Author |
Topic |
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 07/06/2013 : 14:46:03
|
quote: Originally posted by maddox031
pa neces odjednom kupit 20 komada :D izlazi onak 4 godisnje
ma nije puno 20x150, nego je puno na to dodati jos stopedeset drugih serijala |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21132 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 09/04/2014 : 14:11:16
|
Započeh Prentisov opus (5.-8.) sa 6.knjigom: Prentis je dostojan naslednik Aleksa Rejmonda; nije savršen kao on, ali je približno kvalitetan, te se i u njegovom Ripu može neizmerno uživati u crtežu. Što se tiče scenarija - tek treba da pročitam 5. album, ali priče iz šestice su na istom nivou kao one iz prve četiri.Na momente naivno, ali nije to ona naivnost koja iritira,nervira&smara već ona koja daje štimung davno prošlih lepih vremena; i tu bih još dodao (kao što neko reče) "Rip Kirbi je strip sa dušom". Od svih priča, jedino se sećam da sam čitao "Častan izbor" i "Grad koji je vreme zaboravilo", koje su mi ujedno i najbolje; posebno "Grad koji ...", koja mi je jedna od najboljih Ripovih priča (ako ne i najbolja) - čitajući je, ne možeš da ne osetiš neku blaženu smirenost koja prosto isijava iz mesta zbivanja i aktera ove neobične epizode.
|
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 09/04/2014 14:17:19 |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 10/04/2014 : 11:08:07
|
Ja sam prije koji mjesec kupio prve dvije knjige ali nikako da uhvatim vremena da ih pročitam. Uglavnom, po onome što sam vidio crtež izgleda dosta dobro a i krimi tematika bi mi trebala odgovarati. Kada ih pročitam bacam se u daljnju nabavku ako me baš neki veliki razlog ne odbije. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21132 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 21/04/2014 : 11:26:55
|
5. album Ripa Kirbija mi je za sada ubedljivo najslabiji, i nadam se da će to tako i ostati. Crtežu se nema šta prigovoriti - da ne znam da Prentis crta ove pasice (i da nema njegovih potpisa), mogao bi neko da mi proturi priču kako je Rejmond crtač - dok se pažljivije ne zagledam. Sa druge strane, Dikenson je vidno podbacio - priče su previše naivne, čak i za starog dobrog Ripa Kirbija. Ne znam da li bih i jednu priču izdvojio kao iznad prosečnu.Možda Oko Monare, koja ima izvesnu dozu napetosti.Nije mi loša ni ona kad prevare Dezmonda, ostale sve do jedne bledunjave.No dobro, rekoh već da su u 6.knjizi priče jako dobre, na nivou onih iz Rejmondovog opusa, tako da pretpostavljam da je u ovom periodu scenarista imao neku minus fazu.
Ali bih zato izdvojio fenomenalan uvod u kome se opisuje kako je Prentis došao do angažmana i njegovo veliko prijateljstvo sa Leonard Starom - ne sećam se da sam skoro (a možda i ikad) ovako uživao čitajući neki predgovor/uvod. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 21/04/2014 11:27:35 |
|
|
Topic |
|
|
|