Author |
Topic |
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19776 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 21/03/2015 : 21:51:20
|
quote: Originally posted by mr murdoc
quote: Originally posted by trolodtroje
quote: Originally posted by trolodtroje
10 mjeseci apstiniram..dan po dan
zajebano?
Samo da znas..
Bolje da ne znam.
Nego vidi se po postovima, da si nekako "razređen".
Puno je to kompleksnije i individualnije i ovisi od puno faktora te je sazdano iz puno djelova. Kada se odlucis na taj korak, sve sto si mislio da znas o sebi dobija jedno totalno drugacije znacenje. Ja sam recimo otisao ljecniku i rekao mu kako mi je zelja prestati konzumirati alkohol. Lik mi je rekao da tri tjedna ne pijem nista i da onda ponovo dodem. Tada mi je to bilo smijesno i mislio sam u sebi, hej nista lakse od toga. Prvi tjedan..nista ,sve ok i sve pod kontrolom. Sredinom drugog tjedna sam se probudio u sred noci potpuno mokar od znoja , onda cijeli dan sve 5 , a sljedece 3 noci isto. Treci tjedan sam se uhvatio kako se nagovaram da popijem jednu i izmisljam razlog da to ucinim. Poslje toga sam ponovo otisao ljecniku koji mi je pokazao rezultate krvi i jetre. Jetra mi je gotovo netaknuta i ne ukazuje na prekomjernu konzumaciju alkohola , ali krvna slika je pokazala da je omjer 8 puta veci nego sto bi trebalo biti. Lik mi je odmah rekao da imam ludu srecu i jetru od celika, ali da je krvna slika blagi kaos i ponudio mi opciju za odvikavanje uz pomoc sredstva koje se zove Antabus. Pristao sam na to i tako sad 3 puta tjedno odem u ordinaciju i popijem Antabus. Prestati mogu kad zelim i moram sam odluciti kada ce to biti. Antabus funkcionira tako da kada bi popio i najmanju kolicinu alkohola bilo bi mi uistinu jako lose, dakle on ne ljeci vec te samo sprijecava da konzumiras. To funkcionira jako dobro i eto furam se na to vec 10 mjeseci. To je naravno lagani dio posla. Teski dio je vec druga pjesma. Sto ces reci ljudima oko sebe koji te dobro poznaju, zasto vise ne pijes. Mozes im lagati ili reci istinu, ja sam se odlucio na istinu, sto i nije bas svaki put bilo ugodno niti jednostavno. Kada mi je moj sef ponudio vecu poziciju na poslu na koju su mnogi vec dugo cekali, ja sam riskirao i rekao mu da sam alkoholicar i da cu to vjerovatno uvijek biti, ali sam glede toga odlucio nesto poduzeti, i da neznam kako ce se to odraziti na moje sposobnosti, i dali ce mi to uspjeti. Lik je rekao da je on uvijek znao da pijem, ali da sam i pijan jos uvijek onaj kojeg on zeli za tu poziciju, sto je u prvi trenutak zvucalo smijesno, ali smo poslje toga bili na cistom. Fizicki simptomi su nestali i nema nikakvog manifestiranja niti zedi za konzumacijom, svaki dan si sve jaci,i sigurniji i mislis da je to to..no nije. Jednog se jutra probudis i shvatis da je na mjestu gdje je bilo tebi nesto bitno, sada jedna velika praznina, praznina koja se neda nicim popuniti, gotovo nicim Ta praznina nije nametljiva, agresivna niti drugima vidljiva, ona je jednostavno tu i moze cekati svoj trenutak do god bude trebalo,jer zna da ce taj trenutak doci. Sve ti ide od ruke, uspjesan si, sreden, cijenjen, ali sve te ostavlja ravnodusnim. Sve sto te nekad ljutilo, sve sto te smetalo, sve protiv cega si dizao prasinu i pravio cirkus..sada ti je svejedno. Jedna od stvari koje najvise mrzim je ravnodusnost, a onda skuzis da si postao ravnodusan..praznina je tu, ona je pronasla put i nacin da prodre kroz tvoje obrambene zidine. Onda dolazi spoznaja da ljudi sa kojima si imao posla dok si pio , nisu ti ljudi sa kojima vise zelis imati posla, oni postaju nezanimljivi..gubitak vremena,i onda pocimas suzavati krugove, i ako na vrijeme ne skuzis oni ce se suzavati dok na kraju ne ostanes samo ti..sam...praznina je tu, ona je pronasla put i nacin da te izolira i da se suocis sa njom jedan na jedan. Probas sport, probas sve moguce i nemoguce da si paznju skrenes na nesto drugo..ali to ne ide. Poslje toga dolazi preispitivanje i analiziranje svega..kako pobijediti prazninu, kako nadmudriti dio sebe koji si nekad bio i zna sve tvoje slabosti i mane..e to, to je epizoda koja tek dolazi.
Bring it on
Iskrena potpora s moje strane. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9937 Posts
Member since 28/02/2004 |
Posted - 21/03/2015 : 22:28:50
|
quote: Originally posted by lwood
quote: Originally posted by melkajk
U majku mu Murdoc...sad kad si ovak detaljno to opisao, grdo zvuči. Ali drž se. Alkohol je, uz heroin, brijem, najgora ovisnost kad govorimo o odvikavanju.
ma kakvi,duvan je gori
kocka je najgora. |
Mrzim mrznju! |
|
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
Posted - 21/03/2015 : 22:44:40
|
Danas se popilo za naše ali samo par Laška
|
Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli! |
Edited by - Risar_69 on 21/03/2015 22:45:15 |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19776 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 21/03/2015 : 23:00:36
|
Najgore su ovisnosti koij nismo svijesni da postoje. Na primjer, kladionica. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
sergej773
Senior Member
Cuba
1922 Posts
Member since 03/06/2012 |
Posted - 21/03/2015 : 23:02:23
|
quote: Originally posted by mamlaz
U majku mu Murdoc...sad kad si ovak detaljno to opisao, grdo zvuči. Ali drž se. Alkohol je, uz heroin, brijem, najgora ovisnost kad govorimo o odvikavanju.
ma kakvi,duvan je gori
kocka je najgora.
Čaj od maka je najgori. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 22/03/2015 : 07:33:51
|
ma kakvi,duvan je gori
istina
imal neka tableta protiv duvana.nesto kao ovo sto murdoc koristi protiv alkohola |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 22/03/2015 : 07:37:11
|
Alkoholizam se na zalost nemoze izleciti...moze se samo kao u slucaju polija.alkohol zamjenit travarstvom...
Jednom alkos uvijek alkos |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10345 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 22/03/2015 : 08:51:51
|
ma kakvi,duvan je gori
kocka je najgora.
Ovo mi je više ljudi reklo, a kažu i da je ova ovisnost karakteristična za depresivce. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9937 Posts
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 22/03/2015 : 19:31:36
|
jbt murdoc, svaka cast na odluci. nemas pojma kako je dobro hiti ponovo pijan:)
|
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9937 Posts
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9937 Posts
Posted - 22/03/2015 : 19:37:12
|
ps. a ozbiljno sada, ovo praznina nije nedostatak vec depresija. ne zajebavaj se sa time, vec malo kreni dalje stari. |
Mrzim mrznju! |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 22/03/2015 : 19:37:17
|
jbg stari, zavidim ti sto si uspio u tome, za mene nade vise nema:)
, nisam ja u tome uspio, vec samo pokusavam uspjeti, a to da nade nema je prica za malu djecu |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9937 Posts
Posted - 22/03/2015 : 19:38:46
|
jbg stari, zavidim ti sto si uspio u tome, za mene nade vise nema:)
, nisam ja u tome uspio, vec samo pokusavam uspjeti, a to da nade nema je prica za malu djecu
mhmmm, bolje mi je ovo od seksa:) |
Mrzim mrznju! |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 22/03/2015 : 19:40:24
|
ps. a ozbiljno sada, ovo praznina nije nedostatak vec depresija. ne zajebavaj se sa time, vec malo kreni dalje stari.
Nije depra,to se psiha adaptira na drugaciji stil zivota,a ego koji se hranio alkom joj to pokusava zakoplincirati, no o tome budem jos pisao |
|
|
Zlotvor
Advanced Member
7094 Posts
Member since 03/02/2010 |
|
Tutta
Advanced Member
Germany
32402 Posts
Member since 19/02/2010 |
|
melkajk
Average Member
509 Posts
Member since 07/10/2011 |
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17167 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 28/03/2015 : 22:44:33
|
Sve te analize su smiješne. Npr. svi pričaju o problemima s alkoholizmom u Rusiji, a ja mislim da je taj problem mnogo veći kod nas. |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17042 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts