Author |
Topic |
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Member since 07/01/2008 |
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Posted - 04/05/2013 : 23:47:01
|
~~Šal od svile~ ~
Kada bi me netko pitao koji mi je omiljeni odjevni predmet, shvatila sam da bi najtocniji odgovor bio sal. Njihov odabir i potraga za njima je, u stvari, jedino cemu posvecujem toliko paznje, strasti i vremena. Zato, sto to nisu salovi, niti stil nosenja, ponekad oko glave (avatar)kao sto to cine sve ostale zene.. Odbijam pripadati ovom vremenu, i to smatram jos jednom potvrdom moga prkosa..vremenu. Jutros sam dugacki sal nosila na nacin Isadore Duncan, kako ja to kazem, i cesto to radim, pa se tako i nje sjetim.. Izazivam li sudbinu poput te bosonoge plesacice, ne znam, znam da sam za nju uvijek spremna, ono sto ne znam - jesam li svoj pelin, otrov i med, svoga Jesenjina vec upoznala? Trazila? Ostavila? Nasla? Imala? Propustila?
Jedan, nazovimno ga frendom iako bih ga cesce rado ubila nego trpila, baletni umjetnik, dozivljava me svojim Crnim Labudom, kojega iz mene opetovano uspije izvuci. Kako i ne bi, u prosloj recenici sam rekla da ga cesto pozelim utamaniti.. i to je najblize plesu na pozornici zivota kome sam se priblizila, u odnosu koji nije niti ljubavni, niti ga tako mogu zamisliti, ali je prepun drame, uzavrele krvi moga nepokorivog temperamenta kojim uzvracam uvredama na njegovu prekomjernu tastinu. Nacin na koji on stane pred mene, mase prstom i bijesno kaze. "Ma znas sta! idi ti u p** materinu!! je neponovljiv, i volim sto je njemu cijeli zivot scena, a svi koji su dotakli njegov zivot - mozda publika tek. No dobro, on je kanal kroz koji volim proci i ispuhati se od zivota na nacin na koji to nitko drugi ne bi znao razumjeti, i to mi je potrebno. I zato imam povlasteni status na njegovoj sceni: "Znas sta, ti uopce nisi moj tip zene. Ja tebe obozavam!" Dobro, to je upravo ono sto mi odgovara. Ali ovo je prica o Jesnjinu, ne baletu, ako se dobro sjecam. Ali to je najblize plesu na pozornici zivota kome sam se priblizila, u odnosu koji cak nije ljubavni, ali je prepun drame i uzavrele krvi moga nepokorivog temperamenta. To. I "Kundera"
Ovo su moje pjesme. U njima znam da sam - izgubila od Jesenjina.
|
~ Prvo suputnik onda put ~
|
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Posted - 04/05/2013 : 23:48:08
|
~ ~Crni Labud~ ~
Moj boze, sto sam ucinila! Ako nemate prijetelja koji vas nece stedjeti i na koncu price navesti da bolno uzviknete ove rijeci, tada niti ne govorite da imate prijetelje. Ako vam prijatelj ne ulozi vrijeme i trud, i s lakocom vas navede da povezete Sal i Labuda, premda ne morate nositi sal, niti Labud biti, sve se to u nekoj drugoj prici vaseg zivota moze kriti, tada ne govorite da sve u zivotu imate. Kako je Sal povezan s Labudom, i zasto sam toliko kriva, u stvari je prica o bicu, koje se boji da sniva.
I tu sam stala pisati.. tipkovnica nocas odbija biti moj prijatelj. Znate da lazem, nije tipkovnica nista skrivila. Ovo nije prica o Labudu, vec Jesenjinu koji je ucinio da bosonoga plesem Crnog Labuda a ja sam ga na kraju ubila.
Ovo je moja pjesma. U njoj bih nocas i sebe ubila, ali kaznu moram odraditi ziva. Jer najveca kazna su stihovi, cija jeka odzvanja u mislima..
|
|
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Posted - 04/05/2013 : 23:51:04
|
~~Pričaj mi o Gorkome~~
Kada su pitali Mani da opise svoj zivot, od cega se on sastoji, odgovorila je - od ceznji, zudnji, zelja, odgovornosti, rada i gubitaka.
