forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Kućna filmoteka
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 03/01/2013 : 18:11:29  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
Napokon sam se odlučio uhvatiti u koštac sa svojom malom filmotekom.
Ovih dana sam kupio veliki externi HDD i odlučio sve prebaciti na njega. Originale ću ripnuti sa DVD-a i BR-a, a naravno ima tu već i puno ripanih verzija sa net-a.

HDD spojim direktno u TV i eto male privatne videoteke.

E sad ono što me muči je kako posložiti filmove.
Mozgam već sat-dva i ovo sam za sada smislio.
Zanima me mišljenje iskusnijim filmofila, da mi se ne desi da za mjesec dva skužim da sam nešto fulao pa sve nanovo.

Osnovna podijela bi bila prema kontinentima, tj. kinematografijama.

Npr.
Azijska kinematografija
Europska kinematografija
Afrička kinematografija
...

Unutar svakog foldera bi kreirao nove podfoldere prema žanru, osnovna podijela.

Npr.
Azijska kinematografija
- triler
- drama
- SF
- ...
Europska kinematografija
- triler
- drama
- SF
- ...
Afrička kinematografija
- triler
- drama
- SF
- ...
...

Unutar podfoldera bi slagao filmove, s tim da bi naziv filma bio u sljedećem obliku.

[GODINA][DRŽAVA][IME FILMA]

Mislio sam praviti podfoldere i za države, pa za godine, ali to mi je previše podfoldera i onda će mi sve biti na sto strana.

Znači finalno bi to izgledalo ovako:

Azijska kinematografija
- triler
- [2003][South Korea] - Oldboy
- drama
- [1999][Iran] - The Color of Paradise
- [2001][Iran] - Baran
- SF
- ...
...

Što mislite? Je li ovo dobro rješenje?

Muči me još jedna stvar, a to je da bi volio izdvojiti omiljene redatelje i u te foldere staviti sve njihove filmove.
Isto tako bi izdvojio klasike.
Gdje to staviti?

Svi savjeti su dobro došli.

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12955 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 03/01/2013 : 18:21:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Moja je tendencija da filmove slažem prema redateljima, kronološki.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Nivox
Senior Member

Croatia
1314 Posts

Member since 01/11/2011

Posted - 03/01/2013 : 18:28:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Nivox a Private Message  Reply with Quote
Ja sve imam zbrkano, navrat nanos. Dvjesto, tristo u divix formatu i šezdesetak original dvd-a. Trebao bi to malo dovesti u red .

Sve što zna za smrt, može se ponovo roditi!
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 03/01/2013 : 18:56:39  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Tako sam i ja nekako krenuo, ali onda opet ima puno redatelja koji izbace jedan dobar film i to je to. Ili filmova koji su poznatiji od samog redatelja... Pa onda imam hrpu foldera po redateljima, a unutra po jedan film.

Zaboravio sam napomenuti da sam odlučio "likvidirati" sve filmove kojima bi dao manju ocjenu od 7. Nema smisla arhivirati filmove koje jednom pogledam i nikad više i koji imaju vrijednost manju od dionice fejsbuka.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12955 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 03/01/2013 : 19:16:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stripofil

quote:

Tako sam i ja nekako krenuo, ali onda opet ima puno redatelja koji izbace jedan dobar film i to je to. Ili filmova koji su poznatiji od samog redatelja... Pa onda imam hrpu foldera po redateljima, a unutra po jedan film.

Dobro, trebao sam naglasiti da ja nemam digitalne kopije, tako da slagati DVD-e na police i fajlove u foldere nije isto. Zanemari što sam predložio.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Luca_Torelli
stripovi.com suradnik

1379 Posts

Member since 05/03/2011

Posted - 03/01/2013 : 19:24:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Luca_Torelli a Private Message  Reply with Quote
Moja kućna filmoteka na eksternom disku ima 5 foldera, bez dodatnih podfoldera:

Animirani filmovi
Igrani filmovi
Dokumentarni filmovi
Glazbeni filmovi i spotovi
TV (serije)

nebesa nisu humana... (Hrabal)

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 03/01/2013 : 19:33:46  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Ja sve ono sto volim imam na originalnim DVD..

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 03/01/2013 : 20:11:12  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

uvijek i jedino tako!!!
Go to Top of Page

Andrej
Senior Member

Croatia
1563 Posts

Member since 15/03/2010

Posted - 03/01/2013 : 21:06:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Andrej a Private Message  Reply with Quote
Ja isto veći dio imam na originalima koje pak slažem po žanru.....

"War will cease when we refuse to fight"
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 03/01/2013 : 21:09:13  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Ja ne slazem nista ..samo bunkerujem , a po intuiciji se oni koje zelim ponovo gledati kao magijom pronadu u prvom redu...jebiga treba znati.
Kronoloski..samo pijem

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 04/01/2013 : 08:38:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Kao i Mr. Bushido i rommel, DVD-ove (većinom originalne, ali ima i sprženih i prebačenih s VHS-a) slažem kronološki prema prezimenima redatelja.

S tim da sam unatrag pola godine sve iz kutija (sprženima sam u trenutku nabavljanja kopirao omotnice) počeo prebacivati u CD-vallete, isključivo zbog uštede prostora. Pa kronološki po abecedi slažem "kofere" s oznakama inicijala prezimena redatelja koji su unutra, a svakom filmu dodajem "iskaznicu" s naslovom, originalnim naslovom, imenom redatelja i godinom proizvodnje. Potrajat će, ali vjerujem da se isplati.

U svakom slučaju meni je zadovoljstvo.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...

Edited by - Johnny Difool on 04/01/2013 08:39:27
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 04/01/2013 : 10:21:02  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dosada

ovak, bez reda i poretka jer kod velike kolekcije drugačije nejde...Visconti i Lang imaju privilegiju da njjihovi filmovi budu na hrpi (ne svi, ali večinom), onda CC i MoC su logički jedan pored drugog (uostalom to su numerirane kolekcije),pa pa posebna izdanja pa ovo pa ono......uglavnom originale, a k tome još i posebna izdanja, nema šanse da slažete po nekom svom redoslijedu. Uzmeš npr. "monster coll." i njoj imaš 10-tak filmova različitih režisera i sigurno ne buš raspakiral filmove da ih ti sebi poredaš po režiserima, ili npr. "gangsters coll.", "bogart/becall coll." i sl.
Za neke članove koji ovdje tvrde da ih slažu po režiserima imam i slikovne dokaze da su im filmovi razbacani po policama i da nema govora o nekavom slganju po režiserima...ma koliko to filmski ozbiljno zvučalo ;)

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

Andrej
Senior Member

Croatia
1563 Posts

Member since 15/03/2010

Posted - 04/01/2013 : 11:00:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Andrej a Private Message  Reply with Quote
@dosada- ovo odlično izgleda
Imaš li možda koju sliku iz bližega?

"War will cease when we refuse to fight"
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 04/01/2013 : 12:04:47  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
http://imageshack.us/photo/my-images/809/p1010039n.jpg/

dolje bi trebal imat i ostale slike...ako nemaš reci ;)

Go to Top of Page

Luca_Torelli
stripovi.com suradnik

1379 Posts

Member since 05/03/2011

Posted - 04/01/2013 : 13:23:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Luca_Torelli a Private Message  Reply with Quote
Ideš!

nebesa nisu humana... (Hrabal)

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 04/01/2013 : 14:02:48  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Ja sam pokušavao slagati, ali uvijek odustanem... Jedno vrijeme sam prebacivao filmove s cd-a i dvd-a na disk i na kraju si samo sredio dvd-rom. Dosta ih je bilo nekopirljivih

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11665 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 04/01/2013 : 16:56:43  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote
Svaka cast za kolekshn.

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 05/01/2013 : 01:40:51  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mr murdoc

Ja sve ono sto volim imam na originalnim DVD..

Također.
To uopće nije upitno.

Dva su razloga zašto sam odlučio sve prebaciti na HDD.
1. DVD-i imaju svoj rok trajanja, ne želim da mi se dogodi da jednog dana shvatim da mi pola DVD-ova više ne valja.
2. Praktičnost. Polica sa 300-400 DVD-ova zauzima poprilično mjesta, i jako teško je nešto pronaći. Npr. ekipa naleti i pita što imaš od komedija i sad se ja mozgam, nabrajam... ovako dva klika i eto sve komedije.

Znam da kutije lijepo izgledaju na polici, ali jako mi je bitna funkcionalnost. Slažem jednu "vrijedniju" kolekciju i želja mi je širiti je na ostatak obitelji i prijatelje. Toliko je dobrih filmova zanemareno...

Znači ekipa koja skuplja originale, svaka čast, ali imate zakonsko pravo napraviti backup kopiju i to iskoristite. Jer tko zna koliko će još ti DVD-i valjati.

Edited by - stripofil on 05/01/2013 01:47:07
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 05/01/2013 : 01:45:12  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by rommel

quote:

uvijek i jedino tako!!!

Slažem se da je to logično i eliminira puno drugih podpitanja i potencijalnih problema, ali ovo je metoda sortiranja prvenstveno namijenjena filmofilima.
Moja je želja da moj način sortiranja bude pristupačan i ostatku moje obitelji, a većina njih poznaje 10 redatelja ostali su im totalna nepoznanica.

E sad znam da je i ovo jedan način da nauče redatelje i upoznaju se sa njihovim djelima, ali prema viđenom ljudi se teško upuštaju u nepoznate "vode".
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 05/01/2013 : 01:49:01  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
quote:

http://imageshack.us/photo/my-images/809/p1010039n.jpg/

dolje bi trebal imat i ostale slike...ako nemaš reci ;)

Praviti ću se da ovo nisam vidio. Provokator.

p.s. svaka čast na kolekciji!
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 05/01/2013 : 13:44:19  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Kod mene je malkice kaoticno , ali uvijek pronalazim ono sto trazim

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 05/01/2013 : 16:12:23  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
kaoticna je jedino ostrina, pa ne vidim koje naslove imaš ;)

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 05/01/2013 : 16:24:44  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

kaoticna je jedino ostrina, pa ne vidim koje naslove imaš ;)

Bude ostrije kad malo preslozim

Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000