Author |
Topic  |
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
Member since 24/01/2013 |
Posted - 02/10/2014 : 21:53:46
|
najgora epizoda?ima ih puno tako da se ne mogu odlučiti.to su prvenstveno prvi brojevi zagora:užaš,veliki markus,zlato iz rijeke,dvojnici,ljudi iz močvare,šumski demoni,zeleni ponor,bijeli vrač,ironman,ma ima ih hrpetina.što me žalosti,sve ih je ferri crtao.ali dobro je prevladao te početne dječje ospice |
Vamos a la playa tralalalala |
 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts
Member since 17/02/2014 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 02/10/2014 : 22:05:25
|
Baš si nešto razmišljam; pročitao sam sve Blekove koje je izdao Ludens (a ima ih poprilično) i došao do zaključka da postoje samo 2-3 naivnije i bedastije epizode od ove Zagorove Ljudi iz močvare. A Blek kotira kao najnaivniji strip junak.  |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
Posted - 02/10/2014 : 22:08:34
|
quote: Originally posted by Zoroasterixx
Ima i kasnije loših priča, kao Nevidljivi čovjek ili Prorokov sin.
bormeš ima:duhovi,skriveni grad,božić kalibra 45,,bubnjevi smrti,kameni pakao,,pleme drvenih lica,opsada tvrđave iri |
 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
Posted - 03/10/2014 : 08:27:54
|
ali zanimljivo je kako je prva epizoda zagora zasjeda u šumi(hiljadu zamki,močvara mo-hi-la)odlično napravljena.prvo pojavljivanje čika,pokolj na brodu od strane delawara i zarobljavanje čika,prvo pojavljivanje zagora(one trakice kožne oko ručnih zglobova sasvim nepotrebne,ko da ga je modni mačak dizajnirao i malkice drukčiji oblik orla na gudima)preganjanje sa delawarima i kanoxenom tokom cijele epizode..odlična epizoda,sasvim neshvatljivo kako je onda uslijedio period trasha(veliki markus,ljudi iz močvare,šumski demoniitd.) |
 |
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7144 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 03/10/2014 : 10:28:57
|
quote: Originally posted by igor 12
ali zanimljivo je kako je prva epizoda zagora zasjeda u šumi(hiljadu zamki,močvara mo-hi-la)odlično napravljena.prvo pojavljivanje čika,pokolj na brodu od strane delawara i zarobljavanje čika,prvo pojavljivanje zagora(one trakice kožne oko ručnih zglobova sasvim nepotrebne,ko da ga je modni mačak dizajnirao i malkice drukčiji oblik orla na gudima)preganjanje sa delawarima i kanoxenom tokom cijele epizode..odlična epizoda,sasvim neshvatljivo kako je onda uslijedio period trasha(veliki markus,ljudi iz močvare,šumski demoniitd.)
Odgovor je ustvari dosta jednostavan: kvaliteta je naglo pala jer su nakon prve epizode scenarije pisali prvo Ferri, a zatim G.L. Bonelli. Cim se vratio Sergio Bonelli (Guido Nolitta) u 11. broju, kvaliteta je opet porasla. Njegov drugi Zagor je prvi Hellingen. |
www.epicentercomics.com |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 03/10/2014 : 11:08:07
|
I meni je prva epizoda Zasjeda u šumi odlična jer ima sve što je potrebno da zabavi čitatelja bez previše naivnosti koje su uslijedile u epizodama nakon nje. |
 |
|
giant
Average Member

Slovenia
917 Posts
Member since 22/10/2006 |
Posted - 03/10/2014 : 21:10:31
|
[/quote] bormeš ima:duhovi,skriveni grad,božić kalibra 45,,bubnjevi smrti,kameni pakao,,pleme drvenih lica,opsada tvrđave iri [/quote]
Ova dvojica sigurno su među boljima i nije im mjesto da se pojavljuju u ovom topiku, tako scenaristički kako i crtački...ako se dobro sećam, Pleme drvenih lica crtao je Pepe (ok, nije baš crtački biser, ali za mene dosta dobar u toj epizodi) a drugu je crtao Ferri, tako da ovde kod druge nema dileme oko kvaliteta. U Pleme drvenih lica oduševila me priča, ali na jedan premišljeni način urađena,u koji su se indijanci sami među sobom odlučili da ubiju Zagora, i uz to još i zamaskirani drvenim maskama, što daje po mome još veću dinamiku i tajanstvenost priči. U koliko je bilo epizoda Zagora maskiranih indijanaca u smislu negativaca? Devil Mask, samo se ove sećam....ali i to je jedna kultna epizoda ovde spomenuta, uz to je i Ferri u njoj dočarao mračnu atmosferu "u nulu", ja zaista ne znam ponekad da li čitamo mi to isti serijal Zagora, ili nešto drugo?! Mislim, ja znam da svako ima svoje mišljenje, jasno, ali ipak su neke Zagorove epizode "svete", koje su na neki način referentne ostalim, tako scenaristički kako i crtački. Što se Thundermana tiče, tu se slažem 200%, po meni najslabiji Zagor ikad, i Gamba je zabriljirao do kraja u negativnom, skoro da sam ga zbog toga zamrzeo...na "njegovu sreću" njegov nezaboravni rad na Telleru totalno me oduševio, tako da nema previše zamjerki.
Dakle, po mome rekao bih da su najgore ove: Thunderman, (naslov iz ZS-a)ZS-Vatreno Oko, onda maxi Zagor Noćna mora na moru (i sam naslov je "masterpiece"), onda serijal Zagor-Almanah, izuzev jednu-dve priče (na žalost, nikako se nisam navikao na njega). U glavnom ove...
|
Invincible shield |
 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
Posted - 03/10/2014 : 22:12:58
|
opsadu tvrđave iri nije crtao ferri.tebi možda jesu bolji,meni nisu,sve je stvar ukusa.pogotovo kod tvrđave..od početka se zna ko je lik ispod maske
|
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17095 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
giant
Average Member

Slovenia
917 Posts
Member since 22/10/2006 |
Posted - 03/10/2014 : 22:39:22
|
Tačno, Opsadu tvrđave Iri crtao je Toricelli, ne Ferri. Isto dobro, ne umanjuje kvalitet stripa. Dugo je toga bilo kako sam je pročitao. Pleme drvenih lica crtao je Pepe, proverio sam i to ne bih i ovde napisao feler.... Pa, baš je zato priča meni ok, jer se zna od početka KO je iza maske. Ali ok, napisao sam da ima svako za sebe svoje dobre i slabe epizode.....ali ponekad ne shvaćam baš kako se Devil Mask u rangu najslabijih priča nalazi ispred nekih zaista slabih zagora, što ovde nisu ni omenuti Prvenstveno prve priča Zagora (Hiljdu zamki, Dvojnik) koje je Ferri crtao ja ovde ne nabrajam, jer ih smatram kao pionirske, one su služile kao usavršavanje autorovog stila, koji se pokazao kao boom u kasnijim epizodama, a la Beli Tigar, Kandrax, Vampir, Devil Mask, Crveni ratnik.... i tako to. Iako je Hiljadu zamki simpatična priča, crtačko kako sam rekao ništa posebno, čak previše monoton crtež. |
Invincible shield |
Edited by - giant on 03/10/2014 22:44:41 |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17095 Posts
Posted - 03/10/2014 : 23:01:21
|
Ferri na svojim počecima stvarno nije puno obećavao... Čak je i iznenađujuće mnogo napredovao kad se usporede njegovi vrhunci s tim početkom. |
 |
|
Dudley Smith
stripovi.com suradnik

Croatia
1014 Posts
Member since 05/04/2014 |
Posted - 03/10/2014 : 23:06:37
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Baš si nešto razmišljam; pročitao sam sve Blekove koje je izdao Ludens (a ima ih poprilično) i došao do zaključka da postoje samo 2-3 naivnije i bedastije epizode od ove Zagorove Ljudi iz močvare. A Blek kotira kao najnaivniji strip junak. 
Pročitao si cijelog Bleka? 
Tebi treba dati beneficirani radni staž ili tako nešto. |
 |
|
Tintilinic
Senior Member

2955 Posts
Member since 15/07/2013 |
|
Dudley Smith
stripovi.com suradnik

Croatia
1014 Posts
Member since 05/04/2014 |
Posted - 03/10/2014 : 23:11:10
|
quote: Originally posted by Tintilinic
Ma Zagor nema najgore epizode...jednostavno nema.
Da, konkurencija je tolika da je teško odabrati samo jednu  |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17095 Posts
Posted - 03/10/2014 : 23:15:18
|
Nemoj pretjerivati... Ima loših epizoda koliko hoćeš. Kao i svi ostali dugovječni serijali. Što ne znači da Zagor unatoč tome nije najbolji   |
 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts
Posted - 03/10/2014 : 23:15:58
|
quote: Originally posted by velka031
Nemoj pretjerivati... Ima loših epizoda koliko hoćeš. Kao i svi ostali dugovječni serijali. Što ne znači da Zagor unatoč tome nije najbolji  
Naravno da nije...Blek je najbolji.  |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17095 Posts
Posted - 03/10/2014 : 23:16:26
|
quote: Originally posted by Dudley Smith
Baš si nešto razmišljam; pročitao sam sve Blekove koje je izdao Ludens (a ima ih poprilično) i došao do zaključka da postoje samo 2-3 naivnije i bedastije epizode od ove Zagorove Ljudi iz močvare. A Blek kotira kao najnaivniji strip junak. 
Tebi treba dati beneficirani radni staž ili tako nešto.
Već je trebao barem 5 godina uživati u mirovini. Ja jednog Bleka čitam mjesecima. |
 |
|
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
15028 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 03/10/2014 : 23:20:17
|
Opsada tvrdave Iri po meni ne spada nikako u najslabije price zagora, ali ok za neke je najslabija prica hellingen je ziv... tocno stvar ukusa. Evo meni je naprimjer nocna mora na moru maxi odlican kako crtacki tako i prica... a mislim da sam cak pojedinac na forumu kome je dobra prica. Eto sta reci. Meni nema loseg zagora ima samo slabiji... par prica se sjecam da mi nisu legle Thunderman svakako a i gamba kao crtac mi nije sjeo, ne volim ga nikako... ali u epizodi indijansko groblje je kao stvoren za tu pricu. |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 03/10/2014 : 23:33:14
|
quote: Originally posted by Dudley Smith
Tebi treba dati beneficirani radni staž ili tako nešto.
Da ali moram priznati da mi je malo toga ostalo u sjećanju, nije to baš lagano štivo kako mnogi misle.  Ovo što je do sada izdao Ludens je tek dio od ukupnih epizoda koje ima taj junačina pa me shodno tome čeka još puno posla. |
 |
|
Tintilinic
Senior Member

2955 Posts
Posted - 03/10/2014 : 23:34:24
|
Nemoj pretjerivati... Ima loših epizoda koliko hoćeš. Kao i svi ostali dugovječni serijali. Što ne znači da Zagor unatoč tome nije najbolji  
Ne kažem da nema loših epizoda, nego da ne mogu izvojiti najgoru |
 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts
Posted - 03/10/2014 : 23:37:08
|
Ne kažem da nema loših epizoda, nego da ne mogu izvojiti najgoru
Hellingen je živ.  Čisto kvarenje Demona Ludila. |
 |
|
Tonka24
Advanced Member

.jpg)
15028 Posts
Member since 09/11/2010 |
|
Tintilinic
Senior Member

2955 Posts
Posted - 03/10/2014 : 23:44:58
|
quote: Originally posted by Zoroasterixx
Ne kažem da nema loših epizoda, nego da ne mogu izvojiti najgoru
Hellingen je živ.  Čisto kvarenje Demona Ludila.
Eh vidiš, ja ne znam koji mi je gori od ta dva |
 |
|
Topic  |
|