Mnogi pisuci zele uljepsati svoj zivot, popravljati greske, no Mani je svoj ogolila. Pisala je pricu koju je tkala desetljecima, pricu koja se cita placuci, znajuci da je njezina najveca slabost, ujedno i njezina snaga, koja je kroz zivot nosi.
Gorki je ljubav njezinog zivota, lik oko kojega je izgradila dvije autobiografske knjige, duboko intimnu, strastvenu zivotnu pricu.
Tko je Gorki, na koncu, dok Mani o tome suti, uopce nije ni bitno. Gorki je simbol ljubavi, i esencija snage jedne divne, velike zene ciji rad pratim godinama, jer ona zraci tom ljubavi, snagom i cvrstinom, unatoc svim nedacama, gubicima i bolima, koje su sastavni dio zivota.
Gorki. Mene ne zanima tko je on, ali me zanima kako mu je dala to ime. Nedavno sam noseci sal dosla do toga kako se dobije ime necije sudbine. Mozda je i ona hodala gradom, i u izlogu ugledala ime pisca ili knjige u kojoj neki lik nosi to ime, kome su se zajedno smijali, i on ce znati prepoznati sebe.
Pitam se, bi li Jesenjin u ovim pricama znao prepoznati sebe? Nase vrijeme nije trajalo, nase vrijeme nije postojalo, kao sto su ga imali Mani i .. Uostalom, ovo nije prica o Mani i Gorkome, ali da me poneslo, mogla sam dotaknuti zvijezde Maninom pasijom pripovijedanja, i tako isto voljeti Jesenjina. Ja nemam razloga cekati Manine godine, moja prica je ionako samo trag moga puta u njegov zaborav ..
Pitali su je zasto naslov "Falis mi."
-Pa dok nam netko fali, dotle smo valjda zivi.
|
|
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Posted - 04/05/2013 : 23:53:18
|
~~Trag u Beskraju~~
Zeno razmakni sve sive koprene sna.. ♫♪ ♫ ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪
Tako je lijepa noc, i vedro je nad Zaljevom, a k`o u pjesmi, Luna skoro puna sto nad morem sja.
Ova je pjesma mriza sta me vuce u dubine..
Osim sto govorim kad sam u guzvi - more, razmakni se, imam obicaj reci, pa da se i more razmakne necu popustiti ja.
Uostalom, da i ovo privedem do kraja, treba pogledati istini u oci. Koju godinu starija, zena sa djetetom iz nekog drugog svijeta znak je poraza, ne pobjede, ma kako moderna bila doba, pogotovo u svijetu, kojim okruzen moj Jesenjin zivi.
Ja nisam zena koja zeli ostaviti trag u trenutku necije slabosti. Mene moze voljeti, i nositi se samnom samo muskarac kome sam izvor snage u svakom trenutku naseg vremena. I zato je Crni Labud ubio Jesenjina. Nadam se zbog ispravnih razloga.
Veoma su rijetke balerine koje u svojoj karijeri dobiju priliku otplesati Labuda. Jedna je balerina pred izazovom da se transformira iz Odette u Odiliju. Odilija je susta suprotnost Odetti, kao sto i mi zene imamo mracnu stranu, onu kojom hladno razmisljamo, odlucujemo.
Ovo je zadnji cin. Zastor se spusta, publika ustaje, svjetla se gase. Odlazim, odbacujem kostim, i stavljam oko vrata svoj dugacki bijeli sal.
Frend me ceka iza scene i pruza casu crvenog vina. Znas, imao si pravo. Cijeli zivot je samo scena. Malena, dobra si bila. - Da li mu to prvi puta cujem umor u glasu? Sjedeci tako iza zastora otpijem gutljaj vina, i naslonim glavu na njegovo rame. Mozda po prvi puta u zivotu osjecam kako on nema poterbu ovu scenu posjedovati samo za sebe. Mislim da potajno u sebi osjeca respekt prema nama ostalima na svojoj sceni, iza koje se on u stvari krije, i priznaje koliko je zahtjevna uloga Labuda na pozornici zivota.
