danasnje ekipe, protiv Bad boysa 
tu se ulazi u uspoređivanje era, a to nikad nije zahvalno ako bi današnje ekipe vremeplovom preselio u prošlost s vještinama i znanjima koje sada imaju, oni bi se prilagodili i iskoristili prednosti koje imaju na račun razvoja metoda treninga, usvojenosti novih stvari kroz desetljeća... odnosno, onog što su nove generacije dobile od starijih mislim da se možemo složiti da današnji igrači imaju bolje baratanje loptom nego oni prije 30 godina, ne zato što su talentiraniji, nego jednostavno što se košarka kao sport razvija kroz godine i ako je iverson izmislio neke krosovere oko 2000te godine, onda ih nisu mogli svladavati generacije prije njega, nego samo one poslije... a ne treba zaboraviti ni na razvoj tehnologija koje omogućavaju napredne analize i slično, youtube na kojem imaš sve poteze detaljno objašnjene, pa ih djeca mogu sama učiti, dok prije nisi imao ni trenere koji bi ti to pokazali ne bi današnjim igračima bilo lako igrati tako grubo, ali što se mora nije teško, prilagodiš se
kad bi one iz 90tih preselio vremeplovom u sadašnje vrijeme i oni bi se trebali prilagoditi novim pravilima, tempu igre, morali bi više trenirati šut za 3, ne bi smjeli igrati grubo inače bi ispali iz igre u 1. četvrtini... neki od njih bi se sjajno uklopili i bilo bi im lakše nego prije - npr. jordan bi danas zabijao 40 u prosjeku bez ikakvih problema, stocton i malone bi i dalje bili kraljevi p'n rola, i dražen bi bio blizu 30, kukoč je u biti preteča današnjih small ball centara... ali mnogim igračima iz prošlih era danas ne bi bilo mjesta u ligi (naravno, da ih preseliš vremeplovom, a ne da se isti takvi rode prije 25 godina) |
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8229 Posts
Posted - 02/05/2023 : 20:23:39
|
da ne bi bilo zabune, ja sam prešišao 50tu i stari sam ljubitelj košarke volio sam ju prije, a volim je i danas ako hoćete uspoređivati onu iz 90tih s ovom sada, predlažem da ipak gledate cijele utakmice, a ne hajlajtse ja prije mjesec dana gledao finalnu seriju između bullsa i lakersa iz 1991. i ajme majko kako to loše izgleda probajte i vi |
 |
|
Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2989 Posts
Member since 06/03/2012 |
Posted - 02/05/2023 : 23:36:30
|
quote: Originally posted by ken2
da ne bi bilo zabune, ja sam prešišao 50tu i stari sam ljubitelj košarke volio sam ju prije, a volim je i danas ako hoćete uspoređivati onu iz 90tih s ovom sada, predlažem da ipak gledate cijele utakmice, a ne hajlajtse ja prije mjesec dana gledao finalnu seriju između bullsa i lakersa iz 1991. i ajme majko kako to loše izgleda probajte i vi
Jordanov postotak šuta je bio malo iznad 50%, a trice je relativno rijetko pucao.
Što se tiče Warriorsa, gotovo je nemoguće igrati obranu protiv ekipe koja može imati na terenu uvijek barem dva igrača koji mogu pogoditi s centra. Obrana je previše raširena i samo trenutak nepažnje je dovoljan da pukne, a pomoć teško stiže na vrijeme.
|
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8229 Posts
Posted - 02/05/2023 : 23:58:34
|
svi su tada rijetko pucali jedan larry bird ima niti 650 pogođenih trica u svojoj karijeri, a babo je do sada postigao više od dvostruko od njega a nema govora da je ni blizu dobar šuter kao bird u stara vremena da pukneš tricu s 9 metara, zakucao bi te trener na klupu, pa taman pogodio a sada čak i u euroligi musa i hezonja bacaju cigle, ni obruča da pogode i ostaju u igri do kraja
što se obrane na warriorsima tiče, oni se toliko kreću bez lopte, pogotovo steph, da to nije jednostavno ispratiti kingsi su bili blizu da ih izbace, i to njihovim oružjem, forsirajući još jači i brži ritam, ali eto, presudile nijanse i možda malo iskustva |
 |
|
D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7147 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
tex2
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
33539 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 03/05/2023 : 06:41:48
|
Lakersi dobili prvu, bilo je napeto na kraju, jer su prosuli +14 pet minuta prije kraja, ali obrana izvukla. Obrva fantastičan! |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
 |
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

.jpg)
14543 Posts
Member since 28/11/2017 |
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

.jpg)
14543 Posts
|
tex2
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
33539 Posts
Posted - 04/05/2023 : 09:19:55
|
Veći je gušt mi bio gledati nekad NBA nego danas. Kad vidim da čovjek ulovi loptu pod svojim košem i za 5 sekundi već zakucava pod drugim košem, dosta :-) |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
 |
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

.jpg)
14543 Posts
|
tex2
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
33539 Posts
Posted - 07/05/2023 : 09:41:53
|
Lakersi i Miami lagano do 2-1 u seriji |
|
 |
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

.jpg)
14543 Posts
|
swamp thing
Advanced Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 07/05/2023 : 13:47:58
|
Dejvis je jednostavno odbrambeni fenomen. Donio im je titulu 2020., mogao bi lako i ove godine. Nijedan tim mi ne djeluje uvjerljivo, Denver je šupalj kao sito u odbrani, Finiks nema igrača, Boston možda najopasniji, zdravi su i imaju odlična krila, a mogu i reket začepiti solidno, ali ja Tejtumu ne vjerujem ič dok se ne pokaže kao superstar u nizu bitnih mečeva. Fila, Majami, Njujork, od njih nikakva prijetnja za titulu. I ovo je baš šugavo što se dešavaju takvi blowouti, ekipe kao da se predaju već polovinom meča, početkom treće četvrtine, i razmišljaju o sljedećem. |
 |
|
DzekDenijels
Senior Member

.jpg)
Serbia
2632 Posts
Member since 26/07/2009 |
Posted - 07/05/2023 : 16:36:29
|
Miami-New York, jedna od najlošijih utakmica koju sam gledao poslednjih par godina. Ne zna se koja je ekipa više šuplja. Igra na nivou "poljančeta". Ko god prođe biće počišćen metlom od strane Bostona, koji mi je ipak najozbiljniji kandidat ove godine.
Lakersi prelagano dobili Warriorse. Čim malo krene da se igra odbrana, ona igra run & shoot pada u vodu. Navijam za Denver, zbog Jokića naravno. Ali... |
Carpe diem |
 |
|
tex2
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
33539 Posts
Posted - 08/05/2023 : 06:55:39
|
Phila i Sunsi izjednačili, Booker i Durant briljiraju, Brada također! |
|
 |
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

.jpg)
14543 Posts
Posted - 08/05/2023 : 08:33:22
|
Tako je. Harden je dodao i onu tricu koja je riješila utakmicu. Jokić, još jedna antologijska partija, šteta što nije u respektabilnijem klubu u pogledu adekvatnijih suigrača. |
 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17685 Posts
Member since 01/03/2004 |
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

.jpg)
14543 Posts
Posted - 08/05/2023 : 09:48:55
|
quote: Originally posted by delboj
Smiješan poraz Bostona.
Baš kao što je smiješna i ona nepriznata trica na kraju utakmice. Mislim da su bolji i da bi trebali proći dalje, ali nikad se ne zna, play off je to. |
 |
|
tex2
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
33539 Posts
Posted - 08/05/2023 : 10:34:50
|
Meni se čini da je ispucao loptu na vrijeme |
|
 |
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

.jpg)
14543 Posts
|
suptil
Starting Member
67 Posts
Member since 22/04/2023 |
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

.jpg)
14543 Posts
|
vukozec
Advanced Member

5078 Posts
Member since 17/08/2013 |
Posted - 08/05/2023 : 15:11:31
|
quote: Originally posted by Hercule Poirot
I meni. U najmanju ruku diskutabilno.
Nije nimalo diskutabilno. Gleda se kad lopta napusti ruke, kad nema više nikakvog dodira sa ni milimetrom tijela igrača koji šutira, ne gleda se kad je igrač skočio u zrak. Lopta je očito još uvijek bila u rukama Smarta kad je vrijeme isteklo. |
 |
|
Imrahil
Advanced Member

Serbia
13531 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 08/05/2023 : 15:23:33
|
Tejtum prekasno dodao a Smart svo vreme sam ko duh jer Harden ne igra odbranu. Najveća misterija što Mazula nije tražio tajmaut.
Jokić sa kakvim saigračima igra neće nikad uzeti titulu. Čime li Porter zaslužuje onu platu. |
 |
|
Topic  |
|