ako sam dobro shvatio, ovaj serijal se bavi unutrašnjim previranjima i intrigama u samom rimu, te je kompletna radnja smještena u i eventualno oko rima? nema kao u "orlovima rima" ratnih pohoda?
"Experience is simply the name we give our mistakes"
Čovjek pita jedno, ti odgovaraš drugo. Ne znam odgovor na pitanje, davno sam pročitao prve dvije Murene. I zašto se svi Murenu označavate kao nju kad je riječ o muškom liku?
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far...
Pročitah prvi ciklus. Dobar strip, nije da sam oduševljen, ali daleko je od dosadnog.Nema ovdje nikakvih epskih bitki, samo prikaz dekadencije Starog Rima, političke spletke, brutalan odnos prema robovima, porodične intrige... Scenario je dobro odrađen, priča vuče na dalje čitanje, a i crtež je i više nego korektan. Recimo da je strip za ocjenu 4/5, ili 8/10, po mom skromnom mišljenju. Vidićemo drugi ciklus, sad se tek zakuvalo. Jedino mi je nejasno zašto se serijal zove Murena, kad je 10 puta bitniji lik prvog ciklusa Neron, a i majka mu.
Ok, na kraju drugog ciklusa, jasno je što je serijal Murena :) Bolji drugi ciklus od prvog, ja bih ovo koristio u gimnazijama da sam profesor istorije kao dodatnu literaturu. Nikad se ne prikaže Stari Rim ovakvim u udžbenicima, iako su jasne naznake da je bio ovakav kakvim je u stripu prikazano.
Ok, na kraju drugog ciklusa, jasno je što je serijal Murena :) Bolji drugi ciklus od prvog, ja bih ovo koristio u gimnazijama da sam profesor istorije kao dodatnu literaturu. Nikad se ne prikaže Stari Rim ovakvim u udžbenicima, iako su jasne naznake da je bio ovakav kakvim je u stripu prikazano.
pa cela istorija (za skole) je ulickana, ko hoce istinu mora da kopa drugde