Author |
Topic |
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13088 Posts
Member since 03/01/2018 |
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31066 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 25/05/2022 : 15:33:26
|
Recenzija TX SAGK 011c+012a / LIBKB 05c... / VCBT 02-03 / ZS 043: Pustolovina na Rio Grandeu poslana, čeka na objavljivanje.
Prvi sljedeći Tex koji nije recenziran je: LMS 62 Krila smrti, pa rezervirao bih ga.
Nick "Granica" je pri kraju, kroz koji dan ga šaljem Reemu. |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13088 Posts
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31066 Posts
Posted - 26/05/2022 : 09:17:02
|
Od ove tri, niti jedna nema veze sa pričom, najbolje možda Dnevnikovu, kakva god da je ili možeš li iskoristiti sliku 2 iz recenzije (to je naslovnica trećeg izdanja sa scenom upada s konjem u saloon, to bi svakako bilo atraktivno)? |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13088 Posts
Posted - 26/05/2022 : 23:12:44
|
quote: Originally posted by tex2
..ili možeš li iskoristiti sliku 2 iz recenzije (to je naslovnica trećeg izdanja sa scenom upada s konjem u saloon, to bi svakako bilo atraktivno)?
Mislio sam tu, ali širina te slike je 414, treba bit miniminalno 600 :(
A što misliš iz one VČ debeljuce 3 (koja isto ide u recenziju), našao sam u njoj dvije naslovnice, jel bi neka od ova 2 covera bila dobra?
|
Strike first. Strike hard. No mercy.
|
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31066 Posts
Posted - 27/05/2022 : 06:29:02
|
Poslao sam nešto slika Texovih na recke mail, pa ako će koja odgovarati iskoristi nju za cover. Ove dvije iz VČ 3 koje si zadnje predložio: na prvoj je Kit Willer,koji se uopće ne pojavljuje u priči, a druga je opet upečatljiva za jednu drugu priču. Imam ja dosta Texovih slika, pa se može iskoristiti njih za cover, ovaj put, kad je kratka priča u pitanju, koja nema puno materijala za cover. Srećom nakon ove priče, još ih je samo par kratkih. |
|
|
|
Koresh
stripovi.com suradnik
2992 Posts
Member since 18/09/2004 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13088 Posts
Posted - 27/05/2022 : 12:02:18
|
Poslao sam nešto slika Texovih na recke mail, pa ako će koja odgovarati iskoristi nju za cover. Ove dvije iz VČ 3 koje si zadnje predložio: na prvoj je Kit Willer,koji se uopće ne pojavljuje u priči, a druga je opet upečatljiva za jednu drugu priču. Imam ja dosta Texovih slika, pa se može iskoristiti njih za cover, ovaj put, kad je kratka priča u pitanju, koja nema puno materijala za cover. Srećom nakon ove priče, još ih je samo par kratkih.
Hvala, odgovorio ti sad na mail Je, najgore su te kratke priče gdje moramo "izmišljati" covere, tako je slično nekada i kod Tellera u uvodnom dijelu serijala. Nekad je to baš muka za naći, ali možemo slobodno kod takvih kombinirati neke slike/ilustracije junaka, nema veze što možda i ne odogovara toj i toj priči.
quote: Originally posted by Koresh
Je li ovo recenzirano / rezervirano https://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/km-km-sr-5-i-traditori/70592/1/ ?
Mislim da nije, to bi trebalo biti LU 2b. Imamo jednu poslanu Herculeovu, koja je odmah poslije te, LU 2c ("Herojska predstraža").
Najbolje da vidiš sa Herculeom i Ivanom L. jesu li imali tu epizodu na umu, da se ne dogodi da krenete dvojica pisati istu :) |
|
Edited by - ReemCP on 27/05/2022 12:03:05 |
|
|
Hercule Poirot
stripovi.com suradnik
14008 Posts
Member since 28/11/2017 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13088 Posts
Posted - 27/05/2022 : 12:25:11
|
@Qwertz
Vidim da si komentirao sve (dosadašnje) Traper Kerry recenzije, gdje si kod svake kopirao isti komentar Neka ostane tako, nego, kad smo već svakom recenzijom posvetili tekst određenim epizodama, nekako se očekuje da se po epizodama tako i komentira.
