forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 SBE recenzije & rezervacije
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 231

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13045 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 06/06/2023 : 16:55:45  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote

mail za slanje recenzija:
recke.stripovicom@gmail.com

Strike first. Strike hard. No mercy.
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13045 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 06/06/2023 : 16:59:23  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Spock, kad budeš ažurirao..

Ja bih ipak povratio onu rezervaciju na ime Dodsferda, pa je možeš staviti, ovaj put ću je završiti:

MN LIB 064 / LMS 869-870: Rudnik straha (Bez milosti - Put u smrt)

Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
30980 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 06/06/2023 : 18:39:13  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message  Reply with Quote
Super

quote:
Originally posted by ReemCP

Kao što vjerujem znate, ovaj tjedan smo posvetili Texu.
Plan recenzenata je ovakav: Ivan L. - tex2 - Salkan - Ivan L.

"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati."
"The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13045 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 07/06/2023 : 18:51:56  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Nismo već duže imali tjedne junaka, a ovdje se stvarno morao jedan ovakav tjedan desiti, puno Texa na lageru, a imamo vas trojicu različitih recenzenata

Super mi je za vidjet da je Ivanova recenzija dobila već 7 komentara, tvoja tex2 8 (doduše, neki su prazni komentari samo s ocjenama, ali ajde), baš bi volio da se takva praksa i dalje nastavi, jer mislim da nam je to svima najveća nagrada, kad vidimo i druga mišljenja, pa makar se i drastično razlikovala od našeg, to je najmanje važno.

Imamo sljedeću Salkanovu recenziju Texa, tu nema nikakvih tajni jer on ima jednog poslanog Texa, pa eto, ako niste, pročitajte Tex ZS 451+452/LMS 2: Bubnjevi mohikanaca/Leopardova tvrđava pa da možete uskoro komentirati na sajtu

Edited by - ReemCP on 07/06/2023 18:54:04
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13045 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 08/06/2023 : 16:08:10  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Ivane, Salkane i ekipa :)

Htio bih vam samo javiti i zamoliti vas kako da režete slike, ja nikako javit, a bit će mi puno tako lakše i ta priprema oko slika koju radim, cijeli taj proces će se nešto ubrzati.

Kad režete slike, npr. neku vinjetu, probajte odrezati okvire sve 4 strane neke vinjete jednako. Zna se često desiti, da su odrezane 3 strane, a na jednoj je ostao okvir od vinjete. Kako ja slike kad preuzmem, prije slanja slika na upload, ja u jednom programčiću sam dodajem te okvire, i ako slika nije dobro odrezana na sve 4 strane, onda moram sam to ići ponovno rezati što mi zna uzeti dosta vremena.

Evo na primjeru, ako pošaljete ovakvu sliku gdje vidimo da je donji okvir od vinjete ostao:

Ja kad to ubacim u taj svoj programčić za dodavanje okvira, slika ispadne ovako:

Vidimo kako je ispod ta dvostruka crta jer nije okvir odrezan ranije.
Ali, ako odrežemo sve 4 strane malčice unutar okvira:

Onda nam slika ispadne ovako, sve 4 strane jednake

-
-

Pa ako možete tako ubuduće raditi, meni ćete skroz olakšati život

Edited by - ReemCP on 08/06/2023 16:08:32
Go to Top of Page

Ivan Liverpool
stripovi.com suradnik

Croatia
2316 Posts

Member since 10/04/2021

Posted - 08/06/2023 : 16:35:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Ivan Liverpool a Private Message  Reply with Quote
Moze, nema problema, pripazit cu na takve stvari ubuduce
Iako, primijetio sam dosta puta da je sam sken stranice malo ukoso postavljen jer namjestim na crtu da se reze, medutim s lijeva ide po crti, a blizu desnog ruba onda malo ode iznad. Narihtat cu onda u buduce da ide malo unutra.

"Losing is not my enemy. Fear of losing is my enemy."
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13045 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 08/06/2023 : 16:56:06  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Super Ivane, inače ovo sve što ste dosad poslali je sređeno, ja se nadam da nešto nisam preskočio kod tih obrada :)

Je, baš budu dosta često nakoso ti skenovi, a čak ako primjetite slučajno da su stripovski okviri vinjeta dosta dobri, možete i ovako odrezati (da stripovski okviri ostanu na slici), bitno da uspijete što bliže doći rubu tih okvira:

Možda kod tih nakoso skenova nije loše tako odrezati.
Iako se na ovakvom primjeru može odrezati isto malo unutar stripovskog okvira:

Pa ja dodavanjem okvira u tom programčiću dobijem ovo:

