Author |
Topic |
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 09/07/2013 : 01:09:02
|
quote: Originally posted by Just_Charlie
quote: Originally posted by lwood
meni izbaci bez problema.
nisam mogla nac iksic. pa sta onda, ni vi ne znate nac G tocku. Sad smo kvit.
ode Garfield gunđat da je utorak.
Noc.
kakvo strahopoštovanje |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Member since 07/01/2008 |
Posted - 10/07/2013 : 00:03:08
|
quote: Originally posted by Just_Charlie
meni izbaci bez problema.
nisam mogla nac iksic. pa sta onda, ni vi ne znate nac G tocku. Sad smo kvit.
ode Garfield gunđat da je utorak.
Noc.
kakvo strahopoštovanje
ajd ne pili, s "vi" sam rijesila cijeli forum jednim potezom, a pol foruma misli da je to mozda nekakva oznaka za centripetalnu silu? -hm.. pa i je |
~ Prvo suputnik onda put ~
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
Posted - 10/07/2013 : 00:14:17
|
ajde,ajde ne izvlači se |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Posted - 14/07/2013 : 11:04:33
|
Panorama Rijeke veličine 1.3 gigapixela ( 81 270 x 15 780 pixela ili 28.67 x 5.57 m ) Kliknite na link, zumirajte, rotirajte i uživajte:
http://www.zoom.hr/upload/virtual/Rijeka_Veprinac/tour.html
P.S. ne zaboravite u dnu panorame pogledati Opatiju.
Moram reći da je ova panorama rezultat dugotrajnog istraživanja, učenja, mnogo probnih pokušaja,.. Uloženo je mnogo u opremu, kako za snimanje tako i za montažu. Ultra jako računalo guši se kod obrade ovakve veličine fotografije. Ukoliko vam se naš projekat sviđa podijelite link prijateljima. To će biti nagrada za naš trud i motivacija za nove Multi-Res panorame. Hvala. - Rajko Mrvoš.
|
|
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 14/07/2013 : 12:11:04
|
Lijepo. Đe me nađe... Još kad bi postojala mogućnost razgledavanja po ulicama, odnosno predjela na koje klikneš, gdje bi bio kraj. Ali polako, ima vremena, bit će...
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Posted - 15/07/2013 : 01:52:04
|
ANNA EHRLEMARK: NE POSTOJE ŽENSKI STRIPOVI
Anna Ehrlemark je švedska strip autorica, ilustratorica, spisateljica, aktivistica, voditeljica radionica i radoznala multipraktična luteranska imigrantica koja je šest godina živjela u Ljubljani, gdje je bila aktivna u kulturnom centru Metelkova. Članica je Komikaza, jedna od organizatorica festivala Novo Doba u Beogradu i strip-mreže Fijuk. Annini stripovi i ilustracije objavljeni su u brojnim časopisima, uključujući Stripburger, Zarez, Galago, AltCom i Kovru, a njene murale možete pronaći na lošinjskom škveru.
S Annom smo porazgovarali o feminizmu i strip sceni, nomadskom životu umjetnika, stvarima i ljudima koji je inspiriraju te o tome zašto se ne bi željela vratiti u prošlost kao žena.
U posljednjih desetak godina bavila si se aktivizmom, stripom, dizajnom, sudjelovala si u organizaciji različitih događanja i radu različitih udruga… Čemu si trenutno posvećena?
Još uvijek svemu od navedenog. No sada živim sa svojom intelektualnom partnericom u zločinu Emelie u Göteborgu.Ona plete, ja crtam, a pišemo zajedno. Trenutno nas zanima gonzo novinarstvo, tekstil i nasilje. Odlučila sam prestati se baviti usranim poslom univerzalne kulturalne radnice. U Švedskoj je to beznadna slijepa ulica koja isisava vaše vještine i životnu radost, a pritom se očekuje da budete sretni što to radite. Hvala, ali ne.
Zato sam se vratila na fakultet studirati sintaksu – koje veselje! A jednog dana ću postati hakerica. Već godinama sam groupie, no željela bih ući u stroj i vidjeti kako diše. Studij jezika nije koristan samo za interrail turizam – on je tehnologija koja upravlja našom budućnošću. Sjećaš li se kada je internetski pretraživač postao najveća sila na svijetu? U međuvremenu zarađujem za život kao pomoćnica za osobnu njegu. Kao što svi znamo, ilustracija ne predstavlja stalan izvor prihoda.
Studirala si slavistiku, dugi niz godina živjela u Ljubljani, napisala si esej o seksu u hrvatskim i srpskim underground stripovima… Otkud taj interes za slavističku kulturu?
Nisam posebno zainteresirana za slavističku kulturu. Moja mana je to što me zanima gotovo sve. Kada sam u svojim ranim dvadesetima došla u Ljubljanu, nisam znala apsolutno ništa o Sloveniji. To je zapravo ono što me navelo da dođem tamo. Nakon toga je uslijedio niz slučajnosti, radoznalosti i ljubavi zbog koje sam ostala tako dugo, učila jezik, gurala nos u svaku priču, umakala prst u sve juhe i putovala istim putevima kao brojni briljantni ljudi koji će zauvijek ostati moji prijatelji i saveznici.
Kada si se prvi put počela baviti stripom i crtanjem? Imaš li neke uzore? Gdje pronalaziš inspiraciju?
Počela sam crtati s Komikazama i Ivanom Armanini ubrzo nakon dolaska u Sloveniju prije 10 godina. Komikaze su majka cijele jedne generacije velikih strip umjetnika iz različitih područja. Mislim da je Ivana, pod utjecajem Studiostripa iz Beograda, prva shvatila da se strip može koristiti kao zajednički nazivnik za mnogo različitih underground scena koje se protežu diljem ex-Yu teritorija (i šire). Sva Komikaze-djeca odrasla su i pokrenula vlastite festivale, male izdavačke kuće, galerije, časopise… Nazvali smo to Fijuk-mrežom, prema izjavi bivšeg srpskog predsjednika Borisa Tadića da je u mladosti želio postati strip umjetnik, no onda je shvatio da je to „fijuk“ ideja.
Inspiraciju dobivam iz čitanja. Najnovije opsesije su mi Doživljaji dobrog vojaka Švejka, Biro piratstva, reality televizija, bioinženjering, skandinavski impresionizam, pletenje metafora, ekonomska povijest, recepti i jezične tehnologije. Prošlu godinu provela sam crtajući stripove bez teksta, pa sada maštam o Velikom narativu. Što se tiče uzora, liste nikad nisu potpuno, no volim potaknuti ljude na istraživanje, stoga ću navesti najvažnije:
Ex-yu: Radovan Popović, Aleksander Opaćić, Danijel Savović, Ivana Armanini, Dunja Janković, Wostok, Bernharda Xilco, Johanna Marcadé, Lisa Mangum, Nataša Serec, Silvo Metelko, Dani Kavaš, Tea Hvala, Igor Bezinović, Mileta Mijatović, Igor Hofbauer, Mubareć, Nina Bunjevac, Ema Ema Ema, Lina Rica.
Skandinavija: Emelie Röndahl, Henrik Bromander, Liv Strömquist, Eva Rocco Kenell, Kolbeinn Karlsson, Bendik Kaltenborn, Emma Rendel, Emelie Östergren, Johanna Hellgren, Amanda Vähämäki, Max Andersson, Joakim Pirinen, Gunnar Lundkvist, Lisa Jonasson, Marcus Nyblom, John Andersson, Mattias Elftorp, Pontus Lundkvist, Clara Bessijelle, Samira Ariadad, Rasmus Fleischer.
Također: ÖFA-kollektivet, Novo Doba festival, Škver, Studiostrip, Komikaze, Turbo Comix, Tidningen Brand, Rdeče Zore, Tribuna, Kud Ljud, Menza pri koritu, Kud Mreža, Pulska Grupa...