Primjerice, ako ja pročitam svih 6 epizoda "Čiko putuje kroz vrijeme..", reci sam da bi bilo blesavo da u svih 6 epizoda zaljepim isti, "općeniti" komentar Zašto bih to radio, kad će mi neka epizoda biti bolja, neka osrednja, neka lošija, a svi koji ste pisali recenzije "Čiko putuje kroz vrijeme.." i potrudili se, zašto onda da ja tako i ne komentiram ispod po epizodama.
Ima naravno, onih slučajeva kad izađe prva (jedina tad) recenzija prve epizode nečega, pa ljudi odmah "pohrle" i napišu općeniti komentar za tog junaka, neznajući tada da će kroz neko vrijeme biti i ostalih recenzija za svaku priču. Ali, kad ovako već imamo gotove recenzije po epizodama (autorima), zašto onda tako i ne komentirati.
Pretpostavljam kad izađe Spockova recenzija "Traper Kerry 4", koja obuhvaća posljednje tri epizode serijala, da ćeš i tamo samo zaljepiti ovaj isti komentar Razumiješ što hoću reći. Ajde da je jedna napisana recenzija za čitav taj mini serijal, pa ok, a ovako kad imamo posebno po epizodama, zašto tako i ne komentirati.
I sve ocjene su ti iste, kod sve tri recenzije. Reci sam da nam ocjene tako gube smisao, ako ćeš iste podijeliti i kod Spockove recenzije kad izađe, teško sad da je cijeli scenaristički trojac ostavio kod tebe isti dojam.
quote: Naslovnice su kroz cijeli serijal solidne..
Ne znam koje naslovnice, kad u ovom serijalu uopće ne postoje Osim one dvije od PP-a koje su napravljene isključivo za ta dva integrala. Za ove strane smo pisali da su to samo kadrovi iz stripa. A ocjene smo dali za naslovnicu (kad se tehnički drugačije ne može) na osnovu ukupnog dojma epizoda.
- -
Nemoj ovo moje shvatiti kao zlonamjerno, nipošto. Ti si mi jedan od najdražih i najsimpatičnijih forumaša (vjerujem mnogima), koji si se tako brzo ovdje uklopio. Eto, nemoj što zamjeriti ;) |
|
Edited by - ReemCP on 27/05/2022 12:26:41 |
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7538 Posts
Member since 26/12/2006 |
Posted - 27/05/2022 : 12:42:50
|
Ajoj, ja sam slično napisao u Traper Kerry topicu, a da uopće nisam vidio oaj Reemov post.
|
Kamo god da kreneš, uvijek si tu. |
|
|
Qwertz
Senior Member
Croatia
1591 Posts
Member since 03/09/2021 |
Posted - 27/05/2022 : 15:26:40
|
quote: Originally posted by ReemCP
@Qwertz
Vidim da si komentirao sve (dosadašnje) Traper Kerry recenzije, gdje si kod svake kopirao isti komentar Neka ostane tako, nego, kad smo već svakom recenzijom posvetili tekst određenim epizodama, nekako se očekuje da se po epizodama tako i komentira.
Primjerice, ako ja pročitam svih 6 epizoda "Čiko putuje kroz vrijeme..", reci sam da bi bilo blesavo da u svih 6 epizoda zaljepim isti, "općeniti" komentar Zašto bih to radio, kad će mi neka epizoda biti bolja, neka osrednja, neka lošija, a svi koji ste pisali recenzije "Čiko putuje kroz vrijeme.." i potrudili se, zašto onda da ja tako i ne komentiram ispod po epizodama.
Ima naravno, onih slučajeva kad izađe prva (jedina tad) recenzija prve epizode nečega, pa ljudi odmah "pohrle" i napišu općeniti komentar za tog junaka, neznajući tada da će kroz neko vrijeme biti i ostalih recenzija za svaku priču. Ali, kad ovako već imamo gotove recenzije po epizodama (autorima), zašto onda tako i ne komentirati.
Pretpostavljam kad izađe Spockova recenzija "Traper Kerry 4", koja obuhvaća posljednje tri epizode serijala, da ćeš i tamo samo zaljepiti ovaj isti komentar Razumiješ što hoću reći. Ajde da je jedna napisana recenzija za čitav taj mini serijal, pa ok, a ovako kad imamo posebno po epizodama, zašto tako i ne komentirati.
I sve ocjene su ti iste, kod sve tri recenzije. Reci sam da nam ocjene tako gube smisao, ako ćeš iste podijeliti i kod Spockove recenzije kad izađe, teško sad da je cijeli scenaristički trojac ostavio kod tebe isti dojam.
quote: Naslovnice su kroz cijeli serijal solidne..
Ne znam koje naslovnice, kad u ovom serijalu uopće ne postoje Osim one dvije od PP-a koje su napravljene isključivo za ta dva integrala. Za ove strane smo pisali da su to samo kadrovi iz stripa. A ocjene smo dali za naslovnicu (kad se tehnički drugačije ne može) na osnovu ukupnog dojma epizoda.
- -
Nemoj ovo moje shvatiti kao zlonamjerno, nipošto. Ti si mi jedan od najdražih i najsimpatičnijih forumaša (vjerujem mnogima), koji si se tako brzo ovdje uklopio. Eto, nemoj što zamjeriti ;)
Sve one epizode sam pročitao u jednom čitanju (Ova rečenica zvuči glupo, ali valjda je razumljivo što hoću reći). Pa sam nekako na osnovu pročitanog iznio svoj ukupni dojam za cijeli serijal i sve epizode. (Neke su mi se svidjele malo više, neke malo manje, ali nekako sam pokušao cijeli svoj dojam u globalu sažeti u jedan komentar, pošto se radi o mini-serijalu). Vjerojatno bi mi i dojmovi bili drukčiji da sam čitao svaku epizodu zasebno, ali doslovno sam krenuo od prve epizode i nisam stao dok nisam završio serijal (brzo čitam, a i dobro mi dođe za mali trening mozga pošto sam u srednjoj školi mentalno zakržljao zbog online nastave, štrajkova i što ja znam čega). Ali shvaćam što ste htijeli reći i moj komentar zasigurno ne bi bio onakav (generalan) da se radi o nekom dužem serijalu koji je obuhvatio više epizoda. Naslovnice koje sam ocijenio su baš one od Pheonix Pressa i htio sam reći da su obije solidne, ali sam krivo formulirao rečenicu P.S: Ne zamjeram ništa |
Pod punom kaznenom i zakonskom odgovornošcu tvrdim da je Python bolji i lakši od C++-a. Najružnija istina je bolja od najljepše laži, sve što želiš to i traži, sve što misliš to i kaži. |
Edited by - Qwertz on 27/05/2022 15:36:04 |
|
|
Ivan Liverpool
stripovi.com suradnik
Croatia
2330 Posts
Member since 10/04/2021 |
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31066 Posts
Posted - 27/05/2022 : 22:00:44
|
Recenzija TX VC 58-59: Bekstvo / Odbrojani minuti gotova, poslana, čeka na objavljivanje.
To je priča koja će izaći od Ludensa, nakon što još izađu tri broja.
Rezervirao bi sljedeću VČ priču od Texa:
TX VC 60................... Moktezuma! |
|
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13088 Posts
Posted - 28/05/2022 : 00:38:52
|
quote: Originally posted by Spock
Ajoj, ja sam slično napisao u Traper Kerry topicu, a da uopće nisam vidio oaj Reemov post.
