forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Kolekcija ludosti i zanimljivosti iz novina
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 678

boddhisatva
Senior Member

Croatia
1315 Posts

Member since 08/01/2013

Posted - 20/06/2015 : 14:38:59  Show Profile Show Extended Profile  Send boddhisatva a Private Message
quote:
Originally posted by mr murdoc

http://www.index.hr/black/clanak/religiozni-se-kupci-pobunili-zbog-kontroverznog-naziva-piva/826536.aspx

O jebo... pa skroz svako cesko pivo ima u sebi u nazivu i nekog sveca a svako nizozemsko i neki samostan i to nije nikakav problem, dapace garantira kvalitetu
Rekel bi da prije im je Ježuš problem neg slatke bejbi....

Pike Bishop: Let's go!
Lyle Gorch: Why not?
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 20/06/2015 : 15:05:22  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message
quote:
Originally posted by igor 12
opet si fulao..
u prijašnjem postu tvrdiš da se od svinje ne može napraviti kućni ljubimac..OK,ja ti stavim linkove,ti se prebaciš na tigra

evo:http://www.tportal.hr/funbox/ljubimci/251361/Upoznajte-par-koji-za-kucnog-ljubimca-ima-tigra.html

http://www.svet.rs/estrada/tigar-kao-kucni-ljubimac-ne-jedan-nego-njih-sedam
I onda kada tigar razdere dijete svi će se pitati a zašto se to dogodilo. Ljudi koji drže velike pse također se kunu da neće nikome ništa a dogodi se da na bolan način saznaju koliko su pogriješili.
quote:
a vidiš da ima i drugih ljudi koji svinju smatraju kučnim ljubimcem.
evo ti vijetnamskih svinja...postaju sve popularnije u svijetu kao kućni ljubimci.

Sada si ti potpuno okrenuo ploču a jasno je da sam mislio na domaću svinju, kakva crna vijetnamska. Malo sam proguglao i o njoj našao ovo ;Vrlo su čiste životinje. Kod držanja u manjem dvorištu, nuždu obavlja na jednom mjestu, najčešće najudaljenije od mjesta gdje jedu i spavaju. Vrlo lako ih možete priviknuti na obavljanje nužde na jednom mjestu u kući ili stanu. Naravno, mogu se držati u kući, no zahtijevaju mnogo pažnje i kretanja.
Sada s time pokušaj usporediti domaću slavonsku svinju koja će se posrati ispod sebe i onda leći u svoja govna, moraš priznati da to nije nivo higijene koji je potreban za držanje u stambenom prostoru. Kao što rekoh, svakodnevno vidim takve stvari i ne vodim se traženjem na internetu raznih slučaja diljem svijeta već pričam iz vlastitog iskustva.
quote:
a ne moramo ni do kine potezat,evo ti švicaraca za primjer.stotine tisuća njih,za božić,jedu pse i mačke.i to nije kažnjivo jer je legalno jesti SVOJE životinje,ali je zabranjeno prodavati to meso

Svaka država ima svoje zakone ali kod nas ćeš kazneno odgovarati za ubijanje kućnog ljubimca ako te tko prijavi, barem jedna dobra stvar u ovoj banana državi.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 20/06/2015 : 15:14:51  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message
http://www.jutarnji.hr/dramaticno-otkrice-najuglednijih-biologa--upravo-je-zapocelo-sesto-veliko-izumiranje-vrsta-na-nasem-planetu-/1369833/

Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 20/06/2015 : 16:25:17  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message
a jebemu dods,uhvatio si se vijetnamske svinje ko kinez pasa.

onda bi trebao znati da služe i kao kućni ljubimci,a bogami idu i pod nož.

ista situacija sa psima je kod kineza,neki kinezi ih jedu,nekim kinezima su ljubimci.

hoću ti reći da mi mesožderi nemamo pravo soliti pamet kinezima

Vamos a la playa tralalalala
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 20/06/2015 : 16:51:48  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message
Ma naravno, Kina je predaleko, najbitnije je da se takve stvari ne događaju u mojoj blizini i ispred mojih očiju a ostalo se može zanemariti.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 20/06/2015 : 18:40:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
Boris Dežulović je dao otkaz u EPH, i o tome pismeno obavijestio Hanžekovića.

