Author |
Topic |
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 22/02/2013 : 19:57:43
|
quote: Originally posted by Zlotvor
To je, nažalost, istina Mada kažem da bi bez zadrške kupia strip ako ga je prodavač uzea legalno i u aukciji navea da je to strip iz knjižničkog otpisa.
ja sam jednom uzeo na Britancu Blueberryja Čovjek vrijedan 500 000$ koji je bio otpisan iz Bibliobusa. stvar je u tome što je, na prvoj unutarnjoj strani (ili na predzadnjoj, tu negdje) bio veliki štambilj napisan velikim slovima BIBLIOBUS - OTPIS. Prema tome, ako se radi o otpisu iz knjižnice, onda to svakako mora biti navedeno na tom primjerku. Ove priče gdje toga nema, pa je još žig knjižnice prebrisan korektorom su u najmanju ruku smiješne. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
wolf
Advanced Member
4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
Posted - 23/02/2013 : 00:03:55
|
quote: Originally posted by Obi-wan
quote: Originally posted by Mord
U vise navrata sam kupio aukcije koje su bile naznacene kao glanceri i petice, a nisu ni blizu toj ocjeni. I to od ljudi koji imaju stotine pozitivnih komentara i stalno su na aukcijama. Tu se ne moze nista napraviti. Kad kupujes od nekog prvi put nadas se da je ocjena ispravna, a kasnije vec zapamtis da netko ocjenjuje malo preoptimisticno i ne uzimas od njega ako ti ne pase.
Greška se svakom može dogoditi kod ocjenjivanja, mada neki stvarno pojma nemaju o ocjenjivanju. Meni nije neoprostivo ako dobijem slabiji strip. Ali me užasno nervira kada takav kupac tvrdi da lažem, da je strip bio jeftin, da sam dobro prošao. Pa se onda prestane javljati. To mi je dno dna...
U stručnim ekonomskim krugovima ova pojava poznata je i kao sova.vg marketing. Ili drugim riječima - podvališ kupcu pa mu onda prijetiš odvjetnicima. |
Edited by - wolf on 23/02/2013 00:10:46 |
|
|
wolf
Advanced Member
4577 Posts
Posted - 23/02/2013 : 00:10:00
|
quote: Originally posted by Zlotvor
To je, nažalost, istina Mada kažem da bi bez zadrške kupia strip ako ga je prodavač uzea legalno i u aukciji navea da je to strip iz knjižničkog otpisa.
Sva legalnost ovih stripova se izgubila ispod korektora. Odnosno, ako je već otpis iz knjižnice onda korektor nema smisla, osim naravno sakriti neželjene informacije. Ali opet kažem - barem je to navedeno u opisu, a ne kao onaj što je Obija nasamario, što je umjesto korektorom tragove riješio škarama. |
|
|
dema
Starting Member
4 Posts
Member since 29/01/2013 |
Posted - 29/03/2013 : 10:05:01
|
prvo pozdrav ekipi pošto sam novi ovdje i da kažem riječ-dvije u vezi teme..prilikom zadnje posjete knjižnici u svom gradu sam bio ponuđen da otkupim za optis određene stripove pošto sam ja jedan od doslovno 2-3 člana koji uopće posuđuje iste tako da sam se vratio kući sa 20tak primjeraka, tvrde korice, očuvanost prosjek oko 3,4,5 (moja procjena), svi imaju 2-3 pečata i na zadnjoj stranici naljepljene one papiriće za posuđivanje, meni osobno to ne smeta i dio ću ostaviti za sebe a dio ću pokušati prodati i normalno da ću naglasiti o čemu se radi i ako koga bude zanimalo poslati par fotki na meil da se nitko ne osjeća prevarenim |
|
|
sergioaragones
Starting Member
Serbia
20 Posts
Member since 20/03/2011 |
Posted - 09/04/2013 : 21:47:32
|
uglavnom ne citam rasprave po forumima, al' me neki djavo ter'o da ubijem par sati na istom, i prvo sto vidim sam ja, tj stripovi koje prodajem. e pa posto ste me tako lepo ocrnili, dugujem vam par objasnjenja (S NAMEROM DA NE ULAZIM U DALJE RASPRAVE I BILO KAKVE PREPIRKE!). stripove koje prodajem, dobio sam od coveka (u nekoj razmeni za hi-fi pojacalo) koji radi u biblioteci, i koji je iste dobio kao otpisane. razloge zbog cega su otpisani ne znam, neki zasluzuju to, a neki ne. postoji sansa da su ukradeni ali i da nisu. elem, hteo sam reci da ja nista nisam ukrao niti sam svesno primio ukradenu stvar. tako da sam ja pred sobom cist, i to mi je jedino bitno. sta sam jos procitao o sebi, ah da, ne saljem pre uplate. pa ne saljem, nije tako preporucljivo (ali nije ni zabranjeno), ali ja to tako zelim. zato sto verujem sebi i znam da ces ako uplatis dobiti ono sto si platio. reputacija: za ovih 5-6 god nakupio sam (na par sajtova) preko 1300 pozitivnih ocena i nijednu negativnu, a barem je jos toliko transakcija proteklo neocenjeno. i niko nikad nije bio prevaren. postoje razni kriterijumi za ocenjivanje stripova i tesko je ljudima opisati stanje predmeta, ali ni u jednoj situaciji kupac nije bio nezadovoljan. koristim i nick surferlola (sto pise u temi kojoj sam pokrenuo 26.08.2012. http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=42464#0 bez namere da skrivam svoj identitet sa drugih sajtova) pa proverite. o ceni stripova ne bih raspravljao, kako ni o svojoj, tako ni o tudjoj.
|
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 09/04/2013 : 23:18:09
|
quote: Originally posted by sergioaragones
uglavnom ne citam rasprave po forumima, al' me neki djavo ter'o da ubijem par sati na istom, i prvo sto vidim sam ja, tj stripovi koje prodajem. e pa posto ste me tako lepo ocrnili, dugujem vam par objasnjenja (S NAMEROM DA NE ULAZIM U DALJE RASPRAVE I BILO KAKVE PREPIRKE!). stripove koje prodajem, dobio sam od coveka (u nekoj razmeni za hi-fi pojacalo) koji radi u biblioteci, i koji je iste dobio kao otpisane. razloge zbog cega su otpisani ne znam, neki zasluzuju to, a neki ne. postoji sansa da su ukradeni ali i da nisu. elem, hteo sam reci da ja nista nisam ukrao niti sam svesno primio ukradenu stvar. tako da sam ja pred sobom cist, i to mi je jedino bitno. sta sam jos procitao o sebi, ah da, ne saljem pre uplate. pa ne saljem, nije tako preporucljivo (ali nije ni zabranjeno), ali ja to tako zelim. zato sto verujem sebi i znam da ces ako uplatis dobiti ono sto si platio. reputacija: za ovih 5-6 god nakupio sam (na par sajtova) preko 1300 pozitivnih ocena i nijednu negativnu, a barem je jos toliko transakcija proteklo neocenjeno. i niko nikad nije bio prevaren. postoje razni kriterijumi za ocenjivanje stripova i tesko je ljudima opisati stanje predmeta, ali ni u jednoj situaciji kupac nije bio nezadovoljan. koristim i nick surferlola (sto pise u temi kojoj sam pokrenuo 26.08.2012. http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=42464#0 bez namere da skrivam svoj identitet sa drugih sajtova) pa proverite. o ceni stripova ne bih raspravljao, kako ni o svojoj, tako ni o tudjoj.
Kao prvo, ovo što si napisao i pojasnio ide ti samo u prilog tako da je dobro što si se pojavio na topicu i objasnio o čemu je riječ. Ovo što si napisao da vjeruješ samom sebi je ustvari točno i moja filozofija. I tako je sve sigurno da će biti u redu jer znaš da nikoga nećeš prevariti. To je filozofija koje se čvrsto držim na Njuškalo oglasniku. E sad. Ovo nije takvo mjesto. Ovdje su ti velika većina pošteni ljudi, a ako imaju par desetina ili više komentara, možeš se slobodno opustiti. Šansa da te takav prevari je minimalna. S druge strane, ti si nov i ono "ne šaljem pre uplate" zvuči loše. Također nije u skladu s preporukama vlasnika sajta koji u pravilima kaže da kupci sa 0 ili malo komentara trebaju izaći u susret onim sa više komentara. Kvalitetno ocjenjivanje se stiče sa iskustvom. Za početak slike i opis nedostataka te ne dizati svoje stripove u nebo. Meni se osobno čini da si ti dobro odradio taj posao. Nadam se da će ti ovo biti od pomoći.
|
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 09/04/2013 23:20:28 |
|
|
wolf
Advanced Member
4577 Posts
Posted - 10/04/2013 : 01:55:22
|
quote: Originally posted by Obi-wan
quote: Originally posted by sergioaragones
Kao prvo, ovo što si napisao i pojasnio ide ti samo u prilog tako da je dobro što si se pojavio na topicu i objasnio o čemu je riječ. Ovo što si napisao da vjeruješ samom sebi je ustvari točno i moja filozofija. I tako je sve sigurno da će biti u redu jer znaš da nikoga nećeš prevariti. To je filozofija koje se čvrsto držim na Njuškalo oglasniku. E sad. Ovo nije takvo mjesto. Ovdje su ti velika većina pošteni ljudi, a ako imaju par desetina ili više komentara, možeš se slobodno opustiti. Šansa da te takav prevari je minimalna. S druge strane, ti si nov i ono "ne šaljem pre uplate" zvuči loše. Također nije u skladu s preporukama vlasnika sajta koji u pravilima kaže da kupci sa 0 ili malo komentara trebaju izaći u susret onim sa više komentara. Kvalitetno ocjenjivanje se stiče sa iskustvom. Za početak slike i opis nedostataka te ne dizati svoje stripove u nebo. Meni se osobno čini da si ti dobro odradio taj posao. Nadam se da će ti ovo biti od pomoći.
Manje više složio bih se s Obijem, ali...
Kao prvo, bitno je što si naveo trag korektora, jer neki to ni ne spomenu. Mislim da nitko ovdje nije egzaktno zaključio da su ti stripovi ukradeni ili sl., ali takve situacije su nažalost uvijek moguće. Često netko stavi u prodaju takve stripove a da ni sam ne zna da ih je netko prije njega nabavio od nekoga tko ih je otuđio (ili je taj to sam učinio). Uglavnom, ovaj topic ne doživljavaj nužno kao nekakve optužbe. Što se tiče druge stvari, dakle reputacije, tu ipak neke stvari moraju biti jasne. Mene osobno tvoja reputacija sa drugih portala ni najmanje ne zanima, zanima me ona koju stekneš ovdje. Zašto? Zato jer na ovom portalu barem znamo da vlasnik ne podržava lopove i prevarante. Nedavno smo imali jednog takvog koji se hvalio reputacijama s drugih portala, pa smo utvrdili da ga je jedan takav portal podržavao iako je bilo evidentno da ljude vara i obmanjuje. Neću sad ulaziti u detalje koji portal/koji lik je u pitanju, ali to što kažeš da vjeruješ samom sebi može izjaviti bilo tko, zar ne? Stoga, a i u skladu s pravilima portala, nije uputno tako uvjetovati transakcije sve dok nemaš neku ozbiljnu reputaciju iza sebe. Netko s velikom reputacijom bi ti čak mogao dati negativni, jer u skladu je s pravilima ovog portala da prodavatelj s malom reputacijom najprije pošalje predmet a onda dobije novac, ali ako se radi o pouzdanom kupcu, tj. onom s velikom reputacijom. Tebe nitko neće prisiliti da prvo šalješ predmet nekom tko i sam nema pouzdanu reputaciju, ali takve stvari rješavaju se privatnim dogovorima. Meni i inače jako smeta to 'šaljem tek nakon uplate', jer neke stvari se podrazumijevaju, ne treba ih nabijati na nos, ali kad to dolazi od nekoga tko se i sam nije dokazao to može biti i uvredljivo.
Prema tome, takve napomene u predmetima savjetujem ti da ukloniš. Za sve drugo tu je PM ili mail. |
|
|
sergioaragones
Starting Member
Serbia
20 Posts
Member since 20/03/2011 |
|
Topic |
|
|
|