-
-

Kod nekih vinjeta čak i nisu potrebni okviri, recimo kod ove Herculeove recenzije, kod slike 1 odmah na početku, procijenili smo da ne treba okvir i da će se slika ljepše uklopiti bez okvira kao takva u recenziju: https://www.stripovi.com/recenzije/nick-raider-nr-lib-22a-krv-pod-snijegom/2597/

Go to Top of Page

Salkan
Average Member

Bosnia and Herzegovina
668 Posts

Member since 20/01/2021

Posted - 08/06/2023 : 17:39:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Salkan a Private Message  Reply with Quote
Ok ok
Priznajem svoju grešku, rezanje slika najbrže smlatim i ne posvećujem dovoljno pažnje. Obećavam popraviti

Škafiškafnjak
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13045 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 08/06/2023 : 18:04:27  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Izvrsno, eto, nemojte što zamjerit

-
-

Za Spocka i popis..
NR NOSL 2 (GOLC 1b): Zaseda u luci - čeka na objavljivanje

Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13045 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 10/06/2023 : 13:41:24  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Još bih vas samo nešto zamolio kod slanja recenzija.
Ako možete kod mjesta u wordu (obično je to na početku) gdje popisujete naslovnice, da mi stavite njihove oznake, kako bih ih ja kod objave prije pronašao :)

Uzmimo ovaj primjer naslovnice: https://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/zagor-zg-luorg-20-tragicna-poruka/38388/0/

Ako mi u wordu napišete:
Zagor Original 20: Tragična poruka

Meni će trebat neko vrijeme da je nađem, jer to ide sve po šiframa u padajućem izborniku na sajtu, a njih zna biti na stotine u tom izborniku.

Ali, ako mi navedete ovako:
ZG LUORG 20: Tragična poruka

.. ja ću je odmah pronaći.

Tu oznaku možete vidjeti na linku naslovnice, skroz gore lijevo:

Isto, ako nema neke naslovnice, ne postoji na sajtu, javite pa ćemo je zbog recenzije dodati

Edited by - ReemCP on 10/06/2023 13:42:03
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13045 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 11/06/2023 : 13:21:16  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Za Spockov popis..

Dodsferd (0+1)
MN LIB 064 / LMS 869-870: Rudnik straha (Bez milosti - Put u smrt) - poslana, čeka na objavljivanje

Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7507 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 11/06/2023 : 13:52:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote
quote:

Za Spockov popis..

Dodsferd (0+1)
MN LIB 064 / LMS 869-870: Rudnik straha (Bez milosti - Put u smrt) - poslana, čeka na objavljivanje

Dugo i nestrpljivo očekivana recenzija!

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.
Go to Top of Page

Salkan
Average Member

Bosnia and Herzegovina
668 Posts

Member since 20/01/2021

Posted - 11/06/2023 : 15:51:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Salkan a Private Message  Reply with Quote
KT LMS242-243 Paukova mreža i
DŽ LMS418 Džudas protiv odmetnika poslani, čekaju na objavljivanje.
Pozz

Škafiškafnjak
Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13045 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 11/06/2023 : 17:59:40  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Spock

quote:

Za Spockov popis..

Dodsferd (0+1)

Dugo i nestrpljivo očekivana recenzija!

Slucajno sam, prebacivanjem kanala na tv-u, prije nekih mozda 10 dana naletio na film 'The Rundown' (2003.) sa Dwayneom Johnsonom i Walkenom, taman u trenutku kad mu Walken pokazuje onaj rudnik i izrabljivanje ljudi, rekoh, ovo je neki znak da se uhvatim ove Mister Noove recenzije, sad ili nikad :) Dobro što je dosta toga ostalo otprije (kratak sadrzaj, zanimljivosti i skenovi), pa je bilo dosta lakse to 'uglazbiti'.

Go to Top of Page

Ivan Liverpool
stripovi.com suradnik

Croatia
2316 Posts

Member since 10/04/2021

Posted - 12/06/2023 : 20:42:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Ivan Liverpool a Private Message  Reply with Quote
Evo samo mala obavijest vezana uz 2 moje recenzije koje su vec poslane pred par mjeseci, a trenutno neobjavljene.

http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=3&TOPIC_ID=53818#2582437

Vidim na drugom topicu (s gornjeg linka) da ce uskoro izaci nova Texova debeljuca od VC koja pokriva period koji smo u biti cijeli recenzirali i vecina tih recenzija je vec i izasla, ostale su jos dvije "Napad u Montezumi" i "As pik" koje sam kako kazem poslao pred par mjeseci i tamo naravno fali ova naslovnica pa samo da imate na umu dodati je u trenutku objavljivanja tih dviju recenzija, da ne saljem sad ponovno wordove radi te jedne naslovnice. Vidim da je vec dodana na preostalim recenzijama koje se nalaze u tom broju, svaka cast na brzini azuriranja!
S druge strane ne mogu ni vjerovati da se VC nakon 7 godina odlucio za nastavak edicije, po podacima sa sajta pise da je prijasnji broj izasao 2016.-te. Vjerujem da onda nakon "Asa pika" duzi period nece biti potrebno dodavati VC u domaca izdanja recenzija.

Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13045 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 12/06/2023 : 20:57:14  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message  Reply with Quote
Hvala što si javio, ubacio sam sad u te wordove da imam odmah kao podsjetnik ;)

quote:
Originally posted by Ivan Liverpool

Vidim da je vec dodana na preostalim recenzijama koje se nalaze u tom broju, svaka cast na brzini azuriranja!

Delboj je odmah danas javio gdje treba ići i da ažuriram u zanimljivostima kad je izašlo, nema kod Delboja, pedantnost i preciznost na djelu :)

Go to Top of Page

Salkan
Average Member

Bosnia and Herzegovina
668 Posts

Member since 20/01/2021

Posted - 13/06/2023 : 21:47:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Salkan a Private Message  Reply with Quote
Za ažuriranje spiska:
otišla je i DD VEC19 Vila Serena
Pozz

Škafiškafnjak
Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
30980 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 15/06/2023 : 08:40:01  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message  Reply with Quote
Kako je najavljen mladi Tex od prvog broja, svaka dva mjeseca novi broj, pa bi za 4 mjeseca trebala izaći prva nerecenzirana priča, ova: MTX LIB 2: Dezerteri, pa eto izazova i rezrvacije.

Go to Top of Page

Salkan
Average Member

Bosnia and Herzegovina
668 Posts

Member since 20/01/2021

Posted - 16/06/2023 : 22:07:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Salkan a Private Message  Reply with Quote
Za Spocka i njegove spiskove:
Trenutno dugujem Perramus i 2.album Džeremaje, ostale rezervirane sam već poslao.
Rezervisao bih recenziju za jedinu neodrađenu LMS epizodu našeg Martija, "Kristoferovo srce" LMS88-90. Dugo sam tražio i kompletirao LMS u svojoj kolekciji, pa ako ne smeta kolegama, ukrao bih čast da zatvorim Martijev LMS svojim prigodnim tekstom o ovoj zanimljivoj priči.
Pozz

Škafiškafnjak
Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
30980 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 19/06/2023 : 19:24:31  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message  Reply with Quote
Recenzija TX SAGK 017/ LIBKB 07b/ VCBT 03/ LMS 030: Drama u Pecos Cityju poslana, čeka na objavljivanje.

Recenzija Nick ZS 30 Zverinjak pri kraju, hvala Reemu na lekturi.

Ovaj mjesec, ako bude vremena, planiram još poslati i Siročad - Ringo.

Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
30980 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 23/06/2023 : 17:17:30  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message  Reply with Quote
Recenzija Siročad: Ringo 1-12 poslana, čeka na objavljivanje

Recenzija Nick ZS 30 Zverinjak pri kraju, ako bude snage zavikend je gotova.

Par Texovih recenzija je pri kraju, ali Texovih recenzija ima na lageru dvadesetak, pa nije žurba.

Go to Top of Page

Ivan Liverpool
stripovi.com suradnik

Croatia
2316 Posts

Member since 10/04/2021

Posted - 23/06/2023 : 19:37:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Ivan Liverpool a Private Message  Reply with Quote
Ja ona 3 Texa privodim kraju, bit ce kroz koji dan poslani, a usput bi si rezervirao i ovu pricu:

TX SAGK 33b+34a / VCBT 06/ ZS 343+344a Pobuna Apaša (SR 27/28)

Ona 3 sigurno idu kroz koji dan, a mozda i "Pobuna Apasa" skupa s njima.

Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
30980 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 23/06/2023 : 19:50:53  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message  Reply with Quote
Skoro pola (ako ne i pola) recenzija na lageru Texovi , barem jednom svako godišnje doba nek bude Texov tjedan

Go to Top of Page

Salkan
Average Member

Bosnia and Herzegovina
668 Posts

Member since 20/01/2021

Posted - 24/06/2023 : 07:57:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Salkan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tex2

Skoro pola (ako ne i pola) recenzija na lageru Texovi , barem jednom svako godišnje doba nek bude Texov tjedan

Samo nek ima krompira na lageru, nećemo bit gladni

Škafiškafnjak
Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
30980 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 25/06/2023 : 21:35:12  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message  Reply with Quote
Recenzija TX VC 67-68: Deset godina kasnije / Krv u raju 99 % gotova, šaljem idući tjedan. To je priča koja bi trebala izaći od Ludensa početkom kolovoza. Nakon nje pokriveno je recenzijama sljedećih godinu i pol, dvije Ludensov Tex.

Go to Top of Page
Page: of 231 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.59 seconds. Snitz Forums 2000