Nevjerojatno, skoro u isti čas, reći će netko da smo se dogovorili
- -
Qwertz
Bojim se da se nismo razumjeli. Ne znam jesi li pročitao i današnji Spockov komentar u Traper Kerry temi, ovdje: http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=-2&TOPIC_ID=50249&REPLY_ID=2497977
Razumijem tebe da si sve pročitao u komadu, svih 800 stranica (koliko broji mini serijal) Trapera Kerryja, i to pored svih drugih stripova, što je uistinu impresivno! Ali kako sam pisao, mi imamo na sajtu posebno recenzije po epizodama. Ajde da je primjerice, napisana recenzija kao što je Igor napisao "Korijene": https://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-krjnub-1-6-korijeni/2727/
..pa sve možemo komentirati na jednom mjestu, ako želimo svih 6 epizoda zasebno napisati u istom komentaru ili neki sažeti, općeniti dojam za sve, nebitno. Uzmimo isto primjer kod Igora gdje je Darkwoodske novele radio svaku epizodu posebno (isto ih je 6, ali svaka za sebe). Zar bi ja sad trebao napisati jedan komentar ispod tog broja 1 i onda samo kopiram taj isti u preostalih 5 i sve iste ocjene? Koji je onda smisao komentiranja i davanja ocjena? I koji je smisao onda pisanje većeg broja recenzija nekog mini serijala kad smo mogli onda sve strpat u isti koš, shvaćaš?
Spock radi Traper Kerry 4 recenziju (3 epizode), ja sam ih sve pročitao prije dosta vremena, ali nemam napisan komentar za zadnju epizodu. Sjećam se te zadnje epizode kroz maglu, ali da ta recenzija osvane sad na sajtu, ja neću ostavljati komentar dok je ponovno ne pročitam da je mogu prokomentirati. U tvom primjeru Qwertz što si pročitao čitav serijal, nitko te nije tjerao niti požurivao da ti brže-bolje moraš ostaviti komentar u svaku (isti!), mogao si malo pričekati da ti se slegnu dojmovi, pa možda odraditi polagano drugo čitanje serijala i komentirati po recenzijama :) Nema nikakve žurbe, sajt je tu za nas stalno dostupan.
Spock je dobro napisao u današnjem komentaru, izdvojio bih ovo: quote: Nabijanje broja komentara samo radi količine zaista nema smisla.
..i ovo ovdje:
quote: ..nisam jedini s takvim razmišljanjem.
Ovaj zadnji dio, mogu ja objasniti o čemu se radi. Pričekao sam i mislio sam da će netko ovdje o tome nešto više napisati, ali izgleda da ću ja morat to prenijeti (što nikako ne volim takve situacije), ali moram jer sam na neki način odgovoran da donosim lijepe vijesti i one ne baš lijepe, a da su vezane za recenzije.
Prije 10-ak dana se komentiralo Qwertz (ljudi koji prate recenzije i što se piše ispod njih) da ti dosta daješ komentara za stripove koje uopće ne pročitaš. Iskreno, ne znam je li to istina i nadam se da nije, ako se sjećaš, ja sam te jednom pitao o tome u ovoj temi jer su mi bili sumnjivi komentari tih stripova koje nemamo u domaćem izdanju, početkom 3.mjeseca ove godine: http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=-2&TOPIC_ID=42932&REPLY_ID=2482755
A sad su neki drugi članovi na to ukazali, pisalo se da za dosta stripova slažeš komentare na osnovu opisa u recenziji i komentara ispod recenzije. Neću navodit o kojim je članovima riječ (mogu samo reći da se radi o ozbiljnim ljudima), a oni se mogu uključiti ovdje u raspravu ako žele. Dali su i neke konkretne primjere gdje sam iskreno i ja malo posumnjao u sve to. Velim, nadam se da nije istina jer bi mi baš bilo žao ako je tako.
