forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 SBE recenzije & rezervacije
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 235

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 12/12/2016 : 21:47:51  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by igor 12

Kide, de mi pritefteri pilotove Posljednji samuraj i Ninja!

Priteftereno.
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 16/12/2016 : 21:08:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Ej ljudi, jel bi mogao neko prepustiti starom DeeCayu neku od zagorovih recki, da ne tražim sad jel slobodno ili ne... već sam ga se zaželio. ;)

Vidio sam ovo pa ako recimo može?
ZG VEC 102-104 Krv nad Baijom (nitko?!)
ZG VEC 105-106 Sertao (Elderane)

Hej, ajde uzmi ako hoces s moje rezervacije Pleme drvenih lica. Ja bih ovaj Sertao ipak da zavrsim, cekao sam da ga vecina procita.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 16/12/2016 : 21:19:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kiky

ako netko od "zagorelih" želi, može mi slobodno pomoći u prikupljanju zanimljivosti za specijalku CHRISTOPHER MORA UMRIJETI. prijedloge mi pošaljite u privatne poruke.

hvala.

poziv za saradnju i dalje otvoren. mislio sam da ću recenziju CHRISTOPHERA uspijeti napisati do (katoličkog) božića, ali čini mi se da će to biti ipak tamo negdje do (pravoslavnog) božića. pisati ću je na zimskim praznicima. ne mogu se opustiti dok traje škola.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 17/12/2016 : 19:50:05  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Sad ću ti prekopati zanimljivosti i poslati na pm

edit: poslao

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”

Edited by - PijaniPatak on 17/12/2016 20:17:18
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 17/12/2016 : 22:07:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13234 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 18/12/2016 : 20:03:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
auu, otkad me nema kikec je doživio novu metamorfozu. ex slušač madonne prelazi na zagora, pa to je jednostavno - dražesno. taj prizor mi neće izblijediti sat vremena.

no, pozdravljam te promjene na bolje (makar postoji opasnost da takva likvidna ugljikova jedinka na kraju završi u, ne znam, desničarskim paravojnim formacijama ili nekakvoj okultnoj sekti)
Go to Top of Page

Dobrica Cosic
New Member

202 Posts

Member since 10/12/2016

Posted - 18/12/2016 : 20:16:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Dobrica Cosic a Private Message  Reply with Quote
Ima li na sajtu uopšte recenzije za Šangajskog đavola pošto nisam ništa našao?
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 18/12/2016 : 21:24:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

ex slušač madonne prelazi na zagora, pa to je jednostavno - dražesno.

CHRISTOPHER MORA UMRIJETI, složit će se mnogi, i nije neki naročiti "prelazak" na zagora. tipično netipična zagorova epizoda za koju me ne čudi da još uvijek (do sada) nije pronašla svoga recenzenta zbog teme i stila toliko neuobičajenog, nesvakidašnjeg i možebitno neprivlačnog jednom prosječnom zagorovcu.

zagora znamo kao vođu, ratnika, avanturista, osvajača, ljubavnika, zaštitnika, polubožanstvo, ali kada smo imali priliku upoznati ga kao pedagoga, kao dječjeg psihologa kao u ovom slučaju? uzpravo stoga ovo maleno, specijalno, bljedunjavo ostvarenje ipak zaslužuje da ga se malo opiše.
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8601 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 21/12/2016 : 12:00:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
Saša Čobanov o SBE

http://planb.hr/bonelli-fenomen-koji-ne-umire/

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22343 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 21/12/2016 : 13:00:41  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Moreno Boselli

Inace, sasvim ok tekst.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22343 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 24/12/2016 : 19:11:58  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
ZS 733-735 Timber Bil
Vice nece odraditi ovu recenziju, javio mi je. Moze se skinuti rezervacija.
Ima li neko zelju da ovo odradi, da napokon zavrsimo ZS period...

Evo i Elderane je ponudio epizodu Pleme drvenih lica.

