Author |
Topic |
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
Member since 25/12/2013 |
|
thekide
stripovi.com suradnik
Serbia
1811 Posts
Member since 18/11/2013 |
Posted - 07/07/2015 : 18:53:56
|
Inače vidim, danas se lepe rasprave vode, bitno je samo da ne pređu u svađe. I pišite slobodno detaljnije šta vam se sviđa u pojedinim recenzijama, a šta ne.
Recimo meni se urezala tintonova poslednja (za sada) recka kao njegova najbolja - Pariski dželat. Jednostavno preneo mi je svoje oduševljenje sa tim stripom i natero me da ga kupim.
Acestrokeova recka koju i danas pamtim i u kojoj sam uživao čitajući je ona Nathanova. Jebiga pristrasan sam na tom serijalu, šta da radim.
Što se tiče Wolfovih recki po meni je najbitnije da ne skreće mnogo sa teme. Recimo u jednoj od prethodnih Zagorovih recki je napisao ceo pasus definicije šta je to boks. Ili u jednoj ranijoj šta je to serijski ubica. Po meni nema potrebe baš toliko ići u ono što svi znaju.
Najbolja mu je upravo ova poslednja DD maxi recka - kratka i jasna: ne sviđa mi se to, to i to plus kratki sadržaj i ćao. Sasvim dovoljno. Jeste da se u onoj za DD Anangu video ogroman trud - mislim da je to najduža recka na sajtu (skoro 5500 reči). Ali baš zbog dužine se videlo da se iznesene ideje više puta nepotrebno ponavljaju. Mislim na onaj deo o odnosu čoveka i prirode. Znači da je bila upola kraća, to bi bilo to.
Naravno svi mi koji pišemo volimo da skrećemo sa teme u ono nešto što se nama čini zanimljivo, al ne treba preterivati. He, he, to kažem ja koji sam u recki koju upravo privodim kraju (Adam Wild 1) pisao pasus o silovanju dve maloletnice u USA 1942. Za one koji ne znaju radnja stripa je smeštena u Afriku 1893. i nema nikakve veze sa Amerikom. Dobro našao sam ja tu neku vezicu, al je ona toliko tanka da je lupom moraš tražiti.
Deeju će da proradi čir na želucu dok bude čitao, al šta da radim, ipak prvenstveno svi mi pišemo za svoju dušu, pa tek onda za sajt i čitaoce. |
|
|
thekide
stripovi.com suradnik
Serbia
1811 Posts
Posted - 07/07/2015 : 19:00:31
|
quote: Originally posted by Elderane84
quote: Originally posted by WOLF-HUNTER
Kide, znas li sta u vezi Vicea? On je rezervisao ona dva stara iz ZS jos davnih dana. Ako uopste kani da zavrsi sa njima, mozes li meni roknut "Timber Billa"?
U slucaju da ne kani da je napise, ja sam eto slobodan i bolio bi koju ZS epizodu zavrsit.
Ja samo da javim da mi je vice prepustio Pleme drvenih lica :)
Ubačeno-prepravljeno. |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 07/07/2015 : 19:08:54
|
Ok, pitat cu i ja Vicea za Timber Billa.
Finale JA sage (Antartik) je slobodno. Uzmi i to isto. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 07/07/2015 : 19:13:55
|
Slike za sajt
Vidim da su slike za sajt vecinom lose, to dolazi od toga sto se vecinom uveca slika naslovnice i onda ispadne mutna i losa. Ja svoje slike za recke obradjujem sam, vecinom skeniram naslovnicu, preradim je, nasminkam i izrezem na jednom programu. Nije mnogo posla, nekoliko minuta, rezultat je itekako vidljiv. Mozda bi bilo dobro da te slike sami obradjujete. Vodite racuna o velicini, ukoliko je slika veca ili manja od 600x300, ispasce rastegnuta, mutna ili skucena. |
|
|
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
Posted - 07/07/2015 : 19:22:38
|
quote: Originally posted by nagor
Ok, pitat cu i ja Vicea za Timber Billa.
Finale JA sage (Antartik) je slobodno. Uzmi i to isto.
Smatraj me angaziranim |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19694 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 07/07/2015 : 19:32:40
|
Thekide,
ne znam, meni se boljom cini ova za Starog Macka iako niti jednom nisam zadovoljan. Mislim da bi ova recenzija za Zracnu bandu trebala biti nesto bolja. To je moje misljenje.
|
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
IGMAN2
Senior Member
2421 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 07/07/2015 : 19:44:52
|
Ajde, nemoj sad toliko dramatizirati. Nitko ti nije zabranio recenziranje niti pisanje na forumu. Samo smo htjeli, da poradiš na kvaliteti. Zar bi bilo toliko loše napisati dvije, tri recenzije na godinu... i lijepo i lagano napredovati. Evo, u znak pomirenja, ja ću ti prvi pomoći. Malo preuredimo raspored rečenica i odmah će biti sve bolje. ;)
Lijepo je to 'okrenuti ploču' i brzinski se pomiriti! Svaka čast, Nagor, tako treba... ali zašto imam osjećaj da iza svega stoji jedan drugi Wolfov topic http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=46859
|
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
|
thekide
stripovi.com suradnik
Serbia
1811 Posts
Posted - 07/07/2015 : 19:48:49
|
quote: Originally posted by tinton
Thekide,
ne znam, meni se boljom cini ova za Starog Macka iako niti jednom nisam zadovoljan. Mislim da bi ova recenzija za Zracnu bandu trebala biti nesto bolja. To je moje misljenje.
Ma možda i jeste, al svako ima nekog svog favorita. Ako se ja posle godinu, dve od čitanja neke recke sećam mnogih detalja onda mi je ta naj.
Zato mi je bilo zanimljivo kad je na kraju godine Dudley pravio one liste kandidata za recenzente godine i u propratnom tekstu iznosio koja je po njemu njihova najbolja recka. Sećam se baš da sam za više naslova pomislio pa što ta, ova mu je mnogo bolja. |
|
|
IGMAN2
Senior Member
2421 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 07/07/2015 : 20:02:37
|
Bio sam ozbiljan sa tim pomirenjem... Ne volim širiti negativnu energiju. Nije to moj đir. ;)
Ma, naravno, nagor, zezam se. Dovoljno te poznamo ovdje.
Ipak, ne može se reći da se Wolf hunter ne trudi na svojim recenzijama, vidi samo koliko teksta postavi. Treba to sve napisati! Da li je sav taj tekst bio nužan je druga priča, ali za tako nešto moraš uložiti i vrijeme i trud. Ne čudim se, onda, Wolfovoj reakciji na vaše kritike. |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19694 Posts
Posted - 07/07/2015 : 20:13:43
|
Ma ne to, nego se ne trudi oko kvaliteta. Pogledaj koliko samo ima tipfelera u jednoj njegovoj recenziji. To se da srediti jednim temeljitim iscitavanjem recenzije, a on to ocito ne radi. Ali veselim se njegovim buducim recenzijama u koje ulaze vise truda. |
|
|
|
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
Posted - 07/07/2015 : 21:18:52
|
Mislim da sada mogu iskreno i ozbiljno i vise kulturnije da odgovorim Tintonu. Iako, nikada ne bi ocekivao od tebe da tako nesta rekao za moje recke da se veselis onima u koje cu vise truda da ulozim. Ako zelite iskreno, priznajem da sam tokom godinu dana radio gresku iz greske, i da je 78 % recki koje sam napisao nize kvalitete. Ja licno, jedine 3 recke malo kavlitetnije smatram jesu; Zena koja je dosla iz nistavila, Ananga i Tajna starog mosta koja mi se najvise dopada. Ovo ostalo je niza zalost. Priznajem, Ananga je dobila previse visoku ocjenu, u ocjenjivanju te epizode je vise predvladalo osjecanja iz starih vremena kada sam je prvi put citao. Da je igrao razum, prica