Spock i ja smo nedavno isto htjeli jednom članu objasniti da nije dobro komentirati nepročitani strip (a komentirao je takav na sajtu) što zapravu nalažu i pravila foruma/sajta, a ispalo na kraju da smo ga uvrijedili i što sve ne. Znam da ćemo ja i Spock samo još više povećati listu naših hejtera () i da ovo o čemu pričamo će većina (ponajviše oni koji nemaju veze s recenzijama) izjaviti da je totalno nevažno, da od muhe radimo slona, a što možemo kad nam je stalo do recenzija i da sve bude tip-top. Doduše, koliko je to moguće.. |
|
Edited by - ReemCP on 28/05/2022 00:40:52 |
|
|
Qwertz
Senior Member
Croatia
1591 Posts
Posted - 28/05/2022 : 10:00:15
|
Nevjerojatno, skoro u isti čas, reći će netko da smo se dogovorili
- -
Qwertz
Bojim se da se nismo razumjeli. Ne znam jesi li pročitao i današnji Spockov komentar u Traper Kerry temi, ovdje: http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=-2&TOPIC_ID=50249&REPLY_ID=2497977
Razumijem tebe da si sve pročitao u komadu, svih 800 stranica (koliko broji mini serijal) Trapera Kerryja, i to pored svih drugih stripova, što je uistinu impresivno! Ali kako sam pisao, mi imamo na sajtu posebno recenzije po epizodama. Ajde da je primjerice, napisana recenzija kao što je Igor napisao "Korijene": https://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-krjnub-1-6-korijeni/2727/
..pa sve možemo komentirati na jednom mjestu, ako želimo svih 6 epizoda zasebno napisati u istom komentaru ili neki sažeti, općeniti dojam za sve, nebitno. Uzmimo isto primjer kod Igora gdje je Darkwoodske novele radio svaku epizodu posebno (isto ih je 6, ali svaka za sebe). Zar bi ja sad trebao napisati jedan komentar ispod tog broja 1 i onda samo kopiram taj isti u preostalih 5 i sve iste ocjene? Koji je onda smisao komentiranja i davanja ocjena? I koji je smisao onda pisanje većeg broja recenzija nekog mini serijala kad smo mogli onda sve strpat u isti koš, shvaćaš?
Spock radi Traper Kerry 4 recenziju (3 epizode), ja sam ih sve pročitao prije dosta vremena, ali nemam napisan komentar za zadnju epizodu. Sjećam se te zadnje epizode kroz maglu, ali da ta recenzija osvane sad na sajtu, ja neću ostavljati komentar dok je ponovno ne pročitam da je mogu prokomentirati. U tvom primjeru Qwertz što si pročitao čitav serijal, nitko te nije tjerao niti požurivao da ti brže-bolje moraš ostaviti komentar u svaku (isti!), mogao si malo pričekati da ti se slegnu dojmovi, pa možda odraditi polagano drugo čitanje serijala i komentirati po recenzijama :) Nema nikakve žurbe, sajt je tu za nas stalno dostupan.
Spock je dobro napisao u današnjem komentaru, izdvojio bih ovo: quote: Nabijanje broja komentara samo radi količine zaista nema smisla.
..i ovo ovdje:
quote: ..nisam jedini s takvim razmišljanjem.
Ovaj zadnji dio, mogu ja objasniti o čemu se radi. Pričekao sam i mislio sam da će netko ovdje o tome nešto više napisati, ali izgleda da ću ja morat to prenijeti (što nikako ne volim takve situacije), ali moram jer sam na neki način odgovoran da donosim lijepe vijesti i one ne baš lijepe, a da su vezane za recenzije.
Prije 10-ak dana se komentiralo Qwertz (ljudi koji prate recenzije i što se piše ispod njih) da ti dosta daješ komentara za stripove koje uopće ne pročitaš. Iskreno, ne znam je li to istina i nadam se da nije, ako se sjećaš, ja sam te jednom pitao o tome u ovoj temi jer su mi bili sumnjivi komentari tih stripova koje nemamo u domaćem izdanju, početkom 3.mjeseca ove godine: http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=-2&TOPIC_ID=42932&REPLY_ID=2482755
A sad su neki drugi članovi na to ukazali, pisalo se da za dosta stripova slažeš komentare na osnovu opisa u recenziji i komentara ispod recenzije. Neću navodit o kojim je članovima riječ (mogu samo reći da se radi o ozbiljnim ljudima), a oni se mogu uključiti ovdje u raspravu ako žele. Dali su i neke konkretne primjere gdje sam iskreno i ja malo posumnjao u sve to. Velim, nadam se da nije istina jer bi mi baš bilo žao ako je tako.
