Author |
Topic |
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 13/02/2014 : 21:39:49
|
Fuck! Kako dijete može samo odlučiti želi li živjeti ili ne?????? Pa to je stravično!!!!! I to Nizozemska?!?!?!
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 13/02/2014 : 21:40:43
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
Fuck! Kako dijete može samo odlučiti želi li živjeti ili ne?????? Pa to je stravično!!!!! I to Nizozemska?!?!?!
Belgija. |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Posted - 13/02/2014 : 21:43:36
|
Ako je vjerovati istraživanjima javnog mišljenja (prema kojima sam skeptičan), čak 2/3 Belgijanaca to podržava. U Nizozemskoj je dobna granica za eutanaziju 12 godina, a u Belgiji od sad ne postoji. Naravno, tu su i neki dodatni uvjeti za to (mišljenje bar 3 liječnika, pristanak roditelja...). |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 13/02/2014 : 21:46:03
|
quote: Originally posted by dsormaz1
Belgija.
Ne znam kako sam umjesto Belgija pročitao Niskozemska?
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Amos
Senior Member
Croatia
2896 Posts
Member since 03/01/2011 |
Posted - 14/02/2014 : 10:55:14
|
Ne znam kako sam umjesto Belgija pročitao Niskozemska?
Nisi jedini. Možda zato što su u ovim pitanjima iz Nizozemske redovito dolaze iste boleštine?
Inače, ništa čudno jer ovo što oni rade je samo daljnji logičan korak u eugeničkom redefiniranju svijeta.. |
Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 14/02/2014 : 11:02:17
|
da,projekti popularni pogotovo 1930-tih u USA i Švedskoj a 3. Reich je posli doda novu dimenziju |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
sretan
Average Member
593 Posts
Member since 16/11/2012 |
Posted - 14/02/2014 : 11:05:34
|
Nešto omogućiti i nešto izvršavati nije isto, a bojim se da su neki to shvatili na isti način. Skratiti nekome muke koje proživljava (ne svojom krivicom) po vama ispada nehumano. Stvarno ljudskoj ograničenosti i sebičnosti nikad kraja. Slobode izbora se boje samo oni koji slobode nemaju, a za Belgiju i sve one koji idu koracima slobode samo svaka pohvala. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
Posted - 14/02/2014 : 11:08:43
|
jesi li ti stvarno toliko naivan da ne vidiš koje mogučnosti zloupotrebe ovo otvara? |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
sretan
Average Member
593 Posts
Posted - 14/02/2014 : 11:16:52
|
Ako se malo bolje informiraš o proceduri i na koji način može doći do eutanazija možda i shvatiš. A na kraju krajeva sve u rukama luđaka otvara prostor za zlouporabu i ne bitno je onda kakve norme i zakoni postoje.
Rekoh da su neki ovu mogućnost shvatil kao nešto što će se masovno prakticirati, iako u civilizaranom svijetu o tome nema govora. Isto kao što se ni dosad eutanazija nije zloupotrebljavala u europskim zemljama već je samo pružala mogućnost pojedincu da sam odluči o svojem kraju, a bez da itko zbog toga završi u zatvoru zbog ubojstva. |
Edited by - sretan on 14/02/2014 11:18:04 |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
Posted - 14/02/2014 : 11:19:58
|
quote: Originally posted by sretan
Ako se malo bolje informiraš o proceduri i na koji način može doći do eutanazija možda i shvatiš. A na kraju krajeva sve u rukama luđaka otvara prostor za zlouporabu i ne bitno je onda kakve norme i zakoni postoje.
Rekoh da su neki ovu mogućnost shvatil kao nešto što će se masovno prakticirati, iako u civilizaranom svijetu o tome nema govora. Isto kao što se ni dosad eutanazija nije zloupotrebljavala u europskim zemljama već je samo pružala mogućnost pojedincu da sam odluči o svojem kraju, a bez da itko zbog toga završi u zatvoru zbog ubojstva.
ma glavno da si ti svatija,mi smo drugi svi glupi. koje si ti čudo od deteta. jedino me čudi da gubiš vrime na ovakvom niškorisnom sajtu umisto da pišeš članke za Lancet. |
|
|
sretan
Average Member
593 Posts
Posted - 14/02/2014 : 11:22:58
|
Jesi li ikad bio u kontaktu s dijecom koja boluju od neizlječivih bolesti, s njihovim roditeljima ili osobljem koje vodi brigu o njima?
Osobno sam bio u kontaktu sa svim kategorijama ljudi koje navodima i znam o čemu pišem. |
|
|
sretan
Average Member
593 Posts
Posted - 14/02/2014 : 11:26:04
|
quote: Originally posted by lwood jedino me čudi da gubiš vrime na ovakvom niškorisnom sajtu umisto da pišeš članke za Lancet.
Ima ovdje zanimljivih tekstova o stripovima i informacija o istim, a u pauzi malo prolistam mišljenja ljudi na drugim temama. Čisto da vidim kako društvo diše i gdje smo. Kad sve to zbrojiš i dodaš tome da mi takve informacije pomažu u poslu kojim se bavim, ovo nikako nije gubitak vremena. |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Posted - 14/02/2014 : 13:27:34
|
quote: Originally posted by sretan Skratiti nekome muke koje proživljava (ne svojom krivicom) po vama ispada nehumano.
Samo se životinjama (psima i konjima) na takav način skraćuju muke.
quote: Stvarno ljudskoj ograničenosti i sebičnosti nikad kraja. Slobode izbora se boje samo oni koji slobode nemaju, a za Belgiju i sve one koji idu koracima slobode samo svaka pohvala.
Ne koračaju oni prema nekakvoj slobodi, baš suprotno. Upravo se sebičnost često manifestira preko tobožnjeg prava na izbor.
quote: Rekoh da su neki ovu mogućnost shvatil kao nešto što će se masovno prakticirati, iako u civilizaranom svijetu o tome nema govora. [b]Isto kao što se ni dosad eutanazija nije zloupotrebljavala u europskim zemljama već je samo pružala mogućnost pojedincu da sam odluči o svojem kraju[b], a bez da itko zbog toga završi u zatvoru zbog ubojstva.
Itekako se zloupotrebljavala. Stare i nemoćne ljude često se upućuje na eutanaziju kako više ne bi nikome smetali. U Nizozemskoj su od toga neki napravili biznis, jer to se isto plaća.
|
|
|
Amos
Senior Member
Croatia
2896 Posts
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38019 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
sretan
Average Member
593 Posts
Posted - 14/02/2014 : 13:41:26
|
quote: Originally posted by dsormaz1
quote: Originally posted by sretan Skratiti nekome muke koje proživljava (ne svojom krivicom) po vama ispada nehumano.
Samo se životinjama (psima i konjima) na takav način skraćuju muke.
Ljudska sebičnost i igranje "boga i batine", na žalost još uvijek prečesta pojava u društvu (: |
|
|
Amos
Senior Member
Croatia
2896 Posts
Posted - 14/02/2014 : 13:50:39
|
quote: Originally posted by lwood
jesi li ti stvarno toliko naivan da ne vidiš koje mogučnosti zloupotrebe ovo otvara?
Izgleda da jest, jer pravdati nastranosti kao što je ubijanje djece (bez obzira na povode, uzroke ili razloge) je ili zloća ili totalno nerazumijevanje stvari. |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
|
Amos
Senior Member
Croatia
2896 Posts
Posted - 14/02/2014 : 13:58:59
|
quote: Originally posted by Poli
fali MILF
A TILF? (TeacherILF) |
|
|
sretan
Average Member
593 Posts
Posted - 14/02/2014 : 13:59:07
|
quote: Originally posted by Amos
quote: Originally posted by lwood
jesi li ti stvarno toliko naivan da ne vidiš koje mogučnosti zloupotrebe ovo otvara?
Izgleda da jest, jer pravdati nastranosti kao što je ubijanje djece (bez obzira na povode, uzroke ili razloge) je ili zloća ili totalno nerazumijevanje stvari.
Svakako imaš oboljelo dijete ili bilo kakvog dodira s tako teškim slučjevima da znaš o čemu govoriš, a pogotovo imaš obraza ograničavati nešto nekome. Lako je donisiti sudove o onečemu što nam je ustvari daleko i nemamo dodira s tim. Svašta si ljudi umišljaju da imaju pravo. Ubijati životinje, patiti oboljele, nametati drugima stavove i tko zna što sve ne. |
|
|
Amos
Senior Member
Croatia
2896 Posts
Posted - 14/02/2014 : 14:21:28
|
quote: Originally posted by sretan
Svakako imaš oboljelo dijete ili bilo kakvog dodira s tako teškim slučjevima da znaš o čemu govoriš, a pogotovo imaš obraza ograničavati nešto nekome. Lako je donisiti sudove o onečemu što nam je ustvari daleko i nemamo dodira s tim. Svašta si ljudi umišljaju da imaju pravo. Ubijati životinje, patiti oboljele, nametati drugima stavove i tko zna što sve ne.
A kako to da ljudi s tvojim stavom smatraju da se mogu igrati Stvoritelja i stavljati se iznad prirodnih zakona života i smrti? Otkud pravo pojedincu da odlučuje o životu i smrti? I to još tuđoj? I to djeteta? Od stava da drugi zaslužuje umrijeti je mali korak do ideje da drugi treba umrijeti. A onda: "dobrodošle plinske komore i gladomori, izvolite, sve smo napravili da nam se sretno vratite". |
Edited by - Amos on 14/02/2014 14:22:09 |
|
|
Tonto
Advanced Member
8292 Posts
Member since 11/02/2012 |
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Posted - 14/02/2014 : 14:58:43
|
quote: Originally posted by sretan Svašta si ljudi umišljaju da imaju pravo. Ubijati životinje, patiti oboljele, nametati drugima stavove i tko zna što sve ne.
Znači teško i neizlječivo oboljelu djecu, "humanosti" radi, treba ubijati, a teško i neizlječivo oboljele životinje...liječiti??
|
|
|
xilrion
Advanced Member
Croatia
3022 Posts
Member since 16/12/2010 |
|
Topic |
|