Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
Spock
stripovi.com suradnik
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](avatars/374.JPG)
Croatia
7783 Posts
Member since 26/12/2006 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/vhss.jpg)
Croatia
13365 Posts
Member since 03/01/2018 |
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13197 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 11/04/2023 : 12:51:10
|
quote: Originally posted by Spock iako sumnjam da je Montesanto imao dobre namjere, u biti njegov nepoznati mecena.
Iz priče se zapravo ne može uvidjeti što je uopće htio Montesanto. Jer, ovo što zaključuje Martin na kraju priče, to nema smisla. Naime, Montesanto je otkrio tajnu kriptu i vidio Gospodaricu zmija. Drugim riječima, mogao je osloboditi, ako je bio sotonist i ako mu je bio cilj posijati zlo. Međutim, on je samo istraživao o toj stvari i slao izvješća meceni. Ovaj pak, kad je vidio kako je Montesantno završio, baca njegova pisma u vatru i odustaje od stvari. Znači, to nisu neki fanatični sljedbenici zla. Više liče na istraživače, kako kažem, oni zastupaju kao neki intelektualni stav prema toj stvari (a i kroz priču je Montesantno povezan s tzv. slobodnim misliocem, tako da su svi oni skupa neke vrsti preteče Mysterea).
Ova priča je, u svojoj nezavršenosti oko tih svih detalja, ustvari perfektna. Montesanto ima jedan cilj, Mystere drugi, don Fasola treći, Chiara četvrti. Svi oni se kreću oko iste stvari, ali imaju različite odnose. A Chiara je tu poseban lik, kako je povezana sa Svetom Katarinom, pa bježi od toga, a opet ju neki zov doziva. U samoj priči, stvar sa Chiarom ostaje neizrečena. Ali smisao se može naći u onome što sam natuknuo u komentaru. I jako je dobro urađeno. |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
Spock
stripovi.com suradnik
![](avatars/374.JPG)
Croatia
7783 Posts
Posted - 11/04/2023 : 14:48:40
|
@Reem: Hvala
@stinky: Sve stoji što si napisao. Odlično si rezimirao, kao i uvijek.
Neke odgovore ne treba niti pokušati dati, već dopustiti čitatelju da interpretira na vlastitoj razini. To ova epizoda dokazuje, a "fanovi" Burattinija nikako da shvate. ![](icon_smile_wink.gif) |
Kamo god da kreneš, uvijek si tu. |
Edited by - Spock on 11/04/2023 14:49:53 |
|
Salkan
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
![](AvatarUpload/The_Dark_Tower.jpg)
Bosnia and Herzegovina
755 Posts
Member since 20/01/2021 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13365 Posts
Posted - 19/04/2023 : 16:34:39
|
Prošla Nickova recenzija koju sam rezervirao se polako bliži svome kraju, a rezervirao bih još jednog Nicka:
NR LIB 25c............Stare rane NR LIB 26a............Prljavi poslovi
(radi se o dvodijelnoj epizodi - jedna priča) |
Never leave it in the hands of the judges
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
![](avatars/374.JPG)
Croatia
7783 Posts
Posted - 19/04/2023 : 21:07:05
|
Ažurirani popisi! ![](icon_smile_approve.gif)
@Reem: Drago mi je da te opet uhvatila manija pisanja recenzija, pa povodom toga imaš upit od mene u Mister No topicu. ![](icon_smile.gif) |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13365 Posts
Posted - 19/04/2023 : 21:24:15
|
Vidio sad ovo za MN, možeš je osloboditi (zaboravio ti to ranije reći) pa ćemo vidjeti u budućnosti što će biti s tim :) Zasad me drži neka manija oko Nicka pa da to iskoristim ![](icon_smile_big.gif)