Svaka čast i živ mi bio!

Čitat ću ga u Oslobođenju i tražiti po bespućima interneta.

"Nakon što mi je glavni i odgovorni urednik Slobodne Dalmacije, u funkciji automatske sekretarice člana Uprave Joška Popovca, telefonom otkazao suradnju u tom listu – obrazloživši odluku odštetom koju izdavač mora platiti zbog mog teksta u čuvenom 'slučaju gnjide' – a nakon razgovora u kojemu ste mi pokušali objasniti pozadinu cijelog slučaja i sanirati nastalu štetu, prisiljen sam vam, kao posve nekompetentnima za posao kojim se bavite, otkazati suradnju i radni odnos sa mnom.

Dopustite da obrazložim svoju odluku.

U našem razgovoru više puta ste mi sugerirali da otkaz u Slobodnoj Dalmaciji ne doživljavam osobno, već tek kao nespretan pokušaj nove uprave da riješi problem i sanira goleme financijske gubitke kuće, uvjetovane između ostalog i velikim sudskim odštetama. Nespretan pak pokušaj da me uvjerite kako otkaz ne bih trebao doživjeti osobno nije bio samo neočekivano duhovit za uvriježene standarde korporativnih komunikacija, već – pokazat će se – i prilično precizan znak nepomirljivih, upravo suštinskih razlika između vašeg i mog poimanja novinarstva.

Otkaz suradnje u Slobodnoj Dalmaciji nije mi prvi takav u životu: kad su mi, međutim & primjerice, Nezavisne novine iz Banje Luke prije nekoliko godina na sličan način otkazale suradnju, glavni urednik je bio barem toliko pošten da otvoreno kaže kako je razlog raskida moje vrijeđanje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. Najzad, legitimno je pravo vlasnika i sloboda glavnog urednika da politički i društveno pozicioniraju novine koje posjeduju, odnosno uređuju. Od teoretske mogućnosti da moj otkaz predstavlja pozicioniranje Slobodne Dalmacije na desno krilo i početak pripremanja terena za povratak HDZ-a na vlast, gora je stoga samo ona po kojoj odšteta za 'gnjide' nije tome otkazu povod, nego stvarni razlog.

I u prvom i u drugom slučaju, međutim, upadljiv je izostanak redakcije i glavnog i odgovornog urednika iz svake korporativne komunikacije. Za mene kao novinara to je barem jednako znakovito koliko i uvredljivo; za vas kao korporaciju, očito, uobičajeno. Istina, nije se tome mudro čuditi: meni su novine prvi i jedini posao u životu, vama su one četvrti ili sedmi, nakon odvjetničkog ureda, utjerivanja ovrha, kartičnog poslovanja ili farmaceutske industrije, posao kao svaki drugi.

Vama je, da se ne zajebavamo, važan jedino profit, vi novine štampate samo i isključivo radi novca, dok meni postoji nekoliko prilično važnijih stvari: ja jednostavno ne pišem samo zbog plaće. Vama je, recimo, ugled holdinga tek jedan od naplativih dioničkih udjela, pokretna imovina tvrtke, a meni je ugled sve što imam. Vi tako osim ugleda korporacije imate i njene nekretnine, zgrade, strojeve, opremu, automobile, račune, dividende, zlatne kartice i zlatne dionice, dok ja osim ugleda – kakvog-takvog, ali mog - na svoje ime u Poreznoj upravi nemam upisano baš i savršeno ništa.

Iz tog razloga, uostalom, vi ste me nakon drugarske samokritike i pozvali da se vratim u Slobodnu Dalmaciju, izračunavši valjda kako će šteta od narušenog ugleda tvrtke biti veća od uštede na sudskim troškovima i odštetama za razne duševno oboljele gnjide. Da pazite na te stvari, pokazali ste i zamolivši me da se ne vratim baš odmah, jer to bi bilo pogubno za ugled kuće, koja bi u tom slučaju – dopustite da prihvatim ležerniji ton korporativne komunikacije – 'pojela govno'. Umjesto toga, ponudili ste mi da se u Slobodnu Dalmaciju vratim za mjesec dana, odnosno da 'govno' - valjda kad nakon mjesec dana dovoljno ogladnim - pojedem ja.

Očekivao bi čovjek da barem taj obilati ručak bude na račun holdinga, plaćen zlatnom kompanijskom karticom. Već sam radio za beskrupulozne korporacije – EPH je takva bila i prije vas – ali barem je imala ambicije da izdaje novine: razilazili smo se tek u prirodi, a ne u definiciji novinarstva. Pouzdano znam da su zbog mojih tekstova urednike i vlasnike nazivali bijesni vlasnici Agrokora, Telekoma i drugih velikih oglašivača, ali mene ni vlasnik, ni članovi uprave, ni glavni urednici nikad nisu nazvali na telefon. Jedan jedini put kad mi nije objavljen tekst – sjetit ćete se, zbog Miroslava Kutle – korporacija je spremno pojela govno i uredno ga platila.

Umjesto toga, umjesto naivno očekivanog obećanja promjena u Slobodnoj Dalmaciji - koje bi, ako ništa drugo, pokazale da ni otkaz ni povratak na posao nisu, kako ono, osobne naravi – ovaj put sam dobio tek nekoliko rabljenih, plastičnih kineskih floskula o boljem sutra, svijetloj budućnosti, plamenim zorama i visokim pećima, što bi značilo ne samo da bih govno pojeo umjesto vas, već i da bih ga morao platiti iz svog džepa. Kako pak osim ugleda nemam ništa, to bi značilo da bih ručak morao platiti preostalim ugledom, a kako je to u našoj profesiji i našoj državi prilično devalvirana valuta, značilo bi i da bih ostao bez imalo ugleda na računu.

Ta je ekonomska računica u biznisu posve razumljiva i nadasve legitimna, korporacija u ovim teškim vremenima mora štedjeti na svemu, pa i na toplim obrocima za zaposlene, ali novinarstvo i novinsko izdavaštvo jednostavno nisu samo biznis. Najzad, ako želite zaraditi pare, to je – naročito danas i naročito u Hrvatskoj – prilično glupa ideja: farmacija je mnogo bolja, jer tamo se od arhaičnih plemenitih ideala odustalo dovoljno davno. Mogu se prigodno složiti da je novinsko izdavaštvo prilično glupa ideja i ako želite poboljšati svijet, ili barem Hrvatsku, ali ako ništa drugo to je – za razliku od razmjerno jednostavne ekonomske matematike plusa i minusa – predmet podložan tumačenju. Ukoliko ste zaista, kako ste mi rekli, EPH kupili da biste promijenili hrvatsko društvo, onda je riječ o grubom nesporazumu, jer da jednako tumačimo pozitivne promjene, ne bi 'gnjide' bile problem. Ako pak različito tumačimo te promjene - što ću vam ja?

Vi se, međutim, ne bavite ni novinama ni društvom, već biznisom. Da se bavite novinama, ne biste tu stvar – to naime da je sve bila gruba greška – sedam dana kasnije rekli meni, ne u četiri ili šest očiju, već biste je iste večeri rekli članu Uprave Jošku Popovcu, u osam milijuna očiju. Ne bih dobio otkaz ja, već on. Ne biste meni objašnjavali da ne doživljavam to osobno, već njemu. Kad bi, uostalom, zaista sve bila gruba greška, ostalo bi neobjašnjivom tajnom kako ste, tako aljkavi da vam članovi uprave na svoju ruku – pa još nekažnjeno - tjeraju za kompaniju važne ljude, uopće zaradili toliko novca da kupite cijeli holding.

Ovako, ispada da 'gnjide' nisu mom otkazu razlog, već povod, i da vas je samo zatekla buka što se podigla oko tog nesretnog slučaja, iz nekog nejasnog razloga zaprijetivši onom ugledu iz temeljnog kapitala korporacije koju ste preuzeli s ambicijom da zavedete čvrsti organizacijski i financijski red, zbog čega ste i glavne urednike novina sveli na telefonske sekretarice članova Uprave.

Neoprezno ste tako ostavili previše materijalnih dokaza za proizvoljnu tezu većeg dijela javnosti kako tek pripremate teren za gradnju slavoluka i trijumfalni ulazak Tomislava Karamarka u Banske dvore, posve pri tom svejedno jesu li vaši razlozi za to ideološki ili financijski – ja, recimo, čak vjerujem da nisu u tradicionalnom smislu ideološki - jer to su u Hrvatskoj sinonimi. Znate kako se kaže: ako nešto izgleda kao odbor za doček Karamarka, postrojeno je kao odbor za doček Karamarka i govori kao odbor za doček Karamarka, onda je vjerojatno odbor za doček Karamarka. Dovoljno je spomenuti slučaj kolege Davora Krile, kojemu ste neposredno prije mene oduzeli kolumnu i dali je Tihomiru Dujmoviću, Karamarkovom dobujancu i kartonskom baletanu iz počasnog zdruga Kolinde Grabar Kitarović, što je prošlo dovoljno tiho da ne ugrozi ugled u bilanci korporacije. Nećete mi valjda reći da angažiranje Dujmovića ima ijedan novinarski i profesionalni razlog? Ako je pak i to gospodin Popovac napravio na svoju ruku, onda imate ozbiljan problem. Sad bez zajebancije: provjerite na Trgovačkom sudu jeste li još vlasnici Slobodne Dalmacije.

Gledajući ovako s tribina, riječ je o suštinski istom postupku kojim je - zgodnom igrom slučaja, istog dana kad mi je kartonski urednik Slobodne priopćio svoju odluku Uprave - pripremljen i teren za utakmicu Hrvatska-Italija: bez obzira zapišava li se teren pripremajući ga za novo vodstvo nogometnog saveza ili novu Vladu Republike Hrvatske, križ koji će izniknuti na travnjaku bit će jednako prekasno vidljiv i jednako prekrasno kukast.

Dopuštam, naravno, mogućnost da nisam u pravu i da sam katastrofalno krivo procijenio stvari, ali – razmislite li malo – što će vam u tom slučaju kolumnist koji tako katastrofalno procjenjuje stvari? Što ću vam ja?

Mi, gospodo, nismo iz iste priče. Ja sam novinar, vi ste biznismeni. Vi našim novinama zarađujete pare, mi vašim novinama želimo reći istinu i nazivati stvari pravim imenom: popa nazvati popom, bob bobom, kukasti križ fašizmom, a jajašce uši gnjidom. Kad sam vas, uostalom, pitao što bi – ukoliko je otkaz u Slobodnoj Dalmaciji zbog 'gnjida' bio tek 'nespretan pokušaj rješenja problema' – bilo 'spretno rješenje', objasnili ste mi kako sam pametan čovjek i kako sve jednako mogu reći na pametan način. To, međutim, slušam cijeli život: da sam pisao tako, da nisam pisao tako nepametno, da nisam stvari nazivao njihovim imenom, da sam bio pametniji, mi bismo sad korporativno komunicirali na posve drugačiji način: ja bih bio vaš pouzdani i pametni glavni urednik, i nepametnim kolumnistima telefonom otkazivao suradnju.

Ako ne možemo nepametno, dakle točno, onda to, jebiga, nisu novine. Stotinu pedeset hiljada kuna odštete u našoj državi i u našoj profesiji - dobro jutro i dobrodošli u hrvatsko novinarstvo - spada u rizik tog posla. Zato treba mijenjati državu, a ne novinare. Razumijem da je nekome tko se bavi pametnim, dakle prilično sigurnim poslom utjerivanja dugova od penzionera taj rizik neprihvatljivo visok, ali u tom slučaju – osim ukoliko razlozi nisu posve neki drugi i ukoliko sam bio u pravu, u kojem se slučaju ispričavam – izabrali ste krivi biznis.

Ako ne možemo nepametno, ako ne možemo reći popu pop, a jajašcu gnjida, onda je to posao kao svaki drugi, dobar ili loš – odvjetnički ured, kartično poslovanje, utjerivanje ovrha ili farmaceutska industrija - sve je to, ali novinarstvo nije. Kako se pak za takve, dakle svake druge poslove ne osjećam kompetentnim, a vas s druge nalazim nekompetentnim za novinarstvo, to sam prisiljen – uz sve one formalnosti s otkaznim rokom, preostalim godišnjim odmorom i bla, bla – raskinuti vaš radni odnos sa mnom.

Dakako, shvatili ste, ništa osobno.

