Author |
Topic |
Ivan Liverpool
stripovi.com suradnik
Croatia
2327 Posts
Member since 10/04/2021 |
|
Ivan Liverpool
stripovi.com suradnik
Croatia
2327 Posts
Posted - 12/09/2023 : 15:47:37
|
Evo, da i rekapituliramo stare Texove price:
Od prvih 52 avanture, samo su 3 nerecenzirane (iako ih ima dosta koje su u statusu da cekaju objavu) i to su ove:
TX SAGK 23b+24a.. / LIBKB 10b... / VCBT 05... / ZS 162+163........................ Nove spletke (SR 19/20) TX SAGK 24b-26a.. / LIBKB 11a... / VCBT 05... / ZS 308+309a....................... Staza smrti (SR 20/21) TX SAGK 30a...... / ............ / VCBT 06... / ZS 327a........................... Trag krvi (SR 24)
Njih sam preskocio i nemam ih u planu zasad recenzirati pa slobodno navalite na njih
Usput, tex2, kakvi su tvoj planovi glede daljnjih Texovih recenzija? |
"Losing is not my enemy. Fear of losing is my enemy." |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31029 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 12/09/2023 : 19:15:51
|
Ivane, ja sam svakako mislio recenzirati te 3 Texove avanture, samo što ću teško ih se dohvatiti prije iduće godine, pa ako misliš da ćeš biti brži slobodno ih rezerviraj.
Plan je sljedeći:
Mladi Tex: kako će koja priča izaći kod nas na kiosku da recenzija bude spremna, brojeve 5-9 tj. sljedeću priču sam 99 % završio.
Početkom iduće godine će i dva Texonea izaći koja nemaju recenziju, pa i tu mislim uskočiti s recenzijama.
Plan je pokoji album i to je to.
Uvijek nešto i neplanirano uleti.
Skromnije iduće godine, jer vremena nikad manje, budem vidio kako će sve ispasti, volje još imam |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
Ivan Liverpool
stripovi.com suradnik
Croatia
2327 Posts
Posted - 12/09/2023 : 20:32:20
|
Super tex2 Rado cu ih onda prepustiti tebi. Ionako sam se i predugo zadrzao u tim starim epizodama, necu nikad stici do SD . Ali inace, mislio sam u pocetku vise toga preskociti, narocito one ratne price, medutim i "Zagonetka morskog konjica" i "Sakali iz Kanzasa" su mi bile bas interesantne, pa sam ih ipak odlucio preuzeti.
Mladog Texa sam si ja zamislio kao zaseban serijal, tako da kako budem citao, odmah cu i komentirati.
Ja cu s recenzijama se drzati i dalje klasika i kolora, ipak s vecim naglaskom na klasiku jer osobno smatram kako je redovna serija bitnija iako bi vjerujem kod komentatora bio veci interes za kolor edicijom.
Usput, ima li neka epizoda izasla u klasiku koju bi htio preuzeti jednog dana (nevezano kad)? Ako ima neka koju bi bas htio, samo reci pa cu je ja preskociti. Da ne pokupljas samo one price koje su meni bile neinspirativne. A i da ne postane klasik edicija one-man show. Svakako bi bilo interesantnije da tu i tamo netko uskoci. Mada jasno je kako je rijec o pricama koje su mnogima neatraktivne, ali ja bas uzivam u njima. Od mojih neobjavljenih recenzija, jedino sam jos "Znaku pantere" dao lose ocjene, druge sve imaju barem prolazne, nerijetko i dobre te vrlo dobre ocjene (mislim na ocjene za pricu i scenarij). Od 53. avanture (prva iduca nakon "Asa pika", odnosno prva slobodna nerezervirana nakon nje) bas i dolaze neke jako dobre, npr kultni Mefisto i sjajan "Covjek Kostur", tu bi mogao biti i veci odaziv komentatora (sto bi mogao biti i poticaj recenzentima ako ih netko zeli preuzeti ), mada cak i one najgore Texove price pokupe barem 5 komentara sto je super ako gledamo prosjek drugh serijala.