Spock i ja smo nedavno isto htjeli jednom članu objasniti da nije dobro komentirati nepročitani strip (a komentirao je takav na sajtu) što zapravu nalažu i pravila foruma/sajta, a ispalo na kraju da smo ga uvrijedili i što sve ne. Znam da ćemo ja i Spock samo još više povećati listu naših hejtera () i da ovo o čemu pričamo će većina (ponajviše oni koji nemaju veze s recenzijama) izjaviti da je totalno nevažno, da od muhe radimo slona, a što možemo kad nam je stalo do recenzija i da sve bude tip-top. Doduše, koliko je to moguće..
Dobro jutro. I ja sam shvatio da mi kvaliteta komentara opada i uočio sam da mi zaista nije isti gušt čitati ostale serijale kao što je bio gušt čitati Zagora. Primijetit ćete da su mi komentari za za Zagora bili redom dulji i, recimo, kvalitetniji. Primjerice, svoj prvi komentar za Demone ludila napisao sam u 4 minute i ličio je na nešto, ipak kada pročitam, recimo nekog Dylan Doga, većinom se razočaram u epizodu (ima i kvalitetnih) te ne shvatim o čemu se uopće radi u stripu te onda pročitam recenziju i komentare da vidim kako su drugi forumaši vidjeli epizodu i onda, nakon ponovnog čitanja, pokušam sastaviti neki suvisli komentar. (Već kad čitam, glupo mi je da ne ostavim neki pisani trag o čitanju). S druge strane, kada čitam, neki drugi serijal poput Asterixa ili Alan Forda, komentari su mi često međusobno slični jer te serijale shvaćam isključivo kao komediju za malo mlađu publiku. Dakle, ono što želim reći jest da ja pročitam strip, ali jednostavno ne uspijevam sastaviti jednako kvalitetan komentar kao što sam to radio prije jer se ne mogu toliko uživiti u epizodu.. Dakle, kao što već rekoh, vjerojatno ću dalje pisati manje komentara, a više recenzija (s malo strožim kriterijem ocjenjivanja) jer u recenziji mogu kroz dulje vrijeme promisliti o stripu i omogućiti drugima da ih komentiraju. |
Pod punom kaznenom i zakonskom odgovornošcu tvrdim da je Python bolji i lakši od C++-a. Najružnija istina je bolja od najljepše laži, sve što želiš to i traži, sve što misliš to i kaži. |
Edited by - Qwertz on 28/05/2022 10:03:09 |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31066 Posts
Posted - 28/05/2022 : 19:04:18
|
Nick "Granica" poslao Reemu! Prošao kontrolu o Reem kaže da će u 7 mjesecu biti objavljen u Nickovom tjednu.
Poput Rendžera u New Yorku i Granica je bio Vaš forumaški izbor za mene. Ukoliko me primate u Nick ekipu u mogućnosti sam i voljan napisati jednu Nickovu recenziju godišnje, samo Vi opet predložite koju priču? |
|
Edited by - tex2 on 29/05/2022 19:18:51 |
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13088 Posts
Posted - 29/05/2022 : 22:36:09
|
quote: Originally posted by Qwertz
(Već kad čitam, glupo mi je da ne ostavim neki pisani trag o čitanju).
Ovo se definitivno slažem, moram kazati (ponoviti po ko zna koji put) da su mi prazni komentari naših članova ispod recenzija nešto najnepopularnije, iako nigdje ne stoji u pravilima da se to ne smije tako raditi, ali šteta bude kad vidimo nekad samo prazne ocjene (naročito nekih naših istaknutijih članova), koje nisu poduprijete niti jednim jedinim slovom.
Koliko u recenzijama trebamo paziti na spoilere (koliko je to moguće), u našim "običnim" kometarima je čak poželjno da istaknemo neke konkretne stvari iz stripa koje su nas na neki način razočarale ili su nas na neki način očarale, poželjno je da komentiramo neke postupke određenih protagonista i koliko je to scenarističko rješenje utjecalo da ta priča bude to što je. Ti si Qwertz ispočetka baš pisao dobre komentare i volio sam te "pratiti" (=čitati), ali u zadnje vrijeme nekako si neke komentare počeo pisati bez da istakneš nešto o sadržaju, bar neki detalj, kao da si ušao u neki svoj maraton da što više naštancaš komentara pa što bude Nemoj pomisliti "kud se ovaj sad okomio na mene", prenosim i razmišljanja drugih forumaša koji su to primjetili, jer ljudi su pomislili da nešto možda i nisi čitao, a komentiraš.
Nisam ti te stvari htio niti spominjati, nego, meni je osobno došlo žao onog trenutka kad sam vidio da si komentirao Kerryja kopiravši sve iste komentare, ispočetka sam se poveselio pročitati tvoja tri različita mišljenja kod sve tri recenzije, pa sam se pomalo razočarao kad sam vidio da si sve iste komentare samo kopirao. Znam da si objasnio da si sve čitao odjednom, ali bolje nekad onda pričekati s komentiranjem pa kad dođe na red drugo čitanje, komentirati onda po epizodama. Kao što sam dao primjer, blesavo bi bilo da ja kad pročitam cijeli serijal "Čiko putuje kroz vrijeme.." bacim u prvu recenziju komentar i onda isti kopiram u preostalih 5 sve s istim ocjenama. Jer ste se svi potrudili da napišete tekstove o svakoj priči posebno (neka je bolja, neka lošija, neka je možda osrednje kvalitete), što se nekako podrazumijeva da i ja kao obični komentator tako komentiram za svaku epizodu posebno i svakoj dam ocjene kako mi se neka od epizoda svidjela ili baš i ne.
Ako se slažeš, nećemo više o ovome, nadam se da nećeš ovo shvatiti kao nekakav napad. Mlad si, imaš potencijala i samo naprijed
Nick "Granica" poslao Reemu! Prošao kontrolu o Reem kaže da će u 7 mjesecu biti objavljen u Nickovom tjednu.
Imamo tebe, Herculea i mene, tako da za Nickov tjedan imamo zeleno svjetlo Možemo to planirati za 7.mjesec, jer u 6.mjesecu nešto drugo planiramo, ali o tome nešto više u srijedu (1.6.) nakon Spockovog izvještaja ;)
Poput Rendžera u New Yorku i Granica je bio Vaš forumaški izbor za mene. Ukoliko me primate u Nick ekipu u mogućnosti sam i voljan napisati jednu Nickovu recenziju godišnje, samo Vi opet predložite koju priču?
Ja zasad ne znam za sljedeći prijedlog, imamo recimo otpočetka serijala, ako gledamo "Dnevnikov period" 1-39, zasad nerecenzirane ove epizode:
SR 30 (https://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/nr-nr-zs-30-zverinjak/9620/0/) SR 35 (https://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/nr-nr-zs-35-ziv-ili-mrtav/9625/0/) SR 36 (https://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/nr-nr-zs-36-more-dolara/9626/0/)
Hercule je te epizode prekočio što se tiče recenziranja/rezervacija, sad ne znam je li možda zaključio da mu te epizode možda nisu vrijedne pisanja nešto o njima, ali bi svakako kroz neko vrijeme bilo dobro i to pokriti, tako da bi onda Dnevnikov period bio sav popunjen recenzijama |
|
|
|
Ivan Liverpool
stripovi.com suradnik
Croatia
2330 Posts
Posted - 30/05/2022 : 00:18:00
|
Poslao: -Blek Lud 6: Sismisova banda -Blek Lud 7: Ljudi risovi
Ona dva Marka koja imam rezervirana su takoder pri kraju, prakticki bi morao samo slike urediti i ubaciti, medutim kako se nalazim unutar male guzve, mislim da cu tek za 15-ak dana stici to obaviti do kraja. Uglavnom, uskoro ce i oni biti gotovi i poslani
Usput, rezervirao bih iduca 2 Bleka:
-Blek Lud 8: Sumski car -Blek Lud 9: Otok zamki |
"Losing is not my enemy. Fear of losing is my enemy." |
|
|
Qwertz
Senior Member
Croatia
1591 Posts
Posted - 30/05/2022 : 09:31:15
|
Ako se slažeš, nećemo više o ovome, nadam se da nećeš ovo shvatiti kao nekakav napad. Mlad si, imaš potencijala i samo naprijed Slažem se. Sve 5. Kao što rekoh, uskoro će od mene slijediti više rezervacija/recenzija nego komentara jer imam sve manje slobodnog vremena (matura, posao, autoškola, dupla doza treninga itd.), pa i neću stići čitati toliko raznih stripova, već ću se više fokusirati na one koje recenziram i pisati (nadam se) kvalitetnije recenzije. Također, recenzija za PSDZ 36a je 85% završena, samo trebam još naći odgovarajuće slike. |
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13088 Posts
Posted - 30/05/2022 : 10:03:48
|
Ivane, primio mailove ;) Posebno mi drago zbog tih epizoda EsseGesse.
