Author |
Topic  |
panzer
Advanced Member

12800 Posts
Member since 18/05/2005 |
|
dsormaz1
Advanced Member

.jpg)
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 30/06/2015 : 11:52:35
|
Turska i Jordan razmatraju stvaranje tampon zone, Turska na sjeveru, Jordan na jugu Sirije, kažu zbog izbjeglica. Sada bi i Iran trebao poslati vojnike u Siriju kako bi se zaštitile šiitske izbjeglice u Siriji. |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 30/06/2015 : 12:26:04
|
Boze, bio tjedan dana na godisnjem (posve bez interneta i novosti), a kada se jucer vratio ... bum tras sa svih strana.
Vidim da se vecina novosti iz Sirije vec pokrila - uzas u Tuniziji, pa Francuska, opet unistenje visetisucljetnih artefakta u Palmiri (ima i snimaka ako nekoga zanima), pa IS ofanziva u Hasakah, a u Kobaniju navodno vise od 150 (ili cak 200 mrtvih), a kako se samo Turki pretvaraju da nista ne znaju, a ovi imalu uniforme YPG i FSA na sebi (mislim, kao da bi Turki pustili nekoga u YPG uniformi preko granice), a sada ne zele ni primiti ranjenike, civile, sramota! 
Sazetak vijesti i linkovi do video snimaka - http://www.petercliffordonline.com/syria-iraq-news-5/
(jedan i sa engleskim titlovima https://www.facebook.com/RudawEnglish/videos/vb.170320893075822/819303324844239/?type=2&theater)
Izgleda da je jedan od napada bio ciljan na sjediste glavonje FSA Raka brigade u Kobaniju, sto znaci da su imali "inside information"

https://pbs.twimg.com/media/CIcRKuGUEAAyH6h.jpg:large
ID karta jednoga od samoubojica gdje stoji, da je bio "stacioniran" u kampu za izbjeglice u Turskoj

Over 20 filthy IS rats sent to hell as Kobane retaliation by YPG / YPJ (video)
https://www.facebook.com/QANDILPOSTCOMM/videos/924316467607124/
Vidim da se nije pricalo o "amfibijskom desantu" stakora juzno od Jarabulusa preko Eufrata, evo u jednom od posljednih pokusaja unisteno 10 camaca sa stakorima , a i ovi koji su prosli na obalu su vec pocisceni.

|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Posted - 30/06/2015 : 12:45:10
|
Nastavljam sa "ofanzivom" ... mada me caka i rad na poslu pa samo ovoliko 
a kod Hasakah YPG dobili u svoje ruke 3 tenka koje su prije toga stakori uzeli Sirijskoj vojski

stanje u Hasakah prije par dana, situcija se vec (barem sto se YPG strane tice) vec "normalizirala", a Assadove snage su izgubile dobar dio ozemlja (i u Hasaka spavaci na djelu ovih dana, svi eliminirani)

jucerasnje stanje

i jos jedna karta - https://7496bff410df41fc380ad565a50f607d4b1e8372.googledrive.com/host/0BzN49CdHSAwmcGU4eEI5dVBGZXM/HesiceEN-2015-06-29.png
a ovoliko je izgubila Sirijska vojska u mjesec dana

ISIL recruits Chinese with fake Turkish passports from Istanbul The Turkish daily Meydan has uncovered a network based out of Istanbul, recruiting and facilitating the transport of fighters from China’s autonomous Turkic Uighur Xinjiang region to Syria and Iraq.
http://national.bgnnews.com/isil-recruits-chinese-with-fake-turkish-passports-from-istanbul-haberi/4968
Isis executed scores of children in a year of its caliphate
http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/isis-executed-scores-of-children-in-a-year-of-its-caliphate-10352256.html
They are neither a 'state' nor 'Islamic': Why we shouldn't call them Isis, Isil or IS For too long we have allowed a terrorist group to define themselves
http://www.independent.co.uk/voices/comment/they-are-neither-a-state-nor-islamic-why-we-shouldnt-call-them-isis-isil-or-is-10353365.html
Turkish media’s deafening silence on arms-laden MİT trucks linger due to fear
http://www.todayszaman.com/anasayfa_turkish-medias-deafening-silence-on-arms-laden-mit-trucks-linger-due-to-fear_392065.html
i hmmmm, Turska poslala oklopne snage duz granice, protiv ISIL-a ili protiv Kurda, to je sada pitanje ... valjda (a to i sami priznavaju   ) radije gledaju islamofasisticke stakore za svoje susjede nego Kurde, i pitanje je kako ce se ovaj dio zapadno od Jarablusa odviti ... da stakori izgube i ovaj dio, nema vise pomoci iz Turske
Turkey Uneasy as U.S. Support of Syrian Kurds Grows
http://www.nytimes.com/2015/06/30/world/middleeast/turkey-uneasy-as-us-support-of-syrian-kurds-grows.html
aretirani stakori juzno od Kobanija

New Jersey Man Charged With Conspiracy To Provide Material Support To ISIL And Witness Tampering
http://www.justice.gov/usao-nj/pr/new-jersey-man-charged-conspiracy-provide-material-support-isil-and-witness-tampering
ISIL militants have killed one of #Iraq most prominent Sunni scholars for being "member in the popular mobilization"
https://twitter.com/zaidbenjamin/status/613570221727719424
ISIL osvojio i novi teritorij u Libiji

this ISIS killed 70 years old couple in their house,before YPG shoot him down
https://pbs.twimg.com/media/CIgsdL4WIAAKIlY.jpg
https://pbs.twimg.com/media/CIgseQ3WIAUAN0d.jpg
Some of ISIS fighters ran to trees S-Kobani to take cover but Kurds + YPG snipers them
https://twitter.com/kovandire/status/614766189449867264

|
|
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 30/06/2015 : 12:55:48
|
meni se uopče ne da kačit toliko linkova. a šta se tiče tebe več se uplaših da se nisi iša borit doli.  |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
dsormaz1
Advanced Member

.jpg)
13156 Posts
Posted - 30/06/2015 : 13:05:04
|
quote: Originally posted by Poli
stanje u Hasakah prije par dana, situcija se vec (barem sto se YPG strane tice) vec "normalizirala", a Assadove snage su izgubile dobar dio ozemlja (i u Hasaka spavaci na djelu ovih dana, svi eliminirani)
Je li točno da su ove tvoje "dobrice" iz YPG-a prije nekoliko dana pizdunski napale Assadovu vojsku na području Hasakaha, u želji da steknu što više teritorija. Sad su u euforiji jer su potisnuli bradonje i uzeli im dosta teritorija, pa što ne bi uzeli malo i područja koja sirijska vojska još uvijek kontrolira. Naravno, iz ovih tvojih izvora o tome sigurno nema ni riječi... A možda si nešto i naveo preko gomile linkova koje stavljaš u jednom postu, čovjeku onda lako nešto i promakne.
quote: Boze, bio tjedan dana na godisnjem (posve bez interneta i novosti), a kada se jucer vratio ... bum tras sa svih strana.
Još uvijek nas ima koji nismo tako ovisni o tom internetu pa da ne možemo par dana bez njega. Malo nas je ostalo takvih, ali nas ipak ima.
|
 |
|
Dranki
Senior Member

2549 Posts
Member since 03/06/2007 |
|
Dranki
Senior Member

2549 Posts
Member since 03/06/2007 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Posted - 30/06/2015 : 14:11:47
|
@dsormaz1 Pa uopste mi nije problem biti par dana bez neta (evo, bio osam dana bez ijedne vijesti, mada priznajem da me zanimalo kakva je situacija u Siriji ... kao da je bio sesti cut u pitanju), veci problem bi bio ako bi sada htio pregledati sve nove postove na svim topicima od 21. 6. dalje. 
A nije ni tako tesko proci kroz tih nekoliko linkova ... ionako ces odmah skuzit da li te zanima ili ne (znas vec za to). 
Ovo sam na brzinu izvukao, ali u biti mi fali tjedan dana novosti sada. Naravno, sve je moguce. Prije vremena su bili sukobi izmedju YPG i SAA gore u Qamishlu (navodno SAA htjela unovaciti i Kurde sa Sirijsku vojsku - mozda si to mislio?), a i ovo sta kazes bi se moglo desiti. Ako nađem drugu stranu da prica o tome, stavljam. Za sada nisam nasao nista, i vise mi lici na to da su Kurdi pritisli IS tamo gdje se SAA povukla, jer sta su drugo trebali napraviti? No vratit im ga (SAA) sigurno nece.
Sjecam se sukoba u Hasakah prije godinu dana, dok je jos bjesnio rat u Kobaniju. Neki kazu da to Kurdi svake toliko "provociraju", no tko ce znati ...
Ovaj "tihi dogovor" izmedju SAA i Kurda (u Qamishlu i Hasakah) cesto bacaju Kurdima u nos, pogotovo pobunjenici.
stanje na fronti prema Raki

