Author |
Topic  |
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 24/03/2014 : 19:35:26
|
quote: Originally posted by mladjo
Gle Kras ti si meni fakat simpatičan sa ovim alter-egom i drago mi je da si se malo maknuo od guzica, sisa i ovaca ali ovo tvoje navijanje za jednu stranu je fakat pomalo komično. Nova vlast ima legitimitet, referendum je neustavan, a Krim je okupiran. Ok, ti imaš drukčije mišljenje i ja to poštujem i znam da je taj nick koji koristiš i zamišljen za jednu kvalitetnu zafrkanciju koja stvarno nije loša ali daj malo budi objektivan A o nekim stvarima ako ne znaš onda nemoj ni pisat.Kako ono kažu u Švejku:"Švejk, da niste vi slavenofil?"
ček.zar nisi ti strucnjak za medjunarodno pravo? kako onda mozes reci da nova vlast ima legitimitet
zajebavas se zar ne
to.mi je najgore
guse me i gnjave evo vec 25 godina kako je demokracija.pravo na samoopredelenjei slobodno izrazena volja naroda na izborima.vrhunac ljudskog roda
i onda ih rusija jednim potezom razotkrije kao obicne bandite
jedan demokrata.ma ko bio i gdje bio..nemoze nazvat drzavni udar legitimnim potezom a plebiscitarnu volju naroda- okupacijom
nesto se ovde ne uklapa.. |
 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 24/03/2014 : 19:37:47
|
Kras je drug i suborac . Pod istom smo zvijezdom rodeni  |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6228 Posts
Member since 29/02/2012 |
Posted - 24/03/2014 : 19:39:11
|
Gle Kras ti si meni fakat simpatičan sa ovim alter-egom i drago mi je da si se malo maknuo od guzica, sisa i ovaca ali ovo tvoje navijanje za jednu stranu je fakat pomalo komično. Nova vlast ima legitimitet, referendum je neustavan, a Krim je okupiran. Ok, ti imaš drukčije mišljenje i ja to poštujem i znam da je taj nick koji koristiš i zamišljen za jednu kvalitetnu zafrkanciju koja stvarno nije loša ali daj malo budi objektivan A o nekim stvarima ako ne znaš onda nemoj ni pisat.Kako ono kažu u Švejku:"Švejk, da niste vi slavenofil?"
A tvoje nije navijanje kada napišeš da trenutna vlast ima legitimitet? Kakav legitimitet?
|
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 24/03/2014 : 19:51:36
|
Pa osim što je bivši predsjednik legitimno opozvan od strane parlamenta i što su legitimno raspisani prijevremeni izbori na kojima će8opet legitimno biti izabrana nova vlast...  Sve je formalno zadovoljeno, a čak i da je ulica promijenila vlast, to je rijetko legitimno ali ne i nemoguće (događaji u Srbiji 2000.-e). Ali ovdje je ulica samo "pogurala" promjene koje su sve napravljene u skladu sa unutarnjim pravom ukrajinske države. s druge strane referendum nije legitiman iz dva razloga:nije ga raspisala vlast ovlaštena za to 8Ukrajinska centralna vlast) i samo pitanje nije u skladu sa ukrajinskim Ustavom. samim time je nelegitiman u potpunosti. Ali hajmo pretpostaviti slijedeće: U Rumunjskoj ima milijun Mađara. MOgu li i oni raspisati referendum na točno određenom teritoriju oji nije u skladu sa Ustavom domicilne države? U Subotici je većinsko Mađarsko stanovništvo. Mogu li Mađari u Subotici na točno određenom teritoriju (Subotička općina i još okolne gdje su Mađari većina) raspisati referendum koji je protuustavan i pripojiti se Mađarskoj? koliko u samoj ruskoj federaciji ima teritorija gdje nerusko stanovništvo čini više od 50%? Bi li i njima Putin dozvolio da se otcijepe? 
