forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Sport
 Formula 1, sezona 2018
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 17

tex2
Advanced MemberCroatia
17248 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 26/03/2017 :  17:04:22  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message  Reply with Quote
Evo poslao pm manhunteru, pa će srediti on to ubrzo!

"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati."
Go to Top of Page

doom
stripovi.com suradnikArgentina
405 Posts

Member since 28/07/2016

Posted - 28/03/2017 :  11:07:50  Show Profile Show Extended Profile  Send doom a Private Message  Reply with Quote
Manhunter rijesio dvije sezone jednim udarcem ;)
F1 nije liga prvaka da se vozi dio jedne pa dio sljedece godine ;)
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnikBosnia and Herzegovina
10221 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 28/03/2017 :  14:53:59  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Da, nema ovo smisla, treba opet ispravljati.
Go to Top of Page

doom
stripovi.com suradnikArgentina
405 Posts

Member since 28/07/2016

Posted - 11/04/2017 :  12:05:49  Show Profile Show Extended Profile  Send doom a Private Message  Reply with Quote
NAJVEĆA ŠPIJUNSKA AFERA U POVIJESTI FORMULE 1

Prije točno deset godina upravo u ovo vrijeme događala se najveća špijunska afera u povijesti Formule 1. Ono što je danas poznato kao Spygate (ili Stepneygate) ostat će zauvijek zapisano kao ogromna sramota svih aktera. Rasplet je svima dobro poznat – veliki potresi unutar McLarena i oduzimanje svih konstruktorskih bodova na kraju te sezone, kao i kazna od 100 milijuna američkih dolara.
Uvod u priču

Nakon zlatne ere Ferrarija s Michaelom Schumacherom koji je na kraju 2006. godine prvi put otišao u mirovinu, momčad je doživjela veliku reorganizaciju. Nigel Stepney, kao glavni mehaničar ekipe, bio je dio “dream tima” zajedno s Michaelom Schumacherom, Jeanom Todtom, Rossom Brawnom i Roryjem Byrneom. U veljači 2007. godine javno je komentirao da nije zadovoljan promjenama koje događaju i, na posljetku, Brawnovim odlaskom.

“Planiram provesti godinu dana izvan Ferrarija jer trenutno nisam sretan događanjima u momčadi. Želim napredovati u karijeri, a to se trenutno ne događa. U idealnom scenariju htio bih otići na drugu funkciju u Ferrariu, ali ako bi se pojavila prilika u drugoj momčadi – definitivno bih to razmotrio” – izjavio je tada Stepney.

Par dana kasnije Ferrari je objavio da je Stepney postao čelni čovjek odsjeka za razvoj performansi u momčadi, nakon čega više nije prisustvovao utrkama Formule 1.

U lipnju te godine sve je pošlo po krivu za Stepneya kada je Ferrari tražio istragu oko curenja povjerljivih informacija iz ekipe. 3. srpnja sud je naložio pretres Coughlanovog privatnog boravišta i pronađeno je 780 stranica povjerljivog materijala iz Ferrarija. Nakon toga je Ferrari uputio zahtjev FIA-i da razmotri je li to možda imalo utjecaja na događanja u prvenstvu Formule 1 i da odluče treba li pokretati istragu.

Nakon prvih istražnih postupaka, FIA je 12. srpnja uputila McLarenu pismeni zahtjev za sastankom u Parizu gdje će biti ispitani o eventualnoj povezanosti s pronađenim dokumentima. McLaren je na tom sastanku priznao da je njihov inženjer Mike Coughlan imao pristup tim Ferrarijevim dokumentima, ali ni na koji drugi način nisu cirkulirali ekipom McLarena. Osim toga, ustvrdili su kako McLaren nije profitirao pristupom povjerljivim informacijama, te da je Coughlan djelovao sam za sebe.

FIA je stoga zaklučila da je McLaren prekršio međunarodni sportski kodeks po članku 151, ali da ne postoje dokazi kako je to utjecalo na prvenstvo Formule 1. Taj zaključak je važio sve dok u igru nisu došli novi dokazi – a to su e-mail poruke između njihovih vozača – Pedra de la Rose i Fernanda Alonsa.
Alonso i De la Rosa u centru događanja

FIA je nakon oslobađajuće odluke za McLaren došla do informacije kako postoje e-mail poruke koje bi mogle biti novi dokaz i slučaj je ponovo otvoren. Ta informacija procurila je u periodu između srpnja i rujna (interval u kojem su održane četiri utrke: Francuska, Europa, Mađarska i Turska). Tri McLarenova vozača (Alonso, Hamilton i De la Rosa) su pozvana da se izjasne o tome posjeduju li ikakve informacije koje bi mogle biti vezane uz ovaj slučaj. Podsjetili su ih da su kao sportaši u posjedu Superlicence dužni osigurati fer natjecanje i legitimirati svjetsko prvenstvo, a u želji da se utvrdi istina FIA je vozačima osigurala kako protiv neće biti poduzete nikakve akcije. U suprotnom, ako vozači odbiju pružiti informacije ili daju krive informacije – mogli bi biti ozbiljno kažnjeni.

Sva tri vozača su odgovorila na taj poziv. Lewis Hamilton je odgovorio da bio u posjedu nikakvih informacija, dok su Alonso i De la Rosa proslijedili svu međusobnu komunikaciju oko špijuniranja Ferrarija. Te poruke bez dvojbe dokazuju da su Alonso i De la Rosa primili informacije od Mikea Coughlana i da su znali kako se radi o povjerljivim informacijama.
Sporni e-mailovi

21. ožujka 2007. u 9:57 De la Rosa piše Coughlanu:

“Bok Mike, znaš li distribuciju težine u Crvenom bolidu? Bilo bi nam jako važno da to znamo kako bi isprobali u simulatoru. Hvala unaprijed, Pedro.

p.s. Sutra ću biti u simulatoru”

De la Rosa je potvrdio kako je nakon tog e-maila dobio odgovor od Coughlana s preciznim detaljima Ferrarijeve distribucije težine bolida.

25. ožujka 2007. u 1:43 De la Rosa šalje Alonsu te podatke s preciznošću od dva decimalna mjesta na oba Ferrarijeva bolida za VN Australije te godine.

Alonso odgovara istog dana u 12:31:

“Ovakve postavke težine su iznenađujuće, ne znam je li informacija 100% pouzdana, ali barem je zanimljiva…”

U nastavku maila nastavlja analizirati kakva je Ferrarijeva distribucija težine u odnosu na McLarenovu. De la Rosa odgovara istog dana u 13:02:

“Sve informacije iz Ferrarija su vrlo pouzdane. Dolaze od Niglea Stepneya, bivšeg glavnog mehaničara. Ne znam u kojoj je trenutno ulozi. On je ista osoba koja nam je rekla da će Kimi ući u boks u 18. krugu. On je prijatelj s Mikeom Coughlanom, našim glavnim dizajnerom, i rekao mu je to.”

Ovim mailom se potvrđuje kako Pedro de la Rosa i Fernando Alonso znaju da se radi o povjerljivim informacijama. De la Rosa je kasnije na ispitivanju izjavio kako McLaren nije koristio te informacije jer je McLarenova distribucija težine bila toliko drukčija da ovo iz Ferrarija jednsotavno ne bi funkcioniralo u simulatoru. Također je izjavio kako je sam donio tu odluku.

Tvrdeći kako je sam odlučio o tome što je korisno je očito htio osloboditi McLaren od sumnje da su koristili Ferrarijeve podatke. McLarenov glavni inženjer Paddy Lowe je kasnije izjavio kako bi sve odluke vezane uz simulator trebala donijeti grupa inženjera, a ne samo testni vozač.

U istoj seriji e-mail poruka 25. ožujka 2007. De la Rosa kaže da su u McLarenu isprobali fleksibilno stražnje krilo za koje tvrdi da je “kopija sistema za kojeg misle da ga Ferrari koristi”. Također, precizno su utvrdili Ferrarijev aerodinamički balans pri brzini od 250 km/h. Iako se to moglo utvrditi i promatranjem bolida Ferrarija, iz konteksta je jasno da se radi o špijunaži jer De la Rosa tvrdi kako su informacije “vrlo pouzdane”.

De la Rosa zatim piše Alonsu u 1:43 kako Ferrari koristi određeni plin ne bi li smanjio unutarnju temperaturu guma i blistering, taj e-mail zaključuje rečenicom:

“Moramo to probati, jednostavno je!”

Alonso odgovara u 12:31:

“Vrlo je važno da McLaren testira plin kojeg Ferrari koristi jer imaju nešto drukčije od ostalih. Ne samo ove godine, oni rade nešto drukčije i ovo bi moglo biti ključno. Nadajmo se da to možemo testirati tijekom ovog testa i da će nam to biti prioritet!”

De la Rosa odgovara u 13:02:

“Slažem se 100% da moramo testirati taj plin vrlo skoro.”

Opet, De la Rosa je FIA-i objasnio kako su, unatoč entuzijazmu oba vozača prikazanom u mailu, zaključili s inženjerom Bridgestonea kako im to ne bi pomoglo i informaciju nije prenio nikome u McLarenu nego je jednostavno odbacio. Jasno, FIA je takvo objašnjenje okarakterizirala kao vrlo nevjerojatno.

12. travnja 2007. u 12:25 De la Rosa piše Coughlanu:

“Možeš li mi objasniti Ferrarijev sustav kočnica s [naziv detaljnog tehničkog sistema]? Rade li podešavanja unutar bolida ili…?”

Uslijedilo je nekoliko e-mailova u kojima Coughlan tvrdi da je prekomplicirano takvo što objašnjavati ovim putem, ali na kraju ipak 14. travnja u 14:40 odgovara s detaljnim informacijama o Ferrarijevom kočionom sustavu. Ferrari je kasnio potvrdio da se radilo zaista o točnim podacima (iako nepotpunim), a Coughlan je u e-mailu još napisao:

“Razmatramo neko slično rješenje.”

U komunikaciji između De la Rose i Alonsa 25. ožujka u 1:43 također se spominje sustav kočenja:

“Sudeći prema informacijama koje imamo, vjerujemo da Ferrari posjeduje sličan sustav…”

U istom mailu nastavlja se detaljan opis Ferrarijevog sustava kojeg FIA nije objavila iz očiglednih razloga.

Spomenuto je kako su u McLarenu znali i strategiju Kimija Raikkonena na prvoj utrci, što sugerira kako su barem uzeli u obzir činjenicu kad će Ferrariji ući u boks. FIA je primila dokaze kako je Stepney javio Coughlanu i strategiju za VN Bahreina. McLaren je osporio te tvrdnje jer su se na kraju pokazale netočnima, ali je FIA zaključila da je rani sigurnosni automobil uzrokovao promjenu plana i to Stepney nije mogao predvidjeti.
Koji su FIA-ini zaključci?

Coughlan je imao više informacija nego što su prvotno procijenili, te je sistematski primao nove informacije u periodu od nekoliko mjeseci
Informacije je širio unutar McLarenove ekipe barem do neke mjese (npr. De la Rosi i Alonsu)
Informacije su se sastojale ne samo od visoko osjetljivih tehničkih podataka, već i od Ferrarijeve sportske strategije
De la Rosa je zatražio i doboi tajne Ferrarijeve informacije od izvora za kojeg je znao da nije legitiman i izjavio kako su te informacije korisne za testiranje u simulatoru
Tajne informacije su podijeljene s Alonsom
Postojala je očita namjera određenog dijela McLarneove ekipe da se te informacije iskoriste. Ako se to nije dogodilo, onda su u pitanju tehnički razlozi
Coughlanova uloga u McLarenu ga je stavila u poziciju u kojoj bi poznavanje Ferrarijevih tajni utjecalo na njegov rad

Kazne

McLarenu su oduzeti svi bodovi svi konstruktorski bodovi tijekom 2007. godine, ali im je dozvoljeno da nastupe u ostalim utrkama. Bez obzira na to, svi bodovi koje osvoje neće se računati u konstruktorskom poretku. Kažnjeni su i novčano, i to sa 100 milijuna dolara koje moraju isplatiti najkasnije 3 mjeseca od datuma donesene presude.

Iznimno, vozači neće dobiti nikakvu kaznu jer im je tako obećano na početku samog procesa kada su dobili imunitet u zamjenu za izlaganje svih informacija.

Kako bi osigurali da McLaren neće imati prednost 2008. godine FIA-in tehnički odjel je istražio razvoj novog bolida McLarena i kasnije utvrdio da ništa ne sugerira kako je novi bolid ilegalan.
Gdje su danas glavni akteri

Mike Coughlan je u NASCAR-u, gdje kao tehnički direktor radi za ekipu Richard Childress Racing.

Nigel Stepney je poginuo u cestovnom incidentu u Velikoj Britaniji 2014. godine pod nerazjašnjenim okolnostima. Nizozemski vozač kamiona Jan Byl izjavio je kako je Stepney skočio pred njega i na mjestu poginuo.

Pedro de la Rosa se umirovio 2014. nakon što je posljednji put utrke vozio za HRT 2012. godine i dvije godine testirao za Ferrari.

Fernando Alonso je vozač McLaren-Honde.


----------------------------------------------------------------------

Sljedece informacije nikada nisu sluzbeno potvrđene za razliku od ovoga gore.

1. Navodno je Stepney poslao svoju ženu u lokalnu kopiraonu da kopira podatke, a čovjek koji je tamo radio je bio F1 fan. Nakon što je vidio dokumente nazvao je Stefana Domenicalija, jednog od glavnih ljudi Ferrarija.
2. Nakon problema s Hamiltonom, Alonso prijeti da posjeduje kompromitirajuće podatke te da ce sve odati FIA. Ron Dennis (McLaren) ostaje sokiran te pita Martina Whitmarsha (McLaren) da li je moguce da podaci o Ferrariju kruže njegovom ekipom. Ovaj ga uvjerava da ne, da bi vec saznali. Taj odgovor nije utješio Dennisa i on odmah sve javlja Mosleyu s ciljem da sve prebaci na Alonsa.
3. Mosley inace mrzitelj lika i djela Rona Dennisa ovaj trenutak jedva docekao i opali im kaznu od 100 milijuna. Kako je Eccelstone rekao, 10 milijuna je zbog skandala, a 90 milijuna zbog Dennisa. Mosley je prvobitno zagovarao da se McLaren i izbaci 2007 iz F1. Will Buxton je dao naslutiti da McLarenu nije bilo dozvoljeno osvojiti 2007.
Go to Top of Page

doom
stripovi.com suradnikArgentina
405 Posts

Member since 28/07/2016

Posted - 29/04/2017 :  15:32:29  Show Profile Show Extended Profile  Send doom a Private Message  Reply with Quote
Vau kakve kvalifikacije u rusiji. Ferrari je fino dao samar laudi i wolffu. Lako je bilo prijasnjih godina i sa greskama uzeti prve redove mercedesu.
I koliko god da je formula sada zanimljivija nego zadnjih par sezona, istovremeno je zabrinjavajuce vidjeti razlike izmedju ferrarija i mercedesa u odnosu sa ostatak. Veliki red bull ogromne dvije sekunde iza.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnikBosnia and Herzegovina
10221 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 01/05/2017 :  13:30:24  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Jako loša trka, dosadna. Svaka čast Botasu na prvoj pobjedi.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnikBosnia and Herzegovina
10221 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 14/05/2017 :  16:24:05  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Solidna trka u Španiji.
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnikCroatia
3867 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 14/05/2017 :  16:59:50  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by delboj

Solidna trka u Španiji.

Šteta jedino one koalizije između Kimija i Verstappena. Dobar duel Sebastiana i Hamiltona. Valjda će Ferrari moći održati korak s Mercedesom do kraja sezone. Po prvi put nakon dugih 7 godina F1 je opet zanimljiv.

