Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
Spock
stripovi.com suradnik
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](avatars/374.JPG)
Croatia
7790 Posts
Member since 26/12/2006 |
|
Spock
stripovi.com suradnik
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](avatars/374.JPG)
Croatia
7790 Posts
Posted - 05/02/2020 : 15:45:18
|
quote: Originally posted by koze123
Znam da nije SBE, ali ne nalazim temu za ovo: rezervisao bih Betmen: Dvor sova i Grad sova, nadam se da ću naći vremena da dovršim čitanje i napišem recenziju. Jedna recenzija za je u pitanju, za čitav arc. Otkazujem ako vidim da ne stižem. ![](icon_smile.gif)
Nema problema, samo polako! Zapišem kasnije pod rezervacijama iako nije SBE. ![](icon_smile_wink.gif)
Ako ne ide, nikome ništa. ![](icon_smile_approve.gif) |
Kamo god da kreneš, uvijek si tu. |
Edited by - Spock on 05/02/2020 15:46:02 |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/vhss.jpg)
Croatia
13431 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 05/02/2020 : 17:59:16
|
Možeš meni Spock zapisati jednog Nick Raidera pa ćemo vidjet što će biti od njega. Ako ništa, može se pretvoriti u komentar ![](icon_smile.gif)
NR ZS 02 / LIB 01b: Tajna odsečene ruke |
Never leave it in the hands of the judges
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
![](avatars/374.JPG)
Croatia
7790 Posts
Posted - 05/02/2020 : 18:31:15
|
quote: Originally posted by ReemCP
Možeš meni Spock zapisati jednog Nick Raidera pa ćemo vidjet što će biti od njega. Ako ništa, može se pretvoriti u komentar ![](icon_smile.gif)
NR ZS 02 / LIB 01b: Tajna odsečene ruke
Opa, počeo si borbu na više frontova!
Neka, tako treba! ![](icon_smile_approve.gif) |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13431 Posts
Posted - 05/02/2020 : 20:11:01
|
Dobio sam premještaj iz utvrde rendžera u Odjel za umorstva Kitovih recenzija zasad ima dovoljno i možda nije loše malo promijeniti klimu kako ne bi došlo do zasićenja. Recimo, izbor sa MN-om mi je baš dobrodošao ![](icon_smile.gif) |
|
|
going going
Advanced Member
![](AvatarUpload/x43qkm.jpg)
Serbia
11913 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 07/02/2020 : 01:34:43
|
quote: Originally posted by Spock
Dobra vijest ekipa!
Grofica Varga se vraća recenzijama nakon skoro dvije godine apstinencije!! ![](hail.gif)
Kontrarecenzija za ZG Vukodlak poslana i rezerviran Brad Barron 13 - Povratnici.
Baš nam je ovako nešto trebalo da dodatno potakne elan ostalim recenzentima, a i da potakne još kojeg recenzenta u mirovanju da se ponovno aktivira! ![](icon_smile_approve.gif)
Bas mi je drago za Gorifcu sto se vraca! I to bas Zagorovom klasicnom epizodom i jednom za Breda Berona kog vidim da je dosta recenzirala i to bas u vreme kada sam ja poceo da citam taj mini-serijal! |
|
grofica Varga
stripovi.com suradnik
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/1(10).jpg)
Germany
1202 Posts
Member since 15/12/2009 |
Posted - 07/02/2020 : 11:52:03
|
Hvala vam svima na lijepim riječima, sad to sve trebam i opravdati.
@going going, vidim da si krenuo čitati Breda. Slažeš komentare kronološki. Zašto i ti ne recenziraš koju njegovu epizodu? |
|
Spock
stripovi.com suradnik
![](avatars/374.JPG)
Croatia
7790 Posts
Posted - 08/02/2020 : 17:26:57
|
Baš kao što je član koze123 ovdje objavio "rezervaciju" za jedan ne-bonelli strip, zbog ukupnog dizanja morala i popularnosti recenzija ja bih nastavio s tom praksom, a pozivam i ostale članove na isto.
Dakle, na poticaj i uz pomoć velikog strip znalca Ante (anto) odlučio sam recenzirati prvu Fibrinu knjigu serijala Jérôme K. Jérôme Bloche:
https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/jerome-k-jerome-bloche-1-knjiga-prva/221/
May the force be with me! ![](icon_smile_big.gif) |
Edited by - Spock on 08/02/2020 17:38:51 |
|
DODSFERD
Advanced Member
![](AvatarUpload/sick0019.gif)
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 08/02/2020 : 18:34:44
|
Ovo definitivno nije originalni Spock, netko mu je hakirao profil i sada nas vuče za nos. ![](http://www.planetsmilies.com/smilies/character/character0148.gif) |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13431 Posts
Posted - 08/02/2020 : 19:00:45
|
Mislim da će se Spock snaći bez problema, već je dokazao da jako dobro pliva i u tim vodama Potrebno je što više različitih recenzija da ne ostanemo samo na 2-3 junaka koji se konstantno vrte.
Što se tiče Going Goinga (ovog našeg sa foruma, da ne bi bilo zabune), dobro mu kaže Grofica, zašto da se ne uhvati i on jednog Breda ili sl. Ja mislim da bi on bio idealan za neku od epizoda Cassidya, možda bi i mene natjerao da napokon uzmem strip u ruke i krenem sa čitanjem tog hvaljenog mini serijala ![](icon_smile.gif) |
|
|
solar
Moderator
![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif) ![](icon_star_cyan.gif)
![](AvatarUpload/Porch_Of_The_Caryatids(3).jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
Spock
stripovi.com suradnik
![](avatars/374.JPG)
Croatia
7790 Posts
Posted - 08/02/2020 : 19:34:56
|
![](hail.gif)
DODSFERD je ispravno insinuirao, a solar čak stavio i sliku mog alter ega:
Dart Spocka ![](icon_smile_wink.gif) |
|
anto
Advanced Member
![](avatars/w601093823423.6784.jpg)
Serbia
21396 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 08/02/2020 : 22:48:51
|
Baš kao što je član koze123 ovdje objavio "rezervaciju" za jedan ne-bonelli strip, zbog ukupnog dizanja morala i popularnosti recenzija ja bih nastavio s tom praksom, a pozivam i ostale članove na isto.
Dakle, na poticaj i uz pomoć velikog strip znalca Ante (anto) odlučio sam recenzirati prvu Fibrinu knjigu serijala Jérôme K. Jérôme Bloche:
https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/jerome-k-jerome-bloche-1-knjiga-prva/221/
May the force be with me! ![](icon_smile_big.gif)
khm,khm... Anto,a ne Ante (u zagradi treba Anta)
ali to sad i nije toliko bitno;ono što je važno,to je da će Spok uraditi recenziju čitave prve knjige Žeroma Bloša;ono što je tu malo nezgodno,to je da je prvi integral prilično lošiji od ostalih,sa obzirom da se Alan Dodier (crtač i scenarista većine epizoda) uljučuje tek na četvrtom.Ali dobro,siguran sam da će se i ostali tomovi recenzirati sa vremenom.
A sve ovo je jako bitno jer se serijal,koji je zaista predobar,i koji se može kupiti za relativno male pare (5 albuma po 46 stranica(a kasnije i po 50+) za 125 kuna,koliko iznosi recimo jedan Libelusov Marti Misterija,na 100 c/b stranica boneli formata),slabije prodaje,što doživljavam kao veliki greh stripofila sa ovih prostora,pa na sve načine pokušavam ispraviti to;a Spok će tu sigurno uraditi lep posao za dobru reklamu. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 08/02/2020 22:50:23 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21396 Posts
Posted - 08/02/2020 : 22:51:51
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Ovo definitivno nije originalni Spock, netko mu je hakirao profil i sada nas vuče za nos. ![](http://www.planetsmilies.com/smilies/character/character0148.gif)
Spok će polako preći na Tamnu stranu;samo gledajte,dragi bonelijanci,i plačite ![](icon_smile_evil.gif)
Mislim da će se Spock snaći bez problema, već je dokazao da jako dobro pliva i u tim vodama Potrebno je što više različitih recenzija da ne ostanemo samo na 2-3 junaka koji se konstantno vrte.
Normalno! a kroz neko vreme će krenuti sa recenzijama Tvrđi,a bogami i Ralfa Azama,čim ga Markos pokrene. |
Edited by - anto on 08/02/2020 22:53:15 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13431 Posts
Posted - 08/02/2020 : 22:52:18
|
@Anto - i kad nakon te objavljene recenzije, bude ono glasanje za recenziju mjeseca, nemoj zaboravit doći u tu temu i dati podršku i na taj način svojim glasom ![](icon_smile_wink.gif) |
|
Edited by - ReemCP on 08/02/2020 22:52:32 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21396 Posts
Posted - 08/02/2020 : 22:54:51
|
@Anto - i kad nakon te objavljene recenzije, bude ono glasanje za recenziju mjeseca, nemoj zaboravit doći u tu temu i dati podršku i na taj način svojim glasom ![](icon_smile_wink.gif)
ne brini ništa;a ja ti obećavam da neću doći sam ![](icon_smile_wink.gif) |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21396 Posts
Posted - 08/02/2020 : 22:56:12
|
u principu,ja bih sigurno bio dosta prisutniji na svim temama koje se tiču recenzija,kad se 95% (verovatno i više) ne bi bavile bonelijanom,a pre svega zagorom. |
|
Spock
stripovi.com suradnik
![](avatars/374.JPG)
Croatia
7790 Posts
Posted - 08/02/2020 : 22:59:32
|
Izvini Anto, ali nisam znao kako ispravno deklinirati tvoje ime pa sam stavio nepromijenjen nick u zagradama.
Kao što ti već znaš, mogu i ovdje samo kazati da sam nakon prve dvije pročitane priče više nego zadovoljan i da se pozitivne natuknice za recenziju gomilaju, u što (s obzirom na tvoju preporuku) nisam ni sumnjao. |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21396 Posts
Posted - 08/02/2020 : 23:00:00
|
ups,ja sad tek videh da se tema zove SBE recenzije & rezervacije |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13431 Posts
Posted - 08/02/2020 : 23:00:38
|
quote: Originally posted by anto
ne brini ništa;a ja ti obećavam da neću doći sam ![](icon_smile_wink.gif)
Sve mi je jasno Inače, kad je Spock najavio da će raditi ovu recenziju, vidim po onom privjuu na fibrinom sajtu da mi je onako fora strip na prvu, a i trenutno je čak na popustu (50%). |
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
![](avatars/374.JPG)
Croatia
7790 Posts
Posted - 08/02/2020 : 23:04:21
|
ups,ja sad tek videh da se tema zove SBE recenzije & rezervacije
Radimo na popularizaciji recenzija, a tu je svaka pomoć dobrodošla! ![](icon_smile_approve.gif) |
|
DODSFERD
Advanced Member
![](AvatarUpload/sick0019.gif)
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 09/02/2020 : 00:10:07
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Ovo definitivno nije originalni Spock, netko mu je hakirao profil i sada nas vuče za nos. ![](http://www.planetsmilies.com/smilies/character/character0148.gif)
Spok će polako preći na Tamnu stranu;samo gledajte,dragi bonelijanci,i plačite ![](icon_smile_evil.gif)
Normalno! a kroz neko vreme će krenuti sa recenzijama Tvrđi,a bogami i Ralfa Azama,čim ga Markos pokrene.
