forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 povratak manitua
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 20

lwood
Advanced Member

Colombia
47177 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 03/11/2013 : 15:27:11  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
iako je svašta moguče,jebiga jasko otrovani smo industrijskim smečen i živimo u virtualnom svitu

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

den deri
Starting Member

84 Posts

Member since 04/08/2013

Posted - 03/11/2013 : 15:27:48  Show Profile Show Extended Profile  Send den deri a Private Message  Reply with Quote
Bravo, poli salama, ti nisi za dvije noge, tvoja glava je za četiri, tronožac je, doduše negdje izgubio četvrtu, ko zna, možda ostane na dvije ili jednoj, nikad se ne zna.
Kakva oštroumnost izgrađena na strip-smeću.
Po svemu sudeći nisi pravi Slovenac, ti si ono što nastane kad bosanac oplodi bukvu.

Poslušajte me vi pojedinci, kupite STRIP REVIJU VEČERNJEG LISTA, preporodit ćete se, ako neko od vas nema love, javite, ja ću platiti, pun sam k´o brod.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47177 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 03/11/2013 : 15:28:46  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
i ne kaže se pljuska nego triska ili pleska.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 03/11/2013 : 15:30:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

quote:
Originally posted by Jasko

Tvoj primer sa Švajcarskom bi bio da postoji etnikum Švajcarci gde su Italijani, Francuzi, kao i Švajcarci, u Švajcarskoj - Švajcarijanci. Što znači da ne postoje Francuzi ili Nemci, samo kao etnikumi, a svi državljani te zemlje su Nemcijanci i Francuzijanci.
Samo kažem, ili će biti samo Srbi ili samo Srbijanci, ne može oba. I taj Srbin ili Hrvat u BiH je bosnohercegovac, e etnikum si mu je etnikum. Država se tako zove.

ja ne znan da iko upotrebljava taj izraz "Srbijanci"

Često se čuje na našim tv postajama. Tipa srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić blablabla i slično.
Meni osobno nikad nije bila jasna ta šema. Koji je đava "Srbijanac"? Neki hibrid?

Trljam ruke.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47177 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 03/11/2013 : 15:31:57  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zlotvor

quote:
Originally posted by lwood

quote:
Originally posted by Jasko

Tvoj primer sa Švajcarskom bi bio da postoji etnikum Švajcarci gde su Italijani, Francuzi, kao i Švajcarci, u Švajcarskoj - Švajcarijanci. Što znači da ne postoje Francuzi ili Nemci, samo kao etnikumi, a svi državljani te zemlje su Nemcijanci i Francuzijanci.
Samo kažem, ili će biti samo Srbi ili samo Srbijanci, ne može oba. I taj Srbin ili Hrvat u BiH je bosnohercegovac, e etnikum si mu je etnikum. Država se tako zove.

ja ne znan da iko upotrebljava taj izraz "Srbijanci"

Često se čuje na našim tv postajama. Tipa srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić blablabla i slično.
Meni osobno nikad nije bila jasna ta šema. Koji je đava "Srbijanac"? Neki hibrid?

valjda neki android.
tajno oružje u cilju uništenja beha strip scene

Go to Top of Page

den deri
Starting Member

84 Posts

Member since 04/08/2013

Posted - 03/11/2013 : 15:51:23  Show Profile Show Extended Profile  Send den deri a Private Message  Reply with Quote
Oni koji su živjeli veći dio života u bivšoj državi znaju da su svi stanovnici SR Srbije bili Srbijanci. A kako mnogo toga govorim o onome što mi se desilo u mojem životu, prisjetiio sam se jednog, ne baš priijatnohg događaja. Na stadionu Koševo u Sarajevu, danas je to stadion "Asim Ferhatović Hase", igrala se utakmica Sarajevo - Crvena Zvezda. Većina raje došla da vidi Đaju (Dragana Đajića) koji je u to vrijeme bio u top formi, znao je igrati lopte kao da je s njom bio rođen, baš mu je lopta pristajala uz nogu. Kao i uvijek, tada a i sada, na svim utakmicama je najviše muslimana, jer je Sarajevo oduvijek bio većinski muslimanski grad. Ne prebrojavam se nikada ali je sad to potrebno reći. Đaja igra, niko mu ništa ne može, u jednom trenutku jedan navijač Sarajeva se podigao i opsovao jednom Zvezdinom igraču mater srpsku. Istog momenta je dobio iza ušiju, od nas koji smo sjedili red iza. Iznenađen i preplašen pitao je što smo ga klepili, objasnili smo mu da ne smije nikome psovati mater srpsku. Pokušao nam je objasniti kako on to radi zbog toga što su Zvezdini igrači iz Srbije, a nakon toga smo mu kazali da psuje srbijansku, a ne srpsku majku, ako baš mora. To je ta razlika, i to drastična. Mada ja nisam pristalica bilo kakvih psovki, premda Sarajlije vole da psuju. Gotovo svaki dijalog počinje sa jebiga.
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 03/11/2013 : 15:54:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
Znači, navijač je dobia trisku isključivo radi pravogovorne greške, a ne radi toga što je neodgojena budaletina?

