Author |
Topic |
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Member since 07/01/2008 |
Posted - 11/01/2015 : 03:24:28
|
Iz jednog pogleda
Razmjenjujući poneku misao na temu bloga s kolegom Hunterom. Wolfom Hunterom, dotakli smo se naslova bloga na što mi samoj dođe ideja o novom imenu ovog mog kreativnog kutka za kojega sam rekla da će s vremenom mijenjati ime.. Vremena se mijenjaju i ljudi s njima. Sve ima svoje vrijeme i mjesto, pa sam se i ovdje vratila..ne stižem na sto strana, nije da ne bih, i da nemam o čemu ali nemam uvijek vremena. Moram ponekad i proživjeti i u kolekciju sakupiti ponešto novijeg da bih mogla nastaviti i tada se vratim, s nestrpljivim iščekivanjem kakvu ću sebe tada sresti. Ovo će biti jedna lijepa godina i sve će biti dobro. Čak možda uspijem ukrotiti Huntera. Wolfa Huntera. On možda jeste u nadimku Lovac, ali ja sam krotitelj. Mijenjam ljude mijenjajući sebe, uvijek ostajući ona ista. Ja sam poput pustinje, čije Dine zbog vjetra mijenjaju oblik. Sve je isto ispod površine. Samo sam sa srca pomela dosta prašine, s duše skinula poneki teret i vratila u oči sjaj.. Ne možeš u novi početak ako na neka poglavlja ne staviš točku, na kraj. Mnogo sam točkica postavljala da bi me pratili sreća i spokoj na putu o kom sam sanjala..
Uglavnom, ovo će biti jedna lijepa godina, kad vam kažem.. Jutros sam se uvjerena u to probudila. |
~ Prvo suputnik onda put ~
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47177 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 11/01/2015 : 13:12:30
|
više bi ih privuka naslov Voajer nego Voyager |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Posted - 11/01/2015 : 15:01:02
|
quote: Originally posted by lwood
više bi ih privuka naslov Voajer nego Voyager
Stvarno si Charlie. Ovo je jedan lijep naslov jedne lijepe teme. |
|
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Posted - 11/01/2015 : 19:11:15
|
19 je sati...prije 15 minuta sam otvorila onaj pjenušac jer više nisam mogla podnijeti iščekivanje i tu napetost. Pita me sin da što ćemo sa pjenušcem ako pobijedi Kolinda..kažem ja njemu - Ionako ćemo se napiti. Ovo su najneizvjesniji izbori u povijest zemlje, i kad jednom platiš cijenu svog izbora, svaki idući postaju prilično osobna stvar. Platila sam svoj tiket za ovoga "konja", i bolje mu je da kao prvak kroz cilj protrči. Pjenušac mi trenutno pomaže da s ljepše strane sagledam stvar. Kako god bilo, večeras ću se opiti. |
|
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19703 Posts
Member since 23/10/2011 |
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Posted - 11/01/2015 : 21:58:08
|
Meanwhile, u mom stožeru..
- What a bitch! I Čiro je narajcan i "ima poklon za Kolindu koji želi sačuvati za sebe.." - Misliš da na njega vijagra još djeluje? - Žene su čudo,..ponekad im nije dovoljno da pomisli da će ih ševiti samo jedan..svaki građanin željan promjene u krevetu, danas je glasao za Kolindu. - Seks je sjebao Hrvatsku.. - Da nas je barem manje ševio Zoran, sad cijenu ne bi platio Ivo.. - A Kolinda ne bi pomakom malog prsta zemljom zavladala..
|
|
|
|
hello
Senior Member
Croatia
2730 Posts
Member since 14/07/2006 |
Posted - 11/01/2015 : 21:58:30
|
quote: Originally posted by Just_Charlie
19 je sati...prije 15 minuta sam otvorila onaj pjenušac jer više nisam mogla podnijeti iščekivanje i tu napetost. Pita me sin da što ćemo sa pjenušcem ako pobijedi Kolinda..kažem ja njemu - Ionako ćemo se napiti. Ovo su najneizvjesniji izbori u povijest zemlje, i kad jednom platiš cijenu svog izbora, svaki idući postaju prilično osobna stvar. Platila sam svoj tiket za ovoga "konja", i bolje mu je da kao prvak kroz cilj protrči. Pjenušac mi trenutno pomaže da s ljepše strane sagledam stvar. Kako god bilo, večeras ću se opiti.
Pa barem je prvi put u povijesti žena predsjednica Moj tiket je propao u prvom krugu, ali da me se pita ukinuo bi ovu bezveznu funkciju i uštedio milione kuna. Danas sam odveo na glasanje 6-godišnju kćer i dao joj da sama zaokruži. Pitao sam je samo želiš li da nam glavni bude dečko Ivo ili cura Kolinda. Zaokružila je curu |
www.izdavanje-knjiga-dani.hr www.vangogh.hr |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19703 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 11/01/2015 : 22:06:19
|
Charlie, lako za Ciru, on je oduvijek obično laprdalo. Meni je zanimljivo kako se Males pridruzio gubi protiv koje se navodno borio. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Posted - 11/01/2015 : 22:07:39
|
Nije uvijek u pitanju ženska solidarnost. Ne može biti. Kolinda za sobom povlači ono od čega se ona ne može distancirati. ovo je bio izbor između 21. i 19. stoljeća. Glupi narod nije sve pratio i nije na to pazio.. No, narod dobije upravo ono što i zaslužuje. Sad dobivam slobodu da budem bez milosti prema svakome tko se na nešto požali... Žene bez prava na izbor - prije savjetovanja sa župnikom.. ovo je upravo ono što im treba. Župnik ti je savjetovao za koga da glasaš, pa ti je mogao dati savjet kako se ponašati i kad se jebeš... Poslije jebanja nema kajanja. I ovo će u buduće biti moj odgovor svima, i obespravljenima i nemoćnima i izjebanima. Prešla sam na pivo. Sad idem odgovoriti na brojne pozive i viber poruke koje su mi stigle jer smo umreženi ove rezultate čekali. Jebote..Hrvatska..što si učinila..
|
|
|
|
hello
Senior Member
Croatia
2730 Posts
Member since 14/07/2006 |
Posted - 11/01/2015 : 22:31:51
|
quote: Originally posted by Just_Charlie
Nije uvijek u pitanju ženska solidarnost. Ne može biti. Kolinda za sobom povlači ono od čega se ona ne može distancirati. ovo je bio izbor između 21. i 19. stoljeća. Glupi narod nije sve pratio i nije na to pazio.. No, narod dobije upravo ono što i zaslužuje. Sad dobivam slobodu da budem bez milosti prema svakome tko se na nešto požali... Žene bez prava na izbor - prije savjetovanja sa župnikom.. ovo je upravo ono što im treba. Župnik ti je savjetovao za koga da glasaš, pa ti je mogao dati savjet kako se ponašati i kad se jebeš... Poslije jebanja nema kajanja. I ovo će u buduće biti moj odgovor svima, i obespravljenima i nemoćnima i izjebanima. Prešla sam na pivo. Sad idem odgovoriti na brojne pozive i viber poruke koje su mi stigle jer smo umreženi ove rezultate čekali. Jebote..Hrvatska..što si učinila..
Dramatiziras, najbolji opis je dao Oleg Mastruko - Pobjeda nakaradnog i beskorisnog sistema na indexu. |
www.izdavanje-knjiga-dani.hr www.vangogh.hr |
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Posted - 11/01/2015 : 22:44:49
|
Puno sam se nasmijala sad na telefon slušajući frendicu kako je na kraju zaključila kako je Kolinda s Grobnika, da ča mislim da su svi oni što u Dražicama noćas slave glasali za nju..jebe se njima, glavno da je fešta..(ionako su Dondolaši otvorili maškarano doba). I da će doć ona kad tad u Martinovo selo (btw..prelijepo mjesto s kafićem koji ima terasu iznad slapove rječiće..)i tamo ćemo ju poć ulovit i reči joj sve što ne bude valjalo i što imamo prigovoriti. Ona je Grobničanka, ja sam Kastavka po rođenju. Jeste li ikad čuli kad se Grobničan i Kastavac svađaju? Ako ste i čuli, sigurno niste riječ jednu razumjeli. Jamčim vam idućih godina jako dobru zabavu, na čakavštini.
|
|
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Posted - 12/01/2015 : 00:00:25
|
No sex, no drugs, no money, no rock&roll, no politics.. preostaje nam da pričamo o vremenu. Stiže nam jedno lijepo, štoviše, prekrasno vrijeme. Upravo sam pročitala da stiže ciklona koju su nazvali Jura, koja sa sobom nosi i buru i zahlađenje i kišu, snijeg .. Jamčim da neće biti dosadan, sudeći po imenu, ako je imalo nalik onome, koji je neko vrijeme bio meteorološka pojava u mom životu. Muškarci su nedavno doživjeli Ines, opjevanu u Dedićevoj pjesmi.. Fer je sada da i mi žene malo uživamo u Juri.
Obući se treba se toplo, zanemarite pjesmu koja savjetuje drugačije...
Ciklona Jura: Nagli pad temperature, bura, kiša i snijeg
http://www.dalmacijanews.hr/clanak/q9nh-ciklona-jura-nagli-pad-temperature-bura-kisa-i-snijeg#/clanak/q9nh-ciklona-jura-nagli-pad-temperature-bura-kisa-i-snijeg
|
|
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Posted - 26/01/2015 : 01:13:07
|
Uspomena za dječaka
- Napiši priču o meni, govorio je, baš kao u Balaševićevom stihu, od kojeg je to tražila "Provincijalka". Pa se nađem uronjena u njegovu dušu dječačku, koja traži dom, da trenutak samo u njemu usne. Traži snove koji bi, da ga u djetinjstvo vrate - da ga opet u grudima dotakne - da prstima dodirne vrata iza kojih se miris bakine kuhinje širi, kamo se on s djedom, nakon lutanja, na okrjepu uputio.. Da zagrli mjesto na kom ga je baka čuvala i zagnjuri glavu u perinu kojom ga je pokrivala, i noću, pod svijećom, svojim blagim glasom priče mu pričala i njegove dječačke snove hranila.. Pa me misli vode kroz Uspavanku za dječaka, koji umoran od puta spokoj nađe i u njoj usne, kao na izvoru iz kog se uspomena, kao žedan vode napije.. I tako su me Balaševićeve pjesme vodile kroz polja zelena, na kojima sam ga ugledala dok se igrao kao dijete, jašući djedova konja Garova, a pas Šarko veselo oko njih poskakuje, pa od radosti, ponekad, poput vuka vije..
Nemoj da ti u duši bude tuga danas, i u oku tako bolna sjeta. Pogledaj ono Zviježđe tamo gore, kako sjaji i noćas blista - to je njena duša; to noću put ti svijetli i na te pazi tvoja baka. A ono malo desno - s bakine, ne tvoje desne strane - što se neumorno i nemirno crveni, to ti djeda namiguje, i promatra, pa se smijulji na tvoje vragolije. Nije li te baš on naučio njima, i kad misliš da su svi vrazi u te ušli i više nemaš reda, to se tvoj djeda ogleda u tvojim mislima. I kad odjednom, nešto ti se pričini, kao da je prošla Zvijezda repatica - u pravu si, tvoj djed je na te ponosan, a ono mu potekla suza preko lica.. Ne treba tebi pjesma koja će kao muškarca da te veliča.. Treba ti netko da te povede poljima uspomena na vječnog dječaka, kojeg dugo nisi sreo, dok u ogledalu promatraš neke grublje crte, nekad bezbrižnog i sretnog lica...
Inspirirano uspomenama, boli, sjećanjima, Balaševićevim pjesmama i djedovima - vragolanima. Ma kakvi da su bili, na njih živi uspomena, neokaljana i poput djetinjstva čista - baš poput zvijezde sjajne, što na nebu noću blista. I naše bake, ta mila i topla bića - bile su - i još su u nama cijeli jedan izgrađeni svijet prožet okusima, mirisima, dobrotom i toplinom, koja nikad neće nestati. Sjećanja na njih su poput Galaksija u svemiru, koje odašilju svjetlost i trag im putuje svjetlosnim godinama u daljinu - svijetlit će i kada niti nas više ne bude.. :)
|
|
|
|
Topic |
|
|
|