Tvoj rad predstavljen je u američkom izdanju knjige Ženski strip na Balkanu. Smatraš li da između ženskih i muških strip-autora postoje razlike u temama ili stilu? Postoji li uopće „ženski strip“?
To je pitanje s puno odgovora. Za početak: ne i da. Ne postoje ženski stripovi. Postoje strip umjetnici, i oni rade stripove. Ako govorimo o ženskim autoricama, zapravo govorimo o muškoj dominaciji u svijetu stripa. U tom slučaju možemo govoriti i o „muškom stripu,“ no to je odgovornost osobe koja želi promatrati scenu kroz rodni filter. Za mene je takva podjela smislena samo ako imate neku poantu.
Separatističko ili rodno gledanje može biti izuzetno radikalno, zanimljivo i provokativno, ali za to vam je potrebna politička svijest i kritički stav. Protivnica sam apolitičnog etiketiranja bilo čega kao ovakvog ili onakvog, osobito muškog ili ženskog. Moji muški prijatelji su strip umjetnici, plesači, stolari, grafički dizajneri i još štošta… Moje ženske prijateljice su ono čime se bave, plus žene. Nose se s time. „Ženskasto“ nije pozitivan pridjev za crtež. Radovan Popović iz Studiostripa i ja vodimo neprekidnu raspravu o ženskim stripovima. On ih mrzi; ddnosno, voli ih. Na kraju, svi stripovi će biti ženski.
Knjiga Balkan Comics – Women on the Fringe, koju uređuju Nina Bunjevac i Irena Jukić Pranjić, još nije objavljena, ali trebala bi biti u rujnu 2013, ako će sve ići po planu.
Surađivala si sa slovenskim feminističkim i queer festivalom Rdeče Zore; u stripovima se dosta baviš nečime što bismo mogli definirati kao feminističke teme. Koliko ti je u radu i životu važan feminizam?
Ne postoji razdoblje u prošlosti u koje bih se voljela vratiti kao žena, čak ni uz sposobnost tranformiranja poput one Orlanda Virginie Woolf (ili možda da, u tom slučaju). Fenomenalni srpski strip autor Aleksandar Opačić prošle godine napravio je poster s motivom malenog muškarca koji skače iz jedne vagine u drugu, s natpisom „Ženi se (od majke se razvodi).“ Duhovito za jednog maminog sina! Nažalost, šala je na moj račun. Ja sam majka ili djevojka. Žena ili ljubavnica. Očajna bogata stara kučka ili promiskuitetna školarka. Obožavam tipove poput Lennyja Brucea, Huntera S. Thompsona i Bukowskog, no koliko god se identificirala s njima, ja ne mogu biti oni. Moj spol onemogućuje mi da zaboravim majke, žene i djevojke koje su se brinule i hranile ego tih genijalaca.
Nije me briga za Angelu Merkel ili Margaret Thatcher. Žena na visokom položaju u političkoj instituciji nije feministički problem. Muška solidarnost jest. Nemojte silovati i ići prostitutkama – je li to toliko teško? Ne dopustite da se vaše djevojke žrtvuju za vas. Nemojte osjećati olakšanje ako vas to oslobodi od odgovornosti. Postati ćete pasivni, a ona će vas kad-tad ostaviti i biti će joj bolje bez vas, a vi ćete postati usamljeni emocionalno hendikepirani muškarci-katastrofe (i nadam se, poput Stevea Coogana, šaliti se na vlastiti račun).
Pogledajte impresioniste. Tko je izliječio njihovu melankoliju? Tko je kuhao za pjesnike beat generacije? Zašto je Martha Gellhorn ostavila Ernesta Hemingwaya? No ja volim muškarce. Oni zaslužuju da ih tretiramo kao osobe, a ne kao predstavnike vlastitog spola.
Kao što bi rekla Emma Goldman, I prefer to stick to my guns.