Kako sam danas rezervirao ovu dvodijelnu epizodu (koja je već na 55%), imam nekako moralnu obvezu da odmah rezerviram i epizodu iza nje:
NR LIB 26b............Tajne Northporta
Vidio sam da je usko povezana (iako je odvojena, zasebna priča) s ovom dvodijelnom epizodom pa možda nije loše da se i toga uhvatim :) |
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13365 Posts
Posted - 21/04/2023 : 21:30:26
|
Za Spocka (kad bude osvježavao popise):
NR SP 3 (GOLC 2a): Na nišanu mafije - poslana, čeka na objavljivanje NR LIB 25c+26a: Stare rane/Prljavi poslovi - poslana, čeka na objavljivanje |
|
|
naker
Advanced Member
![](AvatarUpload/hellboy avatar1.jpg)
4984 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 22/04/2023 : 08:58:24
|
@Salkan: Lepo od tebe što si se ozbiljno bacio na pisanje recenzija, ali samo jedno pitanjce - zašto recenzija Long John Silvera albumski, a ne integralno? Neka me neko ispravi ako grešim, ali do sada je praksa bila da se Francuzi ne recenziraju parcijalno, svakako je svaki album deo jedne celine, jedne priče, pa recenzija koja treba da pokriva celu priču se nalazi na jednom mestu. Long John Silver nije dug serijal, ima samo 4 albuma, ovim tempom kada se saberu sve četiri recenzije Silvera ispada da će biti više teksta negoli kod Eternauta, ispada kao da je Silver strip o kojem se može više reći negoli za Eternauta, što je pomalo kontradiktorno.. Po meni je bolje BD stripove recenzirati integralno, jedna recenzija za ceo serijal ![](icon_smile.gif) |
Edited by - naker on 22/04/2023 08:59:31 |
|
Salkan
Average Member
Bosnia and Herzegovina
755 Posts
Posted - 22/04/2023 : 09:52:01
|
quote: Originally posted by naker
@Salkan: Lepo od tebe što si se ozbiljno bacio na pisanje recenzija, ali samo jedno pitanjce - zašto recenzija Long John Silvera albumski, a ne integralno? Neka me neko ispravi ako grešim, ali do sada je praksa bila da se Francuzi ne recenziraju parcijalno, svakako je svaki album deo jedne celine, jedne priče, pa recenzija koja treba da pokriva celu priču se nalazi na jednom mestu. Long John Silver nije dug serijal, ima samo 4 albuma, ovim tempom kada se saberu sve četiri recenzije Silvera ispada da će biti više teksta negoli kod Eternauta, ispada kao da je Silver strip o kojem se može više reći negoli za Eternauta, što je pomalo kontradiktorno.. Po meni je bolje BD stripove recenzirati integralno, jedna recenzija za ceo serijal ![](icon_smile.gif)
Meni ta "praksa" stvarno nije bila poznata, ali ima smisla. Ubuduće ću obratiti pažnju na to. Svejedno mislim da u slučaju Long Johna postoje skoro nikakve šanse da neko osim mene krene pa uradi recenziju za ostalih 3 albuma ovog serijala. Ali, slažem se s tvojim napomenama. |
Škafiškafnjak |
|
Ivan Liverpool
stripovi.com suradnik
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/13007157_1583929628586893_272951691010277195_n.jpg)
Croatia
2386 Posts
Member since 10/04/2021 |
Posted - 22/04/2023 : 21:11:19
|
Poslao: TX SAGK 017b+018a / LIBKB 08a / VCBT 03-04 / ZS 084: Znak pantere (SR 14) TX SAGK 019b+020a / LIBKB 09a / VCBT 04 / LMS 070+071: Avantura u Utahu (SR 15/16) TX SAGK 020b-022a / LIBKB 09b / VCBT 04 / LMS 072+073: Zagonetka morskog konjića (SR 16/17) TX SAGK 22b+23a / LIBKB 9c+10a / VCBT 04 / ZS 158+159: Šakali iz Kanzasa (SR 17/18/19)
Sad cu malo presjeci s ona 2 Mikija koja imam vec podosta vremena rezervirana tako da u iducoj turi sigurno i njih saljem, a usput bi jos rezervirao i: TX SAGK 28+29a / LIBKB 12 / VCBT 05 / ZS 314+315: Napad na Devil's Hill (SR 22/23) TX SAGK 29b / VCBT 06 / ZS 320: Piuti (SR 23/24) TX SAGK 31b+32a / VCBT 06 / ZS 333: Tragičan trag (SR 25/26) |
"Losing is not my enemy. Fear of losing is my enemy." |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13365 Posts
Posted - 25/04/2023 : 15:15:15
|
quote: Originally posted by ReemCP
NR LIB 26b............Tajne Northporta
Pored ove epizode (citirane), ovu bih isto odradio:
NR LIB 25b............Čovjek na nišanu |
|
|
Salkan
Average Member
Bosnia and Herzegovina
755 Posts
Posted - 26/04/2023 : 13:00:47
|
Rezervisao bih: KT - Jastreb LMS515/516/523/524/525 Inkal (kompletnu priču) Perramus KM - Tigar s Martinika ZS116 DD - Čudovišna gozba ZSVČ9a
|
Škafiškafnjak |
|
Spock
stripovi.com suradnik
![](avatars/374.JPG)
Croatia
7783 Posts
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13365 Posts
Posted - 27/04/2023 : 22:42:31
|
Svaka čast i od mene za Salkana, naročito mislim za "Jastreba" ![](hail.gif) Meni je to legendarna priča od prije, ali s tim da je nisam imao prilike u cijelosti za pročitati. Fascinantan mi je bio taj jedan lik koji je imao neki mehanizam kao kandže, LMS 523 "Banda Roki Kila" sam pročitao toliko puta :) Bravo na izboru recenzije ![](icon_smile.gif) |
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
![](avatars/374.JPG)
Croatia
7783 Posts
|
Qwertz
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
Croatia
1591 Posts
Member since 03/09/2021 |
Posted - 30/04/2023 : 13:49:48
|
@Salkan![](hail.gif) ![](hail.gif) ![](hail.gif)
|
Pod punom kaznenom i zakonskom odgovornošcu tvrdim da je Python bolji i lakši od C++-a. Najružnija istina je bolja od najljepše laži, sve što želiš to i traži, sve što misliš to i kaži. |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13365 Posts
|
Spock
stripovi.com suradnik
![](avatars/374.JPG)
Croatia
7783 Posts
Posted - 01/05/2023 : 08:44:14
|
Rezervacije i recenzije - mjesečni izvještaj za travanj (april) 2023.
Broj novih rezervacija: 14 U prethodnom mjesecu imali smo službene rezervacije od samo tri člana, ali nema straha s obzirom na ukupni broj rezervacija i stanje na lageru. Salkan na našu veliku radost nastavlja harati po raznoraznim serijalima i školama stripa, a prošli mjesec ima službeno šest recenzija i puno planova kada bude imao više vremena za recenziranje. ![](icon_smile_wink.gif) Dogodio se dugoočekivani i zazivani povratak ReemCP-a pisanju recenzija, a za sada se ograničio na kriminalističke istrage i to s čak 5 rezervacija. Treći recenzent je Ivan Liverpool koji stabilno brodi s nove tri rezervacije starih Texovih epizoda.
Broj novih recenzija: 16 Reem drži stabilan tempo, pa smo na istom broju objavljenih recenzija kao i mjesec ranije.
Po serijalima rezultat bi bio: Američki strip integrali - 3 Nathan Never - 2 Tex - 2 Kit Teller - 1 Eternaut - 1 Long John Silver - 1 Gordon Link - 1 Dylan Dog - 1 Martin Mystére - 1 Kolorka - 1 Kapetan Miki - 1 Veliki Blek - 1
Mislim da je ovo prvi mjesec da imamo više recenziranih stripova koji nisu Bonelli (9>7 za ne-Bonelli). Zahvaljujući Wolfmanu na vrhu sam istaknuo tri recenzije stripova američke produkcije neobjavljenih kod nas, a još samo Nathan i Tex su imali više od jedne recenzije u proteklom mjesecu.
Po recenzentima situacija je: Salkan - 3 (Eternaut, Kit Teller, Long John Silver) Wolfman - 3 (am. strip integrali neobjavljeni kod nas) Ivan Liverpool - 2 (Veliki Blek, Kapetan Miki) tex2 - 2 (Tex) drogsy - 1 (Nathan Never) prozirna senka - 1 (Martin Mystére) Jerry Krause - 1 (Nathan Never) Markos - 1 (Kolorka - Irena) Spock - 1 (Gordon Link) Sarghan - 1 (Dylan Dog)
Deset različitih recenzenata je zavidan broj, dok je Salkan s tri recenzije različitih serijala potpuno zasluženo ponovno na vrhu po broju objavljenih recenzija u prošlom mjesecu, a prema aktivnosti i rasponu interesa tamo će dugo i ostati.
Broj komentara na recenzije: 178 Raznolikost recenzija raste, interes za pisanje recenzija je više nego stabilan, a broj komentara na recenzije je na sramotno niskom nivou. Teško je dati jednostavan odgovor za niske brojke u ovoj rubrici, ali sigurno da su dijelom odgovorne prošlomjesečne recenzije većinom ne baš atraktivne široj čitalačkoj masi. U svakom slučaju, bolje nikakav nego svakakav komentar, a neka nama raznolikosti i različitosti. |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13365 Posts
Posted - 01/05/2023 : 09:12:47
|
Izvrsno Spock ![](hail.gif)
Koliko vidim prema tvojim popisima koje vodiš, sad kad ulazimo u novi mjesec, možda je malo zabrinjavajuće (a to se opet može i brzo promijeniti) što imamo zasad tamo samo 5 različitih recenzenata, a od toga si ti sa jednom recenzijom. Prošli mjesec smo nastojali da svi recenzenti dođu na red, a ovaj mjesec ako zasad ostane ovako, morat ćemo češće posegnuti za recenzijama Salkana i Ivana L., mislim na objavljivanje :) A s obzirom na njihovu aktivnost, itekako su to zaslužili.
Naravno, ne smijem zaboraviti da je tu i jedna Wolfmanova recenzija na lageru (a čuo sam se s njim, on će i dalje nastaviti pisati), te da moram još pronaći koji tekst od Markosa sa Večernjeg (iako je sad to postalo sve teže i teže, jer su se i tu gotovo iscrpile sve zalihe).
Ali ono što je najvažnije, da je ta ukupna brojka poslanih recenzija tu negdje preko 40, što jako veseli :) Tako da možemo nastaviti istim ritmom objava kao što smo imali i prošli mjesec. |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/player_dalglish(1).jpg)
Croatia
31527 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 01/05/2023 : 16:39:59
|
Bravo SPock i ReemCP!
Malo sam se ulijenio u zadnje vrijeme (sportski dani: NBA play off, NHL play off, završnica liga i Euro kupova), ali evo jednu recenziju sam upravo poslao :
TX LIB 086: Junaci iz utvrde Kearny, poslana, čeka na objavljivanje.
Još 5 Texovih recenzija je pri kraju, tako da će biti ovaj mjesec još dosta toga, a kako će biti dosta Texa na lageru, bude uskoro i nešto što nije Tex.
|
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13365 Posts
Posted - 02/05/2023 : 20:36:51
|
Slobodno ti i dalje piši o Texu, ako imaš inspiracije :) Nema veze što ga imamo puno na lageru, da dođemo u situaciju da nam Tex ide svaka treća objava na sajtu, meni ne smeta ![](icon_smile.gif)
Jer znam da si mi pričao da tu oko njega ima još ohohooo posla, tako da ti i Ivan samo naprijed :) Najlakše je pisati o onome što voliš i što te najviše zanima, i za čime te drži ta neka strast, tako je i kod mene.
Stanje je zasad dosta dobro, još samo da nam se Igor i Hercule vrate recenzijama ( ), onda je u tom slučaju kompletna recenzentska familija na okupu. |
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/NN_007_KL-2-1.jpg)
Croatia
4762 Posts
Member since 27/12/2009 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13365 Posts
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|