Doduše, ovakva glasanja smo i ranije imali, ne vidim previše smisla u otvaranju nove teme.
Pa ne bih se složio. Ovakvi pollovi bi trebali biti barem jednom godišnje - zbog novih članova, a i zbog samog "pulsa publike", odnosno da li se mijenja s vremenom.
Moj glas ide Bonelliju. Od ostalih me najviše privlači BD, superheroje ne mogu shvatit ozbiljno, manga mi je nepoznanica.
Meni je zanimljivo kako je Bonelli postao istoznačnica za talijanski strip općenito. Mislim, barem među stripofilima s ovih prostora. Jer, pod pojam "Bonelli" teško možeš svrstati i takve kao što su Hugo Pratt, Magnus, Vittorio Giardino, Lorenzo Mattotti, Benito Jacovitti, Milo Manara, Sergio Toppi, Leo Ortolani, Dino Battaglia, Giorgio Cavazzano, itd, itd, itd.
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Doduše, problematično je i to što mnogi pod pojmom "američki strip" uglavnom doživljavaju samo superheroje.
Tu se onda opet zanemaruje masa nezavisnih stripova svakojakih žanrova, brojni biografski i autobiografski stripovi, novinski strip, underground, itd, itd, itd.
Meni je zanimljivo kako je Bonelli postao istoznačnica za talijanski strip općenito. Mislim, barem među stripofilima s ovih prostora. Jer, pod pojam "Bonelli" teško možeš svrstati i takve kao što su Hugo Pratt, Magnus, Vittorio Giardino, Lorenzo Mattotti, Benito Jacovitti, Milo Manara, Sergio Toppi, Leo Ortolani, Dino Battaglia, Giorgio Cavazzano, itd, itd, itd.
Nije postao, bar ne u ovom poll-u. Zato sam napisao i ostali srodni i pod tim mislim na Lazarusa, Linka i slične stripove. Nekako ljudi tu onda ubace i AF i Maxmagnus. Za ove što spominješ jednostavno nisam htio posebnu kategoriju da ne zbunjujem. Nije savršen poll, znam, ali poslužit će...
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Doduše, problematično je i to što mnogi pod pojmom "američki strip" uglavnom doživljavaju samo superheroje.
Tu se onda opet zanemaruje masa nezavisnih stripova svakojakih žanrova, brojni biografski i autobiografski stripovi, novinski strip, underground, itd, itd, itd.
E, tu je situacija bila lakša pa sam jednostavno dopisao i nesuperherojski (ta krasna sveobuhvatna kategorija). A ako netko ne zna pročitati i doživljava amere kao isključivo superheroje, jebga... Mislio sam na početku staviti sve kategorije koje spominješ (uključujući i talijanski strip), ali sam ipak odličio ne komplicirati. Doduše, jedan Pratt nema svoje mjesto ovdje, ali eto kad nije u jednoj od osnovne 4 kategorije.
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Nije postao, bar ne u ovom poll-u. Zato sam napisao i ostali srodni i pod tim mislim na Lazarusa, Linka i slične stripove. Nekako ljudi tu onda ubace i AF i Maxmagnus. Za ove što spominješ jednostavno nisam htio posebnu kategoriju da ne zbunjujem. Nije savršen poll, znam, ali poslužit će...
Ali problem je u tome što su tvoje kategorije za američki, francusko-belgijski i japanski strip sveobuhvatne, znači, nisi ih ograničavao po žanru ili ikakvim drugim parametrima. Jedino ti je kategorija za talijanski strip određena prema jednoj izdavačkoj kući.
Ali problem je u tome što su tvoje kategorije za američki, francusko-belgijski i japanski strip sveobuhvatne, znači, nisi ih ograničavao po žanru ili ikakvim drugim parametrima. Jedino ti je kategorija za talijanski strip određena prema jednoj izdavačkoj kući.
Znam što želiš reći i imaš pravo na kraju krajeva, ali mislim da je poll sasvim u redu "postavljen". Nije u redu generalizirati, ali neke stvari zbog brže "komunikacije" ipak jest.
Mercedes-Benz proizvodi i bicikle, ali sumnjam da je bicikl prva asocijacija na ime Mercedes Benz. Tako se i za američke stripove najprije veže superherojska tematika, za talijanske bonelli itd... Ništa loše u tome...
boneli.najvise zbog texa i kena.da nije njih bd je daleko,daleko ispred.trenhutni rezultat 1:1 amere ne gotivim bas,osim nekih starijih autora. mange za sa ne-japanke uvek.
Vikendima, kad imam više vremena i koncentracije, preferiram američke stripove. Tijekom tjedna prevladava Bonelli. Danas je subota, glasam za američke stripove
“Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.” - Mark Twain
90-talijani 10-fra-bel i poneki americki western,,zapravo i citam i posjedujem samo western stripove,,,,mange ni u kojem slucaju, cak su mi odvratni, i uvijek sam mislio da mange na nasim prostorima nece upalit ali izgleda da je drukcije.