Što te potaknulo da napraviš fanzin Very Scientific Article About the Dicks in South-East-European Underground Comics?
Potaknuo me Wostok. Učila sam od najboljih. Ne sjećam se više na koji broj njegovog fanzina Krpelj sam se referirala (onaj u kojem se pojavilo 76 kuraca), ali kad sam ga pročitala, dobila sam snažnu potrebu da se sukobim s njim u njegovom vlastitom području. Bilo je zabavno. Inspirirale su me znanstvene knjige sa smiješno dugačkim naslovima.
Zašto su blizanke/sestre čest motiv u tvom radu (Sestri; My Sister)?
Sestre su arhetipska figura. Aseksualno savezništvo. Ispunjeno ljubavlju, ali i problematično. U mom stripu jedna sestra je klon, i na kraju ona ubije original (iako ni one ni mi ne znamo koja je koja). Naši heroji kreću na putovanje, na kojem doživljavaju brojne pustolovine, dobre i loše. Susreću važne ljude koji im pomažu ili odmažu. U konačnici se vraćaju kući, ali promijenjeni. Savršena priča! Popošak i Cveće. Tom Sawyer i Huckleberry Finn. Tiger i Bear.
Kakav je položaj autorskog stripa u Švedskoj? Jesu li su likovna akademija i strip potpune suprotnosti poput dr. Jekylla i Mr. Hydea, kao što kaže Ivana Armanini?
Ne, ne bih rekla. Strip scena u Švedskoj je velika i raznolika. Više nije koncentrirana samo oko Galaga, već su se pojavili neki novi izdavači i časopisi, a prvenstveno strip autori, hrpe njih! Dolazi do točke u kojoj će strip postati toliko etablirani žarn da se više nećete morate identificirati sa svima. Samo zato što smo strip autori ne znači da nužno imamo nešto zajedničko. Ne bih rekla da je u suprotnosti s akademskom umjetnošću – premošćuju ih grafika i narativ.
Živiš na relaciji Ljubljana – Beograd – Göteborg – Skredsvik. Da li je taj nomadski način života danas nužnost za umjetnike ili je to nešto što tebi odgovara?
Ovog proljeća odlučila sam da je Göteborg moj dom. Bilo je olakšanje donijeti tu dugoročnu odluku. Sada se osjećam kao da imam jedan život, a ne razlomljeno postojanje. Super je imati dom kojem se mogu vratiti nakon putovanja.
Čekati ćemo da ponestane fosilnih goriva i tada vidjeti što je nužnost za umjetnike.
Annine radove možete pogledati ovdje. http://ehrlemarken.se/
izvor: voxfeminae |
|
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
Posted - 16/07/2013 : 12:40:12
|
izgleda da je opasno podbacila sezona |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
Posted - 16/07/2013 : 21:08:07
|
očito ne znaš u kakvom je stanju HŽ |
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Posted - 21/07/2013 : 16:30:26
|
tesko mi se odluciti između smijeha ili placa..
12 bizarnih medicinskih praksi koje su štetile, a ne koristile..
Od izazivanja proljeva do otvaranje hemoroida za ljubavne boli medicina je kroz povijest pacijentima sve do 20 stoljeća u pravilu češće skraćivala život i donosila bol
Iznad svega važno je ne činiti zlo - rekao je Hipokrat čijom se zakletvom prisežu liječnici. Ipak, medicinska povijest prepuna je šokantnih praksi u kojima su liječnici eksperimentirali sa zdravljem na štetu pacijenata izazivanjem proljeva, rezanjem rana i drugih bizarnih tretmana, kaže Nathat Belofsky, autor knjige Neobična medicina: Stvarne prakse kroz povijest. U njoj obrađuje destruktivne, neetične i okrutne postupke koji potvrđuju činjenicu da je medicina do 20. stoljeća rijetko bila saveznik ljudskog zdravlja, osobito ona srednjovjekovna, piše Huffington Post.