U Pisku, 19. lipnja 2015."

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...

Edited by - Johnny Difool on 20/06/2015 18:56:50
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 20/06/2015 : 18:57:15  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
Majstor, kralj, bogotac!
Nadam se da ga ipak hoćemo viđati u nekim drugim novinama.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8232 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 20/06/2015 : 19:21:08  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
od svega mi ipak najbolje to što je tekst napisan u pisku

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 20/06/2015 : 19:54:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

ajmene ...

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3131574/Shocking-footage-10-year-old-boy-beaten-ground-kicked-head-two-thugs-Bradford.html?ito=video_player_click

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3132670/Dylann-Roof-manifesto-Killer-unveils-Charleston-target-church-massacre-calls-black-people-stupid-violent-complains-s-no-real-KKK-help-him.html

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See

Edited by - Poli on 20/06/2015 19:59:20
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 20/06/2015 : 20:07:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message
quote:
Originally posted by ken2

U čemu?

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 20/06/2015 : 20:17:25  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message
quote:
Originally posted by Poli
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3132670/Dylann-Roof-manifesto-Killer-unveils-Charleston-target-church-massacre-calls-black-people-stupid-violent-complains-s-no-real-KKK-help-him.html

Psihopat kao stvoren za električnu stolicu.

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 20/06/2015 : 20:25:06  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message
Malo čudna vrsta silikona.

http://www.jutarnji.hr/izdvojili-je-iz-reda-policajci-na-aerodromu-detaljno-pregledali-goleme-grudi-nervozne-djevojke--ostali-su-iznenadeni/1369836/

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 20/06/2015 : 20:33:08  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:
Originally posted by Just_Charlie

quote:

U čemu?

U Pisku.

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 20/06/2015 : 20:38:38  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
quote:
Originally posted by tinton

quote:
Originally posted by Just_Charlie

quote:

U čemu?

U Pisku.

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 20/06/2015 : 20:52:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message
Tssss..

mislila sam da je font neki
novine
način tiska
sve grafičko
a ono Pisak.
Pisak.

Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 21/06/2015 : 09:15:10  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1dbXr3GikQE

žilav neki demon u njemu,nit levitira nit glavu okreće za 360

Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 21/06/2015 : 09:37:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
http://worldtruth.tv/10-signs-the-global-elite-are-losing-control/

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 21/06/2015 : 10:31:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
Donedavni direktor i glavni urednik Radija 101 Daniel Berdais je dobio izvanredni otkaz, kako kaže zato što je odbio falsificirati podatke o slušanosti i poslovanju:

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/386174/Nijemac-mi-je-dao-otkaz-jer-nisam-htio-lazirati-podatke-o-programu.html

Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 21/06/2015 : 10:42:58  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message
Ovaj se ne uklapa u tu priču, ali ovo što se dogodilo Dežuloviću i Borisu Paveliću, to je posljedica podzemnog djelovanja mračnih snaga. Kao i slučajevi cenzure kad je Manolić rekao ono što zna. Ako je banda dok je još u opoziciji kadra provoditi čistke i cenzuru, što će tek činiti kada preuzmu vlast!?
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 21/06/2015 : 14:39:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message
Prekrasna domaća zadaća čije zadatke, većinu njih, živim odavna.
Mogu samo dodati da ovim stilom nećeš pronaći sreću u svijetu oko sebe ako ju ne pronađeš u sebi samome. Put je cilj, a to je jedini cilj ovog puta.

UČITELJ Cesare Cata (33) iz srednje škole Don Bosco u talijanskom gradiću Ferno, svojim je učenicima preko ljeta odlučio dati zadaću, a zadaća je postala viralni hit.

Naravno, ne radi se o običnoj zadaći. Umjesto uobičajenih književnih prijedloga dao im je recept kako da žive nadahnut život, a njegovi su prijedlozi u kratkom vremenu skupili stotine tisuća lajkova u brojnim medijima diljem svijeta.

