Author |
Topic |
|
Gand
Advanced Member
Croatia
3026 Posts
Member since 20/03/2002 |
Posted - 03/03/2013 : 13:07:06
|
Zamolio bih izdavače koji na forumu najavljuju svoja izdanja, da uz cijene koje su istaknute na koricama napišu i cijene u moneti zemalja u kojima se ta izdanja prodaju. Vjerujem da bi pomoglo ljudima poput mene koji priznajem, nemam pojma o odnosu kune, dinara, eura i k.makre.
|
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6224 Posts
Member since 29/02/2012 |
Posted - 03/03/2013 : 13:38:03
|
quote: Originally posted by Gand
Zamolio bih izdavače koji na forumu najavljuju svoja izdanja, da uz cijene koje su istaknute na koricama napišu i cijene u moneti zemalja u kojima se ta izdanja prodaju. Vjerujem da bi pomoglo ljudima poput mene koji priznajem, nemam pojma o odnosu kune, dinara, eura i k.makre.
Kako ce izdavac da zna cenu u kunama, ako izdanje jos nije stiglo do hrvatskih strip knjizara? :) Nije tesko, 1 evro u Srbiji se (trenutno) racuna oko112 dinara :)
|
|
|
Zlotvor
Advanced Member
7094 Posts
Member since 03/02/2010 |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19675 Posts
Member since 23/10/2011 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18862 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 03/03/2013 : 16:01:58
|
nebi bilo na odmet ali ja koristim pretvornik valuta i sve mi je jasno....kako je sve skupo. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 03/03/2013 16:02:24 |
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
|
Gand
Advanced Member
Croatia
3026 Posts
Posted - 04/03/2013 : 22:08:24
|
quote: Originally posted by Jasko
Kako ce izdavac da zna cenu u kunama, ako izdanje jos nije stiglo do hrvatskih strip knjizara? :) Nije tesko, 1 evro u Srbiji se (trenutno) racuna oko 112 dinara :)
Ma samo da istaknu cijene u npr. eurima, to svi znamo. DW je recimo najavio par izdanja, pa evo za jedno pise da kosta 950 dinara. Da uz to napisu koliko je to u eurima, majka. Isto mogu misliti kako je nekome u Srbiji kad Fibra najavi 10 - 15 albuma odjendom. Napise se okvirna cijena u eurima i super. Nije komplicirano koliko izgleda. |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38018 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 05/03/2013 : 08:37:12
|
Ali ta cijena bi mogla biti jedino po kursu dinar-euro ili dinar-kuna koji vazi u Srbiji. Ne mogu uticati na cijene u stranoj zemlji.
Recimo kod nas je 250 kuna 52-56 eura. *clown smiley* :D
Ako nije prvi broj edicije u pitanju onda se moze pogledati za cijenu prethodnih brojeva na recimo stripovi.hr ili na skab612 ili babilon... recimo Konan Divlji mac 6 bi morao u HR imati istu cijenu kao DM5 koji je vec u striparnicama etc.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
Gand
Advanced Member
Croatia
3026 Posts
Posted - 05/03/2013 : 10:11:41
|
quote: Originally posted by Poli
Ali ta cijena bi mogla biti jedino po kursu dinar-euro ili dinar-kuna koji vazi u Srbiji. Ne mogu uticati na cijene u stranoj zemlji.
Dakle, sve sto sam pitao jest; da li je moguce uz cijene srpskih izdanja u dinarima dopisati cijenu u eurima i za izdanja u hrvatskoj uz cijenu u kunama dopisati koliko ta istaknuta cifra iznosi u eurima. Euro = svima prepoznatljiva mjerna jedinica. Kakvo mrtvo formiranje cijena u drugim zemljama, kako ste dosli do toga?
Darkvud je najavio desetak albuma i meni koji imam diskalkuliju treba 20 minuta da si izracunam koliko ce me (okvirno) kostati ono sto bih kupio. |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38018 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 05/03/2013 : 10:56:27
|
Euro = svima prepoznatljiva mjerna jedinica. Kakvo mrtvo formiranje cijena u drugim zemljama, kako ste dosli do toga?
Kako rekoh, kod nas u striparnici su stripovi iz HR i SR (ajde, recimo da je govora o HC albuma) negdje barem 50% skuplji nego u HR/SR. Tako da barem meni ne pomaze ako Sloba ili Djole zapisu da je recimo Konan DM6 26 eura (trenutno ima cak promotivnu cijenu od 21 eura), kad onda kod nas nece biti toliko nego... sta ja znam, 32 ili 36 eura.
No, kod vas to ima smisla jer su cijene u vasim striparnicama otprilike koliko i u Srbiji (kada zavrsi promotivno razdoblje).
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
|
Topic |
|