|
Edited by - Ivan Liverpool on 12/09/2023 20:37:56 |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31029 Posts
Posted - 12/09/2023 : 20:57:32
|
Zapravo najmanje komentara dobiju Libellusovi Texovi. Samo ti po klasiku nastavi, a ja ću popunjavati rupe. Svakako bi bilo interesantno recenzirati priče s Texovim prijateljima/neprijateljima, ima ih ohoho odličnih, a još nerecenziranih. Tu ću isto nastojati bar koju godišnje recenzirati, ali dobro ide zasad, ove će godine Tex biti najviše recenziran, naravno to je zato što je dosad bio najslabije recenziran, ali polako vjerujem da će se sve rupe popuniti vrlo brzo! Napravim plan ovih dana, pa se javim. Što se ocjena tiče i sam dajem visoke ocjene. |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
Edited by - tex2 on 12/09/2023 20:59:11 |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31029 Posts
Posted - 13/09/2023 : 10:05:33
|
Evo plana za iduću godinu:
TX SAGK 23b+24a/LIBKB 10b/VCBT 05/ZS 162+163 Nove spletke (SR 19/20) TX SAGK 24b-26a/LIBKB 11a/VCBT 05/ZS 308+309a Staza smrti (SR 20/21) TX SAGK 30a/ VCBT 06/ZS 327a Trag krvi (SR 24) TX SA 20 / LIBG 4 - Užareno olovo TX SA 18 / LIBG 5 - Plamen nad Arizonom MTX LIB 3: Pinkerton Lady MTX LIB 4a: Paradise Valley MTX LIB 4b: Vukovi s granice MTX LIB 5: U zemlji Seminola MTX LIB 6: Coffinovi krijumčari Mladi Tex specijal 4 Korijeni zla TX TA 10......... Bičevanje (RaF 11) TX TA 11 / VTBX4a Posljednji zadatak (RaF 12) TX TA 12 / VTBX4b Snakeman (RaF 13) Nick Raider SR 47 i 48 (ako ih Reem nije mislio recenzirati)
To je već 16, više od jedne recenzije mjesečno .
Prioritet će svakako biti pratiti kiosk izdanja Texonea i mladog Texa, e sad da li će mi uspjeti, vidjet ćemo, nikad se ne zna s vremenom...Možda pokojeg stripa i ne bude u knjižnici... |
|
|
|
Ivan Liverpool
stripovi.com suradnik
Croatia
2327 Posts
Posted - 13/09/2023 : 12:12:49
|
Moze tex2
Libellusove epizode su vjerujem dijelu citatelja jos uvijek prenapredne (u smislu nedostupne ili da jos nisu dosli do njih s citanjem). Najvise poberu Ludensove epizode, sto je nekako i ocekivano. Bila je odlicna ideja da recenziras price koje su taman izlazile pa su ljudi odmah imali priliku nakon citanja ostaviti komentar. Jedino je "10 godina kasnije" zasad na malom broju, ali cim izade drugi Ludensov nastavak i na njoj ce se sigurno pojaviti jos par komentara.
Ove godine je zasada objavljeno 27 recenzija, a prosle ukupno 18 + 2 Mlada Texa. Vec sad je zabiljezen ogroman porast, a di je jos kraj godine
Okay tex2 Ja onda kasnije kroz godinu nastavljam s klasikom. Javim tocno s kojom epizodom, vjerojatno s Mefistom ako ga nitko drugi ne rezervira ranije. Ali to je svakako prica koja bi morala imati svoju recenziju, bas mi je cudno da je nitko nije napisao ranije. Mislim da je od Mefisto/Yama epizoda jos slobodna jedino Yamin povratak + one dvije price (ako se promatraju kao dvije) koje su izasle nedavno u Italiji. |
Edited by - Ivan Liverpool on 14/09/2023 17:40:05 |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31029 Posts
Posted - 13/09/2023 : 12:19:56
|
Da, svakako priča koja bi morala imati recenziju! Ima ih još takvih... |
|
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7826 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 13/09/2023 : 16:52:37
|
Od povrataka neprijatelja mi prvo padne na pamet da Crni Tigar nije recenziran, ono treće pojavljivanje. Eto, jedan mali hint od mene. |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31029 Posts
Posted - 13/09/2023 : 17:35:58
|
Recenzija Nick 35: Živ ili mrtav! gotova, poslana, čeka na objavljivanje |
|
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31029 Posts
Posted - 13/09/2023 : 17:39:30
|
Ovim ritmom ta bi priča trebala izaći od Ludensa za otprilike 18 mjeseci, sljedećih 18 brojeva je pokriveno recenzijama. Bit će zanimljivo kada će Ludens prestići Veseli četvrtak, moglo bi baš biti oko te priče. Inače, zasad jedino Libellusovo izdanje je jako teško nabavljivo, jedan od rjeđih brojeva, nema ga ni u knjižnici u kojoj posuđujem, ali evo bit će recenzija, ako ništa dogodine kad izađe od Ludensa . Sama priča je na lošem glasu, svakako najlošija kad je Crni Tigar u pitanju!
quote: Originally posted by mpavin
Od povrataka neprijatelja mi prvo padne na pamet da Crni Tigar nije recenziran, ono treće pojavljivanje. Eto, jedan mali hint od mene.
|
|
Edited by - tex2 on 13/09/2023 17:40:21 |
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7826 Posts
Posted - 13/09/2023 : 17:57:54
|
quote: Originally posted by tex2
Ovim ritmom ta bi priča trebala izaći od Ludensa za otprilike 18 mjeseci, sljedećih 18 brojeva je pokriveno recenzijama. Bit će zanimljivo kada će Ludens prestići Veseli četvrtak, moglo bi baš biti oko te priče. Inače, zasad jedino Libellusovo izdanje je jako teško nabavljivo, jedan od rjeđih brojeva, nema ga ni u knjižnici u kojoj posuđujem, ali evo bit će recenzija, ako ništa dogodine kad izađe od Ludensa . Sama priča je na lošem glasu, svakako najlošija kad je Crni Tigar u pitanju!
Sigurno je najlošija. Izgleda da će sad u Italiji opet novi povratak Crnog Tigra. |
|
|
Ivan Liverpool
stripovi.com suradnik
Croatia
2327 Posts
Posted - 13/09/2023 : 18:22:46
|
Zaredali i kod Texa s povratcima neprijatelja, slicno kao i kod Zagora. Tesko je i ocekivati da bi ovi noviji povratci mogli biti bolji ili da bi nam ponudili nesto novo u odnosu na prethodne susrete, ali nikad se ne zna. Mozemo se i ugodno iznenaditi.
Inace, mpavin, imas li kakvog favorita kod Texa unutar prvih 100 brojeva redovne serije (mislim na originalnu talijansku, da ne dode do zabune s Ludensovom redovnom ) ili u kolor ediciji? Ako ima neka epizoda za koju mislis da je posebno vrijedna recenzije u tom periodu, slobodno predlozi pa cu je preuzeti i najkasnije pocetkom druge godine odraditi.
Mislim da je dobra ideja da i komentatori daju kakav prijedlog za recenzije, ne samo kod Texa, nego kod bilo kojeg serijala. U svim serijalima (osim mozda u Zagoru) ima nekih jako dobrih nerecenziranih epizoda, pa mislim da bi interes komentatora za pojedinu epizodu mogao dodatno potaknuti recenzente da rezerviraju neku epizodu koje se mozda sami ne bi ni sjetili. |
Edited by - Ivan Liverpool on 13/09/2023 18:28:20 |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31029 Posts
Posted - 13/09/2023 : 18:37:51
|
Baš me zanima kako, kad je umro?
quote: Originally posted by mpavin
Sigurno je najlošija. Izgleda da će sad u Italiji opet novi povratak Crnog Tigra.
|
|
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31029 Posts
Posted - 13/09/2023 : 18:39:47
|
Recenzija MTX LIB 2: Dezerteri poslana, čeka na objavljivanje.
Reem to će biti broj 3 od Strip agenta, broj 2 samo što nije izašao, dakle broj tri bi trebao izaći u 11 mjesecu, tada i objava ove recenzije. |
|
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7826 Posts
|
Salkan
Average Member
Bosnia and Herzegovina
679 Posts
Member since 20/01/2021 |
Posted - 13/09/2023 : 21:32:55
|
Šninkel Džudas 423 i "Malo" iznenađenje (old school) poslani, čekaju objavljivanje. @EKIPA Kad već spominjete Texa, zašto ne odradite i onih par kultnih epizoda, kao npr. LMS41 Napad na banku (onaj koji je ponovljen u ZS730/731). Mislim da je to crtao Nicolo, a sjećam se da je odlična epizoda.
|
Škafiškafnjak |
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13078 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 13/09/2023 : 22:31:07
|
@Ivan & tex2 & Salkan - svaka čast svima, stvarno ste inspiracija za pisanje recenzija, ja sam mislio da ću u ovo vrijeme naći isto nešto vremena za pisanje, ali nikako da mi to pođe za rukom, još se valjda moram malo strpiti.. nadam se isto da će se Spock kroz neko vrijeme javiti/aktivirati isto, fale njegove recenzije na sajtu :)
Za vikend sve preuzmem što ste poslali, bez brige
Da javim, iako neki već znaju, idući tjedan ćemo opet imati Tex tjedan, što zbog 75. obljetnice, što zbog činjenice da ga imamo dosta na lageru, ali činjenice da je taj junak zaslužio takav tretman :) To za Tex tjedan još javim u onoj temi gdje Spock stavlja najave recenzija.
Nick Raider SR 47 i 48 (ako ih Reem nije mislio recenzirati)
Nisam, može može Možda iduće godine glede Nicka budemo imali prvih 50 ep recenzirano, neću dalje ništa spominjati da ne ureknem, vidjet ćemo sve, samo nek je zdravlja :)
Recenzija MTX LIB 2: Dezerteri poslana, čeka na objavljivanje.
Reem to će biti broj 3 od Strip agenta, broj 2 samo što nije izašao, dakle broj tri bi trebao izaći u 11 mjesecu, tada i objava ove recenzije.
Dogovoreno, ti me još podsjeti kad dođe vrijeme za to, iako ću ja pratiti isto forum i najave i vjerujem da ću se sjetiti :) |
Strike first. Strike hard. No mercy.
|
|
|
Ivan Liverpool
stripovi.com suradnik
Croatia
2327 Posts
Posted - 13/09/2023 : 22:51:23
|
quote: Originally posted by Salkan
Šninkel Džudas 423 i "Malo" iznenađenje (old school) poslani, čekaju objavljivanje. @EKIPA Kad već spominjete Texa, zašto ne odradite i onih par kultnih epizoda, kao npr. LMS41 Napad na banku (onaj koji je ponovljen u ZS730/731). Mislim da je to crtao Nicolo, a sjećam se da je odlična epizoda.
Znam na koju mislis Salkane, iako mi je samo pocetak ostao bas u sjecanju. To je u originalu 106-108, a pocetak je izasao u Van Goghovom broju 6 i tu je VG stao s izdavanjem, pa citatelji extre nisu nikad mogli procitati zavrsetak. Do kraja godine sam planirao kronoloski doci s citanjem do broja 100 ili makar do "Kazne za oholog pukovnika", tako da bi ovu pricu trebao citati tokom iduce godine. Ako se nitko ne javi u meduvremenu, imat cu u vidu ovu epizodu |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31029 Posts
Posted - 14/09/2023 : 10:24:36
|
U prvih 100 svakako bi trebalo recenzirati prva pojavljivanja Texovih velikih prijatelja Nata Mac Kenneta, Buffalo Billa i Cochisea:
Nat Mac Kennet: originalni brojevi: 72/73: Il tesoro del pirata - Piratsko blago (1966), (Bonelli/Letteri), ZS 533 (skraćen za 17 stranica), 108 stranica (avantura 85)
Buffalo Bill: originalni brojevi: 82/83: Il cacciatori di bufali - Lovci na buffale, (1967), (Bonelli/Galep-Muzzi), ZS 609 (skraćen 15 stranica), 108 stranica (avantura 95)
Cochise: originalni broj: 83 L'enigma della lancia –„Zagonetno koplje“, (1967), (G.L.Bonelli/Letteri), ZS 610 (skraćeno 13 stranica), 107 stranica (avantura 96)
|
|
|
|
Ivan Liverpool
stripovi.com suradnik
Croatia
2327 Posts
Posted - 14/09/2023 : 12:59:39
|
Eh, kad bi bilo makar troje zainteresiranih, svatko bi po jednu uzeo i za cas gotovo Slazem se tex2, ove s prvim pojavljivanjima kultnih likova bi morale imati prioritet. Jedna od ove tri mi je posebno zanimljiva, ali dajem priliku drugima ako se zeli tko javiti. Ako ne bude zainteresiranih do kraja godine, onda cu je ja preuzeti. Jesi ti mozda zainteresiran za preuzimanje neke od ove 3? |
|
|
Salkan
Average Member
Bosnia and Herzegovina
679 Posts
Member since 20/01/2021 |
Posted - 14/09/2023 : 13:45:10
|
Evo pišite meni ove dvije. Da se skine paučina sa starih stripova plus nisam dugo ništa ni pisao ni čitao od Teksa.
Hajmo vi ostale završite Noćni orao zaslužuje angažman 110%
|
Škafiškafnjak |
|
|
Ivan Liverpool
stripovi.com suradnik
Croatia
2327 Posts
Posted - 14/09/2023 : 13:57:27
|
Bravo Salkane, znao sam da ce ovaj razgovor imati pozitivan ishod na kraju, tj da cemo jos nekog zainteresirati Evo da pokazem onda i ja da slijedim primjer ovih nasih razgovora, za pocetak cu sluzbeno rezervirati vec spominjanog Mefista za kojeg smo rekli da obavezno mora imati recenziju.
Rezerviram:
TX SAGK 45-47a / ZS 392+393 Sin vatre (Mesa Kostura) (SR 39/40)
|
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31029 Posts
Posted - 14/09/2023 : 14:41:25
|
Super momci, Nat i Mefisto, ja ću onda Buffalo Billa! Ivane, imam ja uvijek u planu, ali odlutam negdje drugdje s planom. Probati ću i Cochisea početkom iduće godine, a Buffalo Billa još ove |
|
|
|
Macbeth
Junior Member
361 Posts
Member since 19/08/2022 |
Posted - 14/09/2023 : 17:09:15
|
Evo kad je sve u znaku Texa, a i ja samo njega praktički kupujem/posuđujem/čitam u zadnje vrijeme, rezervirao bih dvodijelnu epizodu TX LU 172-173 (Vražja vrata - Blago iz rudnika) . Malo redovne serije. Taman pročitao, imam hrpetinu Texova za čitanje do kraja godine... još bolje ako se sve lijepo zabilježi |
|
|
Topic |
|