Trljam ruke.
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6224 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 03/11/2013 : 15:55:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
Zvanično državljanstvo u Republici Srbiji nije "srbijansko" nego "srpsko".
A sad zavisi od zemlje do zemlje kako će ko da zove.
Go to Top of Page

den deri
Starting Member

84 Posts

Member since 04/08/2013

Posted - 03/11/2013 : 16:01:44  Show Profile Show Extended Profile  Send den deri a Private Message  Reply with Quote
Zlotvoru,

Oduvijek su stanovnici Srbije bili Srbijanci, s početka 90-tih su bili (oprosit) zlotvori, da bi sada bilo sve srpsko. Neku noć na RTS-u slušam kako spikerica veli za neku bezveznu šumu da je to srpska šuma. Tačno da se čovjeku digne kosa na glavi. Ovo se ne odnosi na ćelave. Šega je taj nacionalizam, koji je velika avlija nacizma. Rekao sam već, najboplje se izjasniti kao Zemljanin. Tqako si miran sve do narednog Velikog praska.
Go to Top of Page

KOMIKO
Senior Member

Serbia
1950 Posts

Member since 05/02/2012

Posted - 03/11/2013 : 16:05:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit KOMIKO's Homepage  Send KOMIKO a Private Message  Reply with Quote
Španija - španski
Srbija - srpski
Rusija - ruski
...

Kao što se kod Španije ne koristi španijanski i španski, kod Rusije ne koristi rusijanski i ruski, tako se ni kod Srbije ne koristi srbijanski i srpski.

Termin srbijanski ima pežorativno, uvredljivo značenje, i ko god ga koristi neka zna da time vređa jednako kao kada koristi termine "madžarski", "ciganski", "šiptarski" itd.

www.komiko.rs
www.zlatnodoba.com
info@komiko.rs

Edited by - KOMIKO on 03/11/2013 16:08:17
Go to Top of Page

fikus
Senior Member

1966 Posts

Member since 02/11/2010

Posted - 03/11/2013 : 16:06:51  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
Ovo je sasvim nova dimenzija. Trebalo bi na utakmicama umjesto murje postaviti lektore, lingviste...i umjesto pendreka i pištolja dati im gramatiku i pravopis. Pa ti upotrijebi krivi padež.

always progressive, never conventional!
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 03/11/2013 : 16:09:52  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by den deri

Tronožac,
već sam ti odgopvorio, ali ti nije prošlo, no proći će ti ksad tad. Taj svoj srbijansko-srpski fašistički gnjev izbacuj na nekome drugome, okani se ovoga foruma. postoje drugi forume za bolesnike tvoga tipa, kojima je priča Miše Milanovića svetinja, a da je ne provjere.
Mi rođene Sarajlije ne znamo što je gunj, papak, dođi u Sarajevo pa mi pokaži što je to, a ja ću tebi pokazati što je lijepo i uzorno, akademsko ili kakvo god želiš, pozitivno ponašanje i to ćeš upamtiti do kraja života. Bit ćeš kao curica, ali najprije van iz te svoje forumaške buhare iz koje se rasipaš, doduše polupismeno, mržnjom, ciniznom, pa čak pokušavaš biti ironičan. Vidim da ste vas nekoliko udružili kontra mene, ali ste toliki umni plićak, da vas je vrlo lako šaltati i praviti vas budalama, da to u prvom momentu i ne osjetite, zato se svako malo hvatate interneta, tražite nešta, Bog zna što, apsolutno ništa ne znate, internet vam je sve, ali će vas, sigurni budite, kad tad ukopati. Postajete virtualne zvijeri, u javi ste nula. Pojavite se iz tih svojih mišijih rupa pa mi u lice recite što imate, očito vam nedostaje pokoji roditeljski šamar ili kako komšije Hrvati kažu pljuska.
Ispričavam se dobronamjernim forumašima, ali dijalog s nekolicinom bilmeza, koji su se uvezali i pokušavaju nešto reći, sami ne znaju što, ne umijem drugačije odgovoriti. Kakvi su to nacisti, pa iz aviona se može između redova pročitati vaša namjera. Ali to vam ne pali, uzalud se trudite. Ne mogu reći da uzsalud trošite vrijeme, jer vam je ovo jedina zanimancija i način izražavanja.

