Author |
Topic  |
Dranki
Senior Member

2549 Posts
Member since 03/06/2007 |
|
Just_Charlie
Advanced Member

.jpg)
8578 Posts
Member since 07/01/2008 |
Posted - 04/10/2016 : 10:47:38
|
http://www.voxfeminae.net/vijestice-list/svijet/item/10709-czarny-poniedzialek-okupio-oko-25-000-prosvjednica-samo-u-varsavi
CZARNY PONIEDZIALEK OKUPIO MINIMALNO 25,000 PROSVJEDNICA SAMO U VARŠAVI 04-10-2016u rubrici svijet
Tisuće Poljakinja odjevenih u crno marširalo je jučer ulicama gradova diljem Poljske, zatvarajući vladine urede, restorane i ometajući promet u prosvjedu protiv peticije za potpunu zabranu pobačaja. Stotine tisuća građana i građanki uključilo se u protest nazvan 'Crni ponedjeljak': žene su odbile ići na posao i na fakultete, te su odjevene u crninu demonstrirale po ulicama. U Čenstohovi, možda najkatoličkijem poljskom gradu, gradska je uprava izvijestila kako na posao nije došlo 60 posto zaposlenica, u Krakowu i Vroclavu nisu radili brojni lokali, a u mnogim gradovima poput Varšave ili Gdanjska jednako masovno protest su poduprli i muškarci.
U Varšavi je blokiran pristup središnjici stranke Pravo i pravda (PiS), koja je na vlast došla prošle godine obećavajući smanjivanje jaza između bogatih i siromašnih te ugrađivanje konzervativnih vrijednosti u javni život.
Ispred središnjeg ureda lidera PiS-a Jaroslawa Kaczynskija uzvikivalo se: “Želimo liječnike, ne misionare!” i “Jaroslawe, odlazi!”, a neke prosvjednice su nosile transparent s natpisom – “Vlada nije kao trudnoća – ne može se okončati”.
SLUŽBENE BROJKE GOVORE O OKO 25,000 LJUDI KOJI SU MARŠIRALI SREDIŠTEM GRADA, DOK SU DRUGI ODRŽAVALI ČITANJA KNJIGA I AKCIJE DONIRANJA KRVI. TAKOĐER, NEKE PROFESORICE PODUČAVALE SU ODJEVENE U CRNO. “Danas nisam otišla na posao”, kaže 41-godišnja Gabriela, istraživačica tržišta iz Varšave. “Oni krše naša građanska prava, i željela sam podržati sve žene kojima ovo može nauditi, kojima bi se mogla uskratiti medicinska pomoć ili koje bi mogle biti prisiljene roditi djete s teškim poteškoćama...Činim ovo i za svoju kćer.”
PiS je dosada unatoč kritikama Europske unije zadržavao podršku javnosti od oko 40%, no jedno istraživanje navodi da ih sada podržava 29% Poljaka/inja.
Prijedlog konzervativne grupe Ordo Iuris pustili su na raspravu u parlament, a neki smatraju da bi zastupnici iz redova PiS-a prijedlog mogli poduprijeti iz straha da ne naljute Crkvu.
U skladu s novim prijedlogom žene i liječnici/e riskiraju kaznu zatvora ako ih se optuži za tzv. ‘smrt začetog djeteta’, zbog čega se upozorava da bi liječnici/e mogli odbijati provođenje određenih prenatalnih testiranja ako postoji rizik od pobačaja.
NAVODI SE I DA BI PIS MOGAO SASTAVITI VLASITI PRIJEDLOG ZAKONA KOJI BI ZA RAZLIKU OD TRENUTAČNOGA IPAK DOZVOLJAVAO POBAČAJ U SLUČAJU SILOVANJA I INCEST TE PRIJETNJE ZA ZDRAVLJE MAJKE, NO KAO I PRIJEDLOG ORDO IURIS-A, ZABRANIO BI OKONČANJA TRUDNOĆE U SLUČAJU POTENCIJALNOG TRAJNOG HENDIKEPA DJETETA.
Poljski ‘Crni ponedjeljak’ u solidarnosti je podržan i u drugim europskim zemljama. U Brusselsu se ispred zgrada Europske unije okupilo oko 500 prosvjednika/ca, a drago nam je da je protest podrške organiziran i u Zagrebu. [Ž.V.] Reuters...
Svi koji borbu Poljakinja žele podržati pozvani su da tamošnjoj vladi pošalju crne razglednice ili pismo (dovoljan je komad crnog papira u omotnici) na sljedeću adresu: Sejm Premier Beata Szydlo Wiejska 4/6/8 00-902 Warszawa Poland |
~ Prvo suputnik onda put ~
|
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47500 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 04/10/2016 : 17:37:13
|
quote: Originally posted by Just_Charlie
http://www.voxfeminae.net/vijestice-list/svijet/item/10709-czarny-poniedzialek-okupio-oko-25-000-prosvjednica-samo-u-varsavi
CZARNY PONIEDZIALEK OKUPIO MINIMALNO 25,000 PROSVJEDNICA SAMO U VARŠAVI 04-10-2016u rubrici svijet
Tisuće Poljakinja odjevenih u crno marširalo je jučer ulicama gradova diljem Poljske, zatvarajući vladine urede, restorane i ometajući promet u prosvjedu protiv peticije za potpunu zabranu pobačaja. Stotine tisuća građana i građanki uključilo se u protest nazvan 'Crni ponedjeljak': žene su odbile ići na posao i na fakultete, te su odjevene u crninu demonstrirale po ulicama. U Čenstohovi, možda najkatoličkijem poljskom gradu, gradska je uprava izvijestila kako na posao nije došlo 60 posto zaposlenica, u Krakowu i Vroclavu nisu radili brojni lokali, a u mnogim gradovima poput Varšave ili Gdanjska jednako masovno protest su poduprli i muškarci.
U Varšavi je blokiran pristup središnjici stranke Pravo i pravda (PiS), koja je na vlast došla prošle godine obećavajući smanjivanje jaza između bogatih i siromašnih te ugrađivanje konzervativnih vrijednosti u javni život.
Ispred središnjeg ureda lidera PiS-a Jaroslawa Kaczynskija uzvikivalo se: “Želimo liječnike, ne misionare!” i “Jaroslawe, odlazi!”, a neke prosvjednice su nosile transparent s natpisom – “Vlada nije kao trudnoća – ne može se okončati”.
SLUŽBENE BROJKE GOVORE O OKO 25,000 LJUDI KOJI SU MARŠIRALI SREDIŠTEM GRADA, DOK SU DRUGI ODRŽAVALI ČITANJA KNJIGA I AKCIJE DONIRANJA KRVI. TAKOĐER, NEKE PROFESORICE PODUČAVALE SU ODJEVENE U CRNO. “Danas nisam otišla na posao”, kaže 41-godišnja Gabriela, istraživačica tržišta iz Varšave. “Oni krše naša građanska prava, i željela sam podržati sve žene kojima ovo može nauditi, kojima bi se mogla uskratiti medicinska pomoć ili koje bi mogle biti prisiljene roditi djete s teškim poteškoćama...Činim ovo i za svoju kćer.”
PiS je dosada unatoč kritikama Europske unije zadržavao podršku javnosti od oko 40%, no jedno istraživanje navodi da ih sada podržava 29% Poljaka/inja.
Prijedlog konzervativne grupe Ordo Iuris pustili su na raspravu u parlament, a neki smatraju da bi zastupnici iz redova PiS-a prijedlog mogli poduprijeti iz straha da ne naljute Crkvu.
U skladu s novim prijedlogom žene i liječnici/e riskiraju kaznu zatvora ako ih se optuži za tzv. ‘smrt začetog djeteta’, zbog čega se upozorava da bi liječnici/e mogli odbijati provođenje određenih prenatalnih testiranja ako postoji rizik od pobačaja.
NAVODI SE I DA BI PIS MOGAO SASTAVITI VLASITI PRIJEDLOG ZAKONA KOJI BI ZA RAZLIKU OD TRENUTAČNOGA IPAK DOZVOLJAVAO POBAČAJ U SLUČAJU SILOVANJA I INCEST TE PRIJETNJE ZA ZDRAVLJE MAJKE, NO KAO I PRIJEDLOG ORDO IURIS-A, ZABRANIO BI OKONČANJA TRUDNOĆE U SLUČAJU POTENCIJALNOG TRAJNOG HENDIKEPA DJETETA.
Poljski ‘Crni ponedjeljak’ u solidarnosti je podržan i u drugim europskim zemljama. U Brusselsu se ispred zgrada Europske unije okupilo oko 500 prosvjednika/ca, a drago nam je da je protest podrške organiziran i u Zagrebu. [Ž.V.] Reuters...
Svi koji borbu Poljakinja žele podržati pozvani su da tamošnjoj vladi pošalju crne razglednice ili pismo (dovoljan je komad crnog papira u omotnici) na sljedeću adresu: Sejm Premier Beata Szydlo Wiejska 4/6/8 00-902 Warszawa Poland
a gle ovo: http://www.index.hr/vijesti/clanak/sibenska-katolicka-aktivistica-pobacaj-treba-zabraniti-i-silovanim-djevojcicama/923576.aspx
|
narocito na one koji su uspješni. |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47500 Posts
|
Just_Charlie
Advanced Member

