Author |
Topic |
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8173 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 17/04/2015 : 12:47:57
|
mislio sam da govorimo o industriji, o proizvodima koji ubijaju a ne o ljudima koji puše ili imaju kolesterol, a ipak jedu čevape ili dijabetičarima koji se ne pridržavaju ničega pa dobiju gangrenu ne radi se tu o neodgovornosti pojedinca, nego o pravilima koja bi trebalo uspostaviti uostalom, pravila već postoje: nema reklamiranja, moraju pisat ona upozorenja, imaju visoke trošarine... jedino što kod nas to još može i morat će ići gore, jer su u njemačkoj cigarete duplo skuplje, a u engleskoj trostruko |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47184 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 17/04/2015 : 12:49:42
|
quote: Originally posted by ken2
mislio sam da govorimo o industriji, o proizvodima koji ubijaju a ne o ljudima koji puše ili imaju kolesterol, a ipak jedu čevape ili dijabetičarima koji se ne pridržavaju ničega pa dobiju gangrenu ne radi se tu o neodgovornosti pojedinca, nego o pravilima koja bi trebalo uspostaviti uostalom, pravila već postoje: nema reklamiranja, moraju pisat ona upozorenja, imaju visoke trošarine... jedino što kod nas to još može i morat će ići gore, jer su u njemačkoj cigarete duplo skuplje, a u engleskoj trostruko
oče li usput uvest i njemački i engleski standard? |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8173 Posts
Posted - 17/04/2015 : 12:56:56
|
quote: Originally posted by lwood
quote: Originally posted by ken2
mislio sam da govorimo o industriji, o proizvodima koji ubijaju a ne o ljudima koji puše ili imaju kolesterol, a ipak jedu čevape ili dijabetičarima koji se ne pridržavaju ničega pa dobiju gangrenu ne radi se tu o neodgovornosti pojedinca, nego o pravilima koja bi trebalo uspostaviti uostalom, pravila već postoje: nema reklamiranja, moraju pisat ona upozorenja, imaju visoke trošarine... jedino što kod nas to još može i morat će ići gore, jer su u njemačkoj cigarete duplo skuplje, a u engleskoj trostruko
oče li usput uvest i njemački i engleski standard?
e jebiga ti mislim da cijena cigareta nema veze sa standardom jer ćeš kod njih npr naći jeftiniju hranu po trgovinama ali će kava i piće po kafićima bit neusporedivo skuplje pametne države znaju zašto uvode neki porez a ti bi htio da imaš engleski standard, pa da si opet možeš priuštit isto cigareta kao i s ovim našim standardom e jegi ga ne može |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47184 Posts
Posted - 17/04/2015 : 12:59:49
|
ne pišen ja ovo zbog cigara nego da osjetin u forumašima duh 3. Reicha i SSSR-a . i koliko vidin dobro mi ide. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8173 Posts
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Member since 28/02/2004 |
Posted - 17/04/2015 : 16:31:10
|
pitanje je koliko stvarno pusenje stvara troskova zdravstvu. puno je manja cifra od one koju svi zamisljaju i neprovjereno ponavljaju. |
Mrzim mrznju! |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19708 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 17/04/2015 : 17:04:13
|
quote: Originally posted by Zlotvor
isto to se može reč i za pivo,jabuke,mliko itd. samo nastavite. baš me zanimaju komentari.
Ne znan sto si se stica. Mislin da su kruv, mliko pa cak i jabuke vise neophodne za zivot od duhana i piva.
Ti to gledas iz svoje pusacke perspektive i to je ok, da smo na cisto, ali dojma san ka da zaboravljas da ove temeljne namirnice konzumiraju i dica i odrasli te se bez njih gotovo i ne moze.
Bez duhana se moze. A i uvik mos svoj uzgojit pa motat.
S ovim bih se apsolutno složio. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
|
xilrion
Advanced Member
Croatia
3024 Posts
Member since 16/12/2010 |
Posted - 17/04/2015 : 18:08:21
|
meni nisu jasni ljudi koji puše. zašto? čemu? uvlačit u sebe dim, wtf?! gdje je tu logika? da bi izgledali kul? zašto se uopće navući na takvu glupost. zbog društva? i ja sam kao klinac popustio utjecaju društva i znao zapalit ali nije prošlo puno dok nisam shvatio kakva je to glupost. držat u ruci zapaljeni komadić papira i duhana i uvlačit to smeće u sebe. smiješno. nije kul nimalo.
ali ipak pored toga što mi se gadi pušenje nisam za poskupljenje cigareta. |
https://xilrion.deviantart.com/ |
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Member since 28/02/2004 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4602 Posts
Member since 24/01/2013 |
Posted - 17/04/2015 : 18:28:17
|
quote: Originally posted by xilrion
meni nisu jasni ljudi koji puše. zašto? čemu? uvlačit u sebe dim, wtf?! gdje je tu logika? da bi izgledali kul? zašto se uopće navući na takvu glupost. zbog društva? i ja sam kao klinac popustio utjecaju društva i znao zapalit ali nije prošlo puno dok nisam shvatio kakva je to glupost. držat u ruci zapaljeni komadić papira i duhana i uvlačit to smeće u sebe. smiješno. nije kul nimalo.
ali ipak pored toga što mi se gadi pušenje nisam za poskupljenje cigareta.
dobro mamlaz kaže
čemu moraliziranje?
koji je tvoj porok? alkohol?
kocka?