Ako me sretnete u nekom gradu, i prepoznate po dugackom bijelom salu, pustite da prođem. No, nece mi smetati komentar, ako ga iza leđa cujem: - Ovo je zena koja je voljela Jesenjina.
|
|
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Posted - 05/05/2013 : 00:07:04
|
Recenzija Zagora naglavacke okrenuta
Joj, treba ovo napisati. Bilo je to prije par dana kada sam ga ugledala, prosla pored njega oci u oci. Debeo, na polici gornjoj, crvenih korica, među ostalim stripovima stoji, istice se debljinom i bojom od Bleka, jos nekih i svoje tanje verzije. Po izlasku iz kioska dobih zelju da ga uzmem u ruke i vristeci ritualno isparam u stotinu komadica. Novog novcatog, neprocitanog, za sve krivog..
Kiosk na Fiumari je malen i uzak, u njega dvije osobe stanu, ali se jedva okrenu da izađu. Meni je posebno drag zbog zena koje rade u njemu s kojima uvijek popricam, i bas se unutra ugodno osjecam.
Danas sam usla unutra, kupila nesto i na izlasku shvatila da sam od kupaca sama. Vratim se korak unatrag, uz policu sa stripovima, i u sekundi mi ruka poleti prema njemu. -Samo da ga pogledam, recem prodavacici i prvi puta nakon godina bezbroj uzmem u ruke. Osjetila sam zelju da vristim i da ga u zrak bacim. Kao da sam bez rukavica uzela vrucu tepsiju i ne znam kamo s njom. Nagon da vristim, podrapam, bacim ubrzao je radnju; primam ga s obje ruke, opipam, onjusim, prolistam i jos brze natrag na policu zaguram. Ne, uopce nisam izgledala luda, smijuci se izjurila sam (valjda sam pozdravila, ako nisam sutra cu) van i nastavila hodati ubrzano kao da me netko slijedi. Neopisiva zelja u meni da ga iduci puta kupim i vristeci, novog novcatog, neprocitanog podrapam ne blijedi.
Ovo je moja recenzija maxi Zagora crvenih korica, i mislim da se na ovom forumu od osnivanja do sada nije pojavila ovakva Stripica.
U iducem nastavku: Kako sam podrapala Zagora, koji vise nije nocna mora.(samo ne znam kako cu to izvesti, jer ja cim ga u ruke uzmem dobim zelju da ga pocmem parati ;) |
|
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Posted - 05/05/2013 : 00:10:42
|
Par nepovezanih stvari
Sviraj to ponovo, sama.. Naslov mi jednostavno sine, kao nesto odnekud zadano, u bilo koje doba dana. I prica se kroz masu misli potom jednostavno poslozi sama. No, izgleda da nije vrijeme. Kao sto je i ovo sada preteklo davno vec dato obecanje o nastavku na temi biljeske o piscu. Bilo je veceras, umalo, a to znaci da ce uskoro biti, ali sad mi je doslo par nepovezanih stvari posloziti. Mogla bih krenuti od price o snovima. Prije neku godinu mi se ponavljao identican san u kom iz necijih ruku dobivam na citanje skripte ciji mi je sadrzaj u budnom stanju nepoznat.Brzina kojom se budim iz sna ujedno je i brzina kojom se ispruzene ruke sa praznim listovima povlace u sjenu i nestaju, te se uvijek tako san privodio kraju. Nisam ga sanjala godinama, i pojma nemam sto sam to citala. No, sada se ponavlja novi san u kome citam tekst poput ovoga kojeg trenutno pisem, i svjesna sam teksta kojeg citam, samo sam se jutros probudila neprocitavsi zadnju rijec, i sada mi fali. Mislim, zar ja ni u snovima ne mogu imati mira, zar bas stalno moram nesto raditi. Molim sve koji znaju da mi daju savjet kako se barem u snovima opustiti. Nepovezane stvari se nizu i mozda ovako poslozene dobiju neki smisao. Moj frend iz price "Sal od Svile" doista se promijenio nakon sto ga takvim i opisah na kraju "Traga u beskraju". Odjednom, bez povoda, objasnjenja, postao je druga osoba. Jesam li ja kriva tome, ne znam hocu li saznati. Poceo je drugacije o zivotu razgovarati, i odjednom odbija bilo sto moje procitati, sto me ne vređa; on je odlucio ustrajati u tome da nesto izdam, "i on ce to kupiti, a ja cu mu