Molim da se u ophođenju sa drugim forumašima više ne koristite ovim i sličnim riječnikom jer nije u skladu sa pravilima foruma i ako se takav oblik komunikacije nastavi biti ću prisiljen udaljiti vas sa foruma

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 03/11/2013 : 16:11:28  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

Bravo, poli salama, ti nisi za dvije noge, tvoja glava je za četiri, tronožac je, doduše negdje izgubio četvrtu, ko zna, možda ostane na dvije ili jednoj, nikad se ne zna.
Kakva oštroumnost izgrađena na strip-smeću.
Po svemu sudeći nisi pravi Slovenac, ti si ono što nastane kad bosanac oplodi bukvu.

Poslušajte me vi pojedinci, kupite STRIP REVIJU VEČERNJEG LISTA, preporodit ćete se, ako neko od vas nema love, javite, ja ću platiti, pun sam k´o brod.

Kao što rekoh...

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

den deri
Starting Member

84 Posts

Member since 04/08/2013

Posted - 03/11/2013 : 16:12:28  Show Profile Show Extended Profile  Send den deri a Private Message  Reply with Quote
Zlotvoru,

Ne, nego je "zaušnjake" dobip što je psovao mater na nacionalnoj osnovi. Geografska pripadnost nije nikoga zanimala. Stanovnik Srbije je, po geografskoj odrednici, Srbijanac.
Jasko, ba, je li tebi logično da musliman iz novohg Pazara bude Srbin, ili Hrvat iz Vojvodine da bude Srbin,. Mislim da je to sve nacionalističko pretjerivanje. Nesreća je Srba iz Srbije što im se zemlja zove Srbija. Da je kojim slučajem naziv "Srpska", tada bi bilo logike. U USA živi Bog sami zna koliko nacija. Svi su Amerikanci po državljanstvu, a po narodnosti kako ko hoće da se izjasni.
Opet ponavljam da nije logično da se svi u Srbiji izjašnjavaju pod srpskim državljanstvom, srbijansko da i logično je i od pamtivjeka je taklo bilo, ali nacionalizam, nacizam i fašizam čine negativna čuda, toga smo svjesni po događanjima iz najbliže prošlosti. Na ćalost!
Go to Top of Page

den deri
Starting Member

84 Posts

Member since 04/08/2013

Posted - 03/11/2013 : 16:16:26  Show Profile Show Extended Profile  Send den deri a Private Message  Reply with Quote
Mlađi,

Mnogo toga ružnog mi je rečeno, a da se nije iterveniralo s vaše strane. U svakom takvom tekstu sam se ogradi od dobronamjernih forumaša i nije mi ni na kraj pameti bilo koga vrijeđati, jednostavno se pokušavam odbraniti od neosnovanih, a i vi sami primjećujete, i podmuklih napada. Bez ikakva razloga.
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 03/11/2013 : 16:18:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zlotvoru,

Kad već ispravljamo, onda bi vokativ (ej! oj!) triba zvučat Zlotvore. Samo spominjen.

quote:

Stanovnik Srbije je, po geografskoj odrednici, Srbijanac.

Bome, ako jest - ja ne koristin. Ne znan jel zvuči uvredljivo, ali s moje strane zvuči ako ništa drugo, onda tupavo.

Trljam ruke.
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6224 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 03/11/2013 : 16:23:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zlotvoru,

Ne, nego je "zaušnjake" dobip što je psovao mater na nacionalnoj osnovi. Geografska pripadnost nije nikoga zanimala. Stanovnik Srbije je, po geografskoj odrednici, Srbijanac.
Jasko, ba, je li tebi logično da musliman iz novohg Pazara bude Srbin, ili Hrvat iz Vojvodine da bude Srbin,. Mislim da je to sve nacionalističko pretjerivanje. Nesreća je Srba iz Srbije što im se zemlja zove Srbija. Da je kojim slučajem naziv "Srpska", tada bi bilo logike. U USA živi Bog sami zna koliko nacija. Svi su Amerikanci po državljanstvu, a po narodnosti kako ko hoće da se izjasni.
Opet ponavljam da nije logično da se svi u Srbiji izjašnjavaju pod srpskim državljanstvom, srbijansko da i logično je i od pamtivjeka je taklo bilo, ali nacionalizam, nacizam i fašizam čine negativna čuda, toga smo svjesni po događanjima iz najbliže prošlosti. Na ćalost!

Ovo je ko da ste napisali da li je logično da Srbin u Hrvatskoj bude Hrvat. A šta je?
Meni, lično, ne smeta da li se koristi Srbin, Srbijanac, Srb, Srbljanin itd. Dakle, kako god bilo, svi su isto. Kada nekad, u Evropi i svetu budu napravili razliku među nacijom i državljanstvom, onda će moći i ovde biti različito.
Iako smatram da je samo opredeljivanje ka naciji i veri (ne i državljanstvu) jedna prilično nepotrebna pizdarija.
Go to Top of Page

bosancicigor
Average Member

Croatia
866 Posts

Member since 15/08/2009

Posted - 03/11/2013 : 16:42:35  Show Profile Show Extended Profile  Send bosancicigor a Private Message  Reply with Quote
Što Johnny reče po bespućima interneta svega ima, pa kaže (Hrapa):

"...No i pored toga, mene sude na 8,5 godina zatvora i tek tada sahvaćam o čemu se radi: naime, na izricanju presude tužiteljica, neka jadna Mirjana Balorda, kojoj sam u oči rekao da neće dobro završiti (malo poslije toga potpuno se polomila u saobraćajki), protestirala je najavivši žalbu kojom će tražiti maksimalnu kaznu od 15 godina!!! Tu sam pohvatao konce: maksimalna klazna za privredno sudovanje iznosila je 20 godina, a za politički kriminal 15 godina. Tek sam tada shvatio da mi je sve namješteno. Po izlasku iz sudnice odlučio sam skočiti s trećeg sprata, naglo sam se odvojio od sudskog stražar krenuo prema ogradi. I onda se desilo čudo: ispred mene se ispriječila žena plavuša duge kose, sva u bijolom, baš sva u bijelom i kazala: „Eno, tamo na klupi, leži ti sin. Idi djetetu.“ Poslušao sam tu ženu. Nastala je pometnja sa stražarom, jer se nisam smio odvajati. Kasnije sam i brata i suprugu pitao o ženi u bijelom. Kazali su mi da nikakve žene u bijelom nije bilo u mojoj blizini. Ni danas ne znam ko je ta i šta je ta žena bila..."

Ova kombinacija Kafke, Dylan Doga, Solženjicina i Davida Ickea bi siguran sam zabavila stručnjake iz najmanje dvije specijalističke grane....

btw, 11 stranica o lošem plagijatoru i zavjeri protiv njega je valjda nekakav rekord....treba čovjeku skinuti kapu. Zaslužio je.

Edited by - bosancicigor on 03/11/2013 16:44:38
Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 03/11/2013 : 16:59:24  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message  Reply with Quote
Druže komesaru Mlađo nemoj da te bog nanese slučajno da banuješ deronju.Postao mi je miljenik,prvi do kraša.Ako se usudiš eto mene šesnestog na Interliberu u Zg da ti odvalim,kako ono vi komšije kažete,pljusku...

Wtf?
Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 03/11/2013 : 17:03:40  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message  Reply with Quote
quote:
Bravo, poli salama.........

Edited by - jang on 03/11/2013 17:10:16
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 03/11/2013 : 17:21:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by KOMIKO

Termin srbijanski ima pežorativno, uvredljivo značenje, i ko god ga koristi neka zna da time vređa jednako kao kada koristi termine "madžarski", "ciganski", "šiptarski" itd.

ha?

šta je uvredljivo u mađarski?

http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6224 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 03/11/2013 : 17:26:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
dž, ne đ.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18896 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 03/11/2013 : 17:45:47  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Ajme,to vam je jos zanimljivo?..pametniji popusti,culi ste za taj rek?
Iz jednog plagiata preslo se na smece,Srbe,Franceska,dame u belom,slovence i bukve....gdje je kraj? Meni ovdje...gospodin deri voli kad je u centru paznje,mislim da smo mu je dali vec previse...daleko previse...sretno den deri u vasim projektima,kad se nesto veliko dogodi, ocekujemo vase vijesti...pozdav iz zemlje gdje bosanci hebu bukve...pa nastanu salame,valjda one joavita iz coco bila.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 03/11/2013 : 18:17:10  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Ljudi koji zive u Srbiji su Srbi! Izraz ,,Srbijanci" i slicni su gramaticki netacni i nepostojeci, kao sto ni ne postoje Hrvatijanci nego Hrvati.

To je sve lepo kolega Komiko gore objasnio.

Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 03/11/2013 : 18:20:57  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

Zašto neki ljudi Srbe vole nazivati Srbijanci?
U čemu je ustvari razlika između ta dva pojma.
Da li su Srbi cjelokupan narod (gdje god ih ima), a Srbijanci Srbi iz određenog zemljopisnog područja?
Također, da li mi se čini da izraz Srbijanci uvijek koriste oni koji ne vole ili ne poštuju taj narod?

Izvinjavam se na offtopicu.

I meni se cini da se koristi u veoma podrugljivom kontekstu.
Go to Top of Page
Page: of 20 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.31 seconds. Snitz Forums 2000