Originally posted by emirem Photoshop koristis? Ja sam poceo sinoc sa photoshopom raditi ali ne vjerujem da cu uspjeti kompom obojati crtez,nakon 30tak godina ponovno cu uzeti drvene bojice u ruke
Nije photoshop. Bojano je u GIMP-u. Inače, ovo je prva stvar koju sam obojao na kompu (ako ne računam onu naslovnicu iz Radne akcije koju sam obojao u Paintu i to tako da sam kliknuo Fill ). GIMP ti je free software i lako ga je koristit. Do ponedjeljka sam ga koristio isključivo za unos teksta u stripove. Onda sam pogledao par filmića na youtube-u tipa "how to color comics in GIMP" i za par sati sam zgotovio naslovnicu. Ako vec misliš bojat drvenim bojicma možeš nabavit one što su topive u vodi. Kad sve obojaš "klasično" kao običnim bojicama onda pređeš preko vlažnim kistom i dobiješ skoro isto kao da si radio akvarel vodenim bojicama.
Originally posted by D.J. Super je i to sto se ima sto proucavati na njoj tj. nije sve servirano na tacni.
A ovo ogranicenje na amatere, kako se ti koji si objavljivao racunas tamo? Ili je stvar objavljivanje samo u boneliju?
Nisam upoznat šta je to konkretno Dupli objavio. Mislim da sve stoji jasno u regulativama. Objavljeni su i neki moji radovi prije prošlogodišnjeg CR-a u nekim revijama, ali u sklopu nagrada konkursa, i bez novčane nadoknade recimo itd...na šta su mi rekli da nema problema. Koliko sam razumio, a mislim da jesam; ono što se ugrubo može prevesti u okvirove nama bliske je "da nemaš iza sebe objavljen album ili graf. novelu" (upravo ne nešto striktno u Bonelliju). Preciznije bi glasilo "jedan ili više stripova u domacoj/nacionalnoj produkciji iz kojih se ostvario odredjeni novčani prihod (mada mislim da se negdje pominje da mora postojati i odredjena serijska proizvodnja iza tih izdanja ako ne cak i definisan tiraž zapravo)" - sada kako i ovo tumaciti skroz, uvijek se mozemo obratiti organizatoru za svaki konkretan slučaj.
Evo nasao sam recenicu koja govori o tome (malo sam pretjerao u svom prevodu gore, ali mislim da sam to po sjecanju izvukao iz emailova koje sam dobijao direktno jer sam se raspitivao detaljnije upravo posto nisam ni sam mogao da izdefinisem u ovome svoje prethodne radove); Contestants must not have been drew more than one publishing project with national distribution.
A ovo ogranicenje na amatere, kako se ti koji si objavljivao racunas tamo? Ili je stvar objavljivanje samo u boneliju?
Evo nasao sam recenicu koja govori o tome (malo sam pretjerao u svom prevodu gore, ali mislim da sam to po sjecanju izvukao iz emailova koje sam dobijao direktno jer sam se raspitivao detaljnije upravo posto nisam ni sam mogao da izdefinisem u ovome svoje prethodne radove); Contestants must not have been drew more than one publishing project with national distribution.
Kvaka je u ovom "... with national distribution." Striparnice kojih u Hrvatskoj ima pet (ispričavam se ako sam zaboravio koju) od kojih su tri u Zagrebu, teško se mogu nazvati nacionalnom distribucijom, a samo u njima se mogu naći Q stripovi i Sergej stripovi gdje sam objavljivao. Jedina nacionalna distribucija su praktički kiosci. Dakle, s obzirom na situaciju na našim kioscima, ako nisi crtao za boneli, alan ford i ratmana, možeš sudjelovati. E da, Strip Revija može biti problematična ali nešto sumnjam da će ljudi koji tamo objavljuju ići crtati naslovnice za Cover reloaded.
Pu breee... Imao sam osjecaj da ce neko uraditi verziju "Igre sa smrcu" slicnu mojoj... Veoma slicna ideja, mada nam je kompozicija dosta drugacija... Imao sam nekoliko skica za ovu naslovnicu i izabrao sam bas ideju slicnu ovoj... Sad se mislim da li da uzmem neku drugu, ali vjerovatno necu jer sam ovu vec poceo uveliko raditi... Jebga...
Momak je uzeo originalnu naslovnicu i samo je digitalizovao, to je i vise nego ocigledno. Olovke se nije ni latio. Bezveze. Prva tovnica u istoriji Cover Reloadeda koja je po meni maksimalni promasaj