žene?
ili si ti bezporočna dušica? |
Vamos a la playa tralalalala |
|
|
xilrion
Advanced Member
Croatia
3024 Posts
Posted - 17/04/2015 : 18:45:08
|
quote: Originally posted by igor 12
dobro mamlaz kaže
čemu moraliziranje?
kocka?
žene?
ili si ti bezporočna dušica?
apsolutno ne moraliziram nego se pitam i iznosim svoj stav prema pušenju. kome se ne sviđa, šta mu ja mogu. čemu odmah prebacivanje krivnje? i ja sam probao svašta ali mi zdrav razum nije dopustio da se uništavam samo da bi se uklopio ili se osjećao kul. ja hvala bogu nisam ovisan o ničemu i nemam potrebu svakih pola sata unosit u sebe otrovne spojeve. ko voli nek izvoli ali meni je to bezveze. ljepše je ljubit curu kojoj iz usta ne bazdi po cigaretama. |
https://xilrion.deviantart.com/ |
|
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4602 Posts
Posted - 17/04/2015 : 18:51:34
|
quote: Originally posted by igor 12
dobro mamlaz kaže
čemu moraliziranje?
kocka?
žene?
ili si ti bezporočna dušica?
apsolutno ne moraliziram nego se pitam i iznosim svoj stav prema pušenju. kome se ne sviđa, šta mu ja mogu. čemu odmah prebacivanje krivnje? i ja sam probao svašta ali mi zdrav razum nije dopustio da se uništavam samo da bi se uklopio ili se osjećao kul. ja hvala bogu nisam ovisan o ničemu i nemam potrebu svakih pola sata unosit u sebe otrovne spojeve. ko voli nek izvoli ali meni je to bezveze. ljepše je ljubit curu kojoj iz usta ne bazdi po cigaretama.
nisi ti nikad ljubio curu sa krnjavim zubima
onda bi bogu na pljugama i cugi zahvaljivo.
kakav mentos i žvake
|
|
|
xilrion
Advanced Member
Croatia
3024 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47184 Posts
Posted - 17/04/2015 : 20:03:41
|
quote: Originally posted by mamlaz
pitanje je koliko stvarno pusenje stvara troskova zdravstvu. puno je manja cifra od one koju svi zamisljaju i neprovjereno ponavljaju.
ma pusti nek se hitlerjugendovci otkriju. |
|
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Posted - 17/04/2015 : 23:39:27
|
quote: Originally posted by mamlaz
pitanje je koliko stvarno pusenje stvara troskova zdravstvu. puno je manja cifra od one koju svi zamisljaju i neprovjereno ponavljaju.
ma pusti nek se hitlerjugendovci otkriju.
Negdje sam čitao, da je isplativije državi dozvoliti pušačima, da se zapuše do smrti, nego ulagati u prevenciju odnosno zdravljenje "staračkih bolesti". Manji je trošak za državu ako umreš u 65oj zbog raka plaća, nego da živiš do 90e i 30 godina trošiš zdravstvene usluge. |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Posted - 17/04/2015 : 23:42:10
|
Nisam nikad pušio. Možda koju pijan ispred diskača. Najviše mi je smetao smrad odjeće po dimu kad dođeš doma. To te uvali u probleme kod staraca i zasmrdiš najbolje obleke. |
|
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4602 Posts
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4602 Posts
Posted - 18/04/2015 : 07:51:54
|
quote: Originally posted by nagor
Nisam nikad pušio. Možda koju pijan ispred diskača. Najviše mi je smetao smrad odjeće po dimu kad dođeš doma. To te uvali u probleme kod staraca i zasmrdiš najbolje obleke.
opa
ta naša poročna mladež
umjesto da su u nekoj stranačkoj mladeži i rade na prosperitetu
oni se oblokavaju po kvartovima |
|
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4602 Posts
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47184 Posts
Posted - 18/04/2015 : 11:22:37
|
|
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 18/04/2015 : 11:29:35
|
Izgleda da pacijenti čitaju Zagora pa hoće da imaju kokoš posebno za sebe kao i Chico. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
Topic |
|