Author |
Topic |
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19708 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 30/04/2013 : 20:34:39
|
quote: Originally posted by lwood
svi stariji od 30 rođeni u ex yu su učili čirilicu
Ima I jedan mladji od 30 |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
noemis
Senior Member
Serbia
1320 Posts
Member since 11/05/2010 |
Posted - 30/04/2013 : 22:46:32
|
sjajno... kada bi krenuo u strip izdavaštvo verovatno bih imao sličan plan... zaista sjajno... (mada je verovatno u pitanju finansijsko samoubistvo...) |
"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim." |
|
|
noemis
Senior Member
Serbia
1320 Posts
Member since 11/05/2010 |
Posted - 30/04/2013 : 22:49:58
|
quote: Originally posted by KOMIKO
Trenutno su u pripremi jedan skandinavski i jedan istočno/central-evropski.
još ako su to baš ona dva koja sam ja svojevremeno spominjao na forumima (mumin i alois nebel) |
"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim." |
|
|
feniks
Senior Member
1922 Posts
Member since 08/05/2004 |
|
HarryBlock
New Member
160 Posts
Member since 21/04/2006 |
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4754 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
Tornadomaster
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2509 Posts
Member since 01/08/2009 |
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6225 Posts
Member since 29/02/2012 |
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6225 Posts
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
|
Tornadomaster
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2509 Posts
Member since 01/08/2009 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21136 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
maddox031
Senior Member
Croatia
1941 Posts
Member since 23/09/2011 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38132 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6225 Posts
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18910 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 06/05/2013 : 11:08:35
|
učili, učili ali je u životu ne upotrebljavaju, bar ne u tolikoj mijeri da bi mogli čitat tečno te KOMIKO stripove...ja nemam ništa protiv cirilice ili izdavaća ali dok to nije na meni razumljivom jeziku...ništa od čitanja i kupovine...ne uzimam ni Politikin Zabavnik jer je na cirilici, znam osobno par ljudi koji bi ga kupovali da je latinično izdanje...ne vidim osim ponosa neko razumno objašnjenje za cirilicu....a od ponosa se ne živi.-.nažalost...nebi uzeo ni VČ i Libellus stripove da nisu latinični-garantiram... ako daju najavu latiničnu nek daju i stripove...jedino ako nisu zainteresirani za tržište koje pokriva i zemlje van čiriličnog pisma. i kad kažete da ste jedini izdavać u Srbiji sa cirilicom, to više govori o vama nego o drugima...ostali su pametni i znaju biznis a vi iz ponosa,prkosa ili čega več furate tvrdoglavo svoje.... da ne lažem, nebi ionako uzeo sve vaše jer me sve ne interesira ali par stvari sigurno....Zamak sigurno...siguran sam da svi koji znaju cirilicu razumiju i latinicu a obratno je to možda 30% posto..... ali neka, ako nemate problema sa tiražima i važniji vam je jezik....bar čete ugasit ponosno. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 06/05/2013 11:16:14 |
|
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6225 Posts
Posted - 06/05/2013 : 11:22:08
|
quote: Originally posted by teller
učili, učili ali je u životu ne upotrebljavaju, bar ne u tolikoj mijeri da bi mogli čitat tečno te KOMIKO stripove...ja nemam ništa protiv cirilice ili izdavaća ali dok to nije na meni razumljivom jeziku...ništa od čitanja i kupovine...ne uzimam ni Politikin Zabavnik jer je na cirilici, znam osobno par ljudi koji bi ga kupovali da je latinično izdanje...ne vidim osim ponosa neko razumno objašnjenje za cirilicu....a od ponosa se ne živi.-.nažalost...nebi uzeo ni VČ i Libellus stripove da nisu latinični-garantiram... ako daju najavu latiničnu nek daju i stripove...jedino ako nisu zainteresirani za tržište koje pokriva i zemlje van čiriličnog pisma. i kad kažete da ste jedini izdavać u Srbiji sa cirilicom, to više govori o vama nego o drugima...ostali su pametni i znaju biznis a vi iz ponosa,prkosa ili čega več furate tvrdoglavo svoje.... da ne lažem, nebi ionako uzeo sve vaše jer me sve ne interesira ali par stvari sigurno....Zamak sigurno...siguran sam da svi koji znaju cirilicu razumiju i latinicu a obratno je to možda 30% posto..... ali neka, ako nemate problema sa tiražima i važniji vam je jezik....bar čete ugasit ponosno.
Pretpostavljam da i vi slovenacki koristite iz inata? Te izadje Asteriks, ali na slovenackom - katanac u bravu. Jezik ti je razumljiv, pismo nije. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18910 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 06/05/2013 : 11:38:17
|
pretpostavljaj ti što želiš ali usporeba ti ne stoji.....slovenski jezik i pismo se upotrebljava samo u Sloveniji(uz male izuzetke) a srbohrvatski jezik i latinično pismo skoro u svim zemljama ex Yuge.... evo ja (dosta)dobro pričam i razumem srbohrvatski a i pišem dosta dobro taj jezik dok cirilicu u Sloveniji razumije 1% ljudi....večidio oni sa korijenima Balkana. ali dobro, KOMIKO to izdaje cirilično, to je njihovo pravo a moje da kažem da bi u Sloveniji,Hrvatskoj prodali bar još 50 komada njihovih izdanja da su latinična....ako se i varam i to imam pravo-ne bit u pravo. jedno je jezik a drugo pismo....jezik možeš razumijet ali ako je pisan (za tebe)zaboravljenim pismom...badava ti sav trud. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47184 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 06/05/2013 : 11:47:42
|
učili, učili ali je u životu ne upotrebljavaju, bar ne u tolikoj mijeri da bi mogli čitat tečno te KOMIKO stripove...ja nemam ništa protiv cirilice ili izdavaća ali dok to nije na meni razumljivom jeziku...ništa od čitanja i kupovine...ne uzimam ni Politikin Zabavnik jer je na cirilici, znam osobno par ljudi koji bi ga kupovali da je latinično izdanje...ne vidim osim ponosa neko razumno objašnjenje za cirilicu....a od ponosa se ne živi.-.nažalost...nebi uzeo ni VČ i Libellus stripove da nisu latinični-garantiram... ako daju najavu latiničnu nek daju i stripove...jedino ako nisu zainteresirani za tržište koje pokriva i zemlje van čiriličnog pisma. i kad kažete da ste jedini izdavać u Srbiji sa cirilicom, to više govori o vama nego o drugima...ostali su pametni i znaju biznis a vi iz ponosa,prkosa ili čega več furate tvrdoglavo svoje.... da ne lažem, nebi ionako uzeo sve vaše jer me sve ne interesira ali par stvari sigurno....Zamak sigurno...siguran sam da svi koji znaju cirilicu razumiju i latinicu a obratno je to možda 30% posto..... ali neka, ako nemate problema sa tiražima i važniji vam je jezik....bar čete ugasit ponosno.
pa ne upotrebljavan je ni ja nešto posebno, al je znan čitat i pisat. ostala mi u glavi. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13466 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 06/05/2013 : 11:49:27
|
Ne ide mi engleski tečno, pa me to nije sprečilo da pročitam tonu stripova na engleskom. Pogotovo je u početku bilo natezanje, a recimo danas mi se često desi da krenem da čitam, udubim se u strip i ne primećujem da čitam na engleskom, a ne srpskom. Tako da svi koji znaju ćiriliću makar malo i krenu da čitaju, vremenom više neće ni primetiti razliku. Samo je pitanje jel neko želi da se potrudi da pročita neki novi strip ili samo traži izgovor.. |
|
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6225 Posts
Posted - 06/05/2013 : 11:50:54
|
pretpostavljaj ti što želiš ali usporeba ti ne stoji.....slovenski jezik i pismo se upotrebljava samo u Sloveniji(uz male izuzetke) a srbohrvatski jezik i latinično pismo skoro u svim zemljama ex Yuge.... evo ja (dosta)dobro pričam i razumem srbohrvatski a i pišem dosta dobro taj jezik dok cirilicu u Sloveniji razumije 1% ljudi....večidio oni sa korijenima Balkana. ali dobro, KOMIKO to izdaje cirilično, to je njihovo pravo a moje da kažem da bi u Sloveniji,Hrvatskoj prodali bar još 50 komada njihovih izdanja da su latinična....ako se i varam i to imam pravo-ne bit u pravo. jedno je jezik a drugo pismo....jezik možeš razumijet ali ako je pisan (za tebe)zaboravljenim pismom...badava ti sav trud.
Kako si zaboravio pismo, mogao si i jezik. Cirilica je zvanicno pismo u Srbiji i svaki izdavac ima apsolutno pravo da izdaje na cirilici. Nepristojno je kada se pismo prepisuje nekom inatu, nacionalizmu ili tvrdoglavosti. Alo bre! Ajte razmislite pre nego sto pisete. |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38132 Posts
Posted - 06/05/2013 : 11:53:20
|
Meni je muka citanje cirilice (a vec sam napisao kako je to kod nas u osnovnoj izgledalo, smejurija, nista ti nije bilo potrebno uciti a imali smo svi 5). Isto kao i nemackog, a toga sam imao 4 godine u srednoj. Znaci, sam cu kupiti strip samo ako je na slovenskom, hrvatskom, srpskom (latinica) ili engleskom, sve ostalo me ne zanima.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6225 Posts
Posted - 06/05/2013 : 12:00:44
|
Muka? U lebac ti. Razumem da te je neko bio po usima, jer ne znas cirilicu. Izgleda su bili one koji su znali...
Nemojte da kukumavcite vise, nepristojno je prema pismu i ljudima koji to pismo koriste. Koliko muke je trebalo da samo naucite BHS, slova u cirilici se nauce za dva sata (u vrh glave). |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38132 Posts
Posted - 06/05/2013 : 12:11:21
|
Pa, muka. Jer moram da gledam svako slovo posebno i procitam sa vise paznje, ne leti mi kao latinica, plus sto nekih pisama/oznaka/reci ne poznajem pa onda kombiniram sta bi to moglo biti, sta je "pesnik" zapravo htio reci. Moj problem, jeste, ali isto kako izdavac ima pravo odabrati pismo tako i ja imam pravo odluciti sta cu da kupim a sta necu, i tu cirilica ide u kos sa nemackim i ostalima non-English jezicima.
Ali ontopic, prosli mesec sam skoro kupio svoje prvo Komiko izdanje (5 hiljada...). Kazem skoro jer nije doslo do uvoza odnosno je "netko" zaboravio naruciti izgleda (pfff, ovi Licani ).
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47184 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 06/05/2013 : 12:34:28
|
koji si ti anglofil |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Topic |
|