To su jedine dvije iz ZS perioda koje su nerecenzirane.
Dobrovoljci?
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4625 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 24/12/2016 : 19:24:14  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
budem ja timbera sasjeko, nek i ja imam jednu recku iz tog perioda

ninju i bandu petorice sam sfiniširo i poslao deeyu

Vamos a la playa tralalalala

Edited by - igor 12 on 24/12/2016 19:29:40
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22343 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 24/12/2016 : 20:26:18  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
To, majstore. Nisam ni sumnjao u tebe.
Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 25/12/2016 : 01:26:29  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
Pozdrav svim SBE fanovima!
Ovom prilikom bih čestitao svima sretan i blagoslovljen Božić, svima koji ga slave i da ga proslave u zdravlju, veselju i naravno sa svojim najmilijima. Neka vas prati zdravlje i veselje pa makar još 100 godina. Elem, nisam bio aktivan na ovom forumu godinu dana. Znam, poprilično dug period ako uzmemo u obzir da sam nekada bio jako aktivan na ovom forumu. Nažalost, tu aktivnost ne mogu da ocjenim kao mnogo "kvalitetnu" zbog moje te neke spamerske naravi, koje sam se riješio. Stoji činjenica da sam prije godinu dana naručio podosta recenzija, koje nisam još poslao DeeCayu... Elem, razlog zašto recenzije nisu još gotove leži u tome da sam imao jako tešku godinu. Najviše sam imao tehničkih problema, a bio sam i jedno vrijeme u depresiji i nisam ništa čitao novo ima od februara do septembra. Ali, ova godina mi je dala šansu da se upoznam sa nekim novim putem devete umjetnosti, skoro sam ušao u svijet mangi i za sada imam jako pozitivne ocjene. Ali, moj prelazak na drugi žanr nije značio da sam okrenuo leđa Europskom stripu i Bonelliju, dakako, radio sam i neko vrijeme na recenzijama i poboljšavao svoj stil pisanja. Recenziju nisu još savršene onako kako ih želim da budu, ali smatram da sam krenuo nekom boljem pravcu nego na predhodne 2 godine pisanja na ovoj stranici.
Nego, da se vratim na temu zašto nisam poslao ni jednu novu recenziju. Imao sam problema oko računara, jer sam naime fasovao opasan virus koji me je stajao velikog čišćenja i tako reći velikog eksodusa informacija i dadoteka na mom računaru. Ukratko, dosta recenzija koja sam napisao i editovao dva mjeseca su nestale u roku od deset minuta. Bio sam zbog toga neko vrijeme u depresiji, pa sam skoro bio i odustao od pisanja. Ali, ponovo sam dobio želju za pisanjem recenzija jer sam se sjetio koliko zapravo volim devetu umjetnost i koliko zapravo želim da pridonesem ovome sajtu. Bio sam u toku nekih događanja na ovoj stranici, i upoznat sam sa problemom da u zadnje vrijeme ima sve manje Bonelli recenzija. Srećom, ponovo su počele da dolaze Bonelli recenzije na ovaj sajt vođene od strane pionira Pijanog Patka i King Warriora. Elem, da rezimiram neke stvari; tokom ove tri godine druženja na ovom forumu shvatio sam svoje pogreške i trenutno radim da ih ispravim jer smatram da to najmanje mogu da učinim kako bi napredovao kao uzoran i produktivan član ove naše male internet zajednice. Da, imao sam dosta grešaka u prošlosti, i sada se kajem zbog svojih tih nekih "spamerskih grijehova" koji se nisu trebali nikada da dogode. Ali dogodili su se i sada je kasno da plačem za prolivenim mlijekom. Ali sam zato naučio dosta toga tokom svog jednogodišnjeg odsustva sa ovog sajta. Naučio sam da moram prilaziti ozbiljnije stripova kako bih pisao bolje recenzije naspram prošlih. Mogu vam reći da sam se dosta promjenio, postao sam ozbiljniji i nadam se da će te me prihvatiti kao "novog" WOLF-HUNTERA sa novim ciljevima i boljom perspektivom prema svijetu stripa. Odlučio sam da postavim sebi tri cilja:

1. bolje i ljepše recenzije
2. da postanem produktivniji i uzorniji član foruma
3. da počnem ciljati ka adminu