It's my will against yours, and you will lose
Go to Top of Page

ivi skoj
Senior MemberCroatia
1093 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 14/05/2017 :  18:19:58  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
Najzanimljiviji trenutak trke, plač malog na tribini nakon Kimijevog odustajanja.
Sve ostalo za zaborav.
Go to Top of Page

tex2
Advanced MemberCroatia
17248 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 28/05/2017 :  15:56:47  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message  Reply with Quote
Vettel pobjedio u Monte Carlu, prva pobjeda Ferrarija u Monte Carlu nakon 2001.

"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati."
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnikBosnia and Herzegovina
10221 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 28/05/2017 :  15:59:34  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Davno je to bilo, teško se i sjetiti 2001. godine.
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnikCroatia
3867 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 28/05/2017 :  16:18:18  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
Kimi je to trebao uzeti, zaslužio je :(

It's my will against yours, and you will lose
Go to Top of Page

ivi skoj
Senior MemberCroatia
1093 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 28/05/2017 :  18:45:24  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
Ajde, barem je bilo pregršt preticanja.
78 krugova, a zabavi nikad kraja.
Kimi sa 38 na grbači prespavao pola utrke, a ostatak ekipe se uklopio u procesiju.
Bilo bi zabavnije da su nam pokazivali bazene i trgovine po putu.
Go to Top of Page

doom
stripovi.com suradnikArgentina
405 Posts

Member since 28/07/2016

Posted - 28/05/2017 :  23:33:06  Show Profile Show Extended Profile  Send doom a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by drogsy

Kimi je to trebao uzeti, zaslužio je :(


Da, stvarno steta za kimija, ali ako cemo bas posteno i realno, vettel je pritiskao dok je kimi uredno spavao. Da je ovo neka druga staza, uzeo bi njega i ricciardo.
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnikCroatia
3867 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 11/06/2017 :  23:42:07  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
Jedna malo napetija utrka u Kanadi, za promjenu. Vettel bi stvarno
mogao Verstappena zamrziti više nego Kvyata. Čudno mi
je da ga sad nije kleo k'o u Meksiku prošle godine

Alonso bi već sad ozbiljno trebao razmisliti o napuštanju McLarena, a ne čekati rujan.

Stroll uzeo prve bodove, čuda su moguća. MassaIt's my will against yours, and you will lose
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnikBosnia and Herzegovina
10221 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 12/06/2017 :  15:45:00  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Šteta što Alonso nije uzeo bar bod.
Go to Top of Page

tutto maxim
Senior MemberSerbia
1273 Posts

Member since 07/01/2007

Posted - 25/06/2017 :  18:17:39  Show Profile Show Extended Profile  Send tutto maxim a Private Message  Reply with Quote
Kontroverzna trka u Bakuu i prva pobeda za Rikarda ove sezone.
Strol u Vilijamsu treći.
Fetel povećao prednost.
Alonso do prvih bodova za Meklaren.
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnikCroatia
3867 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 25/06/2017 :  19:18:09  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
Totalni kaos od utrke, jedva sam je odgledao do kraja. Stvarno ne znam na koju je foruazerbaijan dobio licencu za ovu kvadrat-krug stazu.
Hamilton je vječita plačipi*ka, a Vettel se ponaša poput zadnjeg idiota. Dobro je da ga nisu diskvalificirali.
Bottas je na kraju najviše profitirao.

It's my will against yours, and you will lose
Go to Top of Page

doom
stripovi.com suradnikArgentina
405 Posts

Member since 28/07/2016

Posted - 25/06/2017 :  19:32:14  Show Profile Show Extended Profile  Send doom a Private Message  Reply with Quote
Silni izlasci safety cara su zapravo maskirali losu utrku pa se sad kao cini da je bilo uzbudljivo. Ajde da su bar bili neki vizualno ljepsi sudari, ali dotaknuti se jedva krilima pa uzrokovati cak 3 safeta je banana. A staza je i ja kazem zesca sramota. Ova f1 samo gleda gdje ce nakupiti turisticke atrakcije nebili privukli gledatelje.
Vettel je ocigledno kriv za incident za hamiltonom, a lewis totalni kmecavac. I onda on poziva vettela da mu pokaze muda, a sam radi ono za sto proziva ekipu ferrarija.
A novinari na skyu se ponasaju kao da je vettel zaprijetio hamiltonu nozem na grkljanu, a nece svoga mezimca slucajno pitati da komentira ocajnicki pokusaj usporavanja vlastitog kolege. Katastrofa.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnikBosnia and Herzegovina
10221 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 25/06/2017 :  19:49:11  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tutto maxim

Kontroverzna trka u Bakuu i prva pobeda za Rikarda ove sezone.
Strol u Vilijamsu treći.
Fetel povećao prednost.
Alonso do prvih bodova za Meklaren.


Strol je stvarno izgubio najviše, nejasno kako je ono dopustio na kraju.
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnikCroatia
3867 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 25/06/2017 :  20:10:22  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by delboj

quote:
Originally posted by tutto maxim

Kontroverzna trka u Bakuu i prva pobeda za Rikarda ove sezone.
Strol u Vilijamsu treći.
Fetel povećao prednost.
Alonso do prvih bodova za Meklaren.


Strol je stvarno izgubio najviše, nejasno kako je ono dopustio na kraju.

Uh, ako uzmemo u obzir da je imao gro sreće što se uopće našao u borbi za podij, u vidu da je Verstappenu i Massi krepao motor, Perez i Ocon imali koliziju, Kimi bio primoran dvaput odustati, da se Hamiltonu odvojio naslon zbog čega je izgubio 14 sekundi, a vettel dobio kaznu od deset sekundi zbog onog nepotrebnog incidenta, možemo reći da je uz Bottassa na kraju najbolje prošao.

It's my will against yours, and you will lose
Go to Top of Page

ivi skoj
Senior MemberCroatia
1093 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 25/06/2017 :  21:07:13  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
Šta reći?
Ovakvu debilanu zbilja treba rekonstruirati.
Imam neki osjećaj da bi Hamilton vlastitoj majci podmetnuo nogu da pobijedi.
Dobro da nije zamolio Bottasa da pusti Vettela da ga sustigne pa da mu naglo zakoči da se obadvoje razbiju, a on nekako izvuče sitnu korist.
Iako moramo priznati da Bottas za razliku od Kimija zbilja pomaže Hamiltonu.
Otkida mu bodove i trudi se usporiti ga gdje može.
Ne moramo ni pretpostaviti šta bi bilo da je Hamilton uspio prestići Vettla i kako bi Valtteri odjednom izgubio grip i usporio.
Kimi je meni neobično simpatičan, ali morao je krenuti svojim putem pa da se zabavlja na svoj račun, a ne da Vettel vozi sam protiv Mercedesa.
Naravno za svaku pohvalu ponašanje Hamiltona i Vettela da budu na uzor kako se treba ponašati klincima koji ih gledaju.
Jebo sport važno je pobijediti, a sad kako to je manje važno.

Zato moto GP zbilja oduševio.
Odlična utrka sa prestizanjima do zadnjeg kruga.
Dobro, malo je kišica učinila trku dodatno zanimljivom, ali Rossiju svaka čast na vožnji.
Eto prvi puta je pobijedio prije skoro 21 godinu.
Traje to kod njega.


Go to Top of Page

doom
stripovi.com suradnikArgentina
405 Posts

Member since 28/07/2016

Posted - 25/06/2017 :  22:24:36  Show Profile Show Extended Profile  Send doom a Private Message  Reply with Quote
3 kaznena boda za Vettela, znaci da napravi sranje u autriji dobiva ban za silverstone, sta reci..
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnikBosnia and Herzegovina
10221 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 09/07/2017 :  16:02:37  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
U Austriji tek pred kraj malo neizvjesnosti, zaslužena pobjeda Botasa, Hamilton nije mogao više poslije kazne.
Go to Top of Page

doom
stripovi.com suradnikArgentina
405 Posts

Member since 28/07/2016

Posted - 09/07/2017 :  17:22:39  Show Profile Show Extended Profile  Send doom a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page
Page: of 17 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.59 seconds. Snitz Forums 2000