Author |
Topic |
Billy_the_Kid
Senior Member
1518 Posts
Member since 02/06/2005 |
Posted - 15/10/2019 : 12:21:56
|
quote: Originally posted by vukozec
Prilično eksplicitno je pokazano što nije bilo stvarno. Sve ono što nije eksplicitno pokazano kao nestvarno je dakle bilo stvarno. Nije to Taksist da se tu ima šta raspravljat :)
Obrazlozi malo bolje, nije da je koristen neki filter na ekranu ili da je jasno receno. Od trenutka kad mu drzava ukine lijekove sve se to lagano gubi sta je stvarno a sta nije. Dobro cijela romansa sa komsinicom je bila ocito fantazija. Da li vjerujes da ga masa onako obozava na kraju filma? Ili je i to 'eksplicitno'? |
Seeing things differently can open new paths. |
|
|
vukozec
Advanced Member
4968 Posts
Member since 17/08/2013 |
Posted - 15/10/2019 : 12:50:37
|
quote: Originally posted by Billy_the_Kid
quote: Originally posted by vukozec
Prilično eksplicitno je pokazano što nije bilo stvarno. Sve ono što nije eksplicitno pokazano kao nestvarno je dakle bilo stvarno. Nije to Taksist da se tu ima šta raspravljat :)
Obrazlozi malo bolje, nije da je koristen neki filter na ekranu ili da je jasno receno. Od trenutka kad mu drzava ukine lijekove sve se to lagano gubi sta je stvarno a sta nije. Dobro cijela romansa sa komsinicom je bila ocito fantazija. Da li vjerujes da ga masa onako obozava na kraju filma? Ili je i to 'eksplicitno'?
Sad već moramo obilato koristiti SPOILERE, pa pripazite vi koji niste gledali.
Da, upravo na romansu mislim. To nam je jasno kroz flashbackove prikazano da je izmaštano. Sa tim okrivanjem razbija se mogućnost iluzije. A kraj jest over-the-top, ali ne zaboravimo da je Joker lik koji ima svoj život izvan ovog filma. Dakle, ono što znamo o Jokeru na temelju prethodnih stripova i filmova se uklapa u taj kraj.
Slažem se, ton tog kraja malo odudara od ostatka filma, no ja to tumačim tako što je do finala to film koji uopće ne mora imati nikakve veze sa Batmanovim stripovsko-filmskim univerzumom, no onda se na kraju pokušava ostvariti tu poveznicu. Phillips je sam rekao da mu je namjera bila podvaliti "stvarni" film prerušen u superherojski: “I literally described to Joaquin at one point in those three months as like, 'Look at this as a way to sneak a real movie in the studio system under the guise of a comic book film.’ It was literally like, ‘Let’s make a real movie with a real budget and we’ll call it Joker’". Onda je na kraju ipak morao ostaviti poveznicu sa onim što znamo da slijedi u DC/Batman univerzumu: Joker postaje manijakalni super-zločinac sa velikom sljedbom, a Bruce Wayne psihotični pravednik/osvetnik. |
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7312 Posts
Member since 29/06/2005 |
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7279 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 19/10/2019 : 20:09:13
|
Pred tjedan dana je isti ciklus bio u art-kinu Croatia u Rijeci. Bio sa suprugom na Byuti insaideu i oboje smo bili zadovoljni. Lijep i vrlo dobro napravljen romantični film sa zanimljivom i neobičnom premisom. Od filmova na programu gledao sam još Madeo, ali to pred deset godina kad je izašao. Pretpostavljam da većina zna za njega pa ne treba trošiti riječi, uglavnom 'ko nije gledao - trk u kino.
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7312 Posts
|
vukozec
Advanced Member
4968 Posts
Member since 17/08/2013 |
Posted - 21/10/2019 : 16:10:40
|
Mislio sam otići na Tunel, vjerojatno hoću ako nešto ne uleti.
Majku sam gledao, Bong Joon-ho mi je vjerojatno najdraži istočnjački redatelj. Moram pogledati ovog novog Parazita.
Kad smo kod Parazita, sad kad nema kina Europa to se vjerojatno neće nigdje prikazati u Zg. Hvala gradonačelniku na još jednom doprinosu kulturnoj sceni grada. |
Edited by - vukozec on 21/10/2019 17:45:51 |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7279 Posts
|
vice
stripovi.com suradnik
7312 Posts
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7279 Posts
|
stripofil
Senior Member
Croatia
1687 Posts
Member since 15/10/2010 |
Posted - 21/10/2019 : 22:17:25
|
quote: Originally posted by Shaner
Hvala na infu!
Što se južnokorejskih redatelja tiče, nisam neki veliki poznavatelj, ali meni je najdraži Chan-wook Park.
Odličan je Chan-Wook Park, ali meni su i ostali Azijati jako dobri: Jee-Woon Kim, Chan-Wook Park, Bong Joon Ho, Ki-duk Kim, Hong-jin Na, Chang-dong Lee
Osobno mi je možda najdraži Kar-Wai Wong |
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7312 Posts
Posted - 21/10/2019 : 22:37:46
|
Jel bilo topica posvećenog južnokorejskoj kinematografiji? Ukoliko nije, i ima interesa, ne bi bilo loše da imamo jedan. Uz već spomenuta razvikana imena koja su put pronašla i do zapadnjačke publike, volija bi da se, bar na ovom forumu, pročuje glas i o onim manje znanim, mladim i starim autorima. |
And like that... he's gone. |
Edited by - vice on 21/10/2019 23:15:08 |
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7312 Posts
Posted - 25/10/2019 : 00:34:55
|
Zombieland 2 - e ovo je stvarno jebeno dobar nastavak. S obzirom da stiže puno desetljeće nakon, ovo je puno bolje no šta bi dežurni cinik poput mene očekiva. :)
Reese i Wernick (uz Callahamov doprinos) sklepali su jako zgodan scenarij, uz par novih lica (od kojih je posebna faca Luke Wilson) i fora koje su film učinile dovoljno svježim da opravda svoje postojanje, a da to nisu puki očaj i papilovica. |
And like that... he's gone. |
|
|
oko
New Member
Croatia
201 Posts
Member since 19/04/2004 |
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 30/10/2019 : 23:05:10
|
Pogledao Jokera.
Brutalan film. Dobar film. Nema veze s turbofolk superherojštinom. U biti, osim imena likova nema uopće veze s superherojštinom.
Kakve kronične nejebice, kakav Trump... Ovo je sirova studija jednog bolesnog psiho luzera s ruba društva s dozom occupy wall street vibre. Ovo zadnje me najviše plaši jer ima puno nezadovoljnih luzera u našem društvu koji samo čekaju svog Jokera. Krhko nam je sve to...
Zanimljivo je ovo s identitetom Arturovog oca. Budući da ovo nije dio kanona, moguće je i ono što je Arturova majka cijelo vrijeme govorila.
Towards the end of the film when Arthur looks at the picture of his mother smiling, as you will see on the back of the photo is the phrase "I've always loved your smile", what you may have missed is that it's initialed TW (Thomas Wayne). Adding to the mystery of whether he truly is the joker's father, considering his power and influence it could have been easy to forge adoption papers, then again it could have been just as easy for Penny to sign the photo herself given her mental state. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 31/10/2019 : 07:33:56
|
quote: Originally posted by nagor
Pogledao Jokera.
Brutalan film. Dobar film. Nema veze s turbofolk superherojštinom. U biti, osim imena likova nema uopće veze s superherojštinom.
Film je ok, drama, ne bas nesto sto bi se moglo vise puta pogledati, izuzev nekoliko kultnih scena. Phoenix je odglumio za Oskara, jos nisam siguran da li je bolji njegov ili Ledgerov Joker.
Sto se tice tvojih strahova da neko kopira Jokerovo ubilacko ludilo, mozda u Americi. |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 31/10/2019 : 11:25:47
|
Ovo je baš realističan psiho. Ledgerov i svi ostali su filmske karikature. Kliše blockbuster zlikovci. Phoenixov je stvaran. Zbog toga je najbolji. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 31/10/2019 : 14:12:40
|
Gledao sam Jokera prije tjedan-dva. Film:8/10 Joker:10/10 |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
fandango
Senior Member
1614 Posts
Member since 10/06/2004 |
Posted - 31/10/2019 : 15:19:19
|
Ma kakav Djoko, dajte ljudi. I Ledgerov i Phoenixov Djoko su izvrsni, ali najveci jebac je Jack Nicholsonov Dzoker. Razlika je u tome sto i Ledger i Phoenix glume, a Jack Nicholson to nije morao. On je Dzoker od krvi i mesa. Ovaj Phoenixov je neka placipickica. A Jack Nicholson dodje pa napravi sampitu od sasavog sas-misa.
|
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 31/10/2019 : 15:53:56
|
Ja se slažem s Nagorom Ledgerov Joker mi je karikatura, kao i Nicholsonov, ali u puno manjoj mjeri Phoenixov Joker je najbolji |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25331 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 31/10/2019 : 16:39:14
|
Dajte ljudi uozbiljite se. Spominjati Nicholsona kao Jokera je neumesno. Ledger je tu postavio neka nova pravola, a i pre toga ovaj Nicholsonov nije bio bogznašta. Phoenix je genijalan glumac, ali ovo jednostavno nije Batmnanov Joker. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6267 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 31/10/2019 : 19:36:18
|
Phoenix je ovo odglumio bogovski kao uostalom i druge uloge. Ali prije njega mi je isto Nicholson bio The Joker. Ledger je odličan, ali Nicholson mi je bolji....možda je to nostalgija, ali jbg... |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
xilrion
Advanced Member
Croatia
3023 Posts
Member since 16/12/2010 |
Posted - 05/11/2019 : 20:35:52
|
jokera sam išao gledati samo da se uvjerim da li se digao preveliki hype. i bio sam u pravu. digao se. i taj hype je postao dijelom filma. film je dobar ali... bio sam oduševljen filmom do njegovog kraja a kad sam ga pogledao onda sam se upitao što sam to gledao? znao sam da jokera iz batmana nisam gledao, to je bilo jasno. nisam to ni očekivao. da li sam gledao malo drugačiju verziju taksista, to već da. ali shvatio sam da jedino ono što sam zapravo gledao je performans joaquina phoenixa koji nas drži u intrigi. mislim hod filma je dobar, jednostavan, ali jedino što nas zanima je moment pucanja glavnog glumca i kako će se to on pretvoriti u jokera. ukratko gledao sam film o luđaku koji postaje još malo luđi i koji hoda po rubu stvarnosti. nešto kao američki psiho sa baleom(ironično) koji bi komotno mogao biti film o jokeru po ovoj logici. ali da skratim. film je odličan, ali gledao sam puno boljih. joaquin se potrudio pošteno i zaslužuje oskara, ali mislim da je ovo film za maksimalno dva do tri gledanja. heath ledger ostaje po meni najbolji joker. |
https://xilrion.deviantart.com/ |
|
|
xilrion
Advanced Member
Croatia
3023 Posts
Member since 16/12/2010 |
|
MSBlueberry
Senior Member
1692 Posts
Member since 18/02/2013 |
Posted - 07/11/2019 : 21:00:12
|
Morat ču pogledat ˝Midway˝, onaj prvi iz 70-ih me razočarao, da vidin šta će bit sa ovim. Valjda neće previše gurat sa specijalnim efektima. |
|
|
Topic |
|