Author |
Topic |
danielp
Senior Member
Serbia
1366 Posts
Member since 29/05/2004 |
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15637 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 06/03/2019 : 14:21:02
|
nadamo se da bude |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 06/03/2019 : 18:50:31
|
quote: Originally posted by danielp
Icice i Devil 100% nakon ovoga. Al hronoloski mora prvo SL koji se nastavlja na SD
Pozlatile ti se |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17011 Posts
Member since 01/03/2004 |
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia
11505 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Posted - 08/06/2019 : 10:16:56
|
quote: Originally posted by Melusine
RIZNICA BONELLI OMNIBUS SKRIVENO LICE 1
NA LETEĆEM STARTU OD 22. DO 25. APRILA PO CENI OD 1.340 DINARA!
Od autora čuvenog serijala Magični vetar stiže PRVA od TRI knjige, a u njoj vas čeka prvih PET uzbudljivih priča.
1. Pustinjski razbojnici 2. Banditi 3. Ljubav i smrt 4. Amba Alagi 5. Tvrđava
Format A5, 492 strane, crno-beli strip + naslovne epizoda u boji!
Ovo izvanredno Bonelijevo stripsko ostvarenje smešteno je delom u Italiju (Rim), delom u Afriku s kraja devetnaestog veka, za vreme italijansko-abisinskog rata. Tokom jednog od najkrvavijih i najkontroverznijih poglavlja u italijanskoj istoriji, sudbine mladog računovođe Uga Pastorea, konjičkog oficira Vitorija de Čezarija, imućne ali emocionalno krhke Matilde Sereni i velikog broja drugih likova, od kojih su neki zaista postojali, prepliću se jedne s drugima, ali i s tajanstvenim Skrivenim Licem, islamskim ratnikom i prorokom čiji lik prekriva srebrna maska...
Tvorac ovog serijala, multimedijalni talenat Đanfranko Manfredi, po obrazovanju je filozof, ali se u mladosti uspešno bavio muzikom, književnošću, pisanjem scenarija za filmove i serije, kao i glumom. Ne propustite jedinstvenu priliku da nabavite svoj primerak s popustom od 33%!
„Skriveno Lice 1“ biće na Letećem startu od 22. do 25. aprila u striparnici „Čarobna knjiga” u Dečanskoj 5 u Beogradu, striparnici „Alan Ford” na Novom Beogradu, Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books” u Novom Sadu i na našem sajtu po ceni od 1.340 dinara. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 1.500 dinara, dok će u ostalim knjižarama knjiga koštati 1.999 dinara.
|
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Posted - 17/07/2019 : 13:05:32
|
quote: Originally posted by Melusine
SKRIVENO LICE TOM 3, 392 STRANE U TVRDOM POVEZU, NA LETEĆEM STARTU PO CENI OD 1.140 DINARA Treći tom sadži epizode: Menelikov zarobljenik, Oslobađanje, Zlatni orden i Ispod maske.
Prelistajte ovo izdanje: https://issuu.com/carobnaknjiga2/docs/skriveno_lice_03
Kompletno izdanje mini-serijala u tri toma. Od autora čuvenog serijala „Magični Vetar”. Izvanredno Bonelijevo stripsko ostvarenje „Skriveno Lice” smešteno je delom u Italiju (Rim), delom u Afriku s kraja devetnaestog veka, za vreme italijansko-abisinskog rata.
Sudbine mladog računovođe Uga Pastorea, konjičkog oficira Vitorija de Čezarija, imućne ali emocionalno krhke Matilde Sereni i velikog broja drugih likova, od kojih su neki zaista postojali, prepliću se jedne s drugima, ali i s tajanstvenim i začudnim Skrivenim Licem, islamskim ratnikom i prorokom čiji lik prekriva srebrna maska... Tvorac serijala, multimedijalni talenat Đanfranko Manfredi, po obrazovanju je filozof, ali uspešno se bavio muzikom, književnošću, pisanjem scenarija za filmove i serije, glumom... Od devedesetih se intenzivno bavi stripom. Tvorac je „Magičnog Vetra”, „Skrivenog Lica”, njegovog nastavka “Shanghai Devil”, „Adama Vajlda”, a radio je i na scenarijima za „Dilana Doga”, „Teksa” i „Nika Rajdera”.
„Skriveno lice” (tomovi 2 i 3) na Letećem startu je u striparnici „Čarobna knjiga” u Dečanskoj 5 u Beogradu, striparnici „Alan Ford” na Novom Beogradu, Klubu čitalaca Čarobne knjige „Bulevar Books” u Novom Sadu i na našem sajtu, po ceni od 1.340 dinara (tom 2) i 1.140 dinara (tom 3), od srede, 17. jula, do subote, 20. jula. Posle Letećeg starta, cena u našim klubovima čitalaca i na sajtu iznosiće 1.500 (tom 2) i 1.250 (tom 3), a u ostalim knjižarama 1.999 (tom 2) i 1.699 dinara za treći tom.
|
|
|
maelstrom
Senior Member
1262 Posts
Member since 21/12/2010 |
Posted - 11/01/2020 : 06:36:49
|
Konačno je došao red i na ovaj mini-serijal što se mene tiče pa sam ga pročitao u cugu.Znao sam još od ranije neke okvire serijala i priče, no sada sam konačno ušao u suštinu.
Gledam baš sad neka ocene i utiske drugih forumaša o ovom serijalu i naprosto se čudim.Po meni je ovaj serijal naprosto fenomenalan, možda sam malo i subjektivan jer je okvir priče smešten u istorijsku tematiku (a to je moja profesija), ali jednostavno smatram da strip ima sve što je neophodno da drži čitaočevu pažnju nepodeljenom i zaoštrenom od početka do kraja, u jednom dahu. Iako istorijska tematika daje snažni pečat priči, ipak su u centru pažnje unutrašnji konflikti i borba sa raznim vrstama emocija i osećaja nekolicine glavnih junaka.Sviđa mi se uporedo prikazivanje radnje stripa u Etiopiji i Italiji. Jednostavno reč je o pravoj avanturi i svojevrsnoj može se reći ljubavno-ratnoj epopeji. Zanimljivo je recimo da na ovakvom osnovu postoje i određene knjige i filmovi koji su pobrali brojne simpatije i pozitivne kritike, a smatram da su lošiji i manje originalni od ovog stripa. Jedan veliki palac gore Manfrediji za ovo delo i radujem se nekoj vrsti nastavka ove priče kroz Šangaj Devila. Jedini neki minus je crtež koji je za ovakav strip isuviše šaren, odnosno različit s obzirom da ga imamo više različitih crtača, a pritom mnogi od njih uopšte nisu bili na nekom visokom nivou.No, to je ipak u svemu ovome sporedna stvar. |
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15637 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 11/01/2020 : 09:42:21
|
quote: Originally posted by maelstrom
Konačno je došao red i na ovaj mini-serijal što se mene tiče pa sam ga pročitao u cugu.Znao sam još od ranije neke okvire serijala i priče, no sada sam konačno ušao u suštinu.
Gledam baš sad neka ocene i utiske drugih forumaša o ovom serijalu i naprosto se čudim.Po meni je ovaj serijal naprosto fenomenalan, možda sam malo i subjektivan jer je okvir priče smešten u istorijsku tematiku (a to je moja profesija), ali jednostavno smatram da strip ima sve što je neophodno da drži čitaočevu pažnju nepodeljenom i zaoštrenom od početka do kraja, u jednom dahu. Iako istorijska tematika daje snažni pečat priči, ipak su u centru pažnje unutrašnji konflikti i borba sa raznim vrstama emocija i osećaja nekolicine glavnih junaka.Sviđa mi se uporedo prikazivanje radnje stripa u Etiopiji i Italiji. Jednostavno reč je o pravoj avanturi i svojevrsnoj može se reći ljubavno-ratnoj epopeji. Zanimljivo je recimo da na ovakvom osnovu postoje i određene knjige i filmovi koji su pobrali brojne simpatije i pozitivne kritike, a smatram da su lošiji i manje originalni od ovog stripa. Jedan veliki palac gore Manfrediji za ovo delo i radujem se nekoj vrsti nastavka ove priče kroz Šangaj Devila. Jedini neki minus je crtež koji je za ovakav strip isuviše šaren, odnosno različit s obzirom da ga imamo više različitih crtača, a pritom mnogi od njih uopšte nisu bili na nekom visokom nivou.No, to je ipak u svemu ovome sporedna stvar.
+1 , a isto tako i za "nastavak" skrivenog lica u Kini..odličannn.. |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 11/01/2020 : 17:22:13
|
E ja sam procitao ovaj strip jos pre mesec dana i uzeo da pisem opsiran komentar ali nestade struje i komentar izbrisan. Tako da nikad nista nisam napisao u ovom topiku posto sam ga procitao.
Jako dobar strip, sam kraj mi se nije svideo jedino, inace sveukupno sjajno, sve vreme me je vuklo dalje, drzalo paznju i bilo neizvesno iako ima dosta teksta. Jedino bih izdvojio crtez Turcina Ersina Buraka kao neodgovarajuci.
I ja se radujem nastavku u vidu Sangajskog djavola i nadam se da ce ga izdati Carobna knjiga po istom principu kao i SL, na leto ove godine.
|
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 17/01/2020 : 16:46:18
|
U oba serijala Manfredi se stvarno potrudio i stvorio napetu priču do samoga kraja, crtači su također sjajni... Ni meni se Burak nije baš svidio. Za nijansu mi je ipak bolje Skriveno Lice. |
|
|
njofra32
Average Member
768 Posts
Member since 28/02/2017 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |