Author |
Topic  |
Barney
Average Member

Croatia
685 Posts
Member since 20/03/2011 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6228 Posts
Member since 29/02/2012 |
|
Barney
Average Member

Croatia
685 Posts
Posted - 12/02/2013 : 18:53:22
|
A poskupljenja od prije 3 tjedna I to sada kada puno kolekcionara već par godina kupuje njihova izdanja pa im više nije za prestati kupovati 
Misim posanta je bila da im je ovaj forum previše kruha dao da bi ga netko nazvao "mala vrata" |
Žene gutaju tablete da muškarce ne bi boljela glava |
Edited by - Barney on 12/02/2013 18:55:10 |
 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6228 Posts
Member since 29/02/2012 |
|
Barney
Average Member

Croatia
685 Posts
Posted - 12/02/2013 : 19:06:43
|
Pa mene ne zanima samo njihov odgovor. Zanima me i kako su kolekcionari reagirali na nova poskupljenja. Zbog toga je otvoren pool sa 10 opcija koje pokrivaju većinu kombinacija. Ima još par kombinacija ali najbitnije su navedene u Pool.
Ako gledam ovu temu kao trgovac, i vidim da će mnogi sada odustati na nekim junacima, dobro ću si razmisliti hoću li sutra u Libellus i kupiti te junake po 5 ili 10 primjeraka od istog broja i porošiti hrpu love a povrat novca je upitan. Loše za izdavača u svakom slućaju.
Ako gledam ovu temu kao kolekcionar, dobro ću razmisliti hoću li se "navući" na još nekog junaka i spizditi hrpu love da nabavim sve dosad izdane brojeve a onda će taj junak prestati izlaziti jer je izdavaču neisplatljivo nastaviti sa izdavanjem istog ili će mi nadalje biti preskup i umanjen tiraž. Isto tako nakon ovih poskupljenja, kolekcionari su prisiljeni napraviti "inventuru" u novčaniku i vidjeti kako dalje, odnosno mogu li i dalje kupovati sve što su do sada kupovali ili ide eliminacija određenog jukaka.
Ako gledam ovu temu kao netko tko je neodlučan općenito da li želi ili ne želi početi skupljati Libellus izdanja, dobro ću si razmisliti prije nego počnem i ako počnem, razmislit ću za koje junake da se odlučim.
Ima tu tisuću stvari vezanih za ovu temu a nisu to sve stvari koje se tiću samo izdavača i nikog drugog da se na ovome forumu ne bi otvarao ovaj topic.
Ova tema pokazuje puno toga i nitko ne prisiljava izdavača da se ovdje opravdava ili šta ja znam, ali svakako je da ima i ovdje ljudi koji rade u izdavačkoj kući pa se mogu slobodno uključiti u temu i svaki njihov komentar je dobrodošao. Na ovaj forum dolazi na stotine članova a većina njih su itekako veliki ljubitelji stripa i ozbiljni kolekcionari pa samim time i kupci pa je ovaj forum puno više od "malih vrata", kako su to neki nazvali i to su činjenice.
Poigravanje sa svojim i tuđim novcem su ozbiljne stvari i poskupljenje od 30% ne može samo tako proći nezapaženo ili bez posljedica pa makar one bile minimalne i to su činjenice  |
Edited by - Barney on 12/02/2013 19:37:31 |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21721 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 12/02/2013 : 21:07:28
|
A što Barni zaista ne odeš na njihov forum i to ih ne pitaš lično?
|
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
 |
|
Barney
Average Member

Croatia
685 Posts
Posted - 12/02/2013 : 21:21:20
|
Šta da ih pitam? Kako su njihova poskupljenja utjecala na tebe kao njihovog kupca?
|
 |
|
Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts
Member since 18/07/2002 |
Posted - 12/02/2013 : 21:46:29
|
quote: Originally posted by Barney
Misim posanta je bila da im je ovaj forum previše kruha dao da bi ga netko nazvao "mala vrata"
Nisam ovaj forum nazvao "mala vrata" nego tvoju raspravu. Mi ovdje možemo raspravljati o pojedinim stvarima, ali ako hoces konkretne odgovore, onda znaš gdje pitanja trebaš postaviti. Ovdje znas da ti nece odgovoriti, a tamo bi se zakuhalo pa je lakse ovako  |
 |
|
Barney
Average Member

Croatia
685 Posts
Posted - 13/02/2013 : 10:53:05
|
Pool je otvoren za članove ovog foruma koji usput mogu i prokomentirati otvorenu temu. Mnogi od njih kupuju Libellus izdanja. Nitko ne poziva izdavača da ovdje daje objašnjena ali ako se to i dogodi, svaki komentar je dobrodošao. |
 |
|
Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 13/02/2013 : 11:25:46
|
I prije poskupljenja san drastično sriza kolekciju i tu je najviše otpa upravo Libellus (konkretno Bonelli edicije). Ostadoh na Skrivenom Licu, Demianu i Magičnom, od kojih mi samo Magičnog fali 5 knjiga i s tim je moja priča s Bonelli LL-om gotova.
Jedino još planiran uzimat Klare i Biblioteku Libellus. Eventualno Torghala, ovisi kakva mu bude cijena. I to je to. |
Trljam ruke. |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21721 Posts
Posted - 13/02/2013 : 12:44:30
|
Šta da ih pitam? Kako su njihova poskupljenja utjecala na tebe kao njihovog kupca?
Za sada, nikako. Pratim od LL Riđobradog,Spiroua,Klaru i biblioteku Libelus. Nijedan strip iz ovih edicija nije izašao više od godinu i par meseci. Sa obzirom da je to nekoliko albuma godišnje, neće mi toliko predstavljati problem neko drastično poskupljenje.
HC Boneli ne uzimam, i uvek sam tvrdio da je to klasična perverzija i sport za isključivo ljude sa jakom finansijskom zaleđinom - pa toliko je jeftinih Boneli stripova pored Libeulusa.
Ko prati više edicija Libelus Bonelija, a nema jaku novčanu podršku, taj je kompletan idiot i treba da ga "šišaju". (a ne mislim da se ovde radi o "šišanju ovaca", već je takva situacija da je došlo do ili gašenja pojedinih edicija ili do jačeg poskupljenja) |
 |
|
Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts
Posted - 13/02/2013 : 13:44:20
|
quote: Originally posted by anto
HC Boneli ne uzimam, i uvek sam tvrdio da je to klasična perverzija i sport za isključivo ljude sa jakom finansijskom zaleđinom - pa toliko je jeftinih Boneli stripova pored Libeulusa.
Ko prati više edicija Libelus Bonelija, a nema jaku novčanu podršku, taj je kompletan idiot i treba da ga "šišaju". (a ne mislim da se ovde radi o "šišanju ovaca", već je takva situacija da je došlo do ili gašenja pojedinih edicija ili do jačeg poskupljenja)
U potpunosti se slažem sa napisanim  |
Edited by - Dr. Westax on 13/02/2013 13:44:39 |
 |
|
Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts
Posted - 13/02/2013 : 13:46:34
|
Pool je otvoren za članove ovog foruma koji usput mogu i prokomentirati otvorenu temu. Mnogi od njih kupuju Libellus izdanja. Nitko ne poziva izdavača da ovdje daje objašnjena ali ako se to i dogodi, svaki komentar je dobrodošao.
Kada već spominješ pool onda da samo dodam da sam glasao za 4. opciju  |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 13/02/2013 : 14:40:21
|
Za sada, nikako. Pratim od LL Riđobradog,Spiroua,Klaru i biblioteku Libelus. Nijedan strip iz ovih edicija nije izašao više od godinu i par meseci. Sa obzirom da je to nekoliko albuma godišnje, neće mi toliko predstavljati problem neko drastično poskupljenje.
Ko prati više edicija Libelus Bonelija, a nema jaku novčanu podršku, taj je kompletan idiot i treba da ga "šišaju". (a ne mislim da se ovde radi o "šišanju ovaca", već je takva situacija da je došlo do ili gašenja pojedinih edicija ili do jačeg poskupljenja)
Potpis na sve. S tin da san ja uzima MV jer nije bilo jeftinije alternative a strip mi je odličan, i ne po redu nego tu i tamo po koju meni dragu epizodu MN i MM. Od MM i MN iman sve skupa 20-ak knjiga i to je to. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 13/02/2013 : 14:41:58
|
Pool je otvoren za članove ovog foruma .
Di je otvoren bazen za forumaše? Vidin da nije tipfeler jer stalno tako pišeš, ali nije pool nego poll |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
 |
|
Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 13/02/2013 : 14:43:47
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Potpis na sve. S tin da san ja uzima MV jer nije bilo jeftinije alternative a strip mi je odličan, i ne po redu nego tu i tamo po koju meni dragu epizodu MN i MM. Od MM i MN iman sve skupa 20-ak knjiga i to je to.
Evala  (na oba posta)
EDIT: a za bazen san i ja tia pitat, ali san mislia da neće bit smišno  |
Trljam ruke. |
Edited by - Zlotvor on 13/02/2013 14:44:34 |
 |
|
Barney
Average Member

Croatia
685 Posts
Posted - 13/02/2013 : 15:26:46
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Pool je otvoren za članove ovog foruma .
Di je otvoren bazen za forumaše? Vidin da nije tipfeler jer stalno tako pišeš, ali nije pool nego poll
Ista pogreška par puta i ne primjetih ...          |
 |
|
Barney
Average Member

Croatia
685 Posts
Posted - 13/02/2013 : 15:45:20
|
I sada nakon što je 111 ljudi odabralo jednu od ponuđenih opcija, izdvojio sam 4 opcije koje su dobile najviše glasova i za koje je glasalo sveukupno 82 člana Situacija je sljedeća:
1. Nažalost, prisiljen sam eliminirati neke junake jer inaće neću financijski izdržati - 37 glasova
2. Kupovat ću koliko budem financijski mogao a ostalo ću se pokušati nekako snaći - 16 glasova
3. Zbog ovih poskupljenja, dođe mi da iz principa više ne kupim niti jedan strip od njih - 16 glasova
4. Nema veze, bez obzira na cijenu, skupljat ću i dalje sve junake za koje sam se odlučio - 13 glasova
Pitanje za one koji su glasali za eliminaciju nekih junaka.
Kojeg junaka ćete eliminirati? |
Edited by - Barney on 13/02/2013 15:51:08 |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 13/02/2013 : 17:21:44
|
Hm, ne znam da ih je bas toliko pored Zagora i DD.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 13/02/2013 : 18:24:13
|
I sada nakon što je 111 ljudi odabralo jednu od ponuđenih opcija, izdvojio sam 4 opcije koje su dobile najviše glasova i za koje je glasalo sveukupno 82 člana Situacija je sljedeća:
1. Nažalost, prisiljen sam eliminirati neke junake jer inaće neću financijski izdržati - 37 glasova
2. Kupovat ću koliko budem financijski mogao a ostalo ću se pokušati nekako snaći - 16 glasova
3. Zbog ovih poskupljenja, dođe mi da iz principa više ne kupim niti jedan strip od njih - 16 glasova
4. Nema veze, bez obzira na cijenu, skupljat ću i dalje sve junake za koje sam se odlučio - 13 glasova
Pitanje za one koji su glasali za eliminaciju nekih junaka.
Kojeg junaka ćete eliminirati?
tavi poseban poll za to kojeg če junaka eliminirat  |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
Villain
Average Member

Serbia
566 Posts
Member since 01/03/2011 |
Posted - 13/02/2013 : 20:18:06
|
Nisi u pravu u potpunosti. Za mnoge Bonelli junake LL je jedina opcija i tako će i ostati, na žalost.
|
This is a bad time; show us the way. And if You can't show us the way. Then forgive us for being lost |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21721 Posts
Posted - 13/02/2013 : 20:36:38
|
quote: Originally posted by Villain
Nisi u pravu u potpunosti. Za mnoge Bonelli junake LL je jedina opcija i tako će i ostati, na žalost.
pa ko kaže da moraš da imaš sve od jednog junaka? Mister No - tu je dnevnik,SD/SA,VČ,pa sad još i VČ kolekcionarac Tex - Dnevnik,SD/LU,VČ,VČ kolekcionarac Marti Misterija - Dnevnik,SD/LU,VČ Magični Vetar - SC/Sfera/Wizard, Agarti Natan - LU,sad će valjda Arkona SL - Dagda Zagor - ima ih koliko hoćeš DD - ima ih koliko hoćeš Nik Rajder - Dnevnik do broja 39 + lom Bonelija od drugih izdavača (BB,Gea,Karavan,Grejstorm,Julija,PSDZ,...) |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 13/02/2013 : 21:43:48
|
@ anto
Nećeš valjda reći da se Dnevnikovo izdanje bilo kojeg Bonellijevog stripa može usporediti ne samo s Libellusovim, nego ni s SD / LU i VČ-om? To je otprilike kao da kompjuter uspoređuješ s nekadašnjim abakom, pa tvrdiš da se i na jednom i drugom može pisati, da se oba mogu koristiti za čitanje, zbrajanje i oduzimanje, i da su oba nastavna pomagala. Kod Bonelli izdanja s jedne strane imaš vrhunski tisak, papir, uvez i boju (međukorica i čitavih izdanja), s druge sasvim dobar i tisak i papir i uvez, a s treće izdanja koja se raspadaju, koja su nečitljiva i s često očajnim tiskom, i gdje su priče masakrirane na način da su izbacivani deseci stranica pa i čitave epizode. Dakle ista je stvar imati Dnevnikovo iskasapljeno izdanje prve epizode Mr Noa od 96 stranica, ili Libellusovo / VČ-ovo od originalnih 128 stranica? Ista je stvar imati Libellusovog / VČ-ovog kompletnog Posljednjeg cangacheira od skoro 300 stranica, ili Dnevnikovo od niti 200? Isto vrijedi i za albume: zar je stvarno ista stvar imati Riđobradog, Tanguya, Bruna Brazila itd. u recimo Super eksu i Gigantu ili u vrhunski odrađenom albumu? Ako tako misliš, zašto onda kupuješ sve BG / SA integrale i Libellusove i DW-ove albume? Odnosno, ako se jedne logike pridržavaš kad je riječ o Bonelli izdanjima, zašto ista ne vrijedi i u slučaju albuma? U konkretnom slučaju kao argument ne prihvaćam stavove o kvalitativnim razlikama samih stripova, Bonellija od francusko-belgijske klasike, jer ovdje o tome nije riječ. |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
Edited by - Johnny Difool on 13/02/2013 21:56:26 |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21721 Posts
Posted - 13/02/2013 : 22:04:00
|
@Diful Ken Parker je odradio tandem Libelus/Fibra besprekorno . Ali meni je ovo izdanje preskupo, a komplet koji imam od LMS i System Comicsa mi sasvim zadovoljava zahteve i čitam ga sa velikim guštom. Nije da ne bih voleo da imam HC Ken Parkera sa svim stranicama,... ali meni je to previše para, a alternativu imam.
Kada bih imao istu takvu alternativu sa Riđobradim gusarom i Tangi i Laverdirom verovatno ne bih uzimao LL/SA izdanje.
ZA Bruna Brazila, kad ga već spominješ, već imam (alternativu), jer ono što je objavio Gigant i onu epizodu od Supera, je meni sasvim dovoljno od ovog junaka, tako da BG izdanje nisam uzeo.
Eto. |
Edited by - anto on 13/02/2013 22:07:19 |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 13/02/2013 : 22:25:01
|
Dobro, sve OK, stvar je u afinitetima, prioritetima i ukusima. Meni recimo Giganti i Super eksovi nisu dovoljno dobri za Riđobradog, Tanguya, Bernarda Princea, XIII, baš kao što mi Biser strip nije dovoljno dobar za Taličnog, Asterixa ili Krcka, ili Stripoteka za Blueberryja, Jeremiah, Corta i što sve ne. Odnosno, bili bi dovoljno dobri kad ne bih imao alternativu u formi odlično ili gotovo odlično (problem sa svijetlim otiskom) odrađenih albuma. Mislim, čemu se zadovoljiti XIII u Super eksu ili Gigantu, kad su tu prekrasni integrali. Čemu se zadovoljiti Hermannovim stripovima u Stripoteci, Super eksu i Strip artu (Tornjevi), kad su tu raskošni integrali i MP-ovi albumi. Vjerujem da i ti u dobroj mjeri dijeliš moje mišljenje, jer u protivnom ne bi uzimao sve ono što uzimaš, od Bernarda Princea i Comanche preko XIII i Krcka do Ripa Kirbyja. |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
Edited by - Johnny Difool on 13/02/2013 22:34:46 |
 |
|
Topic  |
|