Vrtuljak za psihički bolesne Benjamina Rusha Velik državnik, potpisivač Deklaracije nezavisnosti i autor medicinskih udžbenika Benjamin Rush bio je cijenjen liječnik čija se anestezija sastojala u polijevanju pacijenata ledenom vodom i slanja ih na hladan zimski zrak dok ne bi izgubili osjet u tijelu. Također, nerijetko je onima sa želučanim tegobama izazivao umjetni proljev koji bi trajao tjednima.
Ipak, najpoznatiji je po doprinosu na području psihijatrije. Smatrao je da je uzročnik mentalnih poremećaja loša cirkulacija u mozgu, koju je liječio tako da bi pacijente zavezao s užadi koja bi visila sa stropa i potom ih bjesomučno vrtio. Izumio je i tzv. stolicu za smirivanje kojom im je vezao ruke i noge, na sjedištu je imala otvor za tjelesne funkcije, a na vrhu drveni okvir koji je prekrivao glavu. Rush je tvrdio kako su bol i patnja ljekoviti, pa bi izgladnjivao i zlostavljao pacijente te zarezivao rane na vratu koje bi ostavio otvorene mjesecima kako bi olakšao "stalni iscjedak iz mozga". Ironično, njegov lik danas krasi pečat Američkog udruženja psihijatara.
Pijavice i krvoproliće U srednjem je vijeku puštanje krvi bilo osnovna metoda liječenja, a temeljilo bi se na zarezivanju kože na koju bi se potom stavljale razne pijavice kako bi "popile" toksine. Liječnici su ih koristili na udovima, ali i na mnogo osjetljivijim područjima. Tako su pijavice znali vezati na svilu te spuštati u grlo, a potom ih otpuštati. Liječnici su u liječenju ženskih bolesti znali pijavice stavljati i u maternicu, a ta je praksa bila česta kod britanskog plemstva, gdje bi se žene svaka dva tjedna "čistile" tom metodom. Prema priručniku za terapiju mokraćovoda i maternice, ako bi se pijavica uhvatila na krivu venu, došlo bi do štrcanja krvi. U priručniku se navode i primjeri gubljenja pijavica u vagini, što bi izazvalo histeriju kod pacijenata, no liječnici su bili uvjereni da će pijavica naći svoj put "van".
Liječnici kao trovači Stari u Rimljani su mrzili liječnike i to s punim pravom. Tako je službeni liječnik grada Arcagathus s nadimkom Carniflex što znači krvnik, bio poznat po ubijanju svojih pacijenata. Trovači su bili iznimno cijenjeni u društvu, pa tako Juvenal govori o sramoti žene koja nije uspjela otrovom ubiti muža, pa ga je naposljetku morala ubosti nožem u srce. Zbog raširenosti trovača, na cijeni je bio i posao kušača koji su morali isprobati jela i pića svojih poslodavaca, kako bi se spriječilo da se sami otruju. Posao je bio toliko dobar, da su kušači osnovali i vlastiti sindikat.
Hunteru se operacija nije smjela odbiti Najveći engleski kirurg u povijesti John Hunter nikad se nije odrekao svoje karijere pljačkaša grobova, a poznat je po tome što je htio ukrasti nosne polipe proslavljenog skladatelja Josepha Haydena. - Gospodin Hunter me zamolio da ga posjetim, a nakon što sam ušao u ordinaciju zaskočili su me robusni momci i posjeli me na stolicu. Gospodin Hunter je stajao iznad mene s kirurškim aparatom, a zahvaljujući deranju i udarcima uspio sam pobjeći - rekao je Hayden nakon incidenta 1791. Više je sreće Hunter imao s divom O'Brienom od kojeg je zahtijevao da mu pokloni svoje kosti nakon što umre. O'Brien je to odbio i unaprijed organizirao pokop, no Hunter nije odustajao već unajmio privatne detektive da ga prate. Nakon što je O'Brien umro, potkupio je pogrebnika i ukrao tijelo kako bi ga izučavao. Danas O'Brienove kosti stoje izložene u Hunterian Muzeju, u sklopu kraljevskog Koledža kirurga u Londonu.
Lubanje ispod pulta Tijekom renesanse, njemački su dužnosnici savjetovali farmaceutima da skupljaju više od 23 različite vrste ljudskih ostataka te niza lubanja. Model iz 1652. uključuje sušeno ljudsko meso, marinirano ljudsko meso, sušene kosti i kuhane kosti. Istaknuti kemičar Johann Schroeder imao je vlastiti recept: Uzmite svježi, čisti leš od crvenokosog muškarca u dobi od oko 24 godine koji je pogubljen i umro je nasilnom smrću. Izrežite meso na manje komade, posipajte začinima i s malo aloe vere te sušite na hladnom mjestu. Osobito je popularno bilo i sakupljanje ljudske krvi, a što je bila svježija to je bila cjenjenija, pa su liječnici uzimali krv odmah nakon odsijecanja glave. Na bojišta bi liječnici odlazili nakon bitke te se obavezno vraćali s vrećama ljudske masti.
I vilenjačka se bolest liječila pijavicama Prema jednom jedinom primjerku Baldova Priručnika o pijavicama iz devetog stoljeća, histerija koju bi izazivao pun Mjesec, efikasan je lijek oderana koža dupina s kojom se oboljelog trebalo udarati po leđima. Za vilenjačku bolest čiji su simptomi bili trnci i žarenje duž tijela, kao uzrokovani vilenjačkim strelicama, pouzdan su lijek bile pijavice. Druga je opcija bila: Otići u srijedu navečer za vrijeme zalaska sunca na mjesto gdje borave patuljci. Patuljcima ne treba reći ni riječi, već iskopati biljku ispod njihovih nogu i ostaviti nož u zemlji. Od biljke treba napraviti sok i popiti ga.
Amputacije u borbi s vremenom Brzina je bila ključna kirurška vještina u eri prije postojanja anestezije, kako bi se smanjila opasnost srčanog udara i infekcije. Top kirurzi poput britanskog Roberta Listona mogli su amputirati ud za manje od minute, a 1847. Liston je uspio skinuti preko 20 kg težak tumor s čovjekova testisa.
No, brzina je često rezultirala nepažnjom, pa je na operaciji noge s gangrenom Liston tijekom operacije odsjekao prste na ruci asistenta koji je pridržavao nogu. Ubacivanje graha i graška ispod kože Zahvati "protiv iritacije" protivili su se medicinskoj teoriji i praksi, no svejedno su bili popularni jer su pomagali da se liječnici osjećaju herojski u spašavanju pacijenata. Sastojali bi se od zarezivanja tkiva skalpelom, a potom umetanja raznih predmeta koji su trebali spriječiti bol i druge simptome bolesti. U te tzv. džepove na koži bi se potom ubacivali razni predmeti, a najčešće sušeni grah ili grašak. Rana bi se potom ponovno otvarala kako bi se spriječilo da zaraste i prestane biti učinkovita.
Slučaj britanskog kralja Charlesa II Kralj Charles jednog se jutra probudio i osjećao mučno, na što mu je dvorski brijač dao oko pola litre svježe krvi kako bi popio. Dvorski liječnici naknadno su naredili da popije još 2 dcl, a potom su mu dali da proguta otrovni metal antimon te lijekove za ispiranje crijeva. Obrijali su mu glavu i na kožu stavili rane kemikalije kako bi istjerali "zle sile", a na noge namazali golublji izmet. Kako mu je postajalo sve gore, dobio je bombone od bijelog šećera, a zatim i 40 kapi iscjetka iz lubanje čovjeka koji je umro nasilnom smrću, no nije nikad bio pokopan. Konačno, morao je progutati i smrvljene kosti koze iz istočne Indije. Umro je nekoliko dana poslije, 6.2.1685.
Otvaranje hemeroida je najbolji lijek za ljubavne boli Ako se ne liječi, ljubavna bol izazvat će brojne čireve i kvrge, potom zavijanje poput vuka i smrt, tvrdili su stari Grci. Grčki anatom Galen je tvrdio kako je najbolji lijek za ljubavnu bol otvaranje hemeroida. U kirurškom liječenju pacijentica s modernom varijantom ljubavne boli ili erotskom melankolijom, Jacques Ferrand je 1610. predlagao brijanje klitorisa i spaljivanje bedra kiselinom, a kod muškaraca postavljanje metalnog prstena oko kožice penisa.
Operacije u sobi i lobotomije na odmoru U 1950-ima Walter Freeman je postao najpoznatiji svjetski neurokirurg, ali je bio poznat i po preziru prema sterilnim uvjetima kod operacije. Za sterilizaciju instrumenata koristio je led iz zamrzivača, a u državnoj bolnici Cherokee gdje je radio tri je njegova pacijenta umrlo jer ih je operirao s instrumentima koji su pali na pod dok je fotografirao operaciju. Jednom je Freeman operirao pacijenta u njegovom domu iz pomoć policajca koji ga je pridržavao, a i na obiteljski je odmor nosio kirurški pribor kako bi mogao učiniti pokoju lobtomiju u obližnjim bolnicama.
Lutanje maternice izaziva histeriju, a lijek je žestok seks Grci su identificirali problem lutajućih utroba kod usamljenih žena gladnih pažnje. Tvrdili su da one mogu migrirati od bokova po cijeloj trbušnoj šupljini, a može izazvati histeriju koja će ugušiti ženu. Najbolji je lijek kojeg je opjevao rimski pjesnik i satiričar Marcijal, po kojem su liječnici strastveno prilazili pacijenticama na stolovima s raširenim nogama.
24sata. |
|
Edited by - Just_Charlie on 21/07/2013 16:32:41 |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4511 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Posted - 09/08/2013 : 19:04:05
|
He, he..davno sam jednim slicnim tekstom ljudima natrljala nosic licemjerni.(Severina - preljubnica, kurva, svetica ..mislim da je taj naslov bio) .)na temu Severinina pornica.. Vedrana nastavlja.
Carica Severina
AUG 09 Kad naši prostori prestanu biti mračna vukojebina u kojoj kusi pas više vrijedi nego žena, sigurno ćemo to dočekati, Severina će i službeno postati hrvatska Žena Nad Ženama. Iskreno joj se divim. Trebalo je preživjeti onaj film u zemlji u kojoj si kurva i kad počiniš mnogo, mnogo manji zločin. Kad se poželiš, primjerice, rastati od mužjaka koji se s tim ne slaže. Nas obične žene u tim trenucima tresnu, u najboljem slučaju, ili skrate za glavu što se dešava češće.
Punoljetne žene ma gdje živjele i čime se god bavile dijele se na kurve, ako su neudane, i na majke, ako su udane i imaju djecu. Udane koje nemaju djecu su perverzne kuje koje ganjaju karijeru ili nedovoljno uporne kučke nesposobne da pokrenu crknute spermiće svojih muževa. U takvom svijetu Severina se kresnula pred kamerom.
Nema medija koji se na ovaj ili onaj način nije očešao o Severinu. Sve su novine objavile Vijest. Novinari i novinarke osuli su drvlje i kamenje na slobodnu žensku kojoj nije bila sveta činjenica da je njen partner oženjen muškarac i otac troje djece. Njegova je žena preko noći postala Svetica Hrvata, Vlasnik Mlohavog Kurca Žrtva a Severinu je hrvatski katolički narod spaljivao na milijun načina.
Uzalud. Ovoj ženi ni hrvatski ženomrsci ni hrvatske ženomrzice ništa ne mogu. Dok se Severinu nabijalo na kolac kritičarima njenog lika i djela nije palo na pamet da su se jebale i još se jebu njihove majke, sestre, susjede i žene. Sve dok se žena praši daleko od nadrkane gomile to joj se nekako oprašta. Reflektori? Nikad!
Pa ipak… Severina je preživjela. Čak je i dijete rodila što joj je narod oprostio ali joj ne oprašta otac djeteta. Ovih je dana njegova “glasnogovornica”, tko sve danas ima “glasnogovornicu”, majko moja, poslala medijima priopćenje. Otac nam javlja kako on “gospođicu Vučković” ne voli već jako dugo. Diskretno nam daje do znanja da je nikad i nije volio. Ali… Preko svojih će se advokata ipak svim silama boriti da postane Otac djeteta nevoljene majke.
Zašto u priopćenju Otac sa velikim O? Bit će da je “glasnogovrnica” nepismena. Objasniti tome nečemu što znači biti otac jako bi dugo trajalo i bilo bi uzalud. I otac sa o malim poput buhine bebe zna da se ne smije boriti za svoje dijete hračkajući njegovu majku. Otac sa o malim poput komarčevog oka nikad neće priopćiti puku kad je prestao voljeti majku svoga djeteta. Tako se ponašaju samo divljaci, mužjaci, prostaci i “ugledni poslovni ljudi.”
Tko je Severina u ovoj priči? Ona je žena kojoj se na trenutak svidio komad mesa, sve smo bar jednom bile u toj priči, ostala je trudna i rodila dijete. Kad rodiš dijete, sve smo bile u toj priči, ne uznemiruje te činjenica da si ga dobila valjajući se sa kretenom. Otac je otac a dijete je dijete. Mi žene znamo kako je naša ljubav prema djetetu bezgranična i bezuvjetna a prema njegovom ocu jaaako ograničena i jaaaaaako uvjetna.
Većina nas običnih žena, nažalost, ne može platiti ono što smo poželjele odmah nakon poroda, poslati oca u očeva jaja. Severina je žena koja ima talente, slavu, lovu. Kad sve to imaš, čak i na Balkanu, ti si carica. Zato se ne brinem za Severinu. Ona je Mama i ni veći Otac od Oca iz priopćenja u borbi za njeno dijete ne bi imao nikakve šanse.
Zašto sam napisala ovaj tekst? Zato jer sam ljuta na sebe. Kad sam pročitala obznanu prvo mi je palo na pamet, bože, kakva je pičkica ovaj lik. A lik nije pičkica. Lik je kurčić.
http://www.rudan.info/carica-severina/ |
|
Edited by - Just_Charlie on 09/08/2013 19:04:43 |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
Posted - 09/08/2013 : 21:44:08
|
a glupa li texta,Xristosa ti |
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Posted - 10/08/2013 : 01:36:46
|
a glupa li texta,Xristosa ti
necemo sad o tome, vidis da forum rađa. |
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 12/08/2013 : 18:59:06
|
prosto je nevjerovatno koliko je retardirana, izopaćena i promašena rudaničina filozofija. "spisateljica" je to koja se bori za žensku emancipaciju, obraća se ženama a favorizira, uzdiže pjevačicu koja svoj uspjeh temelji na objektiviziranju same sebe, na prodaji same sebe, svojih sisa i svoje guzice. pjevačica je to koja danas možda više nikome ne bi bila zanimljiva da nije snimila najgledaniji pornić na ovim prostorima u posljednjih dvadesetak godina.
a zapravo niti ne čudi što rudanka stoji bok uz bok severini, jer obadvije koriste praktički iste trikove poentiranja u javnosti; opscenost, vulgarnost, golotinju, kič, s time što severina prodaje svoju pičku, dok je rudanka obilato spominje u svojim... uradcima. koliko severina prostituira samu sebe, toliko rudanka svoju "umjetnost", dok je njezina uporna i neumorna mržnja prema muškarcima već je odavno postala patološka te je samim time odstranila od bilo kakve vjerodostojnosti... ako ju je, naravno, rudanica ikada i imala... |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47141 Posts
|
Topic |
|
|
|