bi dobila 72% kao cjelokupnu ocjenu. Zena koja je dosla iz nistavila mi je onako od ovih top3 na trecem mjestu, mozda sam pretjerao sa opisom serijskih ubojica itd. Medutim, Tajnu starog mosta smatram svojom najboljom, ima tipfelera ali mi je draga. Ako cemo o drugim reckama, ovako stoji stanje: Sjene iz sume mi je bila prva, iako se ponosim na svoju prvu recku, najvise mi zapada u oko to sto sam pretjrao sa kratkim opisom i sto sam malo zanimljivosti napisao, medutim to sam kasnije odradio. Ugriz zmije je definitivno najveca greska koju sam mogao da uradim, ni danas ne shvacam zasto onoliko velika ocjena. Koji mi je bio vrag da je onako ocjenim? Pocetnicka greska? Preveliko postovanje prema serijalu? Nikada neceno saznati. Chico pionir je recka sa kojom sam se mucio, jako slaba epizoda koju sam bez volje napisao. Chico kauboj mi je jedna od boljih epizoda serijala, i mislim da sam bio realan sa tom ocjenom. Povratak Digging Billa sam odradio sa Zoroasterixxom i Kingom, jako mi je drago sto sam mogao sa Zorom i Kingom da je zajedno uradimo. Medutim, postoji tu nekoliko propusta koje sam u svom tekstu zabrljao ili sam zaboravio da napisem. Lovci na duhove je recka kojoj sam progledao kroz oci, odnosno epizodi koju sam malo uvecao i pohvalio, realna ocjena je trebala da bude 65%, najvise zbog neiskustva sa serijalom. Voda copora je od epizoda koju sam na pocetku volio ali sam kasnije shvatio da je x puta videna i da je Dea kao lik totalno izmjenjena u nesta potpuno drugo. Jedino na sta ce mi ostati u pamcenju jesu brutalne scene. Nesavsrena buducnost je cisto sranje od epizode i tu pogotovo nisam htio da ulozim truda. Brda uzasa je jedna od onih epizoda koje mi nece ostati u dragom sjecanju. To sto sam povezao Atlantidu i Mua sagu lezi u tome ako pogledamo neke starije epizode, zapravo ova i ima smisla.
Medutim, znam ja dobro zbog cega ne shvacate moje recke, zbog jedne stvari: to sto analiziram glavnu temu stripa na pocetku recenzije. Ja ne zelim da mi recke budu samo povezane sa epizodom, volim da povezem neke stvari koje imanu smisla sa epizodom, kao ono sa serijskim ubojicama. Jednostavno volim da mi recka bude bogata sa analizama i bogatim cinjenicama i zanimljivostima iz epizode. Iako vecina vas to zna, ipak volim da spomenem da recka bude sto bogatija. Na pocetku sam pisao recke radi ljubavi prema stripu, i radi samog zadovoljstva pisanja, medutim sada shvatam da bih trebao da imam na umu i citatelje. Ali postoje tu neke stvari koje su mi teske da prepravim. Gramaticke greske ima da eliminisem, ipak volim da malo pretjerujem sa opisom, ali cu pokusati da budem kraci. Znam, nekada mi znaju da izadu stvari iz usta poput Linkolna i Castra, nemojte mi tu zamjeriti ako pocnem da se malo zanesem dok pisem. Jos jednom ponavljam: nisam najbolji recenzionosta, i poradit cu na kvaliteti drzeci se pri tome kvantitetu. Ali hej, i Bure redovno stanca epizode, pa ne ispadnu sve najbolje ;) |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
sergej773
Senior Member
Cuba
1922 Posts
Member since 03/06/2012 |
Posted - 07/07/2015 : 22:51:00
|
quote: Originally posted by solar
quote: Ali hej, i Bure redovno stanca epizode, pa ne ispadnu sve najbolje ;)
Pa radi toga ga najviše i kritiziraju.
Takođe su i Toninellija, Rujua, Chiaverottija, Mignacca itd. |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19694 Posts
Posted - 07/07/2015 : 23:01:12
|
quote: Originally posted by sergej773
Takođe su i Toninellija, Rujua, Chiaverottija, Mignacca itd.
I wolfhuntera |
|
|
|
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
Posted - 07/07/2015 : 23:15:52
|
I wolfhuntera
De me se samo na kratko zamisli u Zagor staffu kao glavnog scenaristu |
|
|
Zoroasterixx
Advanced Member
Croatia
3463 Posts
Member since 17/02/2014 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7268 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 07/07/2015 : 23:40:18
|
Pa šta je ovo, moj omiljeni topic danas pretvoren u 4 stranice cirkusa. Tinton i nagor ko pit bullovi ščepali se Wolf-Huntera i ne popuštaju nikako. Dok WH uživa na ovakvoj pažnji, imam osjećaj da navlači ovu dvojicu da se samo priča o njegovim reckama, pa makar i u lošem svjetlu.
Ajde javite mi kad ovo prestane, pa da opet topic vratimo u normalu. |
|
|
sergej773
Senior Member
Cuba
1922 Posts
Member since 03/06/2012 |
Posted - 07/07/2015 : 23:44:29
|
I wolfhuntera
I tintona |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Posted - 07/07/2015 : 23:45:17
|
quote: Originally posted by Jerry Krause
Pa šta je ovo, moj omiljeni topic danas pretvoren u 4 stranice cirkusa. Tinton i nagor ko pit bullovi ščepali se Wolf-Huntera i ne popuštaju nikako. Dok WH uživa na ovakvoj pažnji, imam osjećaj da navlači ovu dvojicu da se samo priča o njegovim reckama, pa makar i u lošem svjetlu.
Ajde javite mi kad ovo prestane, pa da opet topic vratimo u normalu.
Da, ovakav dojam sam i ja dobio.
|
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
Posted - 08/07/2015 : 00:08:42
|
Zasto imam dojam da kada kaze skracenicu moga imena "WH" uvijek pomislim na poznati cheat "wall-hack"? |
Edited by - WOLF-HUNTER on 08/07/2015 00:09:35 |
|
|
Dwayne_Looney
Advanced Member
6879 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 08/07/2015 : 00:12:51
|
Od mene podrška svima koji pišu recenzije, siguran sam da je to težak zadatak i da recenzente veseli kad se čita a posebno pročitaju riječi hvale (imam sličan ali 10 puta lakši "posao"). Svi ste dobri, samo naprijed! |
loading...
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 08/07/2015 : 00:47:36
|
Wolfe, evo ovako, da i ja kazem nesto... Znas da si mi drag, kontaktirali smo prije nekog vremena i preko e-maila. Nagor i tinton su dobri momci, ovaj drugi je malkice poseban, ali je i dosta mlad. Neke kritike koje su ti uputili stoje, moguce da su to izveli na malo nespretan nacin. Ne svidja mi se to da se ovdje prezentuju kao negativci, jer to nisu zasluzili.
Ponekad su ti recke pomalo zbunjujuce, evo recimo u zadnjoj si u nekoliko navrata poceo neku zamisao i zavrsio recenicu sa skroz drugom temom. Nakon sto napises recku provjeri je jos jednom prije nego sto je posaljes deecayu, u vise navrata sam kod tebe otkrio tipfelere. Cinjenica jeste da su tvoje recke zbog navedenih razloga zabavane, ali ipak bi trebalo da ih malo bolje prekontrolises prije objave.
Ovo zadnje sa Antartikom je Nagor pomalo ironicno mislio, mislim da je u redu da taj tekst napise jedan od Bosellijevih fanova, dakle; nagor, tinton ili elderane, sve drugo nema smisla. Ipak se radi o njegovoj zadnjoj napisanoj prici na Zagoru, najvjerovatnije zauvijek. Mi trebamo u ovom slucaju da ne smetamo momcima i ostavimo im dovoljno prostora da odrade tekst kako treba. Boselli je jedan od najboljih Zagorovih autora ikad, zasluzio je da dobije kvalitetan tekst za kraj, nebitno kakve ce ocjene dobiti.
Sto se tice tvojih recki na Texu, mislim da je to dobra ideja za uvjezbavanje, tu nema dosta guzve i imas dovoljno prostora da se poboljsas i poradis na kritikama koje su ti uputili pojedini forumasi. ;) |
|
|
Topic |
|