posvetu napisati".. Doslo mi da se u bijeg od njega iznova dadem. Pisuci ovdje o Labudu, pojma nisam imala da cu imati priliku tako skoro Labuđe jezero gledati. Da, zar mislite da ce moj baletan ici s nama; "on ce radije rovove kopati, nego svoj posao u slobodno vrijeme gledati". Prije premijere, frendica se odusevila idejom da "zalijemo" Labuda na krovu., a frend tek tako, kao da zna da se ovdje nocu igram, spomene mi Tarot, jer misli da bih svojim mocima mogla zaraditi lovu. Ja nemam pojma ni o kakvim mocima, ali se ovdje dobro zabavljam, sto mi krade san nocima. I onda pođem spati, i da mi je znati kog vraga to citam u snovima. Ima li neki osigurac za kojeg ne znam, a da se mogu posteno istekati? Da, jos da vam i to recem; kruh upravo pecem.[ ;)] |
|
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38104 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Posted - 05/05/2013 : 00:17:20
|
quote: Originally posted by Poli
cekaj, cekaj, na prvoj slici si ona noz zabija!? :ooo
ma ne cjepidlaci, odlicna je slika, i ne shvacaj sve doslovno, kao sto ne vjeruj uvijek svemu sto ovdje pise
edit: ajd zamijenit cu za nesto "mekse" |
|
Edited by - Just_Charlie on 05/05/2013 00:29:32 |
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Posted - 05/05/2013 : 01:15:44
|
Richter
Ne znam kakvo je vase misljenje po pitanju romantike u svakodnevnom zivotu. Kako sam ja nepopravljivi romanticar nekako uvijek nastojim kada je to moguce, da i ona bude neizostavni zacin u vezi. Vidite, ne treba mnogo da vas netko ostavi paf, i obori s nogu nekom romanticnom gestom,o kojoj cu pricu rado podijeliti sa vama.
Osvanulo je prekrasno jutro u kome sam probudjena salicom kave. Mirisom kave u salici ..mmmm Do vrha napunjene. Kavom u zrnu.
Sljedeceg jutra, pitajuci se kako da uzvratim, objedinim u jedan cin svoje dojmove, i zadovoljstvo svime te noci, odgovor dobih u kuhinji. Stala sam na vrata sobe, i s pristojne udaljenosti nanisanila. Pogodih ga u medjunozje pakovanjem instant bezkofeinske kave, koja svoj brand reklamira sloganom -"Gotovo u trenu, a spavas ko beba." I tresnem vratima. Jako.
Seizmografi su to jutro zabiljezili blazi potres jacine 2.9 po Richteru, s epicentrom na ovoj adresi, javio je Reuters, navodeci kao izvor New York Times, koji je to prenio sa stranica Chicago Cronicla.
Eto vidite da ne treba mnogo truda za odrzavanje romantike i onog slatkog podrhtavanja, da vam zaklecaju koljena.
|
|
Edited by - Just_Charlie on 05/05/2013 02:58:45 |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47176 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 05/05/2013 : 01:42:42
|
|
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47176 Posts
Posted - 05/05/2013 : 01:53:45
|
ništa, plakat Garbage-a za koncert u Mexicu. baš se uklapa u ovaj tvoj topic. ko kaže suprotno ili je redikul ili laže |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47176 Posts
Posted - 05/05/2013 : 02:02:40
|
quote: Originally posted by Just_Charlie
quote: Originally posted by Poli
cekaj, cekaj, na prvoj slici si ona noz zabija!? :ooo
ma ne cjepidlaci, odlicna je slika, i ne shvacaj sve doslovno, kao sto ne vjeruj uvijek svemu sto ovdje pise
edit: ajd zamijenit cu za nesto "mekse"
štaš minjat ,ova je najbolja slika šta si stavila |
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47176 Posts
Posted - 05/05/2013 : 02:04:14
|
meni je padalo napamet da bi oliveru bilo bolje da piva "konoPljo moja" umisto konobo . šta ti misliš o tome? |
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Posted - 05/05/2013 : 02:07:28
|
quote: Originally posted by lwood
meni je padalo napamet da bi oliveru bilo bolje da piva "konoPljo moja" umisto konobo . šta ti misliš o tome?
zasto? pojasni. nemam misljenje o tome. |
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47176 Posts
Posted - 05/05/2013 : 02:11:29
|
meni je padalo napamet da bi oliveru bilo bolje da piva "konoPljo moja" umisto konobo . šta ti misliš o tome?
zasto? pojasni. nemam misljenje o tome.
mislin da bi djelova luđe |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47176 Posts
Posted - 05/05/2013 : 02:12:01
|
štaš minjat ,ova je najbolja slika šta si stavila
ne minjat. Dobro, idem ju vratit
samo mene slušaj i neš falit |
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Posted - 05/05/2013 : 02:17:09
|
štaš minjat ,ova je najbolja slika šta si stavila
ne minjat. Dobro, idem ju vratit
samo mene slušaj i neš falit
jooj, ja ti inace nikoga ne slusam. |
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47176 Posts
Posted - 05/05/2013 : 02:23:24
|
ovo? ili da ostavin za mhejla? |
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Posted - 05/05/2013 : 02:29:22
|
koja je fora s tim mihejlom veceras na forumu, spomenuo ga i mamlaz. pojasni. nisam upucena. a jesi ti inace napusen, ili ti samo tako kosa stoji? |
|
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Posted - 05/05/2013 : 02:42:32
|
prebrojala sam postove u kojima pricam s tobom prije isteka mog durenja. Ukupno ih je devet, s ovim sada deset. Dakle, na tisucu tristo dodam deset to je..ma fuck it! Ides na moje privatno hlađenje do 1350-og posta.
|
|
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Posted - 05/05/2013 : 15:35:11
|
Mia
Nista posebno. Kada zivot udjeljuje limune vjestina je od njih napraviti limunadu koja se razlikuje samo po kolicini secera koju u nju dodajem. To je najkraci opis svega sto radim vec godinama, iz kojih pamtim simpatican naziv, kojeg sam jednom prilikom dobila - "blagoglagoljiva doajenka". Uglavnom zatvorena u toj svojoj formi bloga nisam savrsena, prepuna sam mana s kojima putujem kroz pakao i raj, ja sam trn s mirisom ruze i okusom pelina, slana ko more, i zacinska trava sto prste reze.. sve sam ono sto se malo tko usudi biti. Ponekad zaronim u dubine, skacem s visine, u paklu sam vec dosadila radeci pizdarije, u pustinji sam prebrojala sva zrnca pijeska, nebrojeno puta zorom kroz livade prosetala bosa... Umirem, placem, smijem se, krvarim i te kapljice su moja rosa, kapi jutarnje svjezine genima satkanim od prkosa i ponosa. Nije mi jasno da se netko doista mora otisnuti na putovanje da bi putopise mogao pisati. Meni je dovoljan plan puta moje duse na zemljovidu srca i dok njime putujem znaci da zivim, znam da jos uvijek kuca. Za mene je putovanje jedini put ka sreci. Nema drugog puta, samo sam to zeljela reci. A "Sviraj to ponovo, Sama" je vise od price, to je stil zivota.
Ne vracam se na stare price, ali sam se dugo prosipala posvuda, pa se po neku vratim jer ovdje pripada. Ovaj post posvecujem osobi koje da mi nije ne bi mene bilo, bicu koje razumije i kad razum ne vlada, osobi koja je izvor iz kojega sam potekla, osobi koja zeli da stvaram, budem sjajna, blistava, sretna i friska...-sebi samoj.
|
|
Edited by - Just_Charlie on 05/05/2013 15:40:18 |
|
|
Topic |
|
|
|