HuffPost intervjuirao je Catu koji tvrdi da mu je uzor oduvijek bio gospodin Keating, lik Robina Williamsa iz filma "Društvo mrtvih pjesnika", a inspiracija za listu bila je "magija ljeta".

http://www.index.hr/black/clanak/ucitelj-nije-ocekivao-da-ce-se-njegovo-pismo-ucenicima-prosiriti-svijetom/826669.aspx

1. Ponekad, ujutro, prošetajte obalom potpuno sami. Pogledajte kako se sunčeva svjetlost reflektira na vodi i razmišljajte o stvarima koje najviše volite. Budite sretni.

2. Pokušajte 1koristiti neke nove riječi koje smo naučili ove godine. Što ste više stvari u stanju izgovoriti, to ćete lakše doći do stvari o kojima ćete razmišljati, a što više razmišljate slobodniji ćete biti.

3. Čitajte koliko god možete, ali ne zato što morate. Čitajte jer ljeto potiče avanture i snove, a kad čitate, osjećat ćete se kao laste u letu. Čitajte jer to je najbolji oblik buntovništva koji imate (ako vam treba savjet, javite mi se).

4. Izbjegavajte stvari, situacije i ljude zbog kojih se osjećate prazno i negativno. Tražite stimulativne situacije i društvo koje vas obogaćuje, koje vas razumije i cijeni zbog onog što jeste.

5. Ako se osjećate tužno i uplašeno, ne brinite. Ljeto, kao i sva druga predivna stvar u životu, može vas zbuniti. Pokušajte voditi dnevnik i pišite kako se osjećate, a u rujnu, ako to želite, možemo ga zajedno pročitati.

6. Plešite, bez srama. Na plesnom podiju ili sami u svojoj sobi. Ljeto je ples i blesavo je ne sudjelovati.

7. Barem jednom pogledajte svitanje. Budite tihi i dišite, zatvorite oči i budite zahvalni.

8. Bavite se sportom.

9. Ako upoznate nekog tko vas očara, recite im to koliko god iskreno možete. Nije bitno razumije li vas. Ako vas ne razumije, nije vam suđeno, a ako jest, ljeto 2015. bit će zlatno vrijeme za vas (a ako ne upali, vratite se na broj 8).

10. Malo se vratite na bilješke s nastave. Usporedite stvari koje smo pročitali i naučili s onim što vam se dogodilo.

11. Budite sretni kao sunčeva svjetlost i neukrotivi poput mora.

12. Nemojte psovati. Uvijek budite pristojni i dobri.

13. Gledajte filmove (po mogućnost na engleskom), kako biste popravili svoje govorne vještine, ali ne dopustite da film završi s odjavnom špicom već ga ponovno proživite dok živite vlastito ljeto.

14. Preko dana ili tijekom noći sanjarite o tome kakav bi vaš život mogao i trebao biti. Tijekom ljeta, uvijek činite sve da izbjegnete odustajanje i sve što je u vašoj moći da slijedite svoje snove.

15. Budite dobri.

Edited by - Just_Charlie on 21/06/2015 14:46:59
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 21/06/2015 : 17:55:21  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message
16.ne seksajte se bez zaštite

.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 21/06/2015 : 18:44:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
Interview s Viktorom Ivančićem na Forum.tm-u, o otkazima i prijetnjama istima, o stanju u medijima i medijskim slobodama, o gaženju profesije i pristancima na samoponiženja, o Hanžekoviću i Bujancu, i o još puno toga...

A na kraju, na pitanje ima li šanse da se Feral ponovo pojavi, Ivančić odgovara "O tome ćete uskoro saznati nešto više..."

Yessss, toooo, ima još nade za makar jedan (ali itekako vrijedan!) zakutak pismenosti, kritičnosti, slobodnog mišljenja, novinarskog i ljudskog integriteta i slobode kao takve.

Optimist sam, al´ se liječim!

http://www.forum.tm/vijesti/viktor-ivancic-zagrljaj-karamarka-i-bujanca-vam-je-hrvatska-medijska-perspektiva-3351

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 21/06/2015 : 19:10:05  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
Zvuči optimistično...držim fige.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 21/06/2015 : 19:49:37  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
http://www.slobodnadalmacija.hr/Mozaik/tabid/80/articleType/ArticleView/articleId/289926/Default.aspx

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 21/06/2015 : 19:51:08  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by igor 12

16.ne seksajte se bez zaštite

.

17. zapalite joint u zoru.

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page
Page: of 678 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To: