Pavle Z.
Starting Member
6 Posts
Member since 06/01/2013 |
Posted - 29/07/2013 : 14:57:09
|
Nadam se da ćemo ovde moći da porazgovaramo malo o mom debitantskom romanu, u pitanju je žanrovski, horor roman, sa jakom istorijskom pozadinom, smešten na Novi Beograd, u periodu II svetskog rata, a pre svega u domaćoj književnosti nikada opisan period prvih posleratnih radnih akcija... Tada jedna družina pionira otkriva mračnu tajnu sakrivenu ispod peska i mulja budućeg grada i to prokletstvo zaposeda ovo mesto sledećih 50 godina...
Ono što će mislim biti zanimljivo ljubiteljima stripa, pre svega Dilana Doga je glavni junak, bivši pandur koji napušta službu zbog privatnih razloga, i koji će raspetljati tu natprirodnu misteriju.
Tu su i drugi prepoznatljivi motivi kojih nisam ni bio svestan dok sam pisao roman, kao što je junakov bivši šef, matori, smoreni inspektor koji ga štiti i vadi iz nevolja, kao i mnogo sitnih asocijacija na čuvene stripove i crtaće iz 80-ih...
Čak postoji i scena, u ovom slučajzu svesni omaž, u kojem moj junak vadi stari policijsku legitimaciju da prevario nekog, ali ne lezi vraže, taj ga provali. Kako? Zato što je čitao Dilana Doga!
|
|