Meni izgleda dosta dobro... Super što ste se odlučili ići s obojanim izdanjem, Ameri su ionako naviknuti uglavnom na boju. Sigurno će lakše tako primiti strip. Meni je ionako draža C/B varijanta, no ja sam ionako okorjeli retro bonellijevac...
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Meni izgleda dosta dobro... Super što ste se odlučili ići s obojanim izdanjem, Ameri su ionako naviknuti uglavnom na boju. Sigurno će lakše tako primiti strip. Meni je ionako draža C/B varijanta, no ja sam ionako okorjeli retro bonellijevac...
Dobro razmisljas Dee! Ja sam takoder hard core C/B-varijanta-Bonellijevac i strijepio sam kako ce boja izgledati, ali sam ostao odusevljen i vise ne mogu citati prvi broj crno bijeli. Jedva cekam vidjeti Frisendin broj 4 u boji.
Odlično je. Samo da Ameri zagriznu. Pa valjda će se naći 1000 ljudi koji će kupiti strip. Ima ih 315 milijuna, kvragu. :D
Prodaće se tiraž bez problema. Ali imam jedno drugo zapažanje. Meni se čini da je za toliki tiraž bilo bolje da je strip izdao na nekom od ex-Yu jezika, bez obzira što se objavljuje u SAD. Ima naših ljudi u Americi dovoljno, a ako uračunamo i kupovine nas Balkanaca koji smo ostali ovde, svakako bi tiraž planuo (malo našima "preko bare", malo našima ovde i - rasprodato). Ovako je premali tiraž da bi napravio neki proboj na pravo tržište stripova u SAD. Teško Amerikanci prihvataju neke novine. Iako je izdanje na engleskom jeziku, ponovo će ciljna grupa biti ista kao da je štampano na SRB/HR jeziku, opet će ovo kupovati samo naši ljudi navikli na Boneli stripove, i možda poneki Italijan u SAD.
Odlično je. Samo da Ameri zagriznu. Pa valjda će se naći 1000 ljudi koji će kupiti strip. Ima ih 315 milijuna, kvragu. :D
Prodaće se tiraž bez problema. Ali imam jedno drugo zapažanje. Meni se čini da je za toliki tiraž bilo bolje da je strip izdao na nekom od ex-Yu jezika, bez obzira što se objavljuje u SAD. Ima naših ljudi u Americi dovoljno, a ako uračunamo i kupovine nas Balkanaca koji smo ostali ovde, svakako bi tiraž planuo (malo našima "preko bare", malo našima ovde i - rasprodato). Ovako je premali tiraž da bi napravio neki proboj na pravo tržište stripova u SAD. Teško Amerikanci prihvataju neke novine. Iako je izdanje na engleskom jeziku, ponovo će ciljna grupa biti ista kao da je štampano na SRB/HR jeziku, opet će ovo kupovati samo naši ljudi navikli na Boneli stripove, i možda poneki Italijan u SAD.
Pa u tom slučaju jezik je i manje važan.
Slazem se Delboj, a tiraz nije fiksan tj. on prvenstveno ovisi o tome koliko distributer Diamond Comics naruci. Znaci kolika je potraznja, tolika je ponuda s tim da cu ja unaprijed pripremiti 1000 primjeraka prvog broja. Ako distributer dobije od striparnica narudbu za vise (za sto su sanse vrlo, vrlo male) ja cu stampati vise. Znaci, Star-duster iz tvojih usta u Bozje usi!
OK, onda! Želim ti svaku sreću i iskreno ti držim palčeve da rasprodaš ne samo početni tiraž, nego da štampaš i prodaš i deset puta više. Nadam se da će moja prognoza o dobroj prodaji da se pokaže kao sasvim tačna. A takođe se nadam da je sasvim netačna moja druga prognoza kako Amerikanci neće usvojiti Bonelija i kako kao ciljna grupa ostaju samo ljudi sa Balkana i Apenina. Tu sam skeptičan jer se dosadašnji pokušaji sa Bonelijem "preko bare" nisu sjajno završili. Ali verujem da je tvoja procena o poslovnom riziku ipak tačna i da će ti se posao itekako razgranati. Ipak ti živiš tamo i poznaješ prilike, a ja sam samo jednom bio u SAD na 5 meseci 2006. godine. Zato - srećno sa širenjem strip kulture kod Amerikanaca! :)
svaka cast ekipi,,, sve pase colorista je uradio fantastican posao, mnogo bolje od dosad vidjenih sbe colora,cak malo baca na fra-bel colorisanje, nadam se da ce se ovo neko i na nasem izbaciti
Izvrsno, majstorski.... Nadam se da nece amerima biti previse za citati.. Taman ce se preklopiti sa "Lone Rangerom" kad izadje u kina... Boje super izgledaju inace nisam nikada procitao MW-a planiram kad nabavim jedan od 500 prodanih primjeraka ali americko izdanje se kupuje.. Samo javite gdje i vidim June ove godine !
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Hvala vam! Emirem, bit ce ga za kupiti u Hrvatskoj, a nadam se i u nekim drugim drzavama ex-Yu, u isto vrijeme, ako ne i koji dan ranije nego u Americi.
Hvala vam! Emirem, bit ce ga za kupiti u Hrvatskoj, a nadam se i u nekim drugim drzavama ex-Yu, u isto vrijeme, ako ne i koji dan ranije nego u Americi.
Koje epizode na početku preskačeš? Inače,sjajno izgleda na prezentaciji.
Ne znam kako je ta slika procurila, ali nije trebala! Pre rano je, ali sto je tu je! Da cujem sad komentare kako naslovnica ne pase jer nema te scene u epizodi!
Ne znam kako je ta slika procurila, ali nije trebala! Pre rano je, ali sto je tu je! Da cujem sad komentare kako naslovnica ne pase jer nema te scene u epizodi!
Ustvari znam tko je procurio... Talijani jer sam im dao da vide pdf, a na zadnjoj stranici ima najava za broj 2.
Koje epizode na početku preskačeš? Inače,sjajno izgleda na prezentaciji.
Hval Jaki! Na prezentaciji je virtualni primjerak. Knjiga bas nece biti tako debela. Od prvih 6 epizoda preskacem broj 5, Whopi.