Ljevičar sam, ali nikad nisam bio oduševljen Žižekom. On nije ništa drugo nego pop-zvijezda i dobro plaćena dvorska luda globalnog kapitalizma. Goldstein iz Orwellove '1984.' koji svojom fingiranom pobunom samo učvršćuje sistem. Bijah, na nagovor prijatelja, u subotu u HNK i ništa pametno nisam čuo, samo me uzrujalo prisustvo kvaziljevičarskih pozera. Vidio časnu starinu Budu Lončara, koji je ozbiljan i pametan čovjek, pa me začudilo što je posjetio takvu priredbu.
Odličan tekst književnog kritičara Johna Graya iz New Statesmana o tome zašto svi ovako ili onako, u manjoj ili većoj mjeri, prije ili kasnije, (po)vjeruju u Boga, odnosno u nadnaravnu silu koja ravna našim životima i sudbinama:
Na danasnji dan prije 30 godina - Challenger Djeca 80-tih i oni stariji ce se sjecati
Bemti, prošlo je već 30 godina, a pamtim kao da je bilo ako ne baš prekjučer, a ono prošli mjesec. Vijest me zatekla u gradskoj knjižnici gdje sam pripremao seminar za hrvatski, esej o jednoj knjizi iz lektire za drugi srednje, kad su knjižničarke i drugi ljudi oko mene počeli najprije tiho pa sve bučnije pričati o tragediji. Pamtim ime profesorice Christe McAuliffe, a ostale sam zaboravio, makar sam valjda bezbroj puta pogledao scene eksplozije.
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti...