Author |
Topic |
Luca_Torelli
stripovi.com suradnik
1379 Posts
Member since 05/03/2011 |
Posted - 11/01/2013 : 15:49:06
|
quote: Originally posted by dosada
quote: Originally posted by Luca_Torelli Nitko nije tebe imenovao.
evo, odgovoril sam i sve je jasno ak ima volje shvatiti!
nego, kaj tebi stvara upitnik?
Nisi bio određen glede "mladi forumaši" i pronašao se u tome jer se osjećam mlado (a i izgledam tako).
Inače, upitnik (na)pišem kad se nešto (za)pitam. |
nebesa nisu humana... (Hrabal)
|
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
Posted - 11/01/2013 : 15:53:29
|
quote: Originally posted by Luca_Torelli
Nisi bio određen glede "mladi forumaši" i pronašao se u tome jer se osjećam mlado (a i izgledam tako).
Inače, upitnik (na)pišem kad se nešto (za)pitam.
da, ali nije bilo određeno kaj pitaš
mladi forumaši, u smislu da nemaju iskustva i sve kaj pročitaju prihvate zdravo za gotovo. Na prvi pogled izgleda grubo, ali kad staneš i razmiliš kaj je napisano onda shvatiš da bi sam volio da je to tak...dapače, čak si i uvjeren da je. Ponekad je dobro da te netko sastrane malo potakne na razmišljanje, a ne da se odmah (bilo tko, ne ti direktno) nađeš uvrijeđen! |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
|
|
Luca_Torelli
stripovi.com suradnik
1379 Posts
Posted - 11/01/2013 : 15:56:39
|
quote: Originally posted by Luca_Torelli
Inače, upitnik (na)pišem kad se nešto (za)pitam.
da, ali nije bilo određeno kaj pitaš
mladi forumaši, u smislu da nemaju iskustva i sve kaj pročitaju prihvate zdravo za gotovo. Na prvi pogled izgleda grubo, ali kad staneš i razmiliš kaj je napisano onda shvatiš da bi sam volio da je to tak...dapače, čak si i uvjeren da je. Ponekad je dobro da te netko sastrane malo potakne na razmišljanje, a ne da se odmah (bilo tko, ne ti direktno) nađeš uvrijeđen!
Iskustvo nema veze s godinama, već načinom života(renja). |
|
|
|
Luca_Torelli
stripovi.com suradnik
1379 Posts
Posted - 11/01/2013 : 15:59:25
|
quote: Originally posted by Tutta
ja ocekujem dobar film. zanima me takodjer da li je "rasisticki skandal" opravdan il je samo "marketing".
Marketing. Pa nije Tarantinu bilo u planu napraviti dramu o patnjama crnog naroda, već akcijsku priču s nekoliko dužih dijaloga. |
|
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
|
Luca_Torelli
stripovi.com suradnik
1379 Posts
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
|
stripofil
Senior Member
Croatia
1687 Posts
Member since 15/10/2010 |
Posted - 11/01/2013 : 16:37:08
|
....fakat ne kužim te ljude koji pišo o filmovima profesionalno i da ne znaju pravilno koristit određenu terminolgiju. Pa da samo pogledaš Leoneove vesterne vec ti je jasno da Django Unchained nema veze sa špagetima osim muzike...
Molim te ne širi dezinformacije.
|
Edited by - stripofil on 11/01/2013 16:38:44 |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
|
stripofil
Senior Member
Croatia
1687 Posts
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19703 Posts
Member since 23/10/2011 |
|
Snake Plissken
Average Member
Serbia
707 Posts
Member since 05/07/2011 |
Posted - 11/01/2013 : 18:04:33
|
evo malo objašnjenja kaj su špageti: http://en.wikipedia.org/wiki/Spaghetti_Western
Nije neki clanak, iskreno - Spageti vestern ispada odredjeni model koji je Leone postavio, posto se samo tu nesto i razradjuje u clanku. Uglavnom se govori o prijemu kod publike i kritike, kao i emulaciji modela od strane drugih rezisera i glumaca. Ne bih rekao da su Fistfull i Once upon a time in the West bas jako slicni filmovi, sem da se vidi da je autor isti, model je prilicno razlicit (izuzimajuci duele i sjajnu muziku).
Definicija bas i nije preterano precizna, realno :
Sergio Leone's Fistful of Dollars and the following films in his Dollars trilogy created the Spaghetti Western as a novel kind of Western. In this seminal film the hero enters a town that is ruled by two outlaw gangs and ordinary social relations are non-existent. He betrays and plays the gangs against one another in order to make money. Then he uses his cunning and inordinate weapons skill to assist a family threatened by both gangs. He is disclosed and severely beaten, but in the end he again uses cunning and inordinate weapons skills to defeat the remaining gang. The interaction in this story between a mode of cunning and irony (the tricks, deceits, unexpected actions and sarcasms of the hero) on the one hand, and a mode of pathos (terror and brutality against defenceless people and against the hero after he has been revealed) on the other, was aspired to and sometimes attained by the imitations that soon flooded the cinemas. Just as seminal and imitated was Ennio Morricone's music that expresses a similar duality between quirky and unusual sounds and instruments on the one hand and sacral dramatizing for the big confrontation scenes, on the other. Especially the mode of the pathetic received a big boost with Sergio Corbucci's very influential Django. However in the following years the mode of cunning and irony became more prominent, not least under influence of Leone's next two Westerns, with their emphasis on unstable partnerships. In the last phase of the Spaghetti Western, with the Trinity films, the Leone legacy had been transformed almost beyond recognition, as (low) comedy reigned and terror and deadly violence gave way to harmless brawling. Leone's films and other "core" Spaghetti Westerns are often described as having eschewed, critizised or even "demythologized"[7] many of the conventions of traditional US Westerns.
Ne tvrdim da znam sta je spageti vestern, jer ne znam, nego me interesuje konkretnije objasnjenje, ako postoji. Ovo je prilicno sareni. |
Snake Plissken wasn't born. He escaped from the womb. |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 11/01/2013 : 18:07:47
|
ja ocekujem dobar film. zanima me takodjer da li je "rasisticki skandal" opravdan il je samo "marketing".
Koji skandal?..
|
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Posted - 11/01/2013 : 18:16:12
|
quote: Originally posted by Snake Plissken nego me interesuje konkretnije objasnjenje, ako postoji. Ovo je prilicno sareni.
kao i kod svakog žanra7podžanra nemaš neko konkretnije objašnjenje. Imaš neka osnovna bilježja i po tome se film svrstava! Kod špageta je uglavnom glavno obilježje brza akcija s malo dijaloga, po mogućnosti duhovite situacije. QT još pokušava s tim duhovitostima, ali jednostavno stilski je daleko od špageta! I dobro da je, sam Django iz 1966. je stvarno osrednji film... |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 11/01/2013 : 18:24:23
|
quote: Originally posted by acestroke
quote: Originally posted by mr murdoc
Koji skandal?..
Ma crnci u americi su se naljutili na QTa zato sto u previse filmova upotrebljava rijec 'nigger', a oni smatraju zato sto je covjek bijelac, da nema prava za to. Totalna glupost. Evo, baci pogled na ovaj article:
http://www.latimes.com/entertainment/movies/moviesnow/la-et-mn-django-unchained-controversy-20130102,0,6205870.story
Podsjeca me na skandal u Star Wars glede Jar Jar Binks-a...apsolutna glupost nigger |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
stripofil
Senior Member
Croatia
1687 Posts
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 11/01/2013 : 18:57:50
|
quote: Originally posted by stripofil
Koji skandal?..
Navodno mu zamjeraju relativizaciju i omalovažavanje ropstva... drugi mu zamjeraju što je malo "pobrkao" povijest i ubacio idiote sa bijelim šiljastim kapicama u krivo doba... Čudno da mu nisu zamjerili što je u prethodnom filmu ubio hitlera, što je povijesno potpuno netočno.
http://www.contactmusic.com/news/slavery-controversy-continues-for-django-unchained-as-figurines-criticized_3440061
Apsurd.. |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 11/01/2013 : 19:12:35
|
Luca_Torelli, dosada..
Quentin Tarantino je od samoga pocetka karijere bio plegijator i reciklator..ali njegov um posjeduje mogucnost da iz totalnog smeca izvuce sjaj. Quentin Tarantino je ustvari veliki opsjenar koji puno paznje poklanja vizualnom, ali ustvari teziste prebacuje na apsurdnost likova i apsurdnost filozofije po kojoj isti egzistiraju. U klasicno vizualne scene ubacuje sarkazam i komediju, a obicne scene puni dijalozima tipa “riba ribi grize rep“... U Tarantinu je jedina genijalna stvar..njegova reciklazna snalazljivost. On je videotekar i film freak koji je znao i jos uvijek zna popunjavati rupe. U tome nema nista genijalnog, ali je naravno zabavno za nas filmofile..
|
Edited by - mr murdoc on 11/01/2013 19:14:14 |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 11/01/2013 : 19:33:28
|
Luca_Torelli, dosada..
Quentin Tarantino je od samoga pocetka karijere bio plegijator i reciklator..ali njegov um posjeduje mogucnost da iz totalnog smeca izvuce sjaj. Quentin Tarantino je ustvari veliki opsjenar koji puno paznje poklanja vizualnom, ali ustvari teziste prebacuje na apsurdnost likova i apsurdnost filozofije po kojoj isti egzistiraju. U klasicno vizualne scene ubacuje sarkazam i komediju, a obicne scene puni dijalozima tipa “riba ribi grize rep“... U Tarantinu je jedina genijalna stvar..njegova reciklazna snalazljivost. On je videotekar i film freak koji je znao i jos uvijek zna popunjavati rupe. U tome nema nista genijalnog, ali je naravno zabavno za nas filmofile..
i eto, vidiš li taj paradoks? |
"Nothing lasts forever." |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 11/01/2013 : 19:36:05
|
quote: Originally posted by Darth Ivan
Luca_Torelli, dosada..
i eto, vidiš li taj paradoks?
Paradox se nalazi u neprepoznavanju istoga ...vidis li ga ? |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 11/01/2013 : 19:40:23
|
špagetri western je podrugljiv naziv amerikanaca za Westerne nastale u Europi a čiji su producenti bili dobrim dijelom talijani - u smislu geografske odrednice zapravo je pokrivao europu - naslov je ostao kao takav mada se podrugljiva nijansa vrlo brzo izgubila jer su poglavito neki naslovi bili sam vrh žanra - i da pojam nije označavao westerne snimane u italiji (ili isključivo u italiji) - jer ih je večina nastala u španjolskoj - almerija recimo, i rijetko se baš odnose na westerne njemačkih, engleskih producenata (Winnetou serijal, Hunting Party) - oni su najčešće svrstavani ipak u euro westerne... |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 11/01/2013 : 19:42:02
|
quote: Originally posted by Darth Ivan
sve vidim, uvijek
Volio bi da je tako Ivane .. |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 11/01/2013 : 19:46:58
|
quote: Originally posted by rommel
špagetri western je podrugljiv naziv amerikanaca za Westerne nastale u Europi a čiji su producenti bili dobrim dijelom talijani - u smislu geografske odrednice zapravo je pokrivao europu - naslov je ostao kao takav mada se podrugljiva nijansa vrlo brzo izgubila jer su poglavito neki naslovi bili sam vrh žanra - i da pojam nije označavao westerne snimane u italiji (ili isključivo u italiji) - jer ih je večina nastala u španjolskoj - almerija recimo, i rijetko se baš odnose na westerne njemačkih, engleskih producenata (Winnetou serijal, Hunting Party) - oni su najčešće svrstavani ipak u euro westerne...
Yeep , ali taj “podrugljivi naziv " je ustvari spasio western i donio neke od najboljih filmova ikad snimljene na tu temu. Sergio Leone je bio Tata -Mata i veliki genije na kojega se danas filmovi Quentina Tarantina naveliko oslanjaju..to je to.. |
|
|
Topic |
|