Author |
Topic |
|
fler
Senior Member
Croatia
2044 Posts
Member since 21/10/2003 |
Posted - 28/12/2012 : 02:00:11
|
Nedavno (povodom smaka svijeta, slična je tematika mi je pao na pamet strip koji sam čitao prije par godina, i nikako ne mogu dokučiti naslov. Detalji koje sam zapamtio (iako je moguće da sam i tu pogriješio, nisam ni u šta siguran): čini mi se da je europski album u pitanju, ali je bio na engleskom, tj. US izdanje; odokativno, rekao bih da je crno/bijeli; neki elementi radnje (nasumičnim redoslijedom): vrijeme - sadašnjost (sudnji dan?), zvučna viljuška i nekakva neobična glazba (s kojima sve počinje), crna kiša (moguće da je krv u pitanju), likovi na konjima (nisu jahači Apokalipse, ali blizu), šačica preživjelih .. nije čisti horor, više je onako nekakve morbidno-sumorne atmosfere.
Ne sjećam se čak ni jel bio dobar ili ne; ono što me, u biti, najviše živcira je što se ne mogu sjetiti ni naslova ni autora, a to mi se iznimno rijetko dešava Molim, ako netko zna o čemu je riječ, nek se odmah izjasni. Zahvaljujem.
|
Split your lungs with Blood and Thunder
|
Edited by - fler on 28/12/2012 02:01:52
|
|
Ajkula
Senior Member
Serbia
1231 Posts
Member since 09/03/2012 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
fler
Senior Member
Croatia
2044 Posts
Posted - 28/12/2012 : 21:48:15
|
Brendon nije sigurno, u pitanju je samostalna priča s više likova ali bez nekog posebnog glavnog junaka. Zanimljivo kako nitko nema pojma o čemu je riječ, pitao sam na više mjesta i ništa. Nije valjda da sam jedini to čitao :) |
|
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4400 Posts
Member since 10/09/2011 |
|
fler
Senior Member
Croatia
2044 Posts
Posted - 29/12/2012 : 12:49:30
|
Našao :)
Neke stvari sam fulao, ali to je to. Ako koga zanima: https://shop.idwpublishing.com/legion.html
“Imagine a world… where art is a destructive force.”
Legion is easily the scariest comic book you’ll ever read. Following “the three discoveries”, the melody that should never have been played, the color that should never have been seen and the picture that should never have been sculpted, these artistic accomplishments allure the nightmarish force called Legion. Beginning with a rain storm of blood lasting two days, these dark creatures invade Buenos Aires, to slaughter the bodies of humans for their own form of art.
Every page of this book reveals new and startling imagery, making an excellent use of colors to contrast the drab state of existence with the new state of destruction and terror. On par with any of Clive Barker’s Hellraiser movies, the chilling story of apocalypse compels a second reading yet, thrilled to the point of exhaustion, the reader will have to take a break before beginning again." |
|
Edited by - fler on 29/12/2012 13:12:20 |
|
|
|
Topic |
|
|
|