stanje u sjevernom Aleppu

|
|
Edited by - Poli on 30/06/2015 14:12:57 |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Posted - 30/06/2015 : 14:19:30
|
quote: Originally posted by Dranki
quote: Hilfe lässt Ankara meist nicht durch, türkischen Handel schon
Ankara ne dozvoljava prolaz nikakvoj humanitarnoj pomoci za Kobane. Samo turskim trgovcima je dozvoljen prolaz 
Naravno. A dok su bili pacovi na granici (primjer Tal Abyad), mirno su pustali kamione sa naftom u jednom smjeru i nove borce u drugom. Samo im ove prljave izbjeglice smetaju, i pomoc za njih. 
A ipak se prave budale kako oni ne surađuju sa bradonjama i nisu oni pustili onu hrpu majmuna kroz granicni prijelaz u Kobaniju (ma valjda su dosli iz Jarablusa, camcima i pick-upima, sve u Sportbilitasni).
Bas me zanima gdje se nalaze svi oni dlakavi koji su im se predali kod Tal Abyada? Sigurno nisu mogli biti oni ti "turisti u Kobaniju" sada? 

Vec iz inata i reparacija Turskoj bi trebali podrzati Kurdistan kao drzavu.
|
|
 |
|
dsormaz1
Advanced Member

.jpg)
13156 Posts
Posted - 30/06/2015 : 14:19:55
|
@dsormaz1 Pa uopste mi nije problem biti par dana bez neta (evo, bio osam dana bez ijedne vijesti, mada priznajem da me zanimalo kakva je situacija u Siriji ... kao da je bio sesti cut u pitanju), veci problem bi bio ako bi sada htio pregledati sve nove postove na svim topicima od 21. 6. dalje. 
A nije ni tako tesko proci kroz tih nekoliko linkova ... ionako ces odmah skuzit da li te zanima ili ne (znas vec za to). 
Ovo sam na brzinu izvukao, ali u biti mi fali tjedan dana novosti sada. Naravno, sve je moguce. Prije vremena su bili sukobi izmedju YPG i SAA gore u Qamishlu (navodno SAA htjela unovaciti i Kurde sa Sirijsku vojsku - mozda si to mislio?), a i ovo sta kazes bi se moglo desiti. Ako nađem drugu stranu da prica o tome, stavljam. Za sada nisam nasao nista, i vise mi lici na to da su Kurdi pritisli IS tamo gdje se SAA povukla, jer sta su drugo trebali napraviti? No vratit im ga (SAA) sigurno nece.
Sjecam se sukoba u Hasakah prije godinu dana, dok je jos bjesnio rat u Kobaniju. Neki kazu da to Kurdi svake toliko "provociraju", no tko ce znati ...
Ovaj "tihi dogovor" izmedju SAA i Kurda (u Qamishlu i Hasakah) cesto bacaju Kurdima u nos, pogotovo pobunjenici.
Da, obojica smo bili bez vijesti prošli tjedan, pa treba sad sve poloviti. Ja nastojim pregledavati ove linkove koje stavljaš, koliko stignem, ima stvarno zanimljivih informacija koje ne nalazim drugdje. Što se tiče Hasakaha, više se ne sjećam odakle sam iskopao tu informaciju o sukobu Kurda i sirijske vojske, negdje sam naišao i na podatak da sirijska vojska navodno zadnjih dana na to područje dovodi i pojačanja (pripadnike Hezbollaha ) transportnim helikopterima. |
 |
|
dsormaz1
Advanced Member

.jpg)
13156 Posts
Posted - 30/06/2015 : 14:23:23
|
quote: Originally posted by Dranki
quote: Hilfe lässt Ankara meist nicht durch, türkischen Handel schon
Ankara ne dozvoljava prolaz nikakvoj humanitarnoj pomoci za Kobane. Samo turskim trgovcima je dozvoljen prolaz 
Naravno. A dok su bili pacovi na granici (primjer Tal Abyad), mirno su pustali kamione sa naftom u jednom smjeru i nove borce u drugom. Samo im ove prljave izbjeglice smetaju, i pomoc za njih. 
A ipak se prave budale kako oni ne surađuju sa bradonjama i nisu oni pustili onu hrpu majmuna kroz granicni prijelaz u Kobaniju (ma valjda su dosli iz Jarablusa, camcima i pick-upima, sve u Sportbilitasni).
Bas me zanima gdje se nalaze svi oni dlakavi koji su im se predali kod Tal Abyada? Sigurno nisu mogli biti oni ti "turisti u Kobaniju" sada? 

Vec iz inata i reparacija Turskoj bi trebali podrzati Kurdistan kao drzavu.
Erdoganu bi dobar izgovor za vojnu intervenciju protiv Kurda mogao biti taj što su Kurdi u zadnje vrijeme na tom području osvojili dosta teritorija na kojem inače većinu stanovnika čine Arapi-suniti, a oni i Kurdi se mrze međusobno, mnogi od tih Arapa i zazivaju tursku intervenciju. Plus još i ovo s potrebom stvaranja nekakve tampon zone za izbjeglice, još jedan dobar izgovor za intervenciju Turske. |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Posted - 30/06/2015 : 14:43:13
|
Hm, ne znam kako bi na to reagirali USA i ostali iz Nata. Mozda cutke, a mozda i ne ... ipak vise manje zracni napadi u posljednje vrijeme idu samo tamo gdje Kurdi napreduju i nekako su Kurdi sada na prvom mjestu sto se tice vojne podrske USA odnosno savjeznika. To bi im bila velika knedla za pojesti. A i to sto kazu piloti da ne dobijaju "zeleno svijetlo" za sve napade na IS polozaje, iako ih imaju na muvi, govori dovoljno.
Da se Turska stvarno uvali u otvoreni rat protiv Kurda, a pri tome jos na teritoriju Sirije ... zagustilo bi. Pa valjda je i glavonjama u Washingtonu jasno da si Turska vise zeli pacove za susjede nego Kurde, no oni koji vole teorije zavjere reci ce da to isto vazi i za White House. *klovnovki smiley*
svakako ce biti "zanimljivo" ljeto, a bogami i jesen
a i Kurdi imaju sada nekoliko opcija za napredovanje: smjer Jarablus i dalje prema zapadu (tu sigurno nece ici bez snazne zracne podrske, a i podrske artiljerije) ili uz Qara Qawzak most kojega nema vise (uz pad Sarrina), odmah smjer Raka, smer juzno od Hasakah ili ovj sjvernozapadni dio od Hasakah duz granice sa Irakom (uz isto tako napredovanje duz granice Peshmerga u Iraku - moji snovi)
|
|
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Posted - 30/06/2015 : 15:27:47
|
da se ne lažemo,sve strane u sukobu čiste teren. Kurdi tiraju Arape s kojima se ne podnose. (ni sa šitima ni sa sunitima) uostalom pred neko vrime san stavlja procjene stanovništva na teritoriju pod sukobljenim stranama. kod svih se situacija homogenizira. kako rat ide,biče sve homogeniji. |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Posted - 30/06/2015 : 15:31:37
|
i ako stvarno ovaj turski luđak bude upa s armijon u siriju i sta čistit kurde imače i kod kuče otvoreni rat. a i pitanje je koliko isil ima spavača u turskoj. a triba uračunat da imaju i 2 milijuna sirijskih izbjeglica. na kraju če stvarno doč do toga da če svi počet ograđivat zidovima i minskim poljima. budučnost obečava.  |
 |
|
dsormaz1
Advanced Member

.jpg)
13156 Posts
|
Willer
stripovi.com suradnik

1300 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 30/06/2015 : 21:39:04
|
Koliko god sada izgledalo da ide ka suprotnome, osobno smatram da neće biti ništa niti od turske vojne intervencije niti od kurdske države, barem u neko skorije vrijeme. Američka pomoć ovima drugima i utjecaj na iste, lako će spriječiti ovo drugo (kurdsku državu) baš kako ne bi došlo do toga prvog (turske intervencije) i sukoba dviju saveznica. Turska će se pak lako u slučaju poraza ISIS-a kojeg podupire, vratiti potpori FSA. Treba ispratiti sukob FSA vs. ISIS između Afrina i Kobanea, i moguće potpuno odsjecanje Turske od ISIS-a pogotovo u slučaju ofanzive Kurda iz Kobanea (FSA je očito motivirana za ratovanje gotovo samo protiv SAA), a koja se možda upravo sprema s obzirom da američka avijacija danima bombardira Jarabulus na Eufratu. |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 30/06/2015 : 22:56:49
|
quote: Originally posted by dsormaz1
Sve ide ka tome da će u Siriji nastati barem 3 nove države.
zvuči poznato...
no tamo dole u pustinju, čini se da će pre raspasti još dvetri države
neće nikakva nova država nastati,čak iako nestane, ID zamjenit če neka nova degenirsana tvorevina u kojoj bi se ljudi sa sjetom i suzom u oku sječali starih dobrih tiranina sadama, gadafija ili asada...
što opet zvuči poznato...
novo crtanje arapskih granica uslijedit će nakon velikog rata između muslimana... |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 01/07/2015 : 09:03:44
|
To sam i ja prvo pomislio kad sam vidio koliko je bilo zracnih napada na Jarablus i okolinu u proteklih par dana, da se sprema Kurdski / FSA napad na polozaje zohara, ali uistinu su potonji par dana prije toga udarili preko rijeke pa su unistavali doticanje pojacanja i njihove polozaje na drugoj obali, dok je vojska cistila pacove na svom djelu obale (ima i slika na netu).
A ono, sanjao sam da im udru preko "Drine" i pokolju te bradate fasisticke spodobe. Ali neka, ne mogu nigdje uteci ... ups, mogu, opet u Tursku.  A zalosno da se neki Bosnjaci pretvaraju u cetnike. Sramota. I za sve njihove zrtve, oce i majke.
Clanak koji sam pominjao gore (iako je Fox news u pitanju) - http://www.foxnews.com/politics/2015/05/28/us-military-pilots-complain-hands-tied-in-frustrating-fight-against-isis/
zadnji podli napad u Kobaniju kronoloski - http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/syria/11697764/Isil-reenters-key-Syria-border-town-of-Kobane-live.html
hm hm hm http://m.snopes.com/2015/06/24/amazon-isis-flag/
a sto se ne bi i malo smijali na kraju 

Ček, kakvi sad četnmici, to je nekakva alegorija ili kaj? Ajd bez četnika, drine @ co.
Prvo i posljednje upozorenje. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
|
dsormaz1
Advanced Member

.jpg)
13156 Posts
|
dsormaz1
Advanced Member

.jpg)
13156 Posts
Posted - 01/07/2015 : 10:29:27
|
http://www.jutarnji.hr/pocinje-rat-na-granici-europe--erdogan-priprema-kopnenu-invaziju-sirije--za-pokret-spremno-18-000-vojnika/1374732/
ANKARA - Prema pisanju lokalnih turskih medija, predsjednik Recep Tayyip Erdogan priprema kopnenu invaziju Sirije, što bi građanski rat u toj državi pretvorilo u masovni međunarodni vojni sukob na samoj granici Europe. Erdogan je odobrio promjenu pravila stupanja u sukobe, dogovorenih s turskim parlamentom, kako bi omogućio turskoj vojsci da udari na pozicije Islamske države, ali i režima sirijskog predsjednika Bašara al-Asada. Deklarirani cilj je uspostaviti tampon zonu za izbjeglice, a protiv Islamske države, no glavni cilj intervencije bit će sprečavanje nastanka kurdske države na granici s Turskom.
Planovi za vojnu invaziju Sirije raspravljeni su na sjednici Nacionalnog vijeća sigurnosti prije nekoliko dana, a mediji su obaviješteni kako bi Turska već do petka mogla poslati 18.000 vojnika preko granice. Njihov bi cilj bio zauzeti teritorij dug oko 100 kilometara i oko 30 širok, uključujući granični prijelaz Jarablus, trenutno u rukama ISIL-a, i prijelaz Aazaz, koji trenutno drži Vojska slobodne Sirije (FSA), no nalazi se pod napadom ISIL-a.
|
Edited by - dsormaz1 on 01/07/2015 10:34:42 |
 |
|
Topic  |
|