Author |
Topic |
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 19/02/2014 : 21:49:02
|
Nemam pojma tko navija za koga, jer ne navijam ni za koga.
Nekad sam navijao za Hajduk, za Dinamo nikad (makar pravi Šibenčani navodno svi navijaju za Dinamo, barem mi je tako govorio djed), a u posljednjih već i 15-ak godina sam zgađen namještaljkama i kriminalom odustao od domaćeg nogometa.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17087 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 19/02/2014 : 21:53:08
|
quote: Originally posted by ken2
i ja moram stati na stranu amosa moje primjećivanje nedosljednosti i čitanja 'nepoćudnih' stripova je bilo isključivo u svrhu dokazivanja da se crkva i njeni stavovi mijenjaju a nikako kao napad na nekoga, odraz nečijeg licemjerja ili slično dapače, a posebno mi je drago da dsormaz voli ken parkera iako bi on bio zabranjen da se crkva (ipak) ne mijenja u skladu s vremenom
ken2, tis, koliko god to hjeo izbjeć licemjernost, uklopijo u nju |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17087 Posts
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8164 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 19/02/2014 : 21:55:44
|
ja skoro ko johnny za mene nogomet skoro ni ne postoji, tu i tamo pogledam reprezentaciju i kad su svjetska i europska prvenstva, ponekad i CL, ali jako jako rijetko kako sam dalmatinac, odrastao sam kao hajdukovac, ali sad mi se fućka za sve njih do prošle sezone od klubova navijao jedino za knickse, a onda digao ruke od njih sad sam na spursima, barem dok manu, duncan i parker još hodaju eto |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17087 Posts
Posted - 19/02/2014 : 21:56:58
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
Nekad sam navijao za Hajduk, za Dinamo nikad (makar pravi Šibenčani navodno svi navijaju za Dinamo, barem mi je tako govorio djed), a u posljednjih već i 15-ak godina sam zgađen namještaljkama i kriminalom odustao od domaćeg nogometa.
od kud ti ideja kak šibenčani navijaju za diname?, no ak i navijaju za dinameeeee, nije li to čudno? |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17087 Posts
Posted - 19/02/2014 : 21:58:34
|
ja skoro ko johnny za mene nogomet skoro ni ne postoji, tu i tamo pogledam reprezentaciju i kad su svjetska i europska prvenstva, ponekad i CL, ali jako jako rijetko kako sam dalmatinac, odrastao sam kao hajdukovac, ali sad mi se fućka za sve njih do prošle sezone od klubova navijao jedino za knickse, a onda digao ruke od njih sad sam na spursima, barem dok manu, duncan i parker još hodaju eto
gledajuć tvoj stav glede nogometa ti si u skladu svog nickanmea kenj2 |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17087 Posts
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8164 Posts
Posted - 19/02/2014 : 22:01:41
|
quote: Originally posted by Kruger
od kud ti ideja kak šibenčani navijaju za diname?, no ak i navijaju za dinameeeee, nije li to čudno?
nije ti to ništa čudno i u baškoj vodi je bilo nekoliko obitelji koje su bili dinamovci od glave do pete uglavnom su to malo jače hrvatski i katolički nastrojene obitelji, iako su dolje svi takvi, ali ovi su bili ipak mrvicu izraženiji, pogotovo za vrijeme socijalizma i takvih obitelji imaš svugdje po dalmaciji |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 19/02/2014 : 22:04:53
|
quote: Originally posted by Kruger
od kud ti ideja kak šibenčani navijaju za diname?, no ak i navijaju za dinameeeee, nije li to čudno?
Mislim da je tu stvar u nekad žestokom animozitetu između Šibenčana i Splićana, jer su jedni druge uvijek smatrali krivima za svoje neuspjehe, vladala je kao nekakva konkurencija između dva grada, a i jedni i drugi su se vodili onim neka susjedu crkne krava.
Konkretno moj djed, koji je kuglao za klub Šibenik koji je nekad bio jak i na jugoslavenskoj razini, Splićanima nikad nije mogao oprostiti što su u ona davna vremena kad se između dva grada prometovalo isključivo brodom, navodno zakasnili s dovršavanjem pehara koji su Šibenčani osvojili u finalu protiv Splićana u samom Splitu, pa je brod već daleko odmakao od rive kad su ovi dotrčali s peharom, tako da ga djed i suigrači nikad nisu dobili.
On me je kao dijete "učio" da pravi Šibenčanin nikad ne smije navijati ni za Hajduka ni za bilo koji klub iz Splita, otprilike može i za crnog vraga samo ne za Splićane. Također se smatralo da Šibenčani od kolina nikad ne navijaju za Hajduk, nego da su hajdukovci vlaji iz zaleđa i zagore.
Edit: i ovo što ken kaže, Dinamo je makar prešutno bio simbol hrvatstva a Hajduk jugoslavenstva, pa je i to igralo ulogu. Moguće i katoličanstva, iako se to nikad nije konkretno spomenulo, barem ne predamnom.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
Edited by - Johnny Difool on 19/02/2014 22:06:42 |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8164 Posts
Posted - 19/02/2014 : 22:09:06
|
vidiš johnny kako smo mi fini, objašnjavamo mu sve po redu a on samo gleda kako da nas, barem mene, isprovocira ali, ako zosko nije uspio s ovim kenj2, a on mi se gadio di će onda kruger, koji mi je čak i simpatičan |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 19/02/2014 : 22:11:13
|
vidiš johnny kako smo mi fini, objašnjavamo mu sve po redu a on samo gleda kako da nas, barem mene, isprovocira ali, ako zosko nije uspio s ovim kenj2, a on mi se gadio di će onda kruger, koji mi je čak i simpatičan
Rekoh ja to nedavno, pa su me svi napali. Ima nešto u objašnjavanju, a i samom mi se drago prisjetiti nekih stvari.
|
|
|
Tutta
Advanced Member
Germany
32401 Posts
Member since 19/02/2010 |
Posted - 19/02/2014 : 23:48:34
|
Hvala na odgovoru. Ken2 takodjer. Znam da je Amos Dalmos,za vas dvojicu sam mislio da ste "oni gore". Respect za Djeda! |
+IN HOC SIGNO VINCES+
|
|
|
Amos
Senior Member
Croatia
2896 Posts
Member since 03/01/2011 |
Posted - 20/02/2014 : 00:32:21
|
quote: Originally posted by Tutta
Ken2,Johnny,Amos, jeste li bar slozni Dinamovci,tj. BBB'eovci?
Prika moj, kod mene Dinamo prolazi samo kad je u Europi , iako budući da živim u Zagrebu daleko više dolazim u kontakt s Dinamom i ljudima oko tog kluba..
Ja i moja familija ti tradicionalno stojimo uz Hajduka. Na prvom mjestu je naravno moj rodni Zadar pa onda i zadarski klubovi, a Hajduk je jedini nezadarski klub koji podražavam.
Doduše, da budem iskren, u zadnjih par godina više pratim belgijsku drugu curling ligu nego naš nogomet.. |
Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa. |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8164 Posts
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Member since 07/01/2008 |
|
panzer
Advanced Member
12626 Posts
Member since 18/05/2005 |
|
Amos
Senior Member
Croatia
2896 Posts
Member since 03/01/2011 |
Posted - 20/02/2014 : 10:42:51
|
eto, slažemo se sve neki izliječeni hajdukovci:-)
|
Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa. |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6224 Posts
Member since 29/02/2012 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10229 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 20/02/2014 : 12:49:27
|
Ja od "mimoza" poput Predina upravo ovo i očekujen. Ne bi me čudilo da sutra recimo Balašević zvekne nekoga nogon.
Sve neki mirni, povučeni, pošteni tipovi. Moš mislit...
|
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
sretan
Average Member
593 Posts
Member since 16/11/2012 |
Posted - 20/02/2014 : 14:11:23
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Ja od "mimoza" poput Predina upravo ovo i očekujen. Ne bi me čudilo da sutra recimo Balašević zvekne nekoga nogon.
Misliš pravi ljigavci ;)
Pogotovo Balašević. |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10229 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 20/02/2014 : 14:12:36
|
quote: Originally posted by sretan
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Misliš pravi ljigavci ;)
Pogotovo Balašević.
Da, to mislin |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
Tonto
Advanced Member
8292 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 20/02/2014 : 14:30:45
|
Zaista ne razumijem potrebu određenog broja ljudi da seru po balaševiću.Ne znam možda privatno i jeste ljigavac ili licemjer ili tko zna što...ja ga znam kao vrhunskog kantautora i velikog pjesnika, za ostalo me zaboli prvenstveno iz razloga što sumnjam da bi ikad mogao pravilno procijeniti nekoga koga ne poznajem. A kako ga ne poznajem kao,vjerujem, ni vi takvo etiketiranje vidim kao zlobu i obijest proizašlu iz dosade i jadne potrebe za kenjanjem bez argumenata. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6224 Posts
Member since 29/02/2012 |
Posted - 20/02/2014 : 14:39:30
|
quote: Originally posted by Tonto
Zaista ne razumijem potrebu određenog broja ljudi da seru po balaševiću.Ne znam možda privatno i jeste ljigavac ili licemjer ili tko zna što...ja ga znam kao vrhunskog kantautora i velikog pjesnika, za ostalo me zaboli prvenstveno iz razloga što sumnjam da bi ikad mogao pravilno procijeniti nekoga koga ne poznajem. A kako ga ne poznajem kao,vjerujem, ni vi takvo etiketiranje vidim kao zlobu i obijest proizašlu iz dosade i jadne potrebe za kenjanjem bez argumenata.
Nemaš pojma koliko si u pravu |
|
|
Topic |
|