Mislim, stvar je o tome što nekolicina Vas (ne svi) nema apsolutno nikakvu pravo-političku podlogu za raspravljanje o ovoj temi, a plus Vam je mišljenje obojeno s tim koja Vam je strana draža (Rusi ili zapad) Ne mislim o ovome dalje polemizirati samo sam htio skrenuti pažnju jer pričate stvari koje nemaju smisla a ja to sve moram čitati :))
Al dobro, na kraju krajeva, svatko ima pravo na svoje mišljenje  |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
dsormaz1
Advanced Member

.jpg)
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 24/03/2014 : 20:01:37
|
Nakon niza poraza pobunjenici u Siriji nastoje uzvratiti udarac - jučer su pokrenuli napad na granični prijelaz s Turskom, Kasab, zadnji granični prijelaz prema Turskoj pod kontrolom vladinih snaga. Cilj ove ofenzive je otvoriti koridor prema Mediteranu. Informacije govore kako i dalje traju žestoki sukobi oko graničnog prijelaza Kasab i naselja s istim imenom. Granični prijelaz se nalazi svega nekoliko kilometara od obale. Sirijska vojska je tijekom rata izgubila gotovo sve granične prijelaze prema Turskoj (jedan dio je prepušten kurdskim snagama). Kontrolu su uspjeli zadržati još jedino nad Kasabom. Napad na Kasab pokrenuli su pripadnici Al-Nusra Fronta, "službenog" predstavnika Al-Qaede u Siriji, i pripadnici brigade Ahrar al-Sham, koja je dio alijanse pod nazivom Islamski Front. Prema nekim informacijama pobunjenici su već zauzeli taj granični prijelaz. Gotovo sav prostor uz granicu s Turskom, osim istočnog dijela kojeg kontroliraju Kurdi, pod kontrolom je pobunjenika zbog činjenice da Ankara, u suradnji sa Zapadnim silama i regionalnim naftnim monarhijama, na razne načine pomaže ove pobunjeničke skupine. Jedan od ciljeva daljnjeg planiranog pohoda pobunjenika prema Latakiji, na obali Sredozemlja, je i rasteretiti pritisak sirijske vojske na Alep i njegovu okolicu.
 Istovremeno su pobunjenici s područja Jordana pokrenuli ofenzivu na jugu, s ciljem slabljenja pritiska sirijske vojske na pobunjenike kod libanonske granice.
|
Edited by - dsormaz1 on 24/03/2014 20:27:25 |
 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6228 Posts
Posted - 24/03/2014 : 20:04:14
|
Pa osim što je bivši predsjednik legitimno opozvan od strane parlamenta i što su legitimno raspisani prijevremeni izbori na kojima će8opet legitimno biti izabrana nova vlast...  Sve je formalno zadovoljeno, a čak i da je ulica promijenila vlast, to je rijetko legitimno ali ne i nemoguće (događaji u Srbiji 2000.-e). Ali ovdje je ulica samo "pogurala" promjene koje su sve napravljene u skladu sa unutarnjim pravom ukrajinske države. s druge strane referendum nije legitiman iz dva razloga:nije ga raspisala vlast ovlaštena za to 8Ukrajinska centralna vlast) i samo pitanje nije u skladu sa ukrajinskim Ustavom. samim time je nelegitiman u potpunosti. Ali hajmo pretpostaviti slijedeće: U Rumunjskoj ima milijun Mađara. MOgu li i oni raspisati referendum na točno određenom teritoriju oji nije u skladu sa Ustavom domicilne države? U Subotici je većinsko Mađarsko stanovništvo. Mogu li Mađari u Subotici na točno određenom teritoriju (Subotička općina i još okolne gdje su Mađari većina) raspisati referendum koji je protuustavan i pripojiti se Mađarskoj? koliko u samoj ruskoj federaciji ima teritorija gdje nerusko stanovništvo čini više od 50%? Bi li i njima Putin dozvolio da se otcijepe? 
Mislim, stvar je o tome što nekolicina Vas (ne svi) nema apsolutno nikakvu pravo-političku podlogu za raspravljanje o ovoj temi, a plus Vam je mišljenje obojeno s tim koja Vam je strana draža (Rusi ili zapad) Ne mislim o ovome dalje polemizirati samo sam htio skrenuti pažnju jer pričate stvari koje nemaju smisla a ja to sve moram čitati :))
Al dobro, na kraju krajeva, svatko ima pravo na svoje mišljenje 
U Srbiji su i '97. i 2000. pokradeni izbori. Dakle, oba puta se preko izbora došlo na vlast.
|
 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6228 Posts
|
nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts
Member since 06/03/2010 |
|
dsormaz1
Advanced Member

.jpg)
13156 Posts
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17909 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 24/03/2014 : 20:36:00
|
porodica al asad je izgleda na prvim crtama bojišnice i dijeli sudbinu naroda napadnutog od bjelosvjetskog šljama |
Utabanim stazama ocaja! |
 |
|
dsormaz1
Advanced Member

.jpg)
13156 Posts
Posted - 24/03/2014 : 20:36:27
|
koliko u samoj ruskoj federaciji ima teritorija gdje nerusko stanovništvo čini više od 50%? Bi li i njima Putin dozvolio da se otcijepe? 
Bi, kao što je i Čečenima dopustio. Ma ovo s Krimom je obična otimačina tuđeg teritorija, tako je i Adolf radio 30-ih, razlike su samo u nijansama. Sve drugo su samo priče za malu djecu i naivne ljude. Ni prvi a najvjerojatnije ni posljednji put da Rusija nekome otima teritorij (ima bezbroj primjera u prošlosti). |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 24/03/2014 : 20:36:37
|
quote: Originally posted by Jasko
A i analogija ti nije baš najsrećnija. Nažalost, ono što je Kosovo u Srbiji, to je Krim u Ukrajini.
Jel je? |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6228 Posts
Posted - 24/03/2014 : 20:39:27
|
quote: Originally posted by tinton
Jel je?
Pa ti znaš da li je ili ne, pošto si pišao u gaće kada se sve to dešavalo.
A možda ni to. |
Edited by - Jasko on 24/03/2014 20:39:54 |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 24/03/2014 : 20:50:10
|
Jel je?
Pa ti znaš da li je ili ne, pošto si pišao u gaće kada se sve to dešavalo.
A možda ni to.
Kad, kad se odrzao referendum na krimu ili kad se Kosovo odcijepilo, na moj deveti rodjendan? |
|
 |
|
Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6228 Posts
Posted - 24/03/2014 : 21:16:21
|
Kad, kad se odrzao referendum na krimu ili kad se Kosovo odcijepilo, na moj deveti rodjendan?
Jednog dana njima bilo dosadno, pa su rekli "Ajde da se na 9. tintinov rođendan otcijepimo".
Objasni mi, jerbo si psihofizički sazreo, šta ti znači upitna "Jel je"? |
 |
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 24/03/2014 : 21:17:13
|
pazi koje mi grupe facebook predlaže... prati me i ovu raspravu... samo ne znam kako je rod stewart tu zalutao, kao neka... omaška.
 |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 24/03/2014 : 21:19:24
|
Kad, kad se odrzao referendum na krimu ili kad se Kosovo odcijepilo, na moj deveti rodjendan?
Jednog dana njima bilo dosadno, pa su rekli "Ajde da se na 9. tintinov rođendan otcijepimo".
Objasni mi, jerbo si psihofizički sazreo, šta ti znači upitna "Jel je"?
 Zanima me, jesu li ti te dvije situacije zbilja iste. |
|
 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6228 Posts
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 24/03/2014 : 22:43:38
|
quote: Originally posted by dsormaz1
koliko u samoj ruskoj federaciji ima teritorija gdje nerusko stanovništvo čini više od 50%? Bi li i njima Putin dozvolio da se otcijepe? 
Bi, kao što je i Čečenima dopustio. Ma ovo s Krimom je obična otimačina tuđeg teritorija, tako je i Adolf radio 30-ih, razlike su samo u nijansama. Sve drugo su samo priče za malu djecu i naivne ljude. Ni prvi a najvjerojatnije ni posljednji put da Rusija nekome otima teritorij (ima bezbroj primjera u prošlosti).
npr ovi imaju gooolemi arsenal nuklearnog oružja  |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
Edited by - lwood on 24/03/2014 22:44:32 |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Posted - 24/03/2014 : 22:45:13
|
Objasni mi, jerbo si psihofizički sazreo, šta ti znači upitna "Jel je"?
  |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
|
lwood
Advanced Member