Author |
Topic |
lwood
Advanced Member
Colombia
47315 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
fikus
Senior Member
1966 Posts
Member since 02/11/2010 |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19772 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 25/04/2014 : 15:35:06
|
Etiopija je najbolja zemlja na svijetu. Makar im ovo ne sluzi na cast. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8578 Posts
Member since 07/01/2008 |
Posted - 25/04/2014 : 17:00:45
|
quote: Originally posted by Just_Charlie
quote: Originally posted by mladjo
quote: Originally posted by IGMAN2
Mladjo, nije da se baš ništa ne isplati. Rudarenje će biti i te kako isplativo. Asteroidi kriju prava bogastva, samo se svi još češu kako ih iskoristiti.
Da ali problem je u tome što se ne ulaže dovoljno u smanjenje troškova da bi se došlo do tih asteroida. To je sada, sa konvencionalnim gorivima, toliko skupo da se troškovi vađenja i transporta preveliki da bi to bilo isplativo. Trebalo bi se puno znanja i novaca uložiti u te projekte. samo oni ne daju brzu zaradu, odnosno riječ je o projektima koji bi trajali desetljećima, a to vjerojatno i nije toliko primamljivo za financijere
Ima u jednom Siriusu prica koja je sve to lijepo odradila na Mjesecu kao stvarnost i na njemu se zivi i na njemu je istrazivacki centar i spominju se golemi troskovi putovanja i transporta sa/na Zemlju i svasta..samo ne znam koji je to broj, kako se prica zove i ne da mi se uopce ustati to pogledati, to ja ionako vise sama sobom, se sjecam ..
Sirius B br.8 - 2012.god. Ahrvid Engholm, Ubojstvo na Mjesecu
sad bih ju iznova rado procitala kad nađem vremena da se prisjetim sto sam tocno sve to kroz radnju otkrila, a da mi je ova prica iskocila u sjecanju na temu kolonije, troskova .. znam da je ubijena bogatasica koja je bila veliki financijer, jedina koja si je mogla dopustiti troskove putovanja, skupog transporta stvari sa zemlje..i tak to |
~ Prvo suputnik onda put ~
|
|
|
melkajk
Average Member
509 Posts
Member since 07/10/2011 |
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 26/04/2014 : 22:14:10
|
quote: Originally posted by Amos
quote: Originally posted by Johnny Difool
Odgovor kakav i od koga sam i očekivao. Zato sam ovo i postao, nepogrešivo očekujući reakciju. Bah, toliko ste predvidljivi i prozirni da je to već dosadno. Pretpostavljam da bi i ti neistomišljenike zalijevao govnima, samo da je malo hrabrosti.
Znao sam da ćete ti i slični vidjeti samo tu jednu riječ u postu od po metra i zato sam je stavio samo kao dokaz da ste toliko zaslijepljeni ideologijom i da vidite ono što hoćete, a za ostalo vas uopće nije briga..
Ma dobro, takvi ste kakvi ste pa čemu dalje pisati..
Zanimljivo je i prilično znakovito da ti u kanti govana prolivenoj po Tomiću koja te tako veseli da se jeftino igraš riječima, vidiš ideologiju. Ja vidim samo primitivizam, neciviliziranost i prostaštvo za kojim se poseže u intelektualnoj i svakoj drugoj bijedi i nemoći, odnosno u nemogućnosti sudjelovanja u uljuđenoj raspravi. No dobro, ako su ti govna ideologija, neka ti bude. Jednom sam napisao da te cijenim, isključivo zbog tvog formalnog obrazovanja, jer ga iz zatucanih i sa stvarnim životom nespojivih stavova u postovima nisam uspijevao naslutiti. Sad tu tvrdnju povlačim, jer ni uz najbolju volju ne mogu cijeniti nekoga tko se veseli govnima kojima je netko zaliven, ma o kome se radilo. Što se mene tiče, govnima je mjesto isključivo u kanalizaciji, i za njima treba povući vodu...
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
Edited by - Johnny Difool on 26/04/2014 22:16:45 |
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8578 Posts
Posted - 26/04/2014 : 22:51:14
|
Mislim da je sad bilo dosta. Kad je zapoceto i ovo natezanje, to jutro sam pozeljela komentirati da nekome ovaj topic dobro dođe jutrom kad se nadrkan probudi da mi na njega svrati. Pa malo uvecer prije spavanja, umjesto praksitena. Pa malo preko dana da popuni vlastite praznine.. Bude li i dalje tome sluzio, necu zaliti zatraziti moderaciju da se ovaj topic zakljuca.
Pođite u miru i hvala na paznji.
|
|
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8578 Posts
Posted - 26/04/2014 : 23:05:52
|
Kyoto
Zen je posljednja Budistička sekta koja je došla u Japan, do kraja 14. stoljeća postala je jedna od sekti koja je ostavila velik utjecaj na umjetnost: kaligrafiju, dramu, arhitekturu te posebno na ceremoniju ispijanja čaja. Osnova Zena je meditacija, pokušaj da pojedinac nađe stanje unutarnjeg mira između svetog i svjetovnog, sve do prosvjetljenja. Neki tvrde da Zen nije filozofija i religija nego disciplina, ali više od 1500 godina zapisa i povijesti otkrivaju nam da je Zen jedna od velikih svjetskih duhovnih tradicija. Kako je započelo ispijanje čaja bez kojeg je danas japanska svakodnevica nezamisliva (dovoljno je da sjednete za stol u restoranu i već je zeleni čaj ispred vas)? Kratka verzija: Eisai, redovnik koji je doveo Zen u Japan - je 1214. donio sjemenje sa sobom iz Kine te je raširio običaj pijenja čaja za potrebe meditacije. Ispijanje čaja jako brzo postaje popularno među svećenicima, redovnicima i vladajućim klasama. U to doba čaj je bio privilegija bogatih. Krajem 16. stoljeća, Sen-no-Rikyu (majstor čaja), započeo je proces prerastanja umjetnosti ispijanja čaja u ceremoniju. Njegov stav je bio da su svi koji uđu u njegovu kuću čaja jednaki i da svi imaju pravo uživati u jednostavnoj šalici zelenog čaja. U to doba ovo je bila revolucionarna ideja s obzirom na to da je japansko društvo bilo strogo podijeljeno u klase. Tako kuće čaja postaju mjesta sastanaka za svećenike, umjetnike, trgovce, aristokrate i obične ljude. Ovo je možda jedan od razloga zašto je Toyotomi Hideyoshi, inače običan vojnik koji je doživio uspon do ranga vojskovođe bio privučen baš ovu u kuću čaja. Zašto je Hideyoshi bitan za ovu priču? Prepoznao je utjecaj ove ideje na društvo i vidio je koje bi nove standarde ovo moglo postaviti. Umjetnici su bili nadahnuti kreirati nove varijante pribora za ispijanje čaja, a entuzijasti (sam Hideyoshi je skupljao sve čega se mogao dočepati u kolekciju) su počeli skupljati predmete za pripremanje čaja. Hideyoshi je za vrijeme invazije na Koreju natrag doveo korejske lončare da reproduciraju jednostavne zdjelice koje se koriste sve do danas. Te tradicionalne zdjelice za ispijanje čaja savršeno leže u dvije ruke, a debljina stijenke omogućuju da vas čaj grije, i da nije prevruće za držanje u rukama. Senno-Rikyu je također prepoznao ljepotu tih zdjelica i počeo ih koristiti u svojoj kući čaja. Čak i danas, za japance proći kroz niska vrata, sjesti u tišini slušajući zvuk čajnika koji zvuči kao puhanje vjetra kroz šumu … je povratak u srž njihove tradicije i kulture. Bez obzira na današnju užurbanost i moderan život, ispijanje čaja je povratak kulturnom identitetu Japana.
Franjo Selinger Subota, 26.04. dan 08. - Kyoto: Zen Budizam i ceremonija ispijanja čaja
|
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47315 Posts
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47315 Posts
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19772 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47315 Posts
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19772 Posts
Posted - 29/04/2014 : 10:37:10
|
Uz više doza zezancije, postigao sam razinu Hrvatine!
Ozbiljnim rješavanjem, naravno da sam Antihrvat. |
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47315 Posts
Posted - 29/04/2014 : 10:47:33
|
quote: Originally posted by tinton
Uz više doza zezancije, postigao sam razinu Hrvatine!
Ozbiljnim rješavanjem, naravno da sam Antihrvat.
evo šta piše:
Ti si sramota za asfalt kojim hodaš i na čijem su postavljanju pravi Hrvati zaposleni u Hrvatskim cestama oprali novac. Ti si ruglo, ateist, a moguće čak i Srbin. Toliko mrziš ovu zemlju da si četkicu za zube nazvao ''četnikica'' jer ti lijepo zvuči. Prokužili smo te, znamo tko si i gdje živiš.
|
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47315 Posts
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 29/04/2014 : 12:01:58
|
Evo i mene poslije kviza
Ti nisi Hrvat, ti si Hrvatina! Kad ideš izvaditi krv iznerviraš se što je crvena, a u društvu te zovu ''Luk'' jer komunjare plaču čim im priđeš bliže od metra. Od tvog srca koje kuca za Hrvatsku veća je samo tetovaža srca koje kuca za Hrvatsku koju imaš na ramenu. Kad ti skoči živac Srbija se počne preventivno smanjivati, ljeti nosiš crocsice, a u WC-u imaš crveno-bijele pločice.
sprdex
Bas me zanima kakve su ostale slike.
edit: evo, nasao i "cetnikicu" (AntiHrvat) uz normalne odgovore
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
Edited by - Poli on 29/04/2014 12:07:40 |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 29/04/2014 : 12:06:49
|
Nasumce sam klikao. Zanimala me slikica. Da Silva!
Lažni Hrvat
Čuo si za pravo hrvatstvo, volio bi biti jedan od nas, ali jednostavno ne znaš kako. U tebi ima nešto trulo, možda se zoveš Elvis ili voziš električni automobil. Formalno jesi Hrvat, ali svima je jasno da te zbog nečega nikad ne možemo do kraja prihvatiti.
|
Edited by - nagor on 29/04/2014 12:07:25 |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19772 Posts
Posted - 29/04/2014 : 12:09:05
|
Najjači je Lažni Hrvat.
A tekst za hrvatinu. Zanima me baš, jel ima još koja vrsta. |
|
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19772 Posts
Posted - 29/04/2014 : 12:14:33
|
Evo: Super-Hrvat
Čestitamo! Ti si pravi pravcati Hrvat! Tvoja DNA nije spiralna nego kockasta (s prvim bijelim poljem), od drugih zemalja priznaješ samo Njemačku, od internet portala Dnevno.hr, od lijekova rakiju, a od kolonjskih voda Brut. Ti si križanac čovjeka i Hercegovine i inzistiraš da se to piše KRIŽanac
|
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47315 Posts
Posted - 29/04/2014 : 12:16:24
|
odlično |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 29/04/2014 : 12:23:35
|
quote: Originally posted by tinton
Evo: Super-Hrvat
Čestitamo! Ti si pravi pravcati Hrvat! Tvoja DNA nije spiralna nego kockasta (s prvim bijelim poljem), od drugih zemalja priznaješ samo Njemačku, od internet portala Dnevno.hr, od lijekova rakiju, a od kolonjskih voda Brut. Ti si križanac čovjeka i Hercegovine i inzistiraš da se to piše KRIŽanac
Bez slikice ne priznamo rezultat. |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Topic |
|