Dobro, uvijek je ugodno kada se može tako sanjati, samo se bojim što će biti kada se probudiš. ![](icon_smile.gif) |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
going going
Advanced Member
![](AvatarUpload/x43qkm.jpg)
Serbia
11913 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 09/02/2020 : 02:31:52
|
quote: Originally posted by grofica Varga
Hvala vam svima na lijepim riječima, sad to sve trebam i opravdati.
@going going, vidim da si krenuo čitati Breda. Slažeš komentare kronološki. Zašto i ti ne recenziraš koju njegovu epizodu?
Videcemo, mozda ako bude bilo inspiracije, za sad sam stao na broju 5 sa citanjem, ali nastavicu u skorije vreme nadam se.
@Reem, da za kasidija sam inace i rezervisao prvi broj davno davno, ali nikako da ga napisem. Morao bih jos jednom da procitam celi serijal i onda da se bacim na pisanje. Pogotovo sad kad u Italiji izlazi ,,nastavak".
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21396 Posts
Posted - 09/02/2020 : 16:24:15
|
Izvini Anto, ali nisam znao kako ispravno deklinirati tvoje ime pa sam stavio nepromijenjen nick u zagradama.
Kao što ti već znaš, mogu i ovdje samo kazati da sam nakon prve dvije pročitane priče više nego zadovoljan i da se pozitivne natuknice za recenziju gomilaju, u što (s obzirom na tvoju preporuku) nisam ni sumnjao.
ma opušteno za to anto/e/u/i/a,navikao sam ![](icon_smile_big.gif)
a drago mi je da ti se već sad sviđa Žerom,jer je ovo serijal koji je sa svakim albumom sve bolji.
Sve mi je jasno Inače, kad je Spock najavio da će raditi ovu recenziju, vidim po onom privjuu na fibrinom sajtu da mi je onako fora strip na prvu, a i trenutno je čak na popustu (50%).
ne znam koji je album stavljen u zavir,ali mi se čini da je neki od onih koji i nisu nešto. a taj popust od 50% je stalan,i važi od samog objavljivanja - u pitanju je markosov eksperiment sa kojim je hteo dokazati da se strip može prodavati i bagatelno,ali ako publici nije zanimljiv,džaba. I bio je u pravu.
Ali najveći fazon je u tome što se radi o jednom jako dobrom (u najmanju ruku;meni lično,o odličnom) serijalu,koji je čak dobio jedne godine i veliku nagradu Angulema (najprestižnija nagrada za strip u francuskoj).Verovatno su ljudi pomislili "čim se to prodaje bagatelno,verovatno ne vredi ništa". Kako spomenuh,za cenu jednog Libelusovog Martija (i to onog koji se sastoji od jedne sveske,crno beli,B5 formata!!!) dobijaš 256 stranica (pet albuma) odličnog stripa, na A4 formatu u boji.
Koliko vidim,mnogima je Žerom na čekanju,a ne znaju šta propuštaju - jednu od naisplativijih strip kupovina ikad.
Ako se misliš uzeti,a ne želim da čujem odričan odgovor,evo ti jednog saveta - uzmi najpre drugu knjigu;videćeš kasnije zašto sam te ovako posavetovao. |
Edited by - anto on 09/02/2020 16:33:20 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13431 Posts
Posted - 10/02/2020 : 00:04:43
|
quote: Originally posted by going going
@Reem, da za kasidija sam inace i rezervisao prvi broj davno davno, ali nikako da ga napisem. Morao bih jos jednom da procitam celi serijal i onda da se bacim na pisanje. Pogotovo sad kad u Italiji izlazi ,,nastavak".
Da, sad bi bila idealna prilika za ovako nešto, a vjerujem da bi ti to super odradio Zbog tvojih i Antovih komentara sam i uzeo taj serijal ![](icon_smile.gif)
Ako se misliš uzeti,a ne želim da čujem odričan odgovor,evo ti jednog saveta - uzmi najpre drugu knjigu;videćeš kasnije zašto sam te ovako posavetovao.
Evo da sve ne citiram, hvala ti na preporuci, razmislit ću Svakako primamljivo zvuči. |
|
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|