forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Najbolji Joker
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Felagund
Average Member

Croatia
872 Posts

Member since 01/10/2010

Posted - 09/06/2013 : 00:48:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Felagund a Private Message  Reply with Quote
Poll Question:
Naslov sve govori, koji je vas najdrazi Joker?

Choices:

Mark Hamill - velika vecina crtanih filmova i serija
Jack Nicholson - Batman(1989)
Heath Ledger - The Dark Knight
Cesar Romero - serija i film iz 1966
Kevin Michael Richardson - serija The Batman i pripadajuci film (The Batman vs. Dracula)
Jeff Bennett - Batman: The Brave and the Bold
John DiMaggio - Batman: Under the Red Hood
Michael Emerson - Batman: The Dark Knight Returns
Larry Storch - The Batman/Superman Hour(1968)

Who Can Vote? Only Members can vote. You need to register or be logged in to vote.

Sve je relativno (E = mc^2)

Felagund
Average Member

Croatia
872 Posts

Member since 01/10/2010

Posted - 09/06/2013 : 00:49:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Felagund a Private Message  Reply with Quote
Meni osobno je Mark daleko najbolji, a onda tek negdje daleko ga slijedi Jack.

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 09/06/2013 : 00:57:50  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Samo što je Mark dao samo glas u svim crtanim verzijama, to mi i nije baš kao pravi Joker... za mene je Hamill i dalje mladi Luke Skywalker!

Glasao sam za Ledgera pošto je najsmrtonosniji i najdijaboličniji Joker od svih; Nicholson je isto odigrao fantastičnu izdvedbu Jokera, no više dođe kao patvoreni komedijaš nego kao manijak-zlikovac. Nicholsonu fali ta karakterna crta luđaka, manijaka, ubojice.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."

Edited by - DeeCay on 09/06/2013 01:01:50
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 09/06/2013 : 01:00:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Ledger, bez sumnje

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

Felagund
Average Member

Croatia
872 Posts

Member since 01/10/2010

Posted - 09/06/2013 : 01:00:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Felagund a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Samo što je Mark dao samo glas u svim crtanim verzijama, to mi i nije baš kao pravi Joker... za mene je Hamill i dalje mladi Luke Skywalker!

Samo njegov glas mi je daleko bolji od svih ostalih Jokera, pa slusaj samo taj smijeh:

Go to Top of Page

Felagund
Average Member

Croatia
872 Posts

Member since 01/10/2010

Posted - 09/06/2013 : 01:08:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Felagund a Private Message  Reply with Quote
quote:
Glasao sam za Ledgera pošto je najsmrtonosniji i najdijaboličniji Joker od svih; Nicholson je isto odigrao fantastičnu izdvedbu Jokera, no više dođe kao patvoreni komedijaš nego kao manijak-zlikovac. Nicholsonu fali ta karakterna crta luđaka, manijaka, ubojice.

Ledgeru pak fali ta crta komedijasa, jer Joker bi trebao biti spoj klauna i ubojice, a kod Ledgerovog Jokera nema niti malo tog klauna, nema uopce smijeha i kroz cijeli film ne isprica niti jedan vic, niti jednu foru (osim onog kako je dobio oziljak i olovke koja nestaje).

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 09/06/2013 : 01:32:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
za mene je definitivno Nicholson najbolji Joker.

razlog zašto je tako je to što kroz cijeli film pratimo taj razvoj njegovog ludila, odnosno kako je postao to što jest. onaj pad u otrovnu kiselinu, pa njegovo proizvođenje onih otrovnih kemikalija...on jednostavno (po meni) ispada baš ko onaj pravi, donekle i sarkastični, psihopat koji jednostavno voli stvarati nevolje drugima. i to je baš taj ključni segment - miks sarkazma i psihopate.

Ledger se isto dosta dobro snašao, al mi nekako u cjelini nije legao. ja sam ga doživio jednostavno ko psihopatu. u njegovom Jokeru jednostavno nije bilo onog sarkazma i ironije koju je imao Nicholsonov Joker, pa je na kraju više ispao ko neki robot kojeg je netko isprogramirao da ubija.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 09/06/2013 : 02:48:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
The force is strong with this one.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 09/06/2013 : 09:05:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Nicholson, opak i dijabolično zabavan.
Kod Ledgera mi fali ta crta zabavnosti, on je smrtno ozbiljan i manijakalan.
A Nicholson je "new king in town".

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...

Edited by - Johnny Difool on 09/06/2013 09:05:52
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 09/06/2013 : 09:07:11  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Mrtva trka između Nicholsona i Ledgera... Što je i u redu; i ja sam bio u nedoumici. S Nicholsonovim sam praktički odrastao.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 09/06/2013 : 09:11:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Za neodlučne tu je kolaž svih mogućih Jokera. Fali samo Kerumov.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 09/06/2013 : 09:12:09  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Kerumov je Joker s pršutom?

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 09/06/2013 : 10:34:58  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Najbolji Joker je Jack Nicholson, ali najbolje odglumljena filmska uloga je ona od Ledgera, iako je dosta odstupio od tradicionalnog Jokera.
S obzriom da je pitanje u pollu ko je najbolji JOKER, glas za Nicholsona.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 09/06/2013 : 10:37:31  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nicholsonu fali ta karakterna crta luđaka, manijaka, ubojice.

Ako to Nicholsonu fali, onda ne znam ko je ima.
Sjeti se samo Shining, izmedju ostalih.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 09/06/2013 : 10:56:45  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:

Nicholsonu fali ta karakterna crta luđaka, manijaka, ubojice.

Ako to Nicholsonu fali, onda ne znam ko je ima.
Sjeti se samo Shining, izmedju ostalih.

Mislio sam na ulogu Jokera u Batmanu, ne na ostale filmove gdje odlično glumi luđake, manijake i ubojice. btw., i u komedijama isto glumi dobro svoje uloge.

U Batmanu nije zastrašujuć, više je zabavan, recimo to kao stripovski Joker (i onaj iz serije iz 60-tih). Ja sam u biti glasao za najrealnijeg Jokera. Očito.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 09/06/2013 : 11:01:41  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

U Batmanu nije zastrašujuć, više je zabavan, recimo to kao stripovski Joker (i onaj iz serije iz 60-tih). Ja sam u biti glasao za najrealnijeg Jokera. Očito.

Tu se slazemo, Jack jeste stripovski Joker = pravi Joker.
Ledger jeste najrealniji lik.
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 09/06/2013 : 11:23:54  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:

Tu se slazemo, Jack jeste stripovski Joker = pravi Joker.

Daleko je to od stripa moj prika..nijedan nije ni blizu stripa..Burton se sluzia Englehartovim Strange Apparitions no opet je previse uplea svoje prste u to sve..zato se meni i gadi to da redatelji imaju previse slobode i masakriraju odlicne stripove na ovaj nacin..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"

Edited by - brni on 09/06/2013 11:52:32
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9404 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 09/06/2013 : 11:28:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Hamill!

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 09/06/2013 : 13:57:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Ledger, u inat hejterima...

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 09/06/2013 : 14:13:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor12

Ledger, u inat hejterima...

+1

Čisto, bez inata. Uloga života i fin.

Trljam ruke.
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 09/06/2013 : 14:26:14  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Heath Ledger je za mene najbolji, svaka mu cast na onome kako je odglumio, jadan nije docekao ni premijeru filma ni Oskara da osvoji.

Mark Hamill na drugom mestu, najdrazi su mi upravo Batman i Joker iz The Animated Seriesa!

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 09/06/2013 : 15:37:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

za početak bi trebalo definirat po čemu je to Ledgerov Joker "realističniji" od Nicholsonovog. i po čemu je to "najrealniji".

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 09/06/2013 : 17:17:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

quote:

za početak bi trebalo definirat po čemu je to Ledgerov Joker "realističniji" od Nicholsonovog. i po čemu je to "najrealniji".

Here we go again...

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 09/06/2013 : 17:57:15  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Naslov topika pita koji je najbolji, a unutar topika koji je najdraži...? :P
Najdraži mi je Ledžerov, čovjek je odigrao jednu od najboljih rola ikada, što se mene tiče, a vidim da nisam u manjini...
Hamil je odradio najbolju glasovnu glumu, i Džoker u BTAS je onaj koji je najbliži stripovskom predlošku.
Nikolson nikada nije omašio, pa nije ni u Bartonovom Betsu, ali ga Ledžer šije, ostavio je jači utisak. Nikolson mi uopšte nije bio jeziv, a to je bitna Džokerova odlika.
Ostali nisu vrijedni pomena.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 09/06/2013 : 19:41:09  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
I Nikolsonov i Ledžerov Džoker je zavisio od onoga šta su režija i scenaristi zamislili...Siguran sam da bi se obojica odlično snašli u obe filmske verzije.

Ali ovaj lik ga je definisao!

(momenat sa snimanja je negde na 1:40, a i kasnije)

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”

Edited by - PijaniPatak on 09/06/2013 19:42:47
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 09/06/2013 : 19:50:25  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Jack Nicholson!

Pitanje je bi li se baš toliko slavila Ledgerova izvedba da nije umro. Ispast ću smeće što ovo govorim, ali mišljenja sam da se velik dio njegove "genijalne izvedbe" odnosi na to što mu je to bila zadnja uloga u životu. Jebiga.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000