forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Poskupljenje stripova do cca. 30%
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 11

Barney
Average Member

Croatia
685 Posts

Member since 20/03/2011

Posted - 08/02/2013 : 21:52:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Barney a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Oki

Što se tiče rasprave o izdavačima koji izdaju luksuzne HC stripove, mislim da su ti svi izdavači prvenstveno i sami veliki ljubitelji stripa,te veliki entuzijasti u pogledu dovođenja svojih izdanja do savršenstva,a nadalje,što se tiče ove teme, ti izdavači su ovdje "jebena stranka" (većina ih prca u zdrav mozak). Što nije jasno? Smanjio se broj kupaca,pa je izdavač prisiljen smanjiti nakladu,a smanjenje naklade rezultira povečanjem cijene + tu je i taj novi jebeni PDV! Samim time, ja izdavače niti najmanje ne krivim za povečanjem cijene jer je povečanje cijene opravdano i nisu mi jasni svi oni koji misle da će neki izdavač zaradom od stripova kupiti jahtu, pa oploviti svijet (ha,ha,ha!)

Slažem se, ali isto je tako i brutalna činjenica da u mnogim državama širom svijeta, kada pokreneš neki biznis stavljaš maržu 25% pa polako i strpljivo napreduješ i s vremenom se osjeti i dobit a ovdje kod nas u Hrvatskoj, svi bi danas u privatnike a već sutra kupovali nove Mercedese pa nabijaju maržu 300% jer tko će čekati par godina da zaradi Mercedes.
Eto, to ti je brutalna činjenica i razlog zašto mnogi mali privatnici propadaju.
Naravno da nije to jedini razlog ali je činjenica da ljudskoj pohlepi nema granica i ako ne budeš ti pohlepan u svom poslu onda će biti netko drugi prema tebi pa će i tebe prisiliti da budeš.

Žene gutaju tablete da muškarce ne bi boljela glava
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 08/02/2013 : 22:03:18  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
U svakom slučaju odustajem od nekih serijala, a kojih, tek treba odlučiti. Nije lako, ali nemam namjeru bankrotirati.
Go to Top of Page

DKoor
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 18/12/2006

Posted - 08/02/2013 : 22:06:33  Show Profile Show Extended Profile  Send DKoor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by no1

Mozda ovakva tema nije bila ali i sam ' sam pokretao slicne rasprave o ovome.
I stvar je vrlo jednostavna, mi tu nemozemo nista.
Frustriran podizanjem cijena pojedinih izdavaca jednostavno sam 'sam si odavno napravio listu i izbacio gotovo cijelu Bonelli skolu.
Dobro, razlog nije bio jedino taj, to je bio okidac koji me u neku ruku spasio
( financijski) i otvorio oci.
Mozda veci razlog je bila manija koja me pocela hvatati a to je bilo da ih moram imati od svih izdavaca u svim izdanjima.
I onda, svako novo dizanje cijene bi me jako frusriralo, ne toliko sto su oni dizali cijenu nego zato sto ja to vise nisam mogao financijski da pratim.
Sad zamisli koliko je to novca samo za jednog Bonelli junaka, a da stvar bude gora, uopce ih nisam citao.
Mislim da ce se u ovome dosta ljudi pronac, poznajem dosta kolekcionara koji skupljaju na slican nacin, nebi im volio biti u kozi.
Tako da sam od davno rasprodao sto sam imao i zadrzao tek nekoliko stvari da me vrate u neka druga vremena.
Ja nevjerujem da su nas Izdavaci
prebrojali i rekli Meeeeee.
Kak sto imamo svoje razloge tako oni imaju svoje, dali je njihovo da svima polazu racune, mislim da ne.
Sve je stvar izbora i prioriteta.
Stripovi mozda jesu skupi ali vise zalim za slobodnim vremenom kojeg nemam da ih citam.

Ima puno istine u ovome.
Mislim da bi se jako puno ljudi koji vole strip moglo naći u ovome.

quote:
Originally posted by ZoranC

Ja sam vec negdje napisao da su stripovi PRESKUPI! I prije ovog poskupljenja. Npr.Zagor, Mark, Blek, Miki,(sve kiosk izdanja),kostaju 18 odnosno 25 kuna, a kad ih ljudi drugi dan nakon izlaska stave na aukcije, nece ih nitko za 12 odnosno 18 kuna. Nove novcijate! A moj osobni stav prema aktualnoj situaciji: prodao sam Sve duplo i kolekcionarsko (Zagor) od Ludensa, Libellusovog Zagora prestajem kupovati, a i mnoge serijale. Neka ih za 20 godina kupuju na aukcijama oni koji sada za ZS i LMS listaju 400 kuna po komadu.
MENI NE TREBAJU STRIPOVI OD 200,300,500 KUNA PO KOMADU. Isto toliko kao sto mi ne treba ni Auto od 30 000 Eura ispred kuce. Ko voli nek izvoli.

Ja dijelim tvoje mišljenje, ali isto tako ne podcijenjujem suprotne stavove, baš kako si rekao, tko voli nek' izvoli.
Za svakoga ima po nešto.

Žao mi je samo što osobno nisam shvatio neke stvari na vrijeme, sačuvao bih si dosta novaca a i vremena.

Negdje prije je bio topik "ima li previše izdanja" ili tako nešto...

Uglavnom, nema i nikada ih previše ne može biti.

Ovdje se radi samo o postavljanju prioriteta i postavljanja hobija u realne okvire.

A o tome da li određeni strip treba koštati 50, 100 ili 150kn to ipak prepuštam ljudima koji su upućeni u problematiku.
Moje je samo da vidim i ocijenim gdje sam ja u svemu tome.

Moje aukcije u prodaji

Edited by - DKoor on 08/02/2013 22:09:20
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38106 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 08/02/2013 : 22:25:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Pa naravno da ima previse stvari, oci su uvijek gladne i trzaju mozdanske celije, a novaca bas i nema u neogranicenim kolicinama; plus sto ima sve vise novih izdavaca (ok, neki od njih su sprinteri pa su vec out of the game) i izdanja.

Hebote, prije si imao samo ZS i LMS te nekoliko strip revija, i nikakvih frc-prc elektronskih stvarcica. Tako da smo na stripovima ostali samo matori prdezi, a ni nas nema bas puno. Evo, prodaj ti nesto u samo 500 primjeraka, a trziste je prakticki 20 mio; ajt, recimo pola toga. To je kao da decku u trgovini predlozis da izbere jednu lizaljku od 84 njih.

Super ako mozes ostati 'ladne glave i kupovati samo nekoliko stripova. Vecina nas ne (izgleda) ne moze, a kasnije tek shvatis da si se uvalio do guse, ne mozes pratiti na sest terena igru, ili samo kupujes, citas puno manje...

Ma, sami smo si krivi.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47177 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 08/02/2013 : 22:31:53  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
stvar prioriteta. mnogi su tek s vrimenom svatili da se ne može sve imat.
strip u rangu cijene šteke cigara tira na razmišljanje

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

Barney
Average Member

Croatia
685 Posts

Member since 20/03/2011

Posted - 08/02/2013 : 22:34:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Barney a Private Message  Reply with Quote
"Navučeš" se na Ludens, kupiš 10 stripova i platiš 180 kn i skužiš da si upravo spizdio šteku cigareta.
"Navučeš" se na Libellus, kupiš 10 stripova i platiš 1800 kn i skužiš da si upravo spizdio pola plače.

Edited by - Barney on 08/02/2013 22:35:47
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47177 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 08/02/2013 : 22:47:59  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
meni su cigare isprid stripova

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8172 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 08/02/2013 : 22:59:56  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
ja se iskreno nadam da će se stanje popraviti, da kriza neće predugo trajati i da će se tržište oporaviti
ali to je samo nada - objektivno gledano, stanje se neće još godinama popraviti, a možda bude i gore
npr, ja od ljeta naovamo nisam kupio nijedan, ili skoro nijedan strip - sreća da imam veliku zalihu za čitanje i da žena radi u knjižnici pa mi donese ako nešto baš ne mogu čekat

što se izdavača tiče, mislim da je libellus u najtežoj poziciji jer ima dugačke serijale koje je teško pratiti pa ljudi lako odustanu - vrlo je deprimirajuće imati prvih 10 knjiga, a oni izbacili 54tu
fibri je lakše jer ima (uglavnom) pojedinačne stripove, a još su većinom kulturno značajni naslovi, pa to ima širi krug publike, nema zaostataka koji demoraliziraju, a još k tome, ti naslovi lakše ulaze u knjižnice i svako malo netko u novinama nešto napiše o njima - što je dobra reklama

pozicija libellusa je drugačija- oni su definitivno postali boneli izdavač broj 1, a malo su zanemarili ostale škole - jedno vrijeme je izgledalo kao dobitna kombinacija, ali kriza ih je debelo udarila - tu mislim na njihove kupce, kojima je postalo nemoguće pratiti sve te serijale
izgleda da su dade to shvatili pa su malo usporili, smanjili nakladu i digli cijene - ali to je cijena opstanka
ili kupite ili nemojte, ali nije ih fer ovako napadat, pogotovo što nisu tu da odgovore - nevjerojano mi je da neki misle kako ih oni smatraju ovcama za šišanje

btw, za mene je jedan od najvažnijih događaja prošle godine dovršetak izdavanja magičnog vjetra, na čemu ekipi iz libelusa kapa do poda

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8172 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 08/02/2013 : 23:06:49  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

naravno da tjera na razmišljanje
onaj tko ima za kutiju cigareta dnevno, taj nema pravo ni zucnuti o cijeni bilo čega
da si npr. strip usporedio s 3 kile junečeg buta, onda bi razgovor bio moguć

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38106 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 08/02/2013 : 23:12:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

ne bi, ne jedem meso

ali dobro, ni ne pusim

cak me ni cijene alkohola ne diraju jer ne...

ali ipak je puno dugih serijala i barem ja sam se opekao na HC Bonellijadi, mada su mali i slatki i zgodni i super uf ah

Go to Top of Page

Barney
Average Member

Croatia
685 Posts

Member since 20/03/2011

Posted - 08/02/2013 : 23:16:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Barney a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ken2

btw, za mene je jedan od najvažnijih događaja prošle godine dovršetak izdavanja magičnog vjetra, na čemu ekipi iz libelusa kapa do poda

Ken Parker (pola kompleta izdala Fibra), Magični Vjetar i miniserijal Skriveno Lice.. završene edicije i skidam kapu do poda

Zagor, Tex, Marti Misterija, Mister No... ehhhhh ... tu imaju još hrpu toga za izdati s tim više što ti junaci još uvijek izlaze u Italiji tako da za sada tome nema kraja i tu nisu u pitanju mjeseci nego godine a pitanje je da li će uspjeti završiti te edicije ili će im "prdnuti" bolid prije cilja

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38106 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 08/02/2013 : 23:22:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Je, sve ovo je super. Pogotovo KP i MV, na srecu KP je prakticki za mnom, samo jos par brojeva na kraju ali tu sam si ostavio da malo disem (ionako sam sve vec procitao u SC izdanju), ali kod MV sam negdje na pola.
Ah, i Demian je isto zavrsen (ako ne ubrajamo specijalce).

Ali KP sam naprosto morao uzeti, ako neki serijal to posve zasluzuje, to je Ken (po meni).

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10233 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 08/02/2013 : 23:34:59  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

žena radi u knjižnici pa mi donese

A-ha.
Evo ko Marku skenira stripove iz knjižnice.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

KuntaKinte
Senior Member

Serbia
1696 Posts

Member since 25/09/2007

Posted - 08/02/2013 : 23:40:02  Show Profile Show Extended Profile  Send KuntaKinte a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mcn

Možemo li, molim vas sve, otvroiti neki novi podforum za jurganja o novcu, skupoći i sličnome, pa da ovaj ostane samo za stripove, ako ikoga još uopće zanimaju?

mcn

Bolje da otvorimo podforum o stripu, jer su skoro svi topici ovde uglavnom o koricama, parama, skupoći ili nekakvom drugom kukanju.
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 08/02/2013 : 23:50:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tutta

Tiraz spustiti,radi slabije prodaje,ok,razumljivo. A cijenu uz to dignuti? "Nesto je trulo zemlji danaca".

Sto je veci tiraz, manja je cijena po primjerku. Sto je manji tiraz, veca je cijena po primjerku. Ovo ti mogu iskreno reci iz iskustva.

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2476 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 09/02/2013 : 00:46:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:
Originally posted by DzekDenijels

Opcija 4.
Novac mi zaista nije problem, ali ovakvo ponašanje pojedinih izdavača je u najmanju ruku pokvareno.
Kad su videli da da više ne mogu da naplaćuju tvrde korice 10 evra, gospoda umesto da malo snize cene, čine po meni vrlo glupu grešku.
Još više podižu cenu, smanjuju tiraž, i oslanjajući se na nas par stotina "fanatika" računaju da će ostati u igri, i ubirati kajmak.
Samo nisu računali na konkurenciju, kao što je Darkwood npr. koji uz korektne cene, pretplatu i naravno odličan kvalitet izdanja polako preuzimaju primat na tržištu...

Ovakvi su mi najdraži. Novac ti nije problem, ali svejedno "Skidam, postavljam, razmenjujem (skenove)...".
http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=-1&TOPIC_ID=43451&REPLY_ID=1592598

I onda je izdavač pokvaren? Svatko tko ima imalo mozga vidi da je Libellus napravio jedino što može u situaciji kad prodaja značajno padne. Mogu se ili ugasiti ili smanjiti tiraž i dignuti cijene. Počeli su sa Zagorom u boji u velikom tiražu i primjerenoj cijeni, ali ne ide. Što da rade? Da ga ugase? I još jedna stvar: od njihovog izdavaštva korist imaju svi koji su uključeni u njega: vlasnici prava, autori, tiskare, prevoditelji, lektori, čitatelji - osim njih samih, koji su sigurno ostali kratkih rukava. Ubiranje kajmaka, kako da ne. Nemate vi pojma.

Šunjiću, izgleda da samo ti ovde imaš pojma, a svi mi ostali smo izgleda glupi!?
Ne znam zašto te pogađa ako neko kao ja ima novac, ali skida, postavlja i razmenjuje sa drugima!?
Pa neću valjda da plaćam za ono što mogu da skinem džabe sa NET-a, ili da naplaćujem ljudima ono što mogu da im poklonim!?
Ili da se brinem što je vama koji radite "luksuzna izdanja" pao promet, pa sad morate da se dovijate na različite načine da dođete do love. Trebalo je da napravite malo bolju strategiju.
I ne znam zašto se ti uvek osećaš prozvanim!?
Da li ti smeta što još neko pored tebe ima novac, da li ti smetaju oni koji zbog povećanja cena neće moći da isprate sva izdanja, ili oni koji i nemaju za te vaše luksuzne stripove?
Stvarno se pitam šta je sa tobom u poslednje vreme. Izgleda da ti ljudi odgovaraju samo dok kupuju tvoja izdanja, dok dele isto mišljenje sa tobom, a čim nemaš neke koristi odmah kreće pljuvačina.
Šunjiću, ne radi se to tako!
Ne živimo mi od tebe, nego ti od nas. Ne zaboravi to...
Mada, ja i onako ne uzimam tvoja izdanja...

Carpe diem
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47177 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 09/02/2013 : 00:58:28  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

onaj tko ima za kutiju cigareta dnevno, taj nema pravo ni zucnuti o cijeni bilo čega

baš kenjaš kenj

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10233 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 09/02/2013 : 01:06:49  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Markos

quote:

Opcija 4.
Novac mi zaista nije problem, ali ovakvo ponašanje pojedinih izdavača je u najmanju ruku pokvareno.
Kad su videli da da više ne mogu da naplaćuju tvrde korice 10 evra, gospoda umesto da malo snize cene, čine po meni vrlo glupu grešku.
Još više podižu cenu, smanjuju tiraž, i oslanjajući se na nas par stotina "fanatika" računaju da će ostati u igri, i ubirati kajmak.
Samo nisu računali na konkurenciju, kao što je Darkwood npr. koji uz korektne cene, pretplatu i naravno odličan kvalitet izdanja polako preuzimaju primat na tržištu...

Ovakvi su mi najdraži. Novac ti nije problem, ali svejedno "Skidam, postavljam, razmenjujem (skenove)...".
http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=-1&TOPIC_ID=43451&REPLY_ID=1592598

I onda je izdavač pokvaren? Svatko tko ima imalo mozga vidi da je Libellus napravio jedino što može u situaciji kad prodaja značajno padne. Mogu se ili ugasiti ili smanjiti tiraž i dignuti cijene. Počeli su sa Zagorom u boji u velikom tiražu i primjerenoj cijeni, ali ne ide. Što da rade? Da ga ugase? I još jedna stvar: od njihovog izdavaštva korist imaju svi koji su uključeni u njega: vlasnici prava, autori, tiskare, prevoditelji, lektori, čitatelji - osim njih samih, koji su sigurno ostali kratkih rukava. Ubiranje kajmaka, kako da ne. Nemate vi pojma.

Šunjiću, izgleda da samo ti ovde imaš pojma, a svi mi ostali smo izgleda glupi!?
Ne znam zašto te pogađa ako neko kao ja ima novac, ali skida, postavlja i razmenjuje sa drugima!?
Pa neću valjda da plaćam za ono što mogu da skinem džabe sa NET-a, ili da naplaćujem ljudima ono što mogu da im poklonim!?
Ili da se brinem što je vama koji radite "luksuzna izdanja" pao promet, pa sad morate da se dovijate na različite načine da dođete do love. Trebalo je da napravite malo bolju strategiju.
Da li ti smeta što još neko pored tebe ima novac, da li ti smetaju oni koji zbog povećanja cena neće moći da isprate sva izdanja, ili oni koji i nemaju za te vaše luksuzne stripove?
Stvarno se pitam šta je sa tobom u poslednje vreme. Izgleda da ti ljudi odgovaraju samo dok kupuju tvoja izdanja, dok dele isto mišljenje sa tobom, a čim nemaš neke koristi odmah kreće pljuvačina.

Ko ti je ovo tipka?
Ne virujen da amebe znaju pisat.

Sad san još jedanput pročita.
Žaj mi je ameba. Ovo je jedan od najglupljih postova ikad.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 09/02/2013 01:42:08
Go to Top of Page

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2476 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 09/02/2013 : 02:55:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

Ko ti je ovo tipka?
Ne virujen da amebe znaju pisat.

Sad san još jedanput pročita.
Žaj mi je ameba. Ovo je jedan od najglupljih postova ikad.

Niko ne tipka, nego kuca...DUPEUVLAKAČU nepismeni !!!

Carpe diem
Go to Top of Page

ZoranC
Senior Member

Germany
1917 Posts

Member since 20/09/2010

Posted - 09/02/2013 : 07:24:54  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranC a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Oki

A ove smanjene naklade Bonellijevih strip junaka (naklada 300 ili 350) su po meni najrealnije i mislim da će to rezultirati rasprodajom cijele naklade u roku od godine dana što će omogućiti neki red i redovitost izlaženja novih epizoda i ponekih novih izdanja...
Zadovoljan može biti svaki kolekcionar koji će to kupovinom moći ispratiti...

Ovaj post mi se svidja. A i onaj od Barneya ispod njega o marzi i mercedesu.
Go to Top of Page

brko17
Junior Member

Croatia
387 Posts

Member since 30/08/2011

Posted - 09/02/2013 : 07:51:12  Show Profile Show Extended Profile  Send brko17 a Private Message  Reply with Quote
Ma ovaj gusar Dzek je neki mulac koji ovdje opako trolla. Ajde fino u troskoku odj**** natrag u rupu iz koje si ispuzao gnome.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18897 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 09/02/2013 : 07:56:15  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Za sada Libellus ostaje moj izdavać broj 1...financijski izpratim što izdaju ali gledam da kupim u prva dva mjeseca....
Zagora bi uzeo i da je 500 kuna, jer ga volim,obožavam i svršavam na te Republika boje...cijene su realne za te tiraže i
ne čude me poskupljenja...strip kolekcionarstvo je hobi i luxus a to se danas plača...to sam odmah razčisto kad me povuko opet taj vir i vrti u krug več skoro 40 godina...
koliko vidim za Dilana 500 komada prodati ne predstavlja neki veliki problem Libellusu, ostali junaci od 300-350 se isto dobro prodaju(pogotovo Nathan) koji se 300 komada knjige 43 i 44 razprodao u pola godine i par mjeseci...(u 4 i 10 mjesecu 2012, meni to nije loša prodaja)
Texa zadnje knjige (350) več je prošlo 2/3 naklade a izašle pre 2 mjeseca....
Sa Zagorom su pretjerali sa 1200 naklade, ova 800 je realna i mislim da če polako zalihe ponestat,bar u godini dana....
Realno je danas standard i strip scena takva da se svela na 300-500 ljudi...a manji tiraž,dodatan PDV sve to diže cijenu...
Šta sve poskupljuje ovih dana a ljudi trpe i šute, jedino strip bi morao ostati jeftin...šupak, nema toga..
teši me da Ludens drži 18 kuna več ohoho godina, tako da možda i nije sve tako crno...Fibra i Darkvud rade čuda u koja još pre koju godinu nitko nije vjerovao...stripova na tone a novca nikad manje...ko to može sve izpratit je legenda.
u zadnje vrijeme strip se zahvaljujuči entuziastima vratio u društvo pa bar kod nas u deželi ta scena nije više mrtva....
živi se, ali teško...pa takva su vremena danas...kome je lako?
Ostajem na LIBELLUSU I FIBRI(pojedina izdanja)do sudnjeg dana...njihovog ili mojeg.
Volim da kad dam novce znam da sam dobio nešto kvalitetno...ako je urađeno još bolje od originala...savjest mi mirna.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!

Edited by - teller on 09/02/2013 08:01:48
Go to Top of Page

PAJDO
Senior Member

Croatia
2236 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 09/02/2013 : 08:20:35  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message  Reply with Quote
Stvarno nebi trebalo toliko po Libellusu jer znam sigurno da se Dade nisu obogatile svojim izdanjima. Marko je već rekao da dosta stvari radi sam tipa prijevod, prelom i štajaznam koje sve ostale stvari vezane uz izdavaštvo pa je pravo čudo da i njegova izdanja nisu skuplja jer bi realno trebao naplatiti i tu vrstu svoga rada. S druge strane Dade nisu u mogućnosti to raditi sami pa samim time su njihova izdanja skuplja.
Volio bi i ja da mogu kupovati sve živo šta se izda, ali onda dođem do problema kad sve to pročitati, uz posao i dijete ako dnevno uspijem i jedan strip pročitati to je čudo. Ali sam napravio selekciju meni zanimljivih stripova i to guram.
Nemam problema da nekog prozivam zbog cijene stripa kad je sve oko nas skupo!!

In spite of my rage I´m still rat in a cage...
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8172 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 09/02/2013 : 09:09:22  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

baš kenjaš kenj

lako je tebi
ti zapališ i smiriš se
a ja moram malo kenjkat

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29384 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 09/02/2013 : 09:36:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kad je o izdavaštvu riječ, onda je tako, da.

quote:

Pogađa me ako je to što se skida, postavlja i razmjenjuje moja imovina i ako se to radi protiv moje volje.

quote:

A sad nam je i jasno zašto ti novac nije problem.

quote:

Da, očito je da je problem samo u nama što radimo luksuzna izdanja. Istovremeno kiosk izdavači koji rade jeftina izdanja stoje nikad bolje. Pa i mali izdavači koji nisu na kioscima, ali rade jeftina izdanja, tipa Phoenix Press ili Pandora ili Lavirint, i oni su nevjerojatno prosperirali u zadnjih par godina. Ali, da pogodim, svi su oni isto trebali napraviti malo bolju strategiju? Npr. možda staviti sami svoje izdanje ODMAH po izlasku na net, neka ljudi skinu, pa će kad pročitaju odmah kupiti i papirnato izdanje.

quote:

Osjećam se prozvanim jer sam izdavač. Smeta mi što ljudi neće moći nastaviti kupovati zbog povećanja cijena i nemaju za "luksuzne" stripove - ali tu ne mogu puno napraviti. Nitko od izdavača ne želi raditi male tiraže i imati visoke cijene, nije to nečiji hir nego jedini mogući izbor. Kad bi ljudi zaista kupovali stripove (ali hej, pa neću valjda da plaćam za ono što mogu da skinem džabe sa NET-a) onda bi se oni tiskali u većim tiražim i bili bi jeftiniji. Nije da nisam pokušao sa kiosk izdanjem. Mislim, uostalom, ako već pričamo o skupoći - Fibra je objavila npr. Chaboute omnibus, 800 stranica za 150 kuna - luksuzno izdanje koje je jeftinije od kiosk izdanja. A zanimljivo je da se usprkos tome nije prodao ništa bolje od puno skupljih izdanja. Dapače, čak i lošije. (Ali hej, pa neću valjda da plaćam za ono što mogu da skinem džabe sa NET-a).

quote:

Ne, ne živim ja od vas. A čak i da živim, to ne znači da nemam kičmu, svoje ljudsko dostojanstvo i samopoštovanje, ne znači da ću ti se smješkati i povlađivati ti samo zato što si kupac. Neću trpiti da me netko ide praviti budalom. Sve što tražim je da ako me već kradete, da mi to ne nabijate na nos i da me ne uvjeravate da je to za moje dobro. Je li to toliki problem?

Trouble will find me
Go to Top of Page
Page: of 11 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000