forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Django Unchained
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 13

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 12/01/2013 : 12:14:17  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
i da rodonačelnik špagetija je - ROBERT ALDRICH koji je definirao žanr u fantastičnom VERA CRUZU a potjerao leonea kao lijenčinu u SODOMI I GOMORI
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 12/01/2013 : 12:18:44  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Ipak, upravo je Leone taj cije se ime veze "Spageti Westerne" i upravo je Leone taj koji je pobrao najvecu slavu.
Osobno mu ne mogu zamjeriti jer jos i dan danas vrlo rado uzivam u njegovim radovima .

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 12/01/2013 : 12:22:01  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mr murdoc

Ipak, upravo je Leone taj cije se ime veze "Spageti Westerne" i upravo je Leone taj koji je pobrao najvecu slavu.
Osobno mu ne mogu zamjeriti jer jos i dan danas vrlo rado uzivam u njegovim radovima .

to je paušalno- u ljudi koji površno prate žanr - stav se mijenja u ljudi kako ga otkrivaju više a definitivno vrijedi truda - čitav niz neznanih remek djela se da naći tu - mada ruku na srce postotak dobrih je vjerojatno jednak kao i onih u starijeg brata :)
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 12/01/2013 : 12:29:05  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by rommel

quote:

to je paušalno- u ljudi koji površno prate žanr - stav se mijenja u ljudi kako ga otkrivaju više a definitivno vrijedi truda - čitav niz neznanih remek djela se da naći tu - mada ruku na srce postotak dobrih je vjerojatno jednak kao i onih u starijeg brata :)

Naravno, zelim samo reci da ce velikoj vecini prva asocijacija na "spagete" biti Leone, a u glazbi Morricone..to je cinjenica.

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 12/01/2013 : 12:36:07  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
glorificiranje klasicne američke vestern drame (pazi samo priču u Vera Cruzu, a pokušaje humora tek....) je snimil Aldrich i jedino kao okidač da je dosta takvih filmova je moglo označit rođenje špageta. Špageti su nastali na temelju Forda, Raya, Hawksa i Aldricha a rodonačelnik je onaj koji je pobral najveće lovorike, i više nego zasluženo. Sa 100% učinkom kad su naslovi u pitanju!

Teranje sa seta je i logično, ipak je Leone umjetnik koji svojim dodirom film čini boljim ali se tu onda javlja ljubomora....Leone je na sasvim drugi način snimal svoje filmove. Ambicioznom `woodu to izgleda kao lijenost, tak da su ga i kasnije teže prihvačali i jedva je snimil gangstersku sagu.

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Edited by - dosada on 12/01/2013 12:40:20
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 12/01/2013 : 12:41:51  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Naravno, zelim samo reci da ce velikoj vecini prva asocijacija na "spagete" biti Leone, a u glazbi Morricone..to je cinjenica.

za Moricconea se slažem zapravo - nevjerojatno je što je taj čovjek napravio - zapravo ga je nepravedno uspoređivati s leoneom jer je leone napravio 4 (čak i 6 ako ubrojimo nobodyja i genija) ali žanr ima 600+ naslova a tu je morriconeov omjer daleko bolji, zapravo je nevjerojatno koliko je taj čovjek potpisao ne samo špagetija - ali opet nepravedno su zapostavljeni drugi velikani Riz Ortolani (Il Giorni dell' Irra), Luis Bacalov (i meni tako dragi i film i sound Quien Sabe), Martin Boettcher (Winnetou) , Andre Hossein,brojni drugi
evo jedne rijetke Moricconeove koju obožavam

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 12/01/2013 : 12:47:14  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Luis Bacalov

upravo vezano uz nasslov teme...zahvaljujući QT-u sad budu mnogi čuli i za njega!

a da se ne zaboravi b. nicolaia
http://www.youtube.com/watch?v=tIcQ7E0b4bw

i naravno da se režiseri i skladatelji ne mogu uspoređivati, osim po kvaliteti

Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 12/01/2013 : 12:48:48  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dosada

glorificiranje klasicne američke vestern drame (pazi samo priču u Vera Cruzu, a pokušaje humora tek....) je snimil Aldrich i jedino kao okidač da je dosta takvih filmova je moglo označit rođenje špageta. Špageti su nastali na temelju Forda, Raya, Hawksa i Aldricha a rodonačelnik je onaj koji je pobral najveće lovorike, i više nego zasluženo. Sa 100% učinkom kad su naslovi u pitanju!

Teranje sa seta je i logično, ipak je Leone umjetnik koji svojim dodirom film čini bolji ali se tu onda javlja ljubomora....Leone je na sasvim drugi način snimal svoje filmove. Ambicioznom `woodu to izgleda kao lijenost, tak da su ga i kasnije teže prihvačali i jedva je snimil gangstersku sagu.

zapravo tebi u pravilu ne odgovaram, ti ne postojiš, ali ćisto da izrečena laž ne postane istina - leone je potjeran jer nije radio ništa - samo se gostio na setu a pričao bajke što je sve napravio - Aldrich ga nije otpustio jer je ljubomoran - leone je bio nitko tada a ovaj veličina i davno prije toga - Leone se došao učiti a i sam je obožavao Vera Cruz btw...a humor u Cruzu je sjajan ali nije svaki humor za svakoga

Edited by - rommel on 12/01/2013 12:50:11
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 12/01/2013 : 13:20:07  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Leone je po meni ipak estetsko istinski otac "Spageti Westerna" i smatram da njegova vizija ponajvise zasluzuje uspjeh tog zanra.
QT se jednim dobrim dijelom oslonio bas na Leoneu estetiku , a ne na Aldricha..

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 12/01/2013 : 13:25:49  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Leone je bio nitko tada a ovaj veličina i davno prije toga - Leone se došao učiti a i sam je obožavao Vera Cruz btw...

kak je inače bilo na setu za vreme snimanja?

nego, ovo je točno i tu je ljubomora onda moguća. Tam neki bezimeni bu se meni v posel mešal. Leone je tada upijal tehničke strane filma i tu mu je Aldrich i njegva ekipa bila od koristi!

elementi mnogih filmva su vidljivi kod Sergia ali i vera Cruza ne baš

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 12/01/2013 : 13:29:41  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

Leone je po meni ipak estetsko istinski otac "Spageti Westerna" i smatram da njegova vizija ponajvise zasluzuje uspjeh tog zanra.

Aldrich je bil dosta baziran na politiku u svojim filmovima i po tome je utjecale na ostale špageti režisere. Na Sollimu i Corbuccija prije svega, koji su i u svojim filmovima provlačili jednu političku notu.
QT je definitivno inspiriran Leoneovim stilskim figurama, kao i njegovom vodiljom da glazba ima ogroman utjecaj na percepciju doživljaja! na žalost , po tom je pitanju punmo omašil kod DU

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 12/01/2013 : 13:33:28  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
zapravo tebi u pravilu ne odgovaram...

kaplaru, zato ti se aktivnost na forumu svodi da vodiš racuna o TV programu, a potencijal ti je puno veči! Samo kad jednog dana dobiješ samopouzdanja i počne pisati bez predrasuda, a na osnovu onog kaj procitas od mene

amigo, pokaži da si jak!

Edited by - dosada on 12/01/2013 13:34:30
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 12/01/2013 : 13:34:13  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

nisam ni rekao da se QT oslanjao na Aldricha pričam o špagetima opčenito Aldrich je tu u kontekstu čovjeka koji je napravio špageti deset godina prije prvog...
a rekao bi da je Tarantino više oslonjen na Corbuccija
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 12/01/2013 : 13:37:23  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Aldrich je tu u kontekstu čovjeka koji je napravio špageti deset godina prije prvog...

da mi je znat čiji je to autoritet tak jak da prihvacas ovu tezu?

Nemoj mi samo reč da je ona tvoj izvorno jer znaju ju spominjat neki kritičari, ali kad ju argumentiraju stvarno ne drži vodu.

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 12/01/2013 : 14:03:33  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

nisam ni rekao da se QT oslanjao na Aldricha pričam o špagetima opčenito Aldrich je tu u kontekstu čovjeka koji je napravio špageti deset godina prije prvog...
a rekao bi da je Tarantino više oslonjen na Corbuccija

Vidim poveznice, ali ipak osjecam vise Leonea nego Corbuccija u QT filmovima.

Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 12/01/2013 : 14:33:15  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Aldrich je tu u kontekstu čovjeka koji je napravio špageti deset godina prije prvog...

da mi je znat čiji je to autoritet tak jak da prihvacas ovu tezu?