.jpg)
8578 Posts
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 05/10/2016 : 11:04:48
|
Ljudska prava i sloboda izbora
http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Zbogom-vrtovima-EU-i-Hrvatskoj-zabranjuje-autohtone-i-stare-sorte-sjemenja
Tužno je to. Ako dozvolimo da takav zakon prođe u Evropi neće biti dobro. Makar, meni to još uvijek zvuči kao SF. Pa samo ovdje na Balkanu postoje milijuni malih i većih vrtova gdje ljudi sade što hoće. Pa zar će inspektori hodati po cijele dane i gledati tko šta sadi. 
Ili možda najbolje da se preselimo u Rusiju, gdje je Putin uveo novčane kazne za sve koji uzgajaju ili prodaju GMO hranu! 
Stare sorte neće tako lako nestati. Postoje ljudi koji ih čuvaju, postoje i grupe na Facebooku koje ih razmjenjuju preko pošte. Ali da su ugrožene, jesu na žalost. |
 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4625 Posts
Member since 24/01/2013 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
|
Just_Charlie
Advanced Member

.jpg)
8578 Posts
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8212 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 05/10/2016 : 15:35:06
|
quote: Originally posted by igor 12
Ljudska prava i sloboda izbora
http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Zbogom-vrtovima-EU-i-Hrvatskoj-zabranjuje-autohtone-i-stare-sorte-sjemenja
totalna budalaština autora članka napisanog prije tri godine,taman kada je hrvatska postajala članica eu.najobičnija laž i panika euroskeptika.niti su sjemenja zabranjena niti se mora kupovati monsantovo.čarli,malo mi bacaš na nenada ivankovića i njegovu kampanju o siru i vrhnju.
Procitala sam clanak s linka na fejsu i nisam vidjela datum. Fala sto si me prosvijetlio da je stara stvar u pitanju. Fakat sam se zabrinula.
pa svako malo netko šera neki prastari link i digne paniku ja, zlunetrebalo, uvijek bacim oko na datum |
if you tolerate this, then your children will be next |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47500 Posts
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47500 Posts
|
Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts
Member since 13/07/2013 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47500 Posts
|
Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts
Member since 13/07/2013 |
Posted - 05/10/2016 : 18:38:58
|
quote: Originally posted by lwood
i mene je nasmija naslov ,al u biti je žalosno ako se to događa.
Ne vjerujem,index uvijek pretjeruje,to je mozda jedna mala grupica ljudi(tesko poremecenih)!! |
 |
|
Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts
Member since 03/01/2011 |
|
wolf
Advanced Member

4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
|
Just_Charlie
Advanced Member

.jpg)
8578 Posts
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8212 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 07/10/2016 : 14:37:16
|
ne samo da naš kucak pije kavu s 'od najboljeg mi prijatelja zetom' plenkovićem nego, eno, i s 'mojim' a.čačićem je prijatelj čovječe mlađo, sakrij se |
if you tolerate this, then your children will be next |
Edited by - ken2 on 07/10/2016 14:38:24 |
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
12823 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 07/10/2016 : 14:40:05
|
Nina Badrić je žena bomba, taman po mom ukusu!  Ako poredimo Ninu i, recimo, Nikolinu Pišek? - ne znam koje prezime sada nosi -, onda moj glas ide Nini.  |
Have mercy |
 |
|
Tutta
Advanced Member

Germany
32489 Posts
Member since 19/02/2010 |
Posted - 07/10/2016 : 15:55:46
|
quote: Originally posted by izivko
Nina Badrić je žena bomba, taman po mom ukusu!  Ako poredimo Ninu i, recimo, Nikolinu Pišek? - ne znam koje prezime sada nosi -, onda moj glas ide Nini. 
Za Ninu ginem!  |
+IN HOC SIGNO VINCES+
|
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47500 Posts
|
lwood