Volio bih, iskreno da jednog dana postanem admin na ovom forumu jer smatram da bih mogao da obavljam dobar posao na forumu, najviše u smislu produktivnosti. Naravno, potrebno mi je dosta rada i truda oko ovog cilja, ali sve je moguće sa malo truda i dosta znanja. Možda jednog dana postanem i Zagorolog, ko zna, bitno je samo da sam shvatio da trebam da gledam ka boljem sutra i da ljepše gledam na stripove i na sam forum. Stari WOLF-HUNTER je mrtav i zakopan, te zaboravite na starog spamera, te se upoznajte sa novim, uzornim i produktivnijim WOLF-HUNTEROM koji će od sada da radi bolje i misli pozitivnije u životu. Moje odsustvo od godinu dana je sigurno ostavilo traga na meni, jer dugo nisam napisao ništa vezano za stripove, ali zato krećem ka novom pravcu. Elem, razmišljao sam o tome da krenem pisati i članke ili neke top liste na stranici kako bih obogaćivao sadržaj ove stranice. Naravno, trudiću se i da popunim neke junake koji čekaju svoj red da dobiju biografiju na ovoj stranici kao i mnogi serijali koje planiram kad-tad da uradim. A dotle, vraćam se korjenima te nastavljam da pišem recenzije... Izvinjavam se svima zbog svog odsustva i nažalost bih vas morao da obavjestim da će mi trebati još vremena vezanog za pisanje recenzija jer mi je sve što sam do sada pisao otišlo u smeće nakon čišćenja računara. Ali, sada imam laptop na kojem mi je lakše raditi i pisati, i mnogo je brži nego moj stari računar. Zamolio bih člana koji se bavi rezerviranjem recenzija da mi produži rok rezervacije na stripove jer mi je zaista potrebno još nekog vremena oko pisanja recenzija. Velika hvala na razumjevanju i drago mi je što sam ponovo sa vama.

Ne mogu da vam objasnim koliko mi je srce radosno što sam ponovo sa vama i što ponovo mogu da radim na ovoj stranici... I još jednom, sretni blagdani svima

WOLF-HUNTER se vratio!
Go to Top of Page

RAKOSI4
Advanced Member

5085 Posts

Member since 23/07/2016

Posted - 25/12/2016 : 01:41:11  Show Profile Show Extended Profile  Send RAKOSI4 a Private Message  Reply with Quote
WOLF-HUNTERA starog nisam ni poznava (mada mislim da je i stari bija dobar) a novom se radujem i želim mu mnogo uspjeha u radu .Šteta za stari trud ali kreni lagano k novom stvaranju bez opterećenja i mnogi ljudi će te čitati i pratiti u radu,ja se veselim radovima drugih koje mogu pročitati i uvih nešto naučiti.Nek ti novi moto bude:
"Kvragu i depresija, punom parom naprijed"
Sretni Blagdani i novi početak !

Edited by - RAKOSI4 on 25/12/2016 01:54:50
Go to Top of Page

kucak
Average Member

Niue
757 Posts

Member since 03/02/2011

Posted - 25/12/2016 : 02:08:07  Show Profile Show Extended Profile  Send kucak a Private Message  Reply with Quote
Samo naprijed Wolf hunter.. Sve je za živoga čovjeka - i radost i depresija, lijepo i ružno.. Ali kad tad ponovno dođe sunce.. Neka ti ovaj Božić donese mnogo zdravlja i Božićni mir neka te prati kroz cijelu godinu.
Svim forumašima koji slave također sretan i blagoslovljen Božić i obilje zdravlja i Božjeg mira!

Ispravljeno! Dok ne smislim nešto bolje..
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 25/12/2016 : 12:19:54  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Dobrodošao natrag Wolf-hunter, već sam se bio zabrinuo što se to događa s tobom.
Gadna je stvar kada sav trud ode u nepovrat, ali nemoj posustati već iduće godine ponovo u akciju pisanja recenzija za one Texove.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 25/12/2016 : 13:38:56  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Dobrodošao natrag Wolf-hunter, već sam se bio zabrinuo što se to događa s tobom.
Gadna je stvar kada sav trud ode u nepovrat, ali nemoj posustati već iduće godine ponovo u akciju pisanja recenzija za one Texove.

Hvala Dodse, moram reći da sam te poželio
Naravno, recenzije će biti, odnosno morat će biti gotove tokom sljedeće godine, mada je jedna već u izradi (Tex "Sablasni rudnik") pa bi otprilike trebala da bude gotova u januaru. Trenutno nisam u Bosni nego u Rusiji kod rođaka pa srećom pa sam ponjeo laptop pa mogu da radim na rećkama. Elem, bit će to sa recenzijama, najvažnije da se riješim njih kako bi mogao da počnem da se bavim pisanjem drugih recenzija
Go to Top of Page

DollarBill
Starting Member

91 Posts

Member since 18/05/2016

Posted - 26/12/2016 : 16:37:51  Show Profile Show Extended Profile  Send DollarBill a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:
Originally posted by thekide

quote:
Originally posted by King Warrior

quote:
Originally posted by solar

Brzo si to sredio, nadam se da si bio objektivan!

Naravno, pa znas mene.
Poceo danas, za nekoliko sati zavrsio. Samo recenzija 4100 rijeci. Jedva sam se zaustavio. Mada, ova epizoda to ne zasluzuje, ali jbg, Hellingen je Hellingen.

4100 je lepa dužina, ali ipak Patak ostaje rekorder.
Jedini koji može da sruši Patka je Patak - sa novom recenzijom sedmog (lažnog) giganta.

Vidi, vidi, sto provocira. To me navlacis da roknem jos jednu hiljadarku?!

Sta to bi Kingu? Pa ti ubaci 3 hiljadarke,umesto jedne.Volim tvoje recenzije ali bas zato sto ih radis kratko i slatko i pre svega jasno.Nadam se da neces zameriti na kritici ali ovo je prvi put da sam primetio viskove u tvom tekstu.

Patak je potrosio 6000 reci na sustinu price dok je kod tebe otislo 3-4000 na istorijat Helingena i starih prica, a samo 2-3000 na sustinu.

Dobar deo je mogao da ide kao super tekst o Helingenu na sajtu a ovde si mogao jos da iscedis Buratinijevu budalastinu od epizode.

Eto,kritiku ti upucuje neko ko u zivotu nije napisao nista duze od razglednice,ali se ipak nadam da se ne ljutis.

Edited by - DollarBill on 26/12/2016 16:38:53
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22343 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 26/12/2016 : 16:55:24  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Ne ljutim se, naravno.
Tacno je da inace pisem recke po duzini koliko to odgovara kvaliteti ili popularnosti epizoda, bez mnogo praznog hoda i smaranja. Tako je bilo i ovog puta, jer nije moglo drugacije. Malo po malo ispade vise od 7.000 rijeci. Oko 2.000 su morale da odu na ono sto se prije desilo, da bi cjelina bila bolje zaokruzena.
Problem kod Hellingena je, imamo sest prethodnih prica, nijedna nije recenzirana kako treba, samo su prepricane. Zato sam malo u sirem luku se pozabavio sa fenomenomom Hellingena.
Ipak je Hellingen bad ass broj 1, a ne tamo neki negativac, pa zasluzuje vise paznje nego obicno.
Ovu recku sam zamislio kao i ultimativni tekst o Hellingenu, tako sam je i odradio. Mislim ipak, imamo sest prica i recki o Helliju, bez da je spomenuto ko je on, kako je nastao i itd.
Sada je sve tu, sve na jednom mjestu.

Edited by - King Warrior on 26/12/2016 16:56:57
Go to Top of Page

Dobrica Cosic
New Member

202 Posts

Member since 10/12/2016

Posted - 26/12/2016 : 17:51:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Dobrica Cosic a Private Message  Reply with Quote
Mogu li uraditi neku recenziju za Zagora, predlog mi dajte???
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22343 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 26/12/2016 : 18:09:46  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dobrica Cosic

Pleme drvenih lica.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 26/12/2016 : 18:27:31  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dobrica Cosic

Čisto ono kurioziteta radi, koja ti je najbolja epizoda Zagora?
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22343 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 26/12/2016 : 18:32:33  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Dobrice, ne odgovaraj, uhvatice te u zamku.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 26/12/2016 : 18:50:16  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Ta najbolja epizoda je baš neki dan ponovo rezervirana (po 3. put, ako se ne varam) pa tako ništa od nje.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page
Page: of 235 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.42 seconds. Snitz Forums 2000