Author |
Topic |
dessa
Advanced Member
Serbia
4354 Posts
Member since 19/11/2008 |
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17819 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
star-duster
Junior Member
Serbia
445 Posts
Member since 11/06/2011 |
Posted - 07/02/2013 : 17:07:14
|
Imam predlog. Kad već Ludens to nije hteo, mislim da je sada pravo vreme za Veseli Četvrtak da izdaju broj 209, tj. Beštiju. Neka ga numerišu kao "broj 0" ili kako god žele. Ako se slažete sa idejom, širite je dalje. Mislim da bi redakcija VČ mogla da nas posluša, a verujem i da im ne bi bio nikakav problem da tu ideju realizuju. Sasvim sam ozbiljan. Siguran sam da bi to bio pravi pogodak, prodavao bi se k'o alva. Kupili bi ga apsolutno svi koji su planirali da povežu Ludens i VČ edicije, a i mnogi drugi koji kupuju samo VČ jer bi im se lepo uklopio na početku kolekcije. |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 07/02/2013 : 17:14:52
|
Mislim da bi trebalo sacekat par mjeseci, da vidimo koji je Ludensov sledeci potez. Vrlo je moguce da su preskocili broj 209 momentarno, pa ce se vratit da ga objave posle. Kao sto su neki ovdje vec rekli, isto su uradili sa epizodom "Crni Covjek" i "Safara". |
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13465 Posts
Member since 21/08/2005 |
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17018 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 07/02/2013 : 22:45:25
|
quote: Originally posted by Imrahil
Šta li će tek biti kad sustignu VČ sa Texom
To ni vidoviti Milan ne zna Ludensove igre bez granica. |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
mike
Senior Member
Slovenia
2852 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 07/02/2013 : 23:35:12
|
quote: Originally posted by acestroke
Ludens za stripove = Uwe Boll za filmove
Ma daj ne pretjeruj .
Ludens u ovoj razdrkanoj sceni kiosk izdanja sasvim dobro radi svoj posao.. |
Jack the Black. |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 08/02/2013 : 00:09:14
|
quote: Originally posted by mike
Ma daj ne pretjeruj .
Ludens u ovoj razdrkanoj sceni kiosk izdanja sasvim dobro radi svoj posao..
U pravu si. Isto kao sto Uwe Boll radi u 'razdrkanim scenarijima' koje mu producenti konstantno guraju pod nos.
|
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7721 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 08/02/2013 : 01:08:04
|
ovaj potez sa izdavanjem broja 300 od strane ludensa uopšte nije promašaj ako će uraditi sljedeće:
- redovna serija nastaviti sa brojem 301 i dalje.
- extra serija izdati do broja 88.
- extra serija poslije broja 88 izdati 209.
- nakon broja 209,extra serija izdavati od početka VČ, pa do broja 299,to jest do spajanja sa redovnom serijom.
- dobiti nekako prava i izdati u extra seriji i ona 4 broja šta su preskočena ranije...
- kad smo već kod dobijanja prava,srediti sve da se izda i treća knjiga od traper kerija...
za koju godinu kad izdaju broj 88,ide opet reprint redovne serije od SD koju smo imali prilike već vidjeti kod nekoliko brojeva,što se meni lično nije dopalo,ali pošto je u pitanju samo nekoliko brojeva,nekako se i to izguralo...sad bi nas čekao reprint 100-ak brojeva što vjerujem mnogi ne bi podržali,pa ćemo imati extra seriji reprint VČ izdanja,a vjerujem da puno veći broj čitatelja želi reprint VČ izdanja koja su ipak izdanja manje dostupna,nego reprint SD i ludensa kojeg ima na svakom koraku...
mali minus je taj crno bijeli primjerak,ali nije prvi put... i broj 100 je crno bijeli.
|
|
|
wolf
Advanced Member
4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
Posted - 08/02/2013 : 04:14:14
|
Čitam i lovim se za glavu. Nisam nikad kupovao Dylan i Zagor od VC računajući da mi dupliciranje nema smisla. Pa tko će sad skupljati i tražiti VC? Strava.
A ovaj 300, vidjet ćemo mi njega i u boji. Ali kao specijalni broj. Isto onako kako kemijaju sa Zagorima (Prokleto blago c/b u extra, ali zato kao kolor u specijal ediciji, a ne bih se začudio i klasik reinkarnaciji). Ipak se kao specijal u boji može utopiti i po 30 kn. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18897 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 08/02/2013 : 08:46:28
|
quote: Originally posted by mike
Ma daj ne pretjeruj .
Ludens u ovoj razdrkanoj sceni kiosk izdanja sasvim dobro radi svoj posao..
skoro da se slažem, nije Ludens izdavać izgleda za kolekcionare....oni su kiosk izdavač i sve jim znače brojke i prodaja...da se uloženo vrati nazad...Bernard voli stripove ali ne toliko da bi izdavao i gubio novce...odtud i taj potez...ponavljam, Dilan kolekciju ionako imamo zjebano da boli i jedan zajeb više ili manje, meni nevažno...a i nisam toliki Dilan fan pa me možda manje peče...a koliko znam VČ i Libellus sa knjigama rade odličan posao pa možda ipak najvjerniji dobiju kolekciju kako treba...opet nije to ko u Italiji ali možda i bolje...ipak HC i odličan otisak krase ta kolek.izdanja VČ i Libellusa...mislim da još nije kasno da Dilanovci nabave ta izdanja VČ od frulaša dalje...a sve zadovoljit je nemoguće....neki bi po 18 kuna, neki u koloru, neki po numeraciji, neki samo best epizode,neki preskok,neki reprint... ja uzimam taj Obiteljski portret i nadam se nekat to čitat i u koloru...a kako Ludens najavljuje možda je i tu zajeb pa dobijemo Beštiju pa kasnije taj portret?.. ali ne pretjerujte ljudi.... LUDENS je redovan sa tim što izdaje, obična na 98 stranica izdanja su več ohoho godina 18 kuna,izdaju i popratna profitabilna izdanja(iako bi i ja više) rade i reprint za one koji su se kasnije pridružili Zagor specijalu i Čiku, izdanja su jim korektna, otisak isto tako...postoje i u ovim zajebanim vremenima....jedino što nemaju nikakav kontakt sa čitateljima ali poznajući Bernarda to i razumem... Nekad Bernard CARE, danas Bernard LOPOVE! brzo naš narod junake pretvori u lopove i nesposobne... A zamislite kioske brez Ludensa(sva čast VČ),,jad i bijeda.... neki Spajdermen paketi,malo Algoritma,Stripoteka i to je to... a nije daleko od tih vremena a nije ni tako teško da se to ponovi...samo bojkotirajte Dilana i Zagora i evo vam opet sretne 1992 godine.... rade zajebe, to svi znamo ali drvlje i kamenje zgog numeracije i još kad postoji izdavač sa več izdanim brojevima koji su lako dostupni na tržištu(evo čak je i Čarobni frulaš još dostupan kažu)...je pretjerivanje..Dilanovci i Zagorovci si posljednji koji se imaju pravo bunit. Kako je tek Martinovcima,Nathanovcima,Mister noovcima,Lazarovcima.... sve višemanje izlazi samo u delux opremi....kiosk na kapaljke.... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 08/02/2013 08:48:16 |
|
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5087 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 08/02/2013 : 08:57:05
|
quote: Originally posted by zeljko
samo nekropolis ako se ne ne varam
jedna od boljih priča uopće,, pročitao sam ju već par puta a kupio ju 2012.
44 godine Alan Forda u HR SUPER KLASIK 24 - U potrazi za bombom već na kioscima |
• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
|
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5087 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 08/02/2013 : 09:01:56
|
quote: Originally posted by zlatan bihac
ovaj potez sa izdavanjem broja 300 od strane ludensa uopšte nije promašaj ako će uraditi sljedeće:
- redovna serija nastaviti sa brojem 301 i dalje.
- extra serija izdati do broja 88.
- extra serija poslije broja 88 izdati 209.
- nakon broja 209,extra serija izdavati od početka VČ, pa do broja 299,to jest do spajanja sa redovnom serijom.
- dobiti nekako prava i izdati u extra seriji i ona 4 broja šta su preskočena ranije...
- kad smo već kod dobijanja prava,srediti sve da se izda i treća knjiga od traper kerija...
za koju godinu kad izdaju broj 88,ide opet reprint redovne serije od SD koju smo imali prilike već vidjeti kod nekoliko brojeva,što se meni lično nije dopalo,ali pošto je u pitanju samo nekoliko brojeva,nekako se i to izguralo...sad bi nas čekao reprint 100-ak brojeva što vjerujem mnogi ne bi podržali,pa ćemo imati extra seriji reprint VČ izdanja,a vjerujem da puno veći broj čitatelja želi reprint VČ izdanja koja su ipak izdanja manje dostupna,nego reprint SD i ludensa kojeg ima na svakom koraku...
mali minus je taj crno bijeli primjerak,ali nije prvi put... i broj 100 je crno bijeli.
iako je čudno preskočiti skoro stotinu brojeva i nastaviti dalje, logično je radi sigurne naklade, podržati ovakav potez. Imat ćemo nove priče svakih 60 dana PLUS mogućnost da EKSTRA serija zaista nakon broja 88 nastavi popunjavati niz od 209 na dalje...
To jedino ima smisla - čudim se da su uopće išli na reprint SD-a u Ekstra seriji a ne na popunjavanje rupaa... Ekstra serija mi nema previše smisla jer su ubacilli par brojeva kojima nije mjesto u tom nizu i zbrljali stvar...
Libellus to ispravlja
44 godine Alan Forda u HR SUPER Klasik 24 već na kioscima |
• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
|
|
Antracit
Average Member
Croatia
509 Posts
Member since 09/08/2002 |
Posted - 08/02/2013 : 09:32:41
|
Koji divljaci ... na ovaj način će samo povećati prodaju Veselom Četvrtku, bar što se mene tiče. Nisam kupovao VČ-ova izdanja DD-a jer sam htio sve imati u Ludens biblioteci. Sad ću nabaviti VČ izdanja koja se nastavljaju i nastaviti kupovati VČ.
Zbogom Ludens, zauvijek!
Ako ništa drugo, bar me pošteno nasmijalo par genijalnih komentara :-) |
Of all the things I've lost, I miss my mind the most |
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
|
Cuvam starudije
Senior Member
1928 Posts
Member since 03/02/2012 |
Posted - 08/02/2013 : 11:26:13
|
Ma VC stampa je korektna, novi Dilan izlazi na svake 4 nedelje, svaka prica ima predgovor, zna se u dan koji broj kada izlazi, od izdavaca dobijamo sve sto mozemo da pozelimo, da ne pominjem kartice sa 30% popusta. Realno treba da udaramo nogama u dupe. |
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Posted - 08/02/2013 : 11:32:53
|
quote: Originally posted by Cuvam starudije
Ma VC stampa je korektna, novi Dilan izlazi na svake 4 nedelje, svaka prica ima predgovor, zna se u dan koji broj kada izlazi, od izdavaca dobijamo sve sto mozemo da pozelimo, da ne pominjem kartice sa 30% popusta. Realno treba da udaramo nogama u dupe.
Dobro de, znamo da je VC bolji od Ludensa, nekome malo nekome mnogo. |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 08/02/2013 : 12:09:39
|
@ zlatan bihac
quote: - nakon broja 209,extra serija izdavati od početka VČ, pa do broja 299,to jest do spajanja sa redovnom serijom.
E vidiš meni bi baš to što pretpostavljaš bilo potpuno besmisleno i promašeno, jer bi značilo da će Ludens zamijeniti serije, pa će redovna postati extra i obrnuto.
Zašto, čemu i za koga?
WTF????
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
elfak nish
Advanced Member
Serbia
5705 Posts
Member since 23/02/2009 |
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
|
nemanja93
Senior Member
Serbia
2439 Posts
Member since 06/03/2010 |
Posted - 08/02/2013 : 13:36:37
|
quote: Originally posted by bjelolasica
quote: Originally posted by Cuvam starudije da ne pominjem kartice sa 30% popusta. Realno treba da udaramo nogama u dupe.
Pošto ne živim u Srbiji možeš mi to malo bolje objasniti, molim te.
VC je vec davno uveo kartice sa popustima koje mozes da iskoristis u njihovim objektima Trafika ili ako narucujes preko telefona. Osnovni popust je bio 20% sa svkom novom kupovinom on se povecava i maksimalno je 30%. |
Nisi se okrenula, zato nisi videla igrale su sene.
|
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7721 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 08/02/2013 : 13:56:31
|
da je kojim slučajem redovna serija nastavila niz,to jest da je izdala prije 2-3 dana ovaj preskočeni broj 209 i nakon 2 mjeseca 210,to jest,čarobnog frulaša,a da je extra nakon broja 88,što će se desiti za nekih godinu i po,izdala ovaj sad broj,300 i krenula dalje,onda bi vjerujem bili pozitivniji komentari u smislu da se ludens okreće novim epizodama a ne reprintu SD i ludensa redovnog...
ali to ne bi imalo smisla da extra serija ide prije redovne(mada su ona 4 broja šta su preskočena bili u extra seriji po originalu prije redovne ali to je opet izuzetak)
ovo su uradili jer bi u narednih godinu i pol imali ponavljanje epizoda izašli u VČ i extra seriju sa tih 7-8 brojeva koji su neobjavljeni,a ovako ćemo sad imati extra seriju sa neobjavljenim epizodama(neobjavljenim u hrvatskoj) i redovnu seriju sa neobjavljenim epizodama na svim našim područjima...da se ne gubi ta godina i po sa reprintom VČ,oni su odmah skočili sa redovnom serijom na broj 300 a extra će nakon ovih par brojeva izdavati stripove što ih je VČ izdao...
naravno da se nekima ovo ne sviđa(većinom kolekcionarima VČ) jer su planirali nastaviti sa extra serijom koja je opet puno jeftinija nego KIDD a redovnu seriju uzimati izdanja VČ,a ovako su sad primorani tražiti redovna izdanja SD i ludensa... mala zamjerka je što nije objavljen prvo 209,(ali pošto je ovo prvi broj u 2013,pa se prava odnose na nove epizode)što se još i može popraviti izdavanjem tog broja u extra seriji,i druga je zamjerka što nije ovaj 300 u boji,ipak je trebao biti...
naravno,ovo sve će imati smisla šta sam pisao ako extra počne sa izdavanjem stripova što ih je VČ objavio(to je sve izašlo iz Džonijeve teorije,ne i oglašavanja nekog iz ludensa),a ako nakon broja 88 se ugasi(u što sumnjam) ili ako samo nastavi dalje,onda će čitatelji koji uzimaju i imaju SD i ludens izdanja biti na gubitku...
|
|
|
Topic |
|