Nemoj mi samo reč da je ona tvoj izvorno jer znaju ju spominjat neki kritičari, ali kad ju argumentiraju stvarno ne drži vodu.

ne trebaju mi autoriteti - za razliku od tebe koji ne znaš vlastitom glavom misliti - jedini put kad si to pokušao bio je gaf u valkiri - kad je mussolini ostao živ nakon atentata u WOLFSCHANZEU - (gdje btw nije ni bio za vrijeme događaja) - ali ti "profesore povijesti" otkrio si GAF :)
btw - ne samo Vera CRUZ nego i LAST SUNSET imali su veliki utjecaj na Špagetije - odi traži "autoritete" možda skužiš zašto - ne vjerrujem da ćeš uspjet ali ambiciozan jesi to ti priznajem pa očekujem da češ si dati truda...
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 12/01/2013 : 15:06:08  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Ako zelite pricati o povijesti, onda je ovo definitivno pogresan topic

Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 12/01/2013 : 15:22:53  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

zapravo ja nemam potrebe s dosadom nigdje ni o čemu nikada, ali "čovjek" jednostavno ima silan poriv komunicirati sa mnom...a btw topic o westernu ne isključuje povijest, nije li tako?
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 12/01/2013 : 15:25:39  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

zapravo ja nemam potrebe s dosadom nigdje ni o čemu nikada, ali "čovjek" jednostavno ima silan poriv komunicirati sa mnom...a btw topic o westernu ne isključuje povijest, nije li tako?

topic o westernu ne , ali topic o QT definitivno..

Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 12/01/2013 : 15:30:07  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

topic o westernu ne , ali topic o QT definitivno..

nipošto - i on se bavi povješću - alternativnom kao i dosada :)
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 12/01/2013 : 15:31:28  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

kakva povijest...svaki put kad ostane bez argumenata idu van onih mojih par gafova jer ponekad ne provjeravam faktografiju. Jel netko ubijen ove ili one godine...
to onda i znači kraj rasprave, pogotovo kad se vec gubis u tezama ;)

pazi ovo...počelo je s mojim osporavanjem da Vera Cruz nije špageti, da bi završilo s "ne samo Vera CRUZ nego i LAST SUNSET imali su veliki utjecaj na Špagetije" (citat)!

p.s. ajde da si mu bar rekel na kojoj smo temi

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 12/01/2013 : 15:40:23  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

samo tvoje spominjanje benita vec godina dokazuje puno toga, zar ne

ajd počni više raspravljat kak spada, okani se dječijih rasprava! Počni vodit računa o onome kaj pišeš i kak pišeš...

Edited by - dosada on 12/01/2013 15:41:24
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 12/01/2013 : 15:43:56  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

samo tvoje spominjanje benita vec godina dokazuje puno toga, zar ne

ajd počni više raspravljat kak spada, okani se dječijih rasprava! Počni vodit računa o onome kaj pišeš i kak pišeš...

da zapravo je smiješno da TI to kažeš :) a ono nije puki gaf - to je tvoja profesija - s druge strane rado i to jako loše spočitavaš svima a jedino što si dobro napravio je biranje nicka - mada si i tu bio preblag...

Edited by - rommel on 12/01/2013 15:46:19
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 12/01/2013 : 16:05:12  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
ali poanta je u tome da ti godinama trubiš jedno te isto kaj nikog osim tebe ne zanima...svaku našu raspravu skreneš na osobni animozitet. Daj ostavi to sebi za po doma, na forumu nikog ne zanima kaj ti misliš o meni. Ako kog i zanima vec je to odavno saznal. Kak ti to više nije jadno?

...ak hoces o temi raspravljati, čitaj kaj ko piše i raspravljaj! Koja bi bila glavna obilježja špageta po tebi? Po kojoj je to karakteristici Vera Cruz špageti?

Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 12/01/2013 : 16:17:44  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

ali poanta je u tome da ti godinama trubiš jedno te isto kaj nikog osim tebe ne zanima...svaku našu raspravu skreneš na osobni animozitet. Daj ostavi to sebi za po doma, na forumu nikog ne zanima kaj ti misliš o meni. Ako kog i zanima vec je to odavno saznal. Kak ti to više nije jadno?

...ak hoces o temi raspravljati, čitaj kaj ko piše i raspravljaj! Koja bi bila glavna obilježja špageta po tebi? Po kojoj je to karakteristici Vera Cruz špageti?

ajde recimo to ovako - ti si taj koji na svaki moj jebeni post nađe nešto da komentira a ne ja, ne zanimaš me uopće...raspravljat s tobom o nečemu je nemoguća misija jer ti nemaš pojma ni o čemu mada te vlastita bahatost sprečava da uvidiš to što svi uvide u kontaktu s tobom...mussolini je samo meni iznimno drag šlagvort jer tvrdiš da ti je to profesija...mislim da bi se milanović trebao maknuti nogometne kaljuže i počistiti kaljužu po školama...mada bi tebe kačio po obe osnove...
Go to Top of Page
Page: of 13 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000