P.S. ako slučajno znaš odgovor na ovo pitanje, baci pogled: http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=53068
Meni totalno nepoznati, prije bih rekao da je K.Miki u pitanju sa svojom čuvenom dvojkom
quote: Originally posted by Qwertz
Također, recenzija za PSDZ 36a je 85% završena, samo trebam još naći odgovarajuće slike.
Poslao ti sad link skena na p.m. za slike za recenziju ako slučajno nemaš Kao što sam pričao, kod tog serijala je dobro što su čitav sken obradili pa se lako možemo snaći za recenzije. |
|
Edited by - ReemCP on 30/05/2022 10:04:56 |
|
|
Ivan Liverpool
stripovi.com suradnik
Croatia
2330 Posts
Posted - 30/05/2022 : 10:27:26
|
P.S. ako slučajno znaš odgovor na ovo pitanje, baci pogled: http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=53068
Meni totalno nepoznati, prije bih rekao da je K.Miki u pitanju sa svojom čuvenom dvojkom
Stvarno se ne mogu sjetiti ove epizode. Cak mi ne pada na pamet niti jedna Blekova epizoda u pustinji No, ako je stvarno rijec o EsseGesseovom Bleku, kad-tad cu doci ponovno do te epizode pa javim. Ionako nema puno brojeva, samo 26 Ludensovih je EsseGesseov rad. |
"Losing is not my enemy. Fear of losing is my enemy." |
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7538 Posts
Member since 26/12/2006 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13088 Posts
Posted - 30/05/2022 : 21:10:10
|
quote: Originally posted by Ivan Liverpool
Stvarno se ne mogu sjetiti ove epizode. Cak mi ne pada na pamet niti jedna Blekova epizoda u pustinji No, ako je stvarno rijec o EsseGesseovom Bleku, kad-tad cu doci ponovno do te epizode pa javim. Ionako nema puno brojeva, samo 26 Ludensovih je EsseGesseov rad.
Ja se isto ne mogu sjetiti da sam naletio na takvo nešto (iako moram priznati da mi je EsseGesseov Blek najmanje poznat glede priča), a možda se s vremenom otkrije i taj misterij :)
U sklopu priprema za mjesečni izvještaj popisi ažurirani!
Super, ima inače još nekih poslanih recenzija, samo ja nisam htio ništa javljati ovdje jer možda je to iznenađenje, znači ovo što je ažurirano + nekih par je poslano koje nisu u evidenciji ;) |
|
|
|
Qwertz
Senior Member
Croatia
1591 Posts
Posted - 31/05/2022 : 20:38:46
|
Poslana recenzija za PSDZ 36a: Borci. Javit ću novu rezervaciju kada budem uhvatio vremena da nešto novo pročitam😅. @ReemCP hvala na skenovima |
Edited by - Qwertz on 31/05/2022 20